of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 juni 2020
‘Het internet’ in gesprek met Mattijs Manders


Vanavond heeft in een unieke samenstelling een gesprek plaatsgevonden tussen algemeen directeur Mattijs Manders en financieel controller Edgar Mol in the left corner, en de Bsiderats, De Rat, en de Clubraad in the right corner. In ruim twee uur is een spervuur aan vragen afgevuurd op de heren van NAC, die deze grotendeels goed wisten te pareren.

Uit het blote bolletje wat highlights van deze clash…

Over het seizoen 2019/2020
NAC draait over 2019/2020 een operationele plus. Dat wil zeggen dat zonder transferopbrengsten er zwarte cijfers gedraaid worden. De bekerstunt heeft daar vanzelfsprekend aan bijgedragen, NAC begroot altijd slechts één ronde (uitwedstrijd natuurlijk). De voortijdig afgebroken competitie betekent het mislopen van drie reguliere wedstrijden en de play offs. Met name die laatste wedstrijden zijn een cash cow voor NAC, het afmaken van de competitie had de plus fors groter kunnen maken.

Over corona en de supporters in het stadion
NAC heeft er bij de burgemeester op aangedrongen om pilotclub te mogen zijn als er weer supporters mogen worden toegelaten. Of we dat worden is maar de vraag, maar NAC probeert uit alle macht zoveel mogelijk seizoenkaarthouders binnen te krijgen. Zelfs als dit geld kost omdat de kosten voor horeca en beveiliging hoger zijn dan de opbrengsten. NAC gaat zich desgevraagd ook hard maken om uitsupporters toe te laten, zodat ook onze supporters mee op verplaatsing kunnen.

Over voetbal op tv
Fox wil per periode vaste timeslots van aanvangstijden. Alle wedstrijden live gaat niet gebeuren, omdat dan in elk stadion een extra camera en vrachtwagen moet worden geplaatst. De productiekosten zoals het er nu naar uitziet zijn al gigantisch hoog, een gedeelte daarvan neemt FOX voor haar rekening, de rest komt uit de algemene reserves van de CED. Manders snapt de zorg van supporters dat FOX er nu op slinkse wijze de zondagavond 20.00 uur in probeert te fietsen en hij zegt toe ervoor te zullen strijden dat FOX hier geen commercieel slaatje uit gaat halen.

Over de gemeente
De gemeente heeft een tijdelijke korting op de huur en uitstel van betaling gegeven, om zo NAC binnen de wettelijke grenzen te kunnen helpen. De gesprekken hierover lopen goed, NAC probeert vanzelfsprekend deze termijn zo lang mogelijk op te rekken. Manders weet echter ook dat de politiek weerbarstig is, de relatie kan in no time weer op scherp gezet worden, zeker met de verkiezingen in aantocht. Top op heden is de relatie heel goed.

Over de selectie
Tom van den Abbeele heeft de keuze gemaakt om de selectie op basis van 16+6 samen te stellen. 16 basisspelers en 6 talenten. Er is geen hard salarisplafond en er zijn geen vaste salarisschalen. Het budget staat vast en daar moet het technisch hart, bestaande uit Tom van den Abbeele, Eric Hellemons, Peter Maes, Michael Dingsdag, Peter Hyballa, en Manders zelf het mee doen. Dit technisch hart is weer nieuw leven in geblazen. Zij beslissen in gezamenlijkheid over transfers, waarna deze volgens het vier ogen principe altijd worden voorgelegd aan de RvC.

Over de premies
NAC heeft maar één prestatiebonus, dat is de promotiepremie. Spelers krijgen een basissalaris wat wordt aangevuld met deze premie. Wedstrijdpremies worden niet betaald. NAC overweegt om spelers een coronacontract aan te bieden, wat een laag aanvangssalaris kent en naar gelang er weer supporters in het stadion komen een upgrade krijgt. Dat zou dan met name om de jonge spelers gaan. Er is niet collectief salaris ingeleverd. Dat is in de praktijk ook met name voor de buhne. Wel zijn er spelers die met de club meedenken.

Over de seizoenkaartverkoop
Manders verwacht de grens van 10.000 kaarten te gaan doorbreken. Dat is belangrijk geld voor NAC, want met die inkomsten kan nu worden begroot. Daarmee pakken we voorsprong op de concurrenten. Mits er tenminste voldoende budget naar de spelersselectie gaat. Daarover blijven ze zich uit concurrentieoogpunt in stilzwijgen nevelen. Wel stelt Manders dat we een hoger budget hebben dan vorig jaar, dat voldoende moet zijn om te promoveren.

Over de sponsoring
Het bordje uitverkocht kan op de skyboxen. De sponsoren hebben of onvoorwaardelijk of via een 50-50 regeling (tweede deel betalen na negen wedstrijden) massaal hun loyaliteit getoond. Natuurlijk moet er stevig geacquireerd worden, maar het verloop is gelukkig laag. Mattijs wil 30% van zijn tijd besteden aan commercie en wil naast het Bredase MKB ook verder kijken naar partijen die bij NAC passen. Mogelijk dat daar nog op zal worden geïnvesteerd binnen de organisatie

Over de begroting
De clubs hoeven van de knvb voorlopig geen begroting in te leveren. Afpraak is dat dit pas medio oktober hoeft. Wel heeft de KNVB gevraagd om meerdere scenario’s uit te werken, varierend van geen publiek tot 31 december tot het hele seizoen geen publiek. NAC heeft, doordat er al zoveel liquiditeit binnen is, geen continuiteitsissues. De club overleeft corona. Wel wordt er nog steeds gestuurd op liquiditeit, wat het op momenten spannend maakt. Manders wil groeien naar een omzet van 13 miljoen en vindt dat NAC op termijn 15 miljoen omzet kan draaien. Als dat bij Ado kan dan moet dat bij NAC zeker ook kunnen. Geleidelijke groei, stapje voor stapje investeren is daarin de te volgen route.

Over de kosten
Terugkomend item is waarom NAC zulke hoge kosten heeft ten opzichte van vergelijkbare clubs. Manders wil daar ook verder op inzoomen. Er zijn nagenoeg geen barterdeals meer waarbij tegenover de inkoop ook omzet staat, behalve horeca, auto’s, kleding en enkele posten voor groot onderhoud. NAC gaat deze opnieuw monitoren en kritisch bekijken. Het kan immers niet zo zijn dat het geld er langs de achterdeur zomaar uit loopt. Tegelijkertijd heeft NAC drie locaties (stadion, Zundert, Boeimeer), hebben we volledig betaalde beveiliging, hebben we betaalde krachten in de jeugdopleiding en betalen we veel huur voor ruimtes in het stadion. Ook daar gaat NAC kritisch naar kijken.

Over de Duitser en de Belg
Manders heeft een stevig gesprek gehad met Peter Hyballa om hem te vragen of hij er nog zin en vertrouwen in heeft. Peter heeft aangegeven meer dan genoeg ambitie en energie te hebben om NAC naar de eredivisie te brengen. Hij heeft een korte termijn opdracht en VdA een lange termijn. Dat botst en dat is niet eens ongezond. Wel de manier hoe dat nu geuit is. Manders heeft op beiden een beroep gedaan om het misschien dan wel niet met elkaar eens te zijn, maar om in ieder geval professioneel met elkaar om te gaan. Zowel de Bsiderats als Fanzine de Rat hebben erop aangedrongen om VdA niet teveel te verstoppen. Hij komt niet graag in de media, maar heeft wel een publieke functie en daarmee verantwoording af te leggen. Onze suggestie om dan eens in BredaNU NACpraat te verschijnen wordt aan hem voorgelegd.

Over van Hecke
Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd in JP, dus de kans dat hij vertrekt voor een mooi bedrag is groot. NAC staat echter niet bovenaan in de transferpiramide, dus er zal altijd enige tijd overheen gaan voor de transfergekte bij NAC is aanbeland. Dus verwacht de eerste weken zeker geen wonderen. Dat geldt ook voor de andere spelers die weg mogen of moeten. Het is niet zo zwart wit dat er eerst spelers weg moeten voordat er bij kunnen, maar het kan ook niet zo zijn dat er bij de eerste training 30 spelers staan waarvan er nog tien moeten verdwijnen. NAC heeft de spelersdatabase in eigendom en is daarmee niet afhankelijk van City of de vrouw van Tom. NAC weet bij wijze van spreken wie de beoogd linksback in 2022 zou moeten zijn. Dat lukt echter niet altijd, Jordy Bruijn bijvoorbeeld hadden ze zo goed als binnen, maar hij koos alsnog voor NEC.

Over de krant
Deze moet vol! Zeker in deze tijd worden er vooral suggesties gedaan. NAC gaat toch echt nooit een onbekende zaakwaarnemer een volledig verkoopmandaat geven. Dat dit dan uitgebreid wordt uitgelicht past bij deze tijd. Zolang NAC de boel intern dicht houdt en er vanuit het stadion niet wordt gelekt is Mattijs tevreden. Dat is ook de eerste opdracht die hij aan al het personeel heeft gegeven.

Over de heilige huisjes
Manders geeft aan dat hij de taak heeft meegekregen om commercieel meer uit NAC te halen. Dat kan wel eens gaan botsen met heilige huisjes, als bijvoorbeeld de stadionnaam. De afspraak met de Clubraad is gemaakt dat zij bij twijfelgevallen altijd hierin betrokken worden. Het moeilijke van een club als NAC is de eigengereidheid, het drang om iets anders te doen. Maar dat maakt het tevens ook erg mooi. Eerste voorbeeld is de wens om een casual kledinglijn op te zetten. ’Onvoorstelbaar hoe weinig NAC overhoudt aan merchandise

Over zijn opdracht
Manders heeft als opdrachtl gekregen om van NAC een financieel stabiele eredivisionist te maken. De commissarissen houden zich aan de controlerende rol en zijn beschikbaar om te sparren. Mattijs heeft expliciet niet de opdracht gekregen om zoveel mogelijk winst te maken of om liquiditeiten vrij te maken om aandeelhouders uit te kopen. Het directiestatuut biedt voldoende ruimte om te kunnen handelen, maar bij grote bedragen moet er altijd iemand meetekenen.

Over internet
Waar zijn voorgangers allen glashard ontkenden dat ze de wijze woorden op de digitale schandpalen niet tot zich namen geeft Manders ruiterlijk toe de teksten en commentaren te lezen en de podcasts te luisteren. Soms vindt hij het iets te ver gaan, soms baalt hij van het gebrek aan nuance of aan klinklare onzin, maar soms ook brengt het hem nieuwe inzichten. Dus blijf vooral je hersenspinsels droppen, wie weet bereikt het ooit de ivoren toren aan de Stadionstraat.

Over NAC
Manders herhaalt in het gesprek een paar keer dat er zoveel meer mogelijk is bij NAC dan dat er nu uit wordt gehaald. Als buitenstaander die in Den Haag woont (en blijft wonen) valt hem op dat alles en iedereen in Breda NAC ademt. ’In Den Haag is de helft van de stad resuluut tegen Ado, in Breda is iedereen voor NAC. Dat klinkt als cliche, maar valt buitenstaanders wel op. Het eindigt altijd met Hup NAC. Niet voor niets zitten er veel sponsoren van andere clubs hier op de tribune voor een gezellige avond. De NAC-supporter is echter ook erg verslaafd aan hectiek, aan het zeiken op de club. Het kan en mag hier nooit rustig zijn, dan wordt de boel vanzelf opgeblazen. Dat maakt deze club zo mooi en daarom heeft NAC zoveel potentie. Dat moeten we er alleen even uit zien te halen… “


Bovenstaand is een korte samenvatting van hetgeen besproken is. Hierin zijn we vast niet volledig, onze partners in crime van Bsiderats zullen ongetwijfeld het een en ander verder uitwerken. Iedereen beleeft het gesprek toch op zijn eigen manier, mogelijk vinden wij onderwerpen heel belangrijk die voor Bsiderats niet interessant zijn, en andersom. Beide verslagen tezamen zullen een compleet beeld van het gesprek bieden, dus neem zeker even een kijkje bij die andere van internet.

Vooralsnog is Manders niet voortijdig knock out gegaan na 9 ronden van een kwartier. Dat onze degens elkaar vast nog gaan kruisen is een zekerheid, maar zonder wrijving geen glans. En laat net dat nou zijn wat onze Parel goed kan gebruiken.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


17-jun-2020
De solden zijn begonnen...
13-jun-2020
Voorwaarden coronasteun: het geld mag niet na...
20-jun-2020
Hyballa gooit bom op samenwerking Vanden Abbe...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Beu

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 23:33u

Dit moeten jullie vaker doen, simpele supportersvragen. Beter dan dat geprul van blanco

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 9:06u

Goed, zo’n open met z’n achterban (toch een van dd meest importante stakeholders) communicerende AD. Die er ook nog eens in is geslaagd de twee kwakende kikkers in ieder geval vooralsnog binnenboord te houden. Zoals gebruikelijk: eerst zien, dan gleuven, maar het biedt zeker een goed vooruitzicht voor de toekomst.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 9:11u

Don, Don, Don,

wat een gemiste kans. En wat een slappe vragen. Ga toch niet met die onbetrouwbare figuren van BSR zitten man. Wie hadden ze gestuurd ? Dat haatdragende rancuneuze hipstertje ? Die hondsbrutale gingerhead ? De liegende Levien ? Man man man wat een niveau.

Over een aantal vragen en antwoorden heeft bd zich geweldig opgewonden omdat er had moeten worden doorgevraagd.

Het probleem Hyballa: Hyballa stapt naar de pers en kotst er allerlei internalia uit. "Maatregel": Manders spreekt met Hyballa. Follow-up: Hyballa geeft feedback hierover aan Blanco met de mededeling dat hij trainer blijft. Manders reageert niet. Allemaal erg vreemd. Het beeld van een ongekende zelfbedieningssituatie van Hyballa dringt zich op. Is hij de eigenlijke baas ? Staan alle spelers als 1 man achter Hyballa ? Welke boete heeft Hyballa dan gekregen voor dit (ook contractuele) wangedrag ?

Het probleem VDA. Wilde persé directeur genoemd worden Maar gedraagt zich al een jaar als magazijnmedewerker. Heeft geen netwerk binnen NAC en een vaag netwerk buiten NAC. Zoekt alleen spelers die ooit in een vertegenwoordigend elftal zaten maar wiens ontwikkeling vroegtijdig is gestopt. Kreeg Seuntjens aangeboden die DGS naar de eredivisie had geschoten. Hierdoor kreeg DGS 3 ton meer dan NAC aan het eind van de rit. VDA schafte een database aan en de vraag was: wie kan daar op dit moment mee werken in de organisatie ? Als VDA wordt vervangen, welk risico lopen we dan ? Waarom wil Haarman ten koste van alles doorgaan met VDA terwijl de man nauwelijks nog draagvlak heef ?

De RvC moet blijkbaar voor iedere scheet in de loop genomen worden. Dat getuigt niet van veel vertrouwen in de directie. Bovendien is de RvC samengesteld uit zwakkebroeders die een zeer zwakke start hadden. Hoe gaat dit verbeteren ?

De Transfer van J-PvH: is die transfer gierend aan het mislukken ? Waarom opeens weken wachten als er al aanbiedingen en akkoorden liggen ? Dat is toch vreemd ? Wat nou pyramide ? Het was toch een kwestie van tekenen bij het kruisje ? Of heeft Blanco alles bijelkaar gelogen ? Waarom is deze transfer niet rond ?

Binnenlaten supporters. Het is belangrijk dat degenen die een cash-back clausule hebben in hun SCC als eersten worden binnengelaten zodat het financiele risico voor NAC wordt verkleind. Vindt Manders dat ook ?

Het rampzalige merchandisingverhaal is al 100 jaar bekend. Welk excuus hebben van Baal en Coppens over deze weeffout ? Heeft Manders deze figuren daarover ondervraagd ?

Het is 25 juni en de situatie is urgent en bijna hachelijk, zeker als ook Olij, Verschueren en Allouchi gaan vertrekken. Dogan past niet in de club en Sjokkers heeft geen bijzondere kwaliteiten om als spits van NAC1 te kunnen dienen. Ondertussen is de samenwerking met City onder VDA volledig naar de kloten gegaan en zijn beide partijen zwaar teleurgesteld in elkaar.

1 niet te controleren uitspraakje over budget om promotie te gaan halen is wel heel erg dunnetjes allemaal. HOE gaat ons NAC onder deze omstandigheden waarbij iedereen iedereen wantrouwt grote prestaties leveren ?

steef

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 11:00u

Begrijp ik nu HansD dat jij vindt dat NAC de afgesproken voorwaarden rondom de gouden seizoenkaarthouders(als eerste naar binnen wanneer er weer mensen mogen komen) moet negeren?
Dat zal wel vertrouwen wekken ja.
Ik denk dat jij in dat geval als eerste zou schreeuwen dat het liegers en bedriegers zijn.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 11:04u

Steef - het zelfgenoegzame geschreeuw over de SCC kaarten is nogal hypocriet. Het loopt al jaren terug en deze 10.000 waarvan de helft met cash back clausule staan voor maximaal 7.500 normale kaarten. Een halvering met 2 jaar geleden.

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 12:21u

Goed, zo’n open met z’n achterban (toch een van dd meest importante stakeholders) communicerende AD. Die er ook nog eens in is geslaagd de twee kwakende kikkers in ieder geval vooralsnog binnenboord te houden. Zoals gebruikelijk: eerst zien, dan gleuven, maar het biedt zeker een goed vooruitzicht voor de toekomst.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 12:54u

Portugeesch - dit "dancing with the girls on the dancefloor even if they are not pretty" - scenario dat Manders nu volgt heeft ook grote nadelen !

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 15:36u

Prima initiatief om zo wat dossiertjes door te spreken. Niet al teveel diepgang, maar wel de meest prangende onderwerpen die online geventileerd leven vanuit de bron beantwoord.
Manders gaat de randjes opzoeken als het om commercie gaat. Die zal vast nog wel eens een tik op de vingers krijgen. Vooralsnog niet kunnen betrappen op grote onzin.

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 20:08u

Goed, zo’n open met z’n achterban (toch een van dd meest importante stakeholders) communicerende AD. Die er ook nog eens in is geslaagd de twee kwakende kikkers in ieder geval vooralsnog binnenboord te houden. Zoals gebruikelijk: eerst zien, dan gleuven, maar het biedt zeker een goed vooruitzicht voor de toekomst.

snuifbuis

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 22:55u

Gewoon klasse om de directie af en toe aan de tand te voelen. En wie vertrouw je dat meer toe dan de mannen van DeRat. Zij die met hun interviewmicrofoon nog niet in de hol van onze directeur en consorten zitten.

Ik heb er zin in! Lekker kwallen op anderhalve meter. Alleen een beetje jammer dat onze Mark er eigenhandig voor heeft gezorgd dat we de scheids er nooit meer massaal op mogen attenderen dat ie z’n vader niet kent.

Hup NAC!

n@©

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 23:29u

Als Manders toch alles leest op internet, waarom kan hij dan niet meteen reageren?

snuifbuis

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 9:29u

@n@c

Ik heb toch zojuist gereageerd 😉

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 10:28u

Snuifbuis - de site waar onafhankelijke critici die niet meeparaderen met de buklaven onophoudelijk mogen worden beledigd en ad hominem aangevallen heeft al een tijdje bijzonder weinig meer te melden. Nieuws, daar deden ze al niet meer aan, maar nu moeten ze zelfs in de slipstream van deRat mee om hun ongevaarlijke vraagjes te stellen. Voor deRat is deze tijdelijke samenwerking ook een risico, want voor je het weet komen zij hun afspraken niet na of luizen je erin met hun "visie op hoe je een NAC site moet runnen".

Bon, Manders heeft natuurlijk begrepen dat om een wit voetje bij de supporters te halen deze media kunnen helpen. Zijn voorgangers Goetzee, Eisenga verwaarloosden deze taak, zo druk waren zij met zichzelf bezig. Toch is Manders nog lang niet uit de gevarenzone. Want een vrijblijvend belletje naar Mr NAC TL en het laten zitten van de opstandige trainer als enige wapenfeiten na een maand dienstverband is nogal dunnetjes. Waar blijven de versterkingen ?

Denia puerto, licht briesje.

Jo!

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 13:49u

Harry bd heeft wederom volkomen gelijk. Maar ik zou het nog wt scherper durven stellen. Waarom heeft Manders bij binnenkomst niet alles en iedereen gelijk buiten geflikkerd?
Waar blijven de rechtzaken tegen alles en iedereen die de afgelopen 15 jaar een aantoonbare wanprestatie hebben geleverd die de club klauwen vol met geld hebben gekost?
Hoe en wat is hij van plan te gaan doen aan de huidige eigendomssituatie van de club (de mannen eeuwig dankbaar blijven voor het storten van in hun geval een zakcentje geeft geen pas)?
Wat is hij van plan te doen om een bedrijf wat valt in het mkb (en daarin valt in de k) transparanter en een stuk minder top zwaar te maken?
Wat is hij van plan te gaan doen aan de groep klapjosties die iedere keer maar weer na een wedstrijd de boel in de Cordial verstieren? Welke echt grote sponsor is hij van plan binnen te halen?
Wat zijn de plannen met betrekking tot een nieuw stadion en die compleet achterlijke deals met zundert en boeimeer?
Waarom wordt er niet uitgesproken dat promotie dit jaar een must is en dat bij uitblijven daarvan alles en iedereen zich mag gaan melden bij het UWV met een verhaaltje waarom hun ontslag op staande voet geen gevolgen zou mogen hebben?
Wat is hij van plan te gaan doen aan de horeca deal en kan hij toezeggen dat die Eindhovense uitkaaier na afloop van het contract nooit meer welkom is zelfs maar in de buurt van het stadion?
Welke juridische stappen worden ondernomen tegen Kali cs die bij ieder normaal bedrijf al lang op straat waren gegooid?
Zomaar wat vraagjes en ik heb er nog veel en veel meer.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 16:25u

Verfrissende bijdrage van Jo! die op een andere site zeker tot een ban zou hebben geleid vanwege "autistische monoloog zonder discussie".

Waar je ook kijkt binnen ons NAC, welk dossier je ook vastpakt, het hangt altijd met spuug en touwtjes aan elkaar en kan ieder moment uitelkaar vallen.

De vraag "hoe" zij promotie gaan realiseren is niet beantwoord. Dat kan maar 1 ding betekenen: niemand mag verbaasd staan als er opnieuw geen promotie komt.

Commissaris Coppens werkt al 2 jaar aan "strategische projecten" maar niemand weet wat hij uitvreet en waarom hij er nog rondhangt. Over het nieuwe stadion horen we al 7 jaar niks omdat ze daar niet mee bezig waren. Ze waren bezig met het kopen van de ruine van het huidige stadion, dat zouden dan sneue supportertjes mogen meefinancieren terwijl tegelijkertijd van Aalst en co hun belang verder uitbreidden. Daar staken ze hun tijd in.

Waddinxveen

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 17:06u

@ Hbd
Aangezien je de vraag van Steef nog niet beantwoord hebt, herhaal ik hem nog een keer:

Begrijp ik nu HansD dat jij vindt dat NAC de afgesproken voorwaarden rondom de gouden seizoenkaarthouders(als eerste naar binnen wanneer er weer mensen mogen komen) moet negeren?

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 17:53u

Waddinxveen - jij vindt dit een heel intelligente afspraak die NAC veel oplevert ?

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 27 juni 2020 om 9:05u

Overigens is die transferpyramide-uitspraak van Manders waarschijnlijk zijn eerste leugen. Zeker na de transfer van die jongen van NEC naar Monaco voor EUR 2.5 mio.

Tuur

Geplaatst: zaterdag 27 juni 2020 om 11:19u

Ik moet zeggen dat Manders de klappen van de zweep kent.
Radio showtje, interview en ge bent unne goeie.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 1 juli 2020 om 9:50u

Las - valse start van Manders.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Talent

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 22:56u

Mooi stukje inzicht, heren👍

PdL

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 15:59u

Steef, in de bankenwereld van Harrie b.d. is het de gewoonte om je afspraken niet na te komen.
Hij heeft alleen niet goed gelezen. Gouden seizoenkaart doet alleen afstand van tegemoetkoming bij wedstrijden ZONDER publiek.

PdL

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 15:59u

Steef, in de bankenwereld van Harrie b.d. is het de gewoonte om je afspraken niet na te komen.
Hij heeft alleen niet goed gelezen. Gouden seizoenkaart doet alleen afstand van tegemoetkoming bij wedstrijden ZONDER publiek.

The Fly is dead

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 16:49u

Smakelijk moeten lachen om de reactie van Hans. Vroeger kwam er nog wel eens wat relevants uit maar het begint inmiddels wel aandoenlijk te worden. Eerder meelijwekkend. Want mocht het toch eens goed gaan met NAC ooit, hoe moet Hansje dan zijn dagen slijten op de grote Alp.

Las

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2020 om 10:37u

Zodra er bij NAC een nieuw gezicht verschijnt is er immer sprake van een opportunistische polonaise en kan de nieuweling op voorhand alleen maar goed doen. Weinigen hebben het geduld om een oordeel, zowel positief als negatief, te vellen naar aanleiding van bewezen prestaties.
Nu is prestatie ook rekbaar en is al menigmaal bewezen dat de opportunistische loftuitingen van de achterban later en dikwijls ook niet veel later, toch vallen in de categorie gouden bergen.
Het eerste wapenfeit van nieuwkomer MM wordt ook weer direct door het klapvee gebruikt om de man de hemel in te prijzen. Maar ik vraag me af op basis van wat? Een werknemer , PH, is het niet eens met zijn directe chef, TvdA, en kiest er voor om zijn gelijk proberen te halen via de pers. Probeer dit eens in het bedrijfsleven voor elkaar te krijgen zonder ontslag op staande voet!
Vervolgens mag MM met zalvende teksten het conflict sussen en moet het binnenskamers maar opgelost worden.
Maar dit kan natuurlijk niet opgelost worden, want wat is nu de status van de chef? Afgefakkeld, met de grond gelijk gemaakt en derhalve de grond onder zijn voeten weg genomen. Hier kan nooit meer sprake zijn van een gezonde werkrelatie. De knecht is baas geworden en de baas zal vanaf nu de loopjongen zijn van de knecht. En nu ontvangt de veroorzaker van deze situatie, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, geheel des NAC`s alweer de nodige pluimen.
Sta me toe dit geen sterk begin te vinden, nog steeds elke dag wat meer vrees dan hoop.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven