of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

23 juli 2020
#NACpraat Radio S8 E04 én PODCAST #356: Arno, Edje, Hunte, Speelschema, BSC


In deze Podcast aflevering van #NACpraat Radio kijken we terug op de definitieve transfer van Arno Verschueren, de dubieuze clausule en de uitspraken die daarna door diverse betrokkenen zijn gedaan. Op technisch vlak nog wat updates over een proefspeler en wat mutaties in de technische staf. We lopen uitgebreid door het conceptcompetitieprogramma en bekijken het schema van de oefencampagne. We behandelen nog wat kleiner NAC nieuws en beschouwen tot slot voor op de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen: NAC tegen BSC Roosendaal!

Kies je favoriete Podcast player:

Ook op iTunes, Apple Podcast te beluisteren via deze link.

En uiteraard ook eentje met beeld er bij!:


Bron : De Rat, NACpraat @ BredaNu Radio


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 24 juli 2020 om 11:53u

Don, Don, Don,

Waarom geen pleidooi voor een onafhankelijk onderzoek naar alle Smulders transfers, het meetekengedrag van Goetzee en het jarenlange wegkijken van de RvC leden Gielen, van Mierlo en de Kort ?

Verder heeft het geklooi met de 100% match Hyballa ons een dikke maand vertraging opgeleverd. Tijd die we niet hebben. Steijn wil nu alle spelers eerst zien voordat er beslissingen komen wie er moet worden gehaald. Het lijstje met spelers waarmee geschermd wordt is waarschijnlijk een wassen neus. Wie moet die eigenlijk gaan halen en beoordelen ?

Jongens wanneer komt van Aalst in de studio ? Hebben jullie het verzoek al gedaan ? Wie gaat er even langs in Teteringen ? En vervolgens groot melden: hij komt niet, heeft er geen zin in. Dat Manders en Steijn volgende week komen is leuk en aardig maar het gaat om 1 ding: hoe komen we asap terug in de erdivisie als de aandeelhouders niet meewerken en geen inzicht tonen, als de RvC een stelletje blunderaars zijn en als de nieuwe AD als eerste een oude vriend binnenrijdt ? HOE gaan we promoveren met deze slappe selectie waar er nog 3 weggaan ?

PS - Chiasso is gedegradeerd naar de amateurs. En vergeet niet: Goetzee en van Mierlo waren geinformeerd, maar vonden het niet nodig de transfer te stoppen.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 24 juli 2020 om 12:00u

Don - het petje gooit er opeens Ally de Aap doorheen. Who ? "Ally de Aap is de doorgedraaide knuffelmascotte van Almere City FC". Zijn we van het pad af aan het raken ? Focus mensen !

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 24 juli 2020 om 12:20u

Overigens op LinkedIn meldt de weggestuurde Robin Adriaenssen dat hij "op zoek naar een nieuwe uitdaging" is. Hij heeft 1 reactie, van Peter Head Coach Football Hyballa: "top conditietrainer". En ene Sybren de Jong, Meao Salarisadministratie en trainer van IJVC2 vindt dat commentaar dan weer interessant. Tot zover (ex) NAC trivia.

PS - Schalk is weer behoorlijk aan het scoren de laatste weken voor Servette. Afgelopen weekend een geweldige goal van net buiten de 16 en een paar dagen geleden ondanks de stevige nederlaag tegen FC Thun toch ook weer een doelpuntje.

Bommelke

Geplaatst: zaterdag 25 juli 2020 om 3:26u

B.d Eens dat het van de zotte is wat er is gebeurd omtrent Verschueren, maar wat schiet je op met een onafhankelijk naar ex-werknemers, behalve dat zon onderzoek geld kost? Een eis voor schadevergedoeding bij de civiele rechter ga je nooit winnen. Als betrokken hebben met vol verstand getekend met als back-up de R.V.C. als controlerend orgaan. Denk je dat de leden van de R.V.C. elke letter van het contract gelezen hebben? Ik denk van niet. Het tekient weer het amateurisme binnen de club, dat dat Smulders en Goetzee waarschijnlijk niet eens de vraag is gesteld door een jurist van NAC, waarom die ongewone clause in het contract is opgenomen. En niemand van de club die antwoord geeft op de terechte verontwaardiging over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Arno had met slechts nog een jaar contract wellicht hooguit 5 ton opgeleverd naar dan zijn het toch weer 2,5 ton die je misloopt waar elke KKD club heel veel mee kan. Wil je echt pisnijdig worden, dan zou je erachter moeten komen wat onze Woenselse vriend aan deze transfer heeft verdiend. Het mismanagement is dusdanig ernstig dat je bijna 2 jaar na ontslag van een TD, nog steeds de pijn voelt van die vent. Maar dan komen we weer op het punt of je dat Smulders kwalijk moet nemen of de verantwoordelijken die deze boef aangesteld hebben en hem zonder controle zijn gang lieten gaan. Het antwoord weet iedereen. Voor hij bij NAC kwam, was hij ook op gesprek geweest in Tilburg. Is algemeen bekend. Hans werd niet eens uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ik ken de niet te mis te versane argumenten. Willem II deed haar huiswerk en benaderde mensen die met Hans gewerkt hadden. Daar schijnen ze van geschrokken te zijn, waardoor er al snel een dikke streep door zijn naam werd gezet. Op de burelen in Tilburg vonden ze het (netjes gezegd) bijzonder dat hij bij NAC een aanstelling kreeg. Het legt ook direct het verschil in beleid van beide clubs bloot. Ook nu weer tijdens de transferperiode. Als zij hun zinnen hadden gezet op Olij, dan was hij uiteraard gegaan. Ze waren ook met de ervaren Ruiter bezig, maar PSV vroeg 5 ton. Veel teveel. Heerenveen was al afgehaakt en haalde Mulder terug. Willem II had direct naar Olij kunnen schakelen, maar wist dat PSV voor Ruiter in de Eredivisie niet meer opties had en ze aan een 33-jarige ontevreden doelman met nog 1 jaar contract ook niets hebben, dus kregen de kruiken hun zin en kostte hij nog minder dan 2 ton. Selectie kruiken intact gebleven en versterkt, met ervaren doelman om zo een gooi te doen naar groepsfase EL dat miljoenen oplevert. Kans heel klein, maar met wat geluk in de loting kan het zomaar. Kans die je niet vaak krijgt, dus vol voor moet gaan.

Wij blij, want Olij blijft nu bij NAC. Dat is enorm goed nieuws, want een keeper met zijn talent ga je zo kort voor aanvang nergens meer vinden voor weinig. In de ideale sutuatie wordt het contract van Olij nu opengebroken en verlengt. En dat doet Olij alleen maar als er daar een fikse salarisverhoging mee gepaard gaat en dat geld heeft NAC niet. Dus speelt Olij zich nog een jaartje in de kijker bij ons en heeft hij volgend jaar transfervrij de clubs voor het uitkiezen. Onlangs werd gestreld dat NAC en van Hecke geen haast hebben, maar dat de tranfersom wel enorm welkom zou zijn. Ik heb zo`n vermoeden dat het handelshuis van AS Monaco ook geen enkele haast heeft met van Heck. De transferperiode duurt tot half oktober en er lijkt maar weinig concurrentie voor deze speler op de loer. Die gasten zijn niet gek, die kennen de salarissen en begroting van de clubs waar ze zaken mee doen en weten ongetwijfeld dat de Dom Pérignon ontkurkt wordt aan de stadionstraat in Breda wanneer een deal van 2 miljoen voor van Hecke beklonken wordt. Er is op dit moment zalfs geen TD waarmee ze aan tafel kunnen gaan zitten. Die gasten zijn echt niet gek, vergeet het maar. Hoe dichter de transferdeadline nadert en zonder interesse van andere clubs zal de prijs flink gaan zakken. Die is nu al geen 2 miljoen meer. Dan krijg je over een maandje een take it or leave it bod van een miljoen en een doorverkooppercentage van 10% (mits je het goed uitonderhandelt). Om nog maar te zwijgen over een mogelijk doemscenario wanneer Covid-19 in Europa opnieuw de kop opsteekt waardoor de inkomsten van clubs nog verder dalen. Dan zou dat eerste hoge concrete bod van AZ dat heel stoer geweigerd werd ons wel eens duur kunnen komen te staan.

De compeitieleider van de KNVB is ons net als vorig jaar weer eensgunstig gestemd geweest, door ons een op papier makkelijk openingsprogramma te geven. Vorig jaar pakte dat met alle geluk van de wereld en narrow escapes in slotminuten wonderbaarlijk goed uit, waardoor we de 1e periode pakten. Het grote nadeel van zo`n tropenrooster in de eerste rondes is dat wanneer je daar niet het maximale uithaalt en veel punten laat liggen, je in de achtervolging moet op het moment dat je de betere tegenstanders tegenkomt. Je kunt beter de eerste speelronde uit bij Cambuur verliezen dan thuis van Jong AZ.

Vóór het ontslag van Hyballa stonden de vrienden van Manders, Steijn en back-up Groenendijk, al klaar om het stokje over te nemen. Hoe anders is de situatie omtrent de opvolger van Tom van den Abbeele? Het is hoogseizoen in de transferperiode, maar we zitten al 3,5 week zonder Technisch Directeur. Maurice is druk met de voorbereiding, kennismaken en observeren spelers en trainingen. Die kan dat er niet even bij doen. Van As was kandidaat, maar met hem hoef je toch niet zolang te onderhandelen? Zeker niet met zijn 2 ADO-vrienden Manders en Steijn. Lockhoff alsnog in de picture? Als de geluiden kloppen dat het aantrekken van de TD even op hold is gezet i.v.m. vakantie lijkt me dat een kwalijke zaak.

Voor wie dit nog leest een oproepje voor iemand die mij kan helpen wat korter van stof te worden. Waar het hart vol van is

Bommelke

Geplaatst: zaterdag 25 juli 2020 om 3:51u

Excuseer mij voor de vele typfouten, waarvan ik de verantwoordelijkheid volledig afschuif op twee veel te lekkere flessen Malborough Sauvignon blanc van Cloudy Bay (aanrader!!). Nalezen was geen optie.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 25 juli 2020 om 18:06u

Huisalp, nog 20 graden,

Vandaag maakte bd nog een rit in een nieuwe Mercedes S560e EQPower. Met de man die de sponsordeal van BVB orchestreerde en tekende. Onder het genot van een mooie Glenfiddich en een paar cubaanse sigaren veel gelachen en gehuild om ons NAC. We zijn een bizar slecht geleide club waar het knalrood van de panic button altijd zichtbaar is. Zoals in de aanstelling van een vriend van de huidige Algemeen Directeur als trainer. Die op zijn beurt ook een vriend meeneemt. Ondertussen krijgt de achterban een tweederangs Almere City speler voorgeschoteld als mogelijke "versterking", hij had ooit samengewerkt met de nieuwe trainer. Vijf weken voor aanvang van een nieuw seizoen waar promotie blijkbaar geen must is. Het is een grove belediging voor het weldenkende gedeelte van de achterban.

De cijfers van het afgelopen seizoen inclusief de toelichting van de directie met daarin de nieuwe fakeprijs van de aandelen. Ze zijn bekend, maar worden onder de pet gehouden. De naieve achterban mag eerst nog een maand of 2 wachten. Slecht nieuws wordt al jaren onder het tapijt geveegd of gemeld na een overwinning op bijvoorbeeld Jong AZ.

Ja brave mensen, het grote lijden is nog lang niet voorbij.

10diego

Geplaatst: zondag 26 juli 2020 om 9:17u

@harry, Steijn is toch gewoon een goede trainer met een heel goede pers? Je zou er ook trots op kunnen zijn dat NAC erin slaagt een trainer van zijn kaliber te binden. Daar zal zijn ervaring met de AD een rol in gespeeld hebben. Als hij alleen naar het NAC vd afgelopen 5 jaar had gekeken was hij niet eens op gesprek gekomen.

Ik hoor nooit iemand over Arnesen, Advocaat en Petrovic ( allemaal ex PSV).

harry b.d.

Geplaatst: zondag 26 juli 2020 om 10:53u

10 - de boodschap van gene zijde dat we in onze handjes mogen knijpen met Steijn als trainer is nogal gekleurd. Bovendien gold dat voor iedere trainer waar zij de afgelopen 7 jaar mee aankwamen. Niet 1 keer werd er gezegd: mensen, we hebben nu toch een waardeloze trainer gevonden voor ons NAC. Nee, 100% matches en verademingstrainers waten het stuk voor stuk. Allemaal werden ze opgerookt in deze kansloze structuur. En niemand heeft daarna nog een echte carriere gemaakt. Steijn was al geruime tijd werkloos en had het geluk dat zijn vrind een AD baantje kreeg en een trainer nodig had. Ja, maar hij werd bij de Arabier ontslagen en dat telt niet wordt er dan geroepen. Totale onzin, bd werkte zelf ruim een jaar succesvol bij de Arabier, Geert B al bijna 2 jaar met veel succes. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Maar wij moeten geloven in de mythe dat we hier met Steijn de redder hebben binnengehaald. We hebben gewoon een broodtrainer in huis die niet kritisch is naar de huidige leiding en niet naar aandeelhouders stapt om te klagen.

10diego

Geplaatst: zondag 26 juli 2020 om 11:02u

Zijn er goede Nederlandse hoofdtrainers dir nog nooit ontslagen zijn?

Inderdaad: NAC is (of hopelijk was) een trainerskerkhof.

We gaan het zien. Ik ben optimistisch en heb er veel vertrouwen in. Ben inderdaad gekleurd, figuurlijk dan.

harry b.d.

Geplaatst: zondag 26 juli 2020 om 11:20u

10 - je moet gewoon leveren, dan word je niet ontslagen. Zeer zelden dan, eigenlijk kent ons NAC daar ook de trieste voorbeelden van. Trainers die uitzonderlijk wel opleverden maar toch weg moesten: Vreven, Brandts, HtC. Maar dat waren allemaal gevallen waarbij men de persoonlijkheid van die mensen niet aankon. Angst en irritaties bij de lui die dachten dat ze verantwoordelijk waren of iets of wat bij ons NAC. De rest werd ontslagen omdat er niet opgeleverd werd.

Iedereen die onder deze omstandigheden in ons NAC stapt met deze aandeelhouders weet 1 ding zeker: dit eindigt niet goed. Dus ze zijn of ontzettend naief of gewoon desperaat.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven