homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 maart 2020
Een spandoek voor De Ware Helden van Breda


De voetbalwereld ligt even stil. Maar daarbuiten woedt er grote ellende. Niet ver van ons vandaag liggen er mensen te vechten voor hun leven, getroffen door het corona virus. Mensen die geen schijn van kans zouden hebben zonder de buitengewone inzet van onze zorgverleners, die met name in deze roerige periode onder immense druk uitzonderlijke inspanningen moeten leveren om levens te redden.

Om die reden maakten de Breda Loco's en Fr0nt76 gisterenavond een enorm spandoek, om deze vanochtend te overhandigen aan de échte Helden van Breda, het zorgpersoneel van het Amphia Ziekenhuis.

Een diepe buiging voor onze hulpverleners.


Bron : De Rat, Breda Loco's, Fr0nt76


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Moppernac

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 15:15u

Ook dit is NAC.
Prachtig gedaan en het zijn niet alleen in deze moeilijke tijden de helden , maar jaar in jaar uit.

AMPHIA BEDANKT

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 15:37u

Mooi!

BarleDuc

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 18:18u

Meer dan terechte aandacht voor deze zorgverleners. Ik ken zo links en rechts wat mensen die daar werken. Die staan daar echt onder grote druk en zien zich behoorlijk wat drama`s voltrekken. Ze houden er alle vertrouwen in, maar een hart onder de riem als deze wordt zeeeeeeer gewaardeerd kan ik je vertellen.

Piene

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 22:48u

Wat is dit toch een mooie club !

Zag bij toespraak MP een NAC boek achter hem liggen....De wereld zal nog niet vergaan.......

Moppernac

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 22:57u

Ik stond ingepland voor morgen om geopereerd te worden, gelukkig hebben ze van het Amphia 10dagen geleden afgebeld.
Anders had ik dat zelf wel gedaan, nu pas gepland in mei als de vooruitzichten dan beter zijn.
Dank je wel helden van het Amphia tot in mei mss

Bommelke

Geplaatst: dinsdag 17 maart 2020 om 7:08u

"Ook dit is NAC", "Wat hebben we toch een mooie club". Mag ik een teiltje?
Alsof men op deze aardkloot enkel in Breda begaan is met de hulpverleners. Reeds vorige week zagen we diverse supportersgroeperingen in heel Europa met spandoeken en fakkels voor een ziekenhuis staan. Allerminst origineel, maar dat geeft niet. In Nederland volgde NEC, toen wij en vannacht stonden ze ook in Sittard met een doek voor het ziekenhuis. Er zijn `fans` bij die er in het verleden hun hand niet voor omdraaiden verbaal en fysiek geweld te gebruiken tegen politie en stewards (ook hulpverleners!!) Maar dat ook maar even terzijde.
Wat mij het meest tegen de borst stuit is de ware intentie achter zo`n actie. Los van het gebaar, dat ansich prima is. Ik ben trots om NAC-supporter te zijn, maar die zelfverheerlijking waar wij in Nederland in uitblinken vind ik werkelijk misselijkmakend. Als het steunen van het ziekenhuispersoneel je enige doel is, dan ga je daar langs met dat doek, maar je er wat foto`s en filmpje van voor je site en klaar. Zodra je Ronald Strater van Omroep Brabant gaat bellen om mee te gaan, heeft het er weer alle schijn van dat het je vooral te doen is om de media-aandacht die je erdoor krijgt. Vergelijkbaar met het gebeuren omtrent Appie Nouri. Op social media zag je supporters uit heel Nederland hun steun betuigden. Maar het NAC-shirtje met Nouri achterop moest weer vastgelegd worden door onze Ronald voor een item op Omroep Brabant, zodat er weer schaamteloos de nodige veren in eigen reet gestoken konden worden. Kijk eens Nederland, hoe geweldig, fantastisch de NAC-supporters weer zijn. En wat zijn we met z`n allen toch weer trots op onszelf. Plaatsvervangende schaamte krijg ik er van. Dat staat volledig los van de support en steun die de zorgverleners verdienen.

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 17 maart 2020 om 10:31u

Bd heeft langzaam de neus vol van die massale corona hysterie. Het was een zeer milde winter met in veel landen laagterecords in aantallen doden door griep en longontstekingen.

Als straks de stofwolken van deze pandemie ergens in augustus zijn opgetrokken zijn we 10 jaar opgebouwde welvaart kwijt en is ons NAC ter ziele. Vandaag liet de Friese dopingtaxi zich weer eens van zijn bedenkelijke niveau zien, iedereen mag het weten dat ons NAC de winter prima dor zal komen, niets aan de hand, doorlopen mensen. Eisenga denkt graag in kwartaaltjes. Niemand weet wanneer de competitie weer hervat wordt en of die überhaupt hervat wordt. Ook weet niemand of we in augustus met het seizoen 2020/2021 kunnen beginnen.

Een scenario waarin we 6 maanden geen inkomsten krijgen en aansluitend met beduidend lagere SCC verkopen en TV gelden door moeten overleeft de begroting van ons NAC helemaal niet. We moeten nu al aan het infuus van degenen die hebben beloofd NAC niet ten onder te laten gaan, de 3 aandeelhouders. Technisch is NAC daarmee failliet. Eisenga weigert dit te erkennen, want hij denkt niet vooruit, dat kan hij helemaal niet. Samenhangen ziet hij ook niet, in scenario`s denken is een treetje te hoog. Hij heeft VMBO denkniveau.

Iedere dag dat we niks binnenkrijgen teren we verder in op meevallertjes en reserves. Totdat we rock bottom hebben bereikt en de heren geen idee meer hebben hoe daar uit te komen.

De transfermarkt ligt eveneens volledig op zijn gat. Niemand gaat of kan nu wisselen. We kunnen alleen de huurspelers teruggeven.

Het is een trieste bende bij ons NAC. Eisenga mag de boel in de Stem komen voorliegen met de boodschap dat we het wel een tijdje kunnen uitzingen en dat was het dan. Inmiddels wacht iedereen op de mededeling uit Nyon. En dan begint het grote staren naar de KNVB. Wat een leiderschap, wat een daadkracht.

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 17 maart 2020 om 11:38u

Bommel - het schokkende van dit hele corona verhaal is dat het is teruggebracht tot een logistiek-bottleneck verhaal dat al ruim een maand geleden opgelost had kunnen zijn. Aan de andere kant ligt er bijvoorbeeld in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede slechts 1 corona patient. De IC capaciteit had, als je werkelijk bang bent voor een flessenhals, al lang kunnen worden verdubbeld. Dan had je nu niet van die ontzettend lompe maatregelen hoeven nemen. Maatregelen die op dit moment in geen enkele verhouding meer staan tot de kwaal. Dat je in Breda allerlei eigenwijze en asociale klootzakken met een besmetting gewoon in hun huizen had moeten lassen moet je de lokale driehoek verwijten. Zij hebben dit op hun beloop gelaten. En zwaar onderschat.

Nu zijn de mensen massaal bang geworden. Vooral jan modaal met zijn angst en die ZZP-ers die eigenlijk verkapte werknemers en halve werklozen zijn. Van die collectieve angst wordt nu grif gebruik gemaakt door mensen tegen elkaar op te zetten, basiszaken te ontzeggen en enorme ruzies over geld te ontketenen.

Het is een heel trieste tijd, want deze schijnquarantaine gaat het feit dat corona nu bij ons hoort zoals ebola en malaria bij Afrika niet meer oplossen. Het uitsmeren van de piek gaat ertoe leiden dat de onzekerheid nog lang zal aanhouden en de ellende maand na maand verlegd gaat worden. Bij NAC wordt dit Scenario ontkend en roept de Friese VVV medewerker dat de mensen zich geen zorgen hoeven maken, onder het motto "koopt een seizoenskaart" . Maar voetbal gaan we voor een lange tijd niet meer te zien krijgen. Misschien wel een half jaar lang niet meer.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 18 maart 2020 om 9:18u

De Spaanse lafaards die nu het schip hebben verlaten om in Spanje in huisarrest te gaan zitten zijn in ieder geval geen helden. Wie zit er nog meer in lockdown ? VDA ?

En dan zagen we de Fries zijn leugenachtige, niet-transparante verhaaltje houden bij de havistische juichaapjes van BSR. Hij communiceert het aller-aller-optimistische scenario. En dat is het volgende scenario:

- de competitie wordt afgemaakt met toeschouwers, we starten 28 april en we gaan eruit na de eerste ronde in de nacompetitie met toeschouwers.
- voor Dogan, Verschueren, van Hecke worden transfersommen betaald.
- Allouchi vertrekt, de huurspelers Haye, Ilic 2x worden teruggegeven.
- er komen geen versterkingen bij alleen als er nog spelers bovenop deze vertrekken.
- tenminste 10.000 SCC`s en sponsoring op niveau 2019/2020

Alleen in dat geval is er financieel niets aan de hand en zijn de aandeelhouders bereid de garantie af te geven.

In alle andere scenario`s is er een probleem.

En het begint al met het feit dat de competitie niet hervat wordt op 28 april. Het is maar de vraag of de competitie überhaupt wordt hervat. Als-dan zal dat niet voor mei zijn en dan wellicht ook nog zonder toeschouwers. Daar begint al de eerste onzekerheid van Eisenga`s mooiweer-blablaverhaal. Overigens wel bizar dat deze onverantwoordelijke bokhond wel de corona-trein naar Cambuur wil sturen maar geen moeite wil doen om een beroep te doen op het steunfonds.

Deze man is volkomen ongeschikt, maar blijkbaar komt hij hiermee weg en dat zegt genoeg over de kwaliteit van van Baal en van Aalst. Rommel.

Geplaatst: woensdag 18 maart 2020 om 9:31u

Dat NAC geen beroep gedaan heeft op het steunfonds deed ook bij mij de wenkbrauwen verbaasd fronsen. En die verbazing was er niet 1 van aangename verrassing. Als je toch ziet welke clubs allemaal wel een beroep doen, waaronder PSV, dan kan je alleen maar diep zuchten. Dit is simpelweg nalatig.

We mogen inmiddels constateren dat het een trend is bij Eisenga dat er mooi-weer verhalen naar buiten gebracht worden. Het jammere is alleen dat waar ik `mooi-weer` zeg, je dat eigenlijk moet lezen als `sprookje`. Of als het mopje van de 2 die naar Parijs zouden gaan, u weet wel: ze gingen niet. Het geld boven de 10k seizoenkaarten wat in de selectie gestoken zou worden bijvoorbeeld valt ook in die categorie.

Met zulke mensen gaat NAC de oorlog niet winnen.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 18 maart 2020 om 9:42u

Wilbert - de lijst met klachten over deze man neemt bijna astronomische proporties aan. Dagelijks ontvangt bd "gefronste wenkbrouwen"-app-berichten over deze meneer.

Iedereen ziet het wel, behalve zijn baas in de RvC van Baal. Onzichtbaar en een waardeloze leider. Bang voor van Aalst ?

Het is anders niet te verklaren waarom deze clown nog op de bok zit bij ons NAC. Het gaat helemaal nergens meer over.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Frank

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 21:40u

Kippenvel!

De spandoek zegt het helemaal.

Proud to be a Naccer!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven