of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

19 maart 2020
NAC vraagt tegen beter weten in NOW aan


Als het over de hele wereld regelt dan zal het vast in Breda ook wel druppelen. De wereld is aan een standstill begonnen, waarin voetbal ineens niet meer het belangrijkste is om over te spreken. Toch doet de krant een verwoede poging om elke dag NAC nieuws te brengen. Want vraagt de club nu wel of geen overheidssteun aan?

Volgens Blanco vraagt NAC werktijdverkorting aan. Dat is feitelijk onjuist, want die regeling bestaat niet meer. Wel kan NAC de Tijdelijke Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aanvragen. NAC mag dan niemand ontslaan op grond van bedrijfseconomische redenen en wordt voor een deel van de loonkosten gecompenseerd als de omzet tenminste 20% daalt.

Die laatste eis kan nogal lastig zijn. NAC heeft in de maand maart normaal gesproken alleen omzet uit kaartverkoop en 5% afdracht horecagelden. Dit jaar komt daar een gigantische recettedeling van de bekerblamage bij, dus zal NAC normaliter geen 20% omzetverlies draaien. Voor de maand april betreft de omzet normaliter wat kwartaalnota’s van sponsoren, televisiegelden en ook kaartverkoop en horeca. Ook in deze maand zal 20% omzetverlies lastig haalbaar zijn.

De maand mei, met playoff wedstrijden in het verschiet, zou wel in aanmerking kunnen komen voor een schadeloosstelling, maar dat zal dan afhangen van latere afschrijving seizoenkaarten en sponsorgelden.

Al met al lijkt de noodsteunmaatregel voor NAC niet veel soelaas te bieden. Laten we hopen dat dit gedoe gauw klaar is, want anders zou het voor het komende seizoen zomaar kunnen zijn dat de heren voetballers hun salariseisen aan de nieuwe wereldnorm moeten bijstellen. Dat wordt geen vakantie voor Eisenga en Van den Abbeele


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 19 maart 2020 om 10:42u

Zou natuurlijk absurd zijn als de voetbaltak hierdoor overeind gehouden wordt. Grotendeels kortlopende contracten, ver boven modaal. Voor het kantoorpersoneel logisch, maar geld voor de instahelden van nu zou verboden moeten worden.

Heb de afgelopen dagen schrijnende gevallen meegemaakt van ondernemers die hun omzet ineens naar nul zien dalen. Totale paniek en ontreddering. Nu ben ik van mening dat elke ondernemer een maandje droogstand makkelijk op zou moeten kunnen vangen, dat zzp-ers ook makkelijk even buiten hun vakgebied kunnen gaan werken en vooral zelf de oplossing moeten zoeken, maar als dit te lang duurt gaat het ook mensen aan die er echt niks aan kunnen doen. Mensen die hun vrije ondernemerbestaan niet hebben vertaald in een glimmende benz op de oprit, maar die met een karig verdienmodel het hoofd boven water moeten houden en gezinnen moeten onderhouden.

Dan zou het erg zuur zijn als de werkgever van de 100.000 euro verdienende linksbinnen zijn playstationtijd vergoed krijgt. Laat het dan astemblief overgemaakt worden aan de rijschoolhouder, de restauranthouder of de bloemenkiosk.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 19 maart 2020 om 11:06u

Allemaal aan het staatsinfuus. Man man man.

Dit is alleen geen "maandje droogstand" zoals hierboven wordt gesuggereerd. Dit is een verloren JAAR voor veel ondernemers.

NAC kan fluiten naar sponsorgelden op het niveau van afgelopen seizoen. Zeg maar dag met je handje. En omdat de 3 bezitters al een tijd aangeven eigenlijk geen zin meer in ons NAC te hebben gaan die niets meer investeren. Er zal dus opnieuw bezuinigd moeten worden. Omdat Eisenga lui was en geen sanering op kantoor heeft doorgevoerd moet dat nu in grote hectiek en stress gaan gebeuren. Als dat allemaal nog kan, want er gaan nu dagen, weken en maanden voorbij zonder inkomsten.

Bd onthulde gisteren al dat de onthustend zwakke commentaren van de Fries bij de gewillige havistjes van de BSR bol staan van niet gecommuniceerde aannames en condities. Italië, dat ongeveer 3 weken voorloopt op Nederland heeft zojuist de lockdown verlengd. April is al weg qua voetbal, en mei waarschijnlijk ook.
Dit gaat dus maanden duren. Er komt een klap op ons NAC af die zijns gelijke nog moet tegenkomen. En ondertussen speelt het Friese orkestje door op de NAC boot.


Geplaatst: donderdag 19 maart 2020 om 13:24u

Ben het moreel wel volledig eens met Mieshoop.

Maar onze NAC directie moet maar 1 ding voor ogen hebben: NAC-belang.
Als de hele eredivisie (waar de salarissen nog hoger zijn dan in de KKD) die regeling aanvraagt, dan hoeft NAC niet (als zowat enige) Roomser dan de Paus te zijn.

Niet geschoten is altijd mis, niet alleen op het veld maar ook buiten het veld.

Ben overigens benieuwd naar de definitie van `20% omzetverlies`.
Verlies t.o.v. wat precies is dat dan?
Dezelfde maand vorig jaar?
Vorige maand?
Een `gemiddelde` maand, en waarover wordt dan dat gemiddelde berekend?

Peli

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2020 om 11:08u

Vroeger was het nog zo dat de spelers en personeel in een andere BV zaten. Weet niet hoe dit nu ingericht is. Hier zullen vast mensen zijn die dat wel weten(@Mieshoop).

Als dat het geval is kan het misschien wel.

BarleDuc

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2020 om 11:43u

Inderdaad Peli,

Kan voor het kantoorpersoneel en jeugd opleiding wellicht wel iets aangevraagd worden?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven