of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 juni 2020
UPDATE: We mogen weer


De kogel is bijna door de kerk, hij bevindt zich dicht bij de uitgang. Nog een paar maanden en we zien elkaar weer in het stadion. Alleen het kabinet moet nog akkoord gaan met het advies van het OMT, Outbreak Management Team. Er moet dan wel aan wat regels gehouden worden. Denk hierbij aan de 1,5 meter op de vakken maar zeker ook bij de in en uitgangen.

Het belangrijkste natuurlijk dat we weer mogen, bij de persconferentie van 21 april werd nog gesteld dat grote evenementen pas kunnen plaatsvinden als er een vaccin is. Nu lijken de heren in den haag hier op terug te komen en mogen we al eerder in een stadion komen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het kabinet vandaag besluiten of het meegaat in het advies. Mocht dit zo zijn zal de competitie waarschijnlijk op 11 september beginnen. We zijn echter wel benieuwd of dit gaat met oefenwedstrijden. Je kunt moeilijk zonder training aan een competitie beginnen.

Dan zijn er nog wel meer dingen die meespelen natuurlijk. In het advies staat dat ongeveer een derde van de capaciteit weer gebruikt mag worden. Hierin moet NAC nog een aantal besluiten nemen, zoals welke een derde mag er binnen? Gaan we elke week loten, krijgen bepaalde groepen voorrang. Dit zijn zaken waar NAC allemaal nog over moet nadenken. Het zal ook waarschijnlijk zijn dat bepaalde vakken een tijdstip krijgen om binnen te komen. Bijvoorbeeld, de bovenste 10 rijen om 19:00 tot 19:15, de volgende 10 rijen van 19:15 uur tot 19:30 uur, enzovoort.

De kans is dus klein dat NAC vandaag al een heel plan heeft hoe het eruit gaat zien. Belangrijk is dat er deze tijd voldoende met de supporters gecommuniceerd wordt hoe dingen ervoor staan. Duidelijkheid kan helpen in de verkoop van seizoenkaarten.

Hopelijk aan het einde van de middag meer.

Update

Vanaf 1 juli zijn we welkom in het Rat Verlegh Stadion, maar daar zijn wel voorwaarden aan gesteld. Eén van die voorwaarden is dat er niet gezongen mag worden op de tribunes.

Markkie Rutte gaf woensdagavond in zijn persconferentie uitleg over de nieuwe coronamaatregelen. Voor het Nederlandse betaald voetbal waren er ook een aantal belangrijke conclusies. Zo werd duidelijk dat er, wanneer het profvoetbal begint, weer toeschouwers welkom zijn in de stadions, mits de anderhalve meter afstand regel gehanteerd wordt. Mag er vanaf 1 juli weer gespeeld worden in wedstrijdvorm. Dit betekent dus dat de jeugd en het eerste elftal weer oefenwedstrijden kunnen spelen. Ook hierbij mag publiek aanwezig zijn, alleen minder als normaal.

Een andere voorwaarde is dat er ook niet gezongen mag worden op de tribunes. Juichen is al helemaal uit den boze, als voorbeeld moeten we maar een toeter meenemen en bij een doelpunt fluisteren. Hetzelfde geldt overigens niet voor zangkoren, zij mogen repeteren en optreden. Wij stellen voor om een zangkoor te beginnen die om de week op vrijdag zo rond 20:00 uur een optreden geeft.


Bron : De Rat, telegraaf


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Joeri

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 17:03u

Als je dan over 1.5 meter probeert door te geven dat je bier gaat halen...en je schreeuwt dit naar de mensen om je heen of ze ook willen....is dat dan ook een spreekkoor?

Peli

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 19:44u

Wiki spreekkoor: Met een spreekkoor werd oorspronkelijk het recitatief in opera`s en cantaten bedoeld. Sinds ontwikkelingen in de moderne muziek in de 20e eeuw wordt het begrip echter gebruikt om een compositie aan te duiden waarbij een koor niet zingt, maar spreekt.

Heb niet het idee dat hij dit doen.

De laatste wedstrijden die we speelde hadden we echt niet veel problemen met het niet zingen dus dat zal nu ook wel niet zo zijn.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 20:25u

De sfeer op de tribune was het afgelopen jaar toch al vrij kudt dus veel verschil zal het niet maken. Een soort geroezemoes. Je keel legen met een vuvuzela in de nek van je voorbuurman blijft verboden.

Optimist

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 21:25u

Dat had ik op deze site al onthuld

Hopelijk krijgen de Ajax supporters hun zin en kunnen we vanaf het nieuwe seizoen gewoon in een vol stadion zitten en zingen en juichen wat we willen. Inshyballah.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 22:01u

Het "Overal waar we komen" mag niet, een kort wederzijds knikje na de 1-0 van Sydney in de laatste seconden van de thuiswedstrijd tegen concurrent De Graafschap wel.

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 23:14u

Gaaf, dan gaan we playbacken! We vragen Annie om verzoeknummers te draaien.
"Naar links, naar links, naar links, naar links..."


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven