of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

23 maart 2020
Nooit meer eredivisie


De wereld staat in brand en voetbal is bijzaak. Deze verplichte rehab lijkt op een oneindige zomerstop. Geen nieuws over de club, over spelers of over randzaken. Het is niet anders.

Ondertussen wordt in zeist druk vergaderd hoe het allemaal verder moet. Officieel gaan we na 6 april weer voetballen, maar iedereen snapt dat dat niet gaat gebeuren. De bond denkt dus in nieuwe scenario’s: voetballen met publiek, voetballen zonder publiek en helemaal niet meer voetballen.

Die laatste lijkt het meest aannemelijk te zijn. Maar heeft vergaande gevolgen voor NAC. De knvb heeft in dat geval de Bundesliga gekopieerd en kiest voor de situatie dat de huidige stand de eindstand is, er geen clubs degraderen en er twee eerste divisie clubs promoveren.

Het al nagenoeg zeker gedegradeerde ado en rkc zijn daarmee de grootste winnaars. NAC en volendam de grootste verliezers. Beide clubs reeds in het bezit van een periodetitel, maar niet constant genoeg om bovenaan de ranglijst te staan.

Of dit scenario werkelijkheid wordt is niet zeker, maar het lijkt erop dat we volgend jaar in een uitgeklede eerste divisie gaan mogen shotten. Leuk is anders.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


24-mrt-2020
Mogelijk perspectief voor uitspelen competiti...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Tuur

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 11:54u

En weten we al hoe dit een jaar later rechtgetrokken wordt? Gaan er dan 4 direct uit? Gaat Twente daar mee akkoord?

Of komt er bijvoorbeeld een correctie seizoen -‘wat iedereen toch moet begrijpen’ - en mag bv alleen de kampioen meedoen in een playoffs met 3 eredivisieclubs 14 tm 16) om 1 plek.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 12:00u

Officieel gaan we na 6 april weer voetballen, maar iedereen snapt dat dat niet gaat gebeuren.

Echt jongens ? Waarom zegt Eisenga dan tegen de achterban dat we ons geen zorgen hoeven te maken ?

Er komt een enorme financiële klap op ons NAC af, onthulde bd al, die wordt nu gebagatelliseerd en verzwegen. Alleen de clubs met veel langlopende sponsorcontracten en een gunstige stand in de competitie komen er redelijk uit, de rest krijgt een dreun. NAC zit in die laatste categorie omdat VDA en Eisenga de boel compleet mochten verkloten van onzichtbare commissarissen en domme aandeelhouders.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 12:06u

Verschueren (NAC) vraagt om meer respect: ‘Schrijnend dat mensen zich zo asociaal gedragen’

Arno - jouw baas Eisenga wilde 11 dagen geleden nog een hele meute NAC supporters naar Cambuur laten reizen ! Heb je die lompe imbeciel daar al op aangesproken ?

harry b.d.

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 12:12u

Blijkbaar zitten Verschueren en VDA in lockdown achter de grenzen van 1831, Riera en Nacho in coronahell Spanje (ook klasse weer) en de 2 Ilic in Servie. Wie zitten er nog meer in het buitenland ? Deze diaspora is slecht en gewoon mismanagement.

Mieshoop

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 13:12u

@Tuur

ga maar van dat laatste uit ja. Maar NAC kan zich nu niet benadeeld voelen, dan hadden ze maar hoger op de ranglijst moeten staan. Nota bene alle kneuzenclubjes al gehad.

Volgend jaar gaan duelleren met Go Ahead, NEC en volendam in een uitgedunde competitie. Het is geen toeval, het is het verdiende loon.

Rogo

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 13:48u

Niet eerlijk. Hier mag NAC nooit mee akkoord gaan.

Inderdaad waren we niet goed genoeg maar we hadden de loterij Nacompetitie nog.

In de eerste divisie zeggen ze nu: dit is de eindstand, geluk voor Cambuur en de Graafschap. In de eredivisie zeggen ze nu: Dit is de eindstand maar we doen er niets mee. Geen consequenties voor ADO en RKC. Dat kan niet.

En dan de komende jaren zeker beperkte promotiekansen vanuit de gedevalueerde KKD.... zo komen we inderdaad nooit terug.

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 14:15u

Ik snap niet waarom de regeling m.b.t. promotie/degradatie niet 2 kanten op werkt.

Ja, Cambuur en De Graafschap staan fors voor op de rest en hebben promotie verdiend.
Vind ik een valide argument.

Maar volgens dezelfde redenering kan je toch ook stellen dat RKC en ADO fors achterstaan op de rest? Dan hebben zij degradatie toch over zichzelf afgeroepen?
Gaan we hier nu de zieligheidsfactor overheen halen? Met welke steekhoudende argumenten dan?

Overigens, als je een BeNeLiga wil, had je t.o.v. 18 clubs al moeten inkrimpen.
Dus 20 is sowieso VEEL teveel.
Dan kan Twente m.i. op hun kop gaan staan wat ze willen, maar er gaan er volgend jaar toch wel degelijk extra uit. Je zal om te beginnen toch weer op 18 moeten uitkomen, dan moeten er sowieso al 2 af en je zal toch ook 2 ploegen willen laten promoveren.

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 14:26u

Ben het ook eens met Mieshoop.

We hebben de ellende grotendeels over onszelf afgeroepen.

Ja: niemand had een jaar geleden een pandemie kunnen voorspellen.
In zoverre ben je slachtoffer.

Maar dat je met tweewekelijks zo godsnakend veel publiek, dit achterland, er sportief niks beters uit kan persen dan het sportieve equivalent van een volledig uitgedroogde pruim, is niks meer of minder dan een grove schande.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 19:17u

Tot 1 juni gaat er niks gebeuren. Ieder scenario van "niks aan de hand mensen" kan al de prullenbak in.

Steeds meer clubs gaan over tot het ontslaan van personeel of vragen offers. En wat doet ons NAC ??

Bommelke

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 3:20u

@BD die wachten eerst de gevolgen af waarover de KNVB zich gaat beraden morgen. Verwachten misschien nog een wonder? Wat de uitkomst ook mag zijn, de nummer 5 van de KKD gaat niet promoveren. De KNVB kijkt naar een oplossing om zo min mogelijk teams te benadelen. Dat zijn de bovenste twee van de KKD en de onderste twee van de Eredivisie. Dat RKC en waarschijnlijk ook ADO het nooit meer zouden redden weten we allemaal, maar waarschijnlijk is niet zeker. ADO staat 7 punten achter op Fortuna met 9 wedstrijden. Is lastig, maar haalbaar. Met een stap naar de rechter zou ADO best sterk staan denk ik. RKC is de grootste winnaar. Die hebben nog wat centen uit de verkoop van Frenkie. Die kunnen ze i.t.t. tot clubs als VVV en Fortuna versterken voor volgend seizoen. Sta er niet van te kijken waneer zij volgend seizoen netjes 14e eindigen ofzo.Wanneer RKC en ADO zich handhaven zou ik het wel een reële maatregel vinden om de tv-gelden die ADO, RKC en ook nummer 16 Fortuna (samen zo`n 7 miljoen) op een hoop te gooien met de tv gelden van de (o.b.v. huidige stand) 6 promotiekandidaten uit de KKD (bij elkaar slechts zo`n 3 miljoen) en die eerlijker te verdelen. Dat zou voor NAC al een ton of 7 kunnen schelen. Dáár kan en moet Eisenga zich hard voor maken. Dat ADO in deze situatie handhaaft is al een godsgeschenk voor die club, maar dat zij ook nog eens 2,9 miljoen tv-gelden opstrijken i.p.v. 5 ton is niet terecht. Dat we sportief benadeeld worden valt uit te leggen, maar financieel is het verschil veel te groot. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat de competitiestop na de halve finale beker kwam. Een heel belangrijk half miljoen dat we daaruit verdienden.
Tenslotte doet het nog steeds en nu extra zeer dat we voor de KKD geweldige spelers als Muhren hier hebben weggepest. Net als op vele trainers werd de frustratie van het wanbeleid ongenuanceerd op hem gebotvierd. Een andere topscorer uit onze stad die maar al te graag voor ons wilde spelen, werd al de deur gewezen voordat hij binnen was. Hij heeft er nu 14 gemaakt voor de nummer 2 en de ander heeft er 21 inliggen voor de koploper. Onze topscorer is een verdediger met 7 doelpunten. Zij promoveren en wij blijven in de Keuken Divisie. Je krijgt wat je verdient zullen we maar zeggen. Net als die club 20km ten oosten van ons. Zij eindigen niet alleen op de 5e plek, dat recht geeft op voorronde EL, maar hebben als één van de weinige betaald voetbalclubs ook wat vet op de botten na de inkomsten van de Jong en Sol vorig jaar, waarvan ze nog geen euro hebben uitgegeven en het miljoenkapitaal dat ze in de wei hebben lopen.
De KNVB zal na komend seizoen snel weer terug willen naar 18 clubs. Voor de BeNeLiga ben ik niet bang. Die wordt op de lange baan geschoven. Maar er zullen dus 2 clubs meer moeten degraderen dan promoveren. De onderste 3 van de eredivisie gaan er dus waarschijnlijk direct uit en de nummer 17 speelt play-offs met de KKD-teams. Enkel de kampioen promoveert direct uit de KKD en de 6 clubs daaronder spelen een 1e play-off ronde. De 3 resterende ploegen gaan dan de halve finale in met de nummer 17 van de Ere. We moeten komend seizoen dus promoveren. Doe je dat niet zit je het seizoen erop met 3 of 4 ploegen die uit de Ere komen. Met een beetje pech zitten daar Ado, PEC en/of Twente bij die direct weer terug moeten. In dat 3e jaar KKD zijn we wss niet meer de club met de hoogste begroting. Misschien komen we wel in een scenario terecht dat er volgend seizoen maar een club promoveert, want het is niet ondenkbaar dat clubs als Roda, MVV en Den bosch om gaan vallen. Zoveel onzekerheden en scenario`s, waarvan er niet één voordelig voor ons lijkt te zijn.

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 10:04u

Bommel - ga aub niet begrippen als "eerlijk verdelen" gooien. Dit is een onderhandeling waarin alleen de toppers winnen en de losers verliezen. Eisenga brulde op Twitter dat hij zo`n geweeeeeldige meeting had gehad met Manders en de Corona-Express naar Cambuur mocht. Walgelijk en weerzinwekkend. Deze man had onmiddellijk geloosd moeten worden, maar van Baal en co zijn ontiegelijke slapjanussen.

Als hij echt zo`n groot nummer zou zijn dan regelt hij dat de periodekampioenen plus Fortuna een nacompetitie spelen in juni. Dan krijg je NAC, Volendam, Go Ahead (in plaats van Graafschap) en Fortuna. Met Volendam-Go Ahead en NAC-Fortuna als eerste ronde. Dat is dan nog niet makkelijk, maar wel in het belang van NAC. Iedere andere uitkomst is een BENADELING van ons NAC. Daar kan en mag geen enkele directie en RvC voor tekenen. Doen zij dat wel en accepteren zij gewillig het Corona-Excuus voor de verdere aftakeling van ons NAC dan werken zij niet in het belang van de sponsoren en supporters.

Dit gaat veel verder dan een korte termijnverhaaltje over verdeling van wat overgebleven tv gelden, dit gaat om de toekomst van ons NAC. Het is een dubbeltje op zijn kant.

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 10:10u

Van Aalst, van Weelde en Burema hebben de afgelopen jaren biedingen van EUR 8, 5.5 en 4 miljoen op de aandelen NAC afgewezen. Te weinig. Too Little.

Deze arrogante en egoistische houding van de 3 bezitters moet ons NAC nu bekopen met een verdere aftakeling. We zitten opgescheept met 3 clowns die er geen bal van kunnen en er niets van hebben gebakken. Er komt een nieuw miljoenenverlies op ons NAC af en dat gaan zij niet goedmaken. Hun kruideniersgedrag breekt ons nu op.

n@©

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 11:18u

Een eredivisie met 20 ploegen? Dan hebben ze 2 ploegen extra van het niveau Emmen, VVV, of RKC. Daar wordt de eredivisie niet leuker van. En vullen we de KKD dan aan met Katwijk en IJsselmeervogels? Of moeten we het met 2 thuiswedstrijden minder doen en dus ook minder inkomsten?

Goeie oplossing voor RKC en ADO, slechte oplossing voor de achtergebleven clubs in de KKD en NAC en Volendam in het bijzonder, omdat zij een periodetitel zonder waarde hebben. Benieuwd welk belang zwaarder weegt?

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 11:45u

@harry b.d.

Ik moet je toch tegenspreken vwb de kruideniersmentaliteit.

Er lag een budget wat best taakstellend was. Waar meer uit te halen was geweest met competent personeel.

Onder Brood stonden we 3 punten achter een directe promotieplaats. We hadden iedere tegenstander een keer gehad, dus we wisten ongeveer waar we aan toe waren voor de 2e seizoenshelft. Als toen was gebeurd wat nu gaat gebeuren was hevige verontwaardiging onzerzijds op zijn plaats geweest; 3 punten is immers met 1 wedstrijd te overbruggen.

Inmiddels staan we een kansloze 12 punten achter op plek 2.
Terwijl je redelijkerwijs verbetering mag verwachten als je het als club nodig vindt in te grijpen in je personeel.
We moesten Brood zonodig lozen want het ging zo slecht; dan had je na zoveel speelronden m.i. redelijkerwijs mogen verwachten dat de 3 punten achterstand er minder waren geworden (nog maar 1 of 2 puntjes achterstand) of dat we nu gelijk of zelfs voor hadden gestaan.

Wat ik de aandeelhouders dus wel verwijt:
wij stellen steevast de verkeerde personen aan die bij ons het beleid moeten maken.
Wij "sturen" (tussen quotes, want met sturen heeft het allemaal niet zoveel te maken) op niet terzake doend geouwehoer ("wat is de sfeer weer goed nu Brood weg is", op eigenbelangetjes gevoed door ongenuanceerd ongeduld & onrealistische verwachtingen bij de achterban, incl. het deel van de achterban dat wat meer te besteden heeft dan de gemiddelde supporter.
Naar harde data, de punten, wordt in het geheel niet gekeken.

Dat is meer dan jammer.
Dat kost ons uiteindelijk de kop.

Playoffs met Fortuna gaat natuurlijk nooit lukken. Dat zou namelijk impliciet betekenen dat ADO en RKC moeten degraderen, en daar zal de KNVB niet aan willen (ook al zou dat even terecht zijn als Cambuur & De Graafschap laten promoveren).

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 12:35u

Wilbert - over de "Affaire Brood" hebben we het hier uitgebreid gehad. Het werd een mix van kleine rancuneuze politiek (VDA), valse kruiperigheid (van Poppel), onbenullugheid (Haarman) en narcisme (Eisenga). Een schandalige en onnodige actie.

De huidige positie op de ranglijst van de KKD is NAC onwaardig, Maar dat zijn vele aandeelhouders, RvC en directieleden ook. Daarom zitten we nu met de gebakken peren. Zij gaan uit de onderhandelingsronde niets halen voor ons NAC. Dat bestaat niet. Die Friese twitteraar gaat keihard op zijn bek en dan zitten wij met de brokken.

Bd onthulde vorige week al dat dit seizoen gelopen is en dat er een miljoenenverlies aan zit te komen omdat vele sponsoren niet verlengd hebben en vele supporters er voor volgend seizoen even geen zin in hebben. Wie gaat dit gat dichten ? Zonder eerst de halve selectie weg te doen en te bezuinigen in de organisatie ?

Dit is een heel erg kritische fase. Voor we het in de gaten hebben zijn we een NEC, MVV, DenBosch of Roda geworden.

mse

Geplaatst: dinsdag 24 maart 2020 om 22:11u

Er zijn nu 3 periodetitel verdeeld namelijk NAC Volendam en de Graafschap.
Cambuur en De Graafschap promoveren rechtstreeks valt er dus 1 periodetitel weg namelijk die van de Graafschap.
Blijven dus NAC en Volendam over en dan lijkt mij het eerlijkste dat Nac en Volendam een promotie/degradatie wedstrijd spelen tegen ADO of RKC.
Dat is dan het eerlijkste.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven