of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

23 juni 2020
Geeft Ruud Kaiser ook even wat sunshine


Ruud Kaiser, huidig trainer van amateur Achilles ’29 (en daarvoor van RBC, Dynamo Dresden en FC Den Bosch), wil het even gezegd hebben: “Ik was bijna trainer van NAC”. Dat zou gebeurd zijn in de weken dat NAC afgelopen winterstop in onderhandeling was met Kees van Wonderen en Peter Hyballa. NAC heeft hem een aanbieding gedaan en later de keutel ingetrokken door met Peter Hyballa verder te gaan.

Na het ontslag van Ruud Brood moesten Eisenga en Van Den Abbeele op zoek naar een vervanger. Kees van Wonderen was inmiddels al bedankt en de directie was intussen al in gesprek met Peter Hyballa. Ruud Kaiser vertelt hoe dit ging: ,,Nadat Kees van Wonderen niet doorging bij NAC, kreeg ik een telefoontje van Van Den Abbeele. Ik was verbaasd. 'Jullie zijn toch met Hyballa bezig?', vroeg ik. Dat was ook zo, maar de directie had van de raad van commissarissen (rvc) de opdracht om verder te kijken. "

Aanvankelijk was het plan van de RvC om hoofd van de jeugdopleiding Eric Hellemons als stroman naar voren te schuiven, waarin de nog steeds ondediplomeerde Willem Weijs als daarwerkelijke trainer zijn werk af te laten maken. Dat plan werd door Van Den Abbeele weg gewuifd. Er zou een volwaardige vervanger moeten komen.
Het gesprek met Ruud Kaiser vond plaats bij hem thuis in Oss: ,,We hebben vier uurtjes gesproken " , vertelt Kaiser aan BN/DeStem. ,,De dag erop deden ze een aanbieding. Tom zei: Kan je daarmee leven? 'Wauw', dacht ik, daar kan ik zeker mee leven. Een paar dagen later zag ik plotseling dat Hyballa alsnog was aangesteld. Wat bleek, ik was afgeschoten door de rvc omdat mijn naam niet goed genoeg was. Ga maar terug naar Hyballa, kreeg de directie te horen. Ik was rond met NAC, ook financieel dus. Alleen de rvc moest nog ja zeggen. Normaal een formaliteit, niet bij NAC.”

En waarom moeten wij dit allemaal weten? Ruud Kaiser: ,,Niemand weet dat ik op gesprek ben geweest bij NAC, maar dat is dus wel gebeurd. Ik zou het doen tot het einde van dit seizoen. Met de optie om te verlengen als het zou klikken. Waarom ik het getweet heb? De rvc mag mij niet goed genoeg vinden voor NAC, prima. Maar die 18.000 mensen op de tribune hebben wel recht op de waarheid. Ze worden iedere keer voor de gek gehouden. "

Wat kunnen we hier mee? Ginne zak, maar tis maar daggut wit.


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 23 juni 2020 om 15:14u

Wij moeten dit weten opdat U het ook eens van een ander hoort.

Toen VDA 1 jaar bij ons NAC in dienst was werd hij door ca 40 vage lieden op Linkedin hiermee gefeliciteerd. Niemand van die mensen was een NACman of vrouw, iedereen van buiten. Binnen de club heeft deze ijdele Belg geen enkel draagvlak. Hij heeft alleen Mark die nu toch wel spijt als haren op zijn hoofd moet hebben aan deze postmoderne Urbanus te hebben vastgehouden. Alle values van ons NAC zijn onderhand wel geschonden. Iedere dag verder met de clowns van de Stadionstraat is een dag verloren.

Peli

Geplaatst: dinsdag 23 juni 2020 om 16:03u

Als ik dit zo lees vind ik het niet heel erg dat hij het niet geworden is. Als je in een conflict waar je niks mee te maken hebt persé iets wilt roepen kan dat moeit veel goed betekenen.

Vind het altijd jammer dit schreeuw om aandacht...

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 23 juni 2020 om 16:28u

Peli - niks mee te maken ? Bijna hadden we 2 trainers voor het eerste gehad.... dat was voer voor de Portugeesche NACcer geworden....

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 23 juni 2020 om 16:58u

@Hbd Zou een mooie casus zijn geweest ......

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 8:23u

Als dit verhaal waar is dan kun je dus stellen dat de RvC weinig vertrouwen heeft/had in de directie. Eerst krijgen ze groen licht om met Hyballa te praten, toch niet iemand die een degelijke staat van dienst heeft door telkens na een of hooguit twee seizoenen ontslagen te worden (of zelf zijn ontslag in te dienen).
Vervolgens denkt de RvC dat het handiger is om op meerdere paarden te wedden.
Dun Tomme gaat dan met Kaiser praten (jongen uit de Stillempjes-stal, dus waarom hij?), spreekt één enkele keer met de man (oké, dat gesprek duurde dan 4 uur, maar dat lijkt me nog niet genoeg om een goede indruk van die man te krijgen) en vervolgens wordt Kaiser de andere dag al een aanbieding gedaan.
Nu was de arbeidsmarkt net voor de uitbraak van de Corona-crisis wel zo gespannen dat het gebruikelijk was om geschikte mensen snel een aanbieding te doen (ik droeg een vriendin voor bij een oud werkgever van me en ze kreeg nog voordat ze thuis was van het sollicitatiegesprek een contract aangeboden...), maar in het voetbalwereldje werkt dat mijns inziens toch anders. Kaiser toonde zich akkoord. Ik weet niet of hij dat schriftelijk heeft vastgelegd (een e-mailtje of een SMS-je is tegenwoordig genoeg), maar dan was zijn aanstelling in kannen en kruiken geweest.
Nee, dun Tomme contracteert toch Hyballa met alle risico`s van dien. Daar heeft hij inmiddels de zure vruchten van geproefd.
Het siert Kaiser dat hij dat niet onmiddellijk aan de grote klok hing. Ik neem aan dat hij dus geen schriftelijke bevestiging heeft. Overigens heeft de RvC de gang van zaken met betrekking tot de bespreking(en) met Kaiser bevestigd en wil er verder niets over kwijt.
Kortom, in dit hele voorval toont vooral de RvC een brevet van zwaar onvermogen. Het zijn net een stelletje pubers bij elkaar, ze weten niet wat ze willen en ik heb sterk de indruk dat ook daar met de ellebogen gewerkt wordt (net als bij de directie).
Dun Tomme krijgt ook een dikke onvoldoende, niet alleen omdat hij na één gesprek een trainer al een contract onder de neus schuift, dat bovendien ook nog moddervet was, want het water liep bij Kaiser al direct uit de mond, maar ook omdat hij in het ambigue gareel van de RvC blijft lopen.
Ik val in een klassieke herhaling: vuilnisman, kunnen deze ZAKKEN ook mee?
Ik ben benieuwd hoeveel kandidaat trainers zich nog melden dat ze bijna trainer van NAC waren geweest.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 9:16u

Hugh - saamhorigheid, een van de NAC waarden, is ver te zoeken bij de aandeelhouders, RvC en directie. Het is al een tijdje ieder voor zich. Walgelijk gewoon. Komt ook niet meer goed met deze mensen. En hoe langer het ontslag van Hyballa en VDA uitblijft des te groter de kans op een valse start van epische proporties van Manders bij ons NAC.

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 24 juni 2020 om 11:08u

Er is natuurlijk maar één echte Kaiser

Brian Westzee

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020 om 12:49u

@Hugh: Kaiser uit de Stillempjes stal? Die heb ik gemist...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven