of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 maart 2020
#NACpraat Radio S7 E38 én PODCAST #337: Roda, Corona, beleid, Hecke, Neelen.


Het wekelijkse radioprogramma van Fanzine De Rat op BredaNu Radio zond donderdagavond gewoon weer uit. Daaruit rolde een radio uitzending én een Podcast opname:

In deze radio- en podcast uitzending van donderdag 12 maart 2020 bestond uit de volgende items.
• In deze aflevering van NACpraat op Radio én podcast, de terugblik op NAC – Roda JC (4-1);
• Het functioneren van de Algemeen Directeur en Technisch Manager;
• Het besluit om de competitie de komende drie weken stil te leggen vanwege de Corona virus uitbraak;
• De jacht op Van Hecke en het profcontract van Wout Neelen;
• Een interessante discussie over: Wat doen we als Red Bull ineens voor de deur staat;
• Tot slot: NAC en Willem Weijs officieel uit elkaar: de lezing van Weijs.

Kies je favoriete Podcast player:

Ook op iTunes, Apple Podcast te spoedig te beluisteren via dit kanaal: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/nacpraat-de-podcast-337-12-3-2020/id1496604910?i=1000468262599

En uiteraard ook eentje met beeld er bij:


Bron : De Rat, NACpraat @ BredaNu Radio


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 9:56u

Don - het petje zat er deze keer goed en scherp in. Hij liet zich ook niet van de wijs brengen door die naieve jongen die even wilde zeggen dat van Aalst zich nergens mee bemoeit. Dat is pertinent onwaar. Er is een cultuur gegroeid waarin de directie iedere scheet waarvan ze denken dat die langs de bezitters moet langsbrengen. Alle benoemingen op dat niveau zijn langs van Aalst en Burema gegaan, allemaal. Ook de trainer(s). De enige die zich nergens mee bemoeit is van Weelde.

Veel belangrijker is de vraag: hoe krijgen we ze weg.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 14 maart 2020 om 14:11u

De knvb moet als de sodemieter met een plan komen. Maar ze wachten op de Uefa die bezig is met een afgelasting en verplaatsing van het EK met een jaar. Dat zou dan eventueel lucht geven om de nationale competities tot in juni af te ronden, maar eigenlijk kan dat al niet meer want de ene na de andere club moet in quarantaine waardoor trainingsachterstanden ontstaan en van een eerlijk competitieslot is dan geen sprake meer.

Dit draait uit op een vervroegd seizoenseinde zonder promotie cq degradatie.

Geplaatst: zaterdag 14 maart 2020 om 14:41u

Ze zorgen ervoor dat NAC niet technisch failliet kan, waarvoor mijn oprechte dank (zonder cynisme).
Ze zorgen er ook voor dat NAC nu geen millimeter voor of achteruit kan, we zitten muurvast. En als we niet oppassen, gaan we ons binnenkort in een soort staat van continue coma bevinden, een zombie-club: niet dood, maar ook niet echt levend.

Wmb de grote manco van de aandeelhouders: dat ze zich overal mee bemoeien.
"Wie betaalt, bepaalt" luidt een gezegde. En dat zal best waar zijn.
Als de aandeelhouders nou een bewezen trackrecord hadden van de juiste figuren op de juiste plaats aanstellen, dan had ik met die bemoeienis ook niet zo`n moeite. Ik ben bovenal pragmaticus.

Feit is evenwel dat ze eigenlijk al de mist in gingen met de vervanging van Van As door Rutjes: de laatste bleek van geen enkele toegevoegde waarde t.o.v. de eerste. Maar als je ingrijpt in je personeelsbestand, mag je redelijkerwijs toch verbetering verwachten. Die is er zeker niet gekomen.
Daarna is het niet veel beter geworden.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 9:44u

Wilbert - velen begrijpen nog altijd niet wat er aan de hand is. Ons NAC is inmiddeld technisch failliet, er zullen voorlopig geen inkomsten komen en dat trekt de door Eisenga gerunde zwakkebroeder NAC niet. Goetzee heeft een waterhoofd opgebouwd, Eisenga nauwelijks gesaneerd en het spelersbudget bleek opeens de sluitpost op de begroting en wird gehalveerd.

Bd onthulde gisteren al dat er een verlies van rond de miljoen EUR aan zit te komen. Als dit niet wordt afgedekt door de 3 bezitters is het over en sluiten. De verliezen en teruggang na de degradatie van afgelopen seizoen (ongeveer 3 miljoen) werden niet gedekt, maar gecompenseerd door de halvering van het spelersbudget en nog wat kruimels links en rechts. Om te vermijden dat zij opnieuw de poeplap moeten trekken zullen zij eerst nieuwe kostenbesparingen eisen, dit betekent het volgende:

- afscheid van de huurlingen Haye, Boussaid, broertjes Ilic
- verkoop of "weggeven" van Verschueren, Dogan, Allouchi en Hecke
- afbouwen overhead, wijven op kantoor eruit
- sponsoren en supporters proberen te chanteren en om geld bedelen

Pas dan zullen zij in actie komen, het liefst uitsluitend met een garantie uitspraak en niet met echte kluiten. En als er wel geld moet worden overgemaakt dan eisen zij equity, aandelenkapitaal. Genoeg lakeitjes en buklaven die hen hierbij steunen.

Het nieuws dat de competitie 19/20 helemaal niet meer wordt afgemaakt en ons NAC failliet is wordt nu nog stil gehouden door allerlei lieden (oa het verlengstuk van nac.nl, maar dat is niet verrassend, die mensen brengen nooit echt nieuws). Zoals bd vorige week al onthulde (directe contacten in Nyon) gaat de Uefa morgen bekendmaken dat het EK wordt opgeschoven. Dat is de enige mogelijkheid om de nationale competities nog in juni/juli te laten eindigen. Helaas is dat ook speculeren, want niemand weet hoe lang de corona maatregelen gaan gelden, vooralsnog tot 6 april, maar er zijn nu al landen en bonden die tot 30 april alles hebben afgezegd !! Dat is dus niet te plannen en daarop kun je dan geen beleid maken.

Derhalve is het helemaal stoppen met dit seizoen een belangrijke optie.

In deze situatie is het natuurlijk niet gek dat VDA en Eisenga hun prul van een beleidsplan niet op tafel hebben, laat staan er over communiceren. Zij zullen de huidige crisis aangrijpen als excuus en als schaamlap voor hun wanpresteren. Benut deze tijd dan ook om van deze 2 clowns af te komen ! In het belang van NAC.

Ja maar Har, wat als die kleine Dalton met zijn containerbusiness falliet gaat ? Zijn we dan helemaal de sjaak. Nou mensen, reken daar maar wel op dan. Van Weelde en Burema hebben natuurlijk Buffers en die moeten het verlies ook ophoesten, maar niemand zal dat graag doen. Het aandeel NAC is tenminste met 40% gedaald (gemiddelde daling voetbalaandelen), maar in alle realiteit is dat ding niets meer waard.

We zijn grounded met alle gevolgen van dien, en dat, brave mensen, is jammer.

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 13:24u

Ik denk ook niet dat voetbaljaargang `19-`20 wordt afgemaakt.

Als je kijkt naar China, dan lijkt mij 6 april sowieso wel heel erg optimistisch vroeg om weer aan de gang te kunnen met de nationale voetbalcompetities. Veel te optimistisch.

De Chinezen deden er namelijk 10 weken over om de situatie onder controle te krijgen. En die zijn nogal wat rigoreuzer dan wij in Europa.
Als we voor het gemak echter maar even die 10 weken aanhouden, gegeven het feit dat wij net bezig zijn, dan zitten we ergens in de 2e helft van mei voordat je weer `back 2 normal` bent.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 16 maart 2020 om 22:30u

RKC en de kruiken hebben een beroep gedaan op de steuntegeling. En wat doet NAC ? We zitten in de diepste existentiele crisis van de club en van Aalst en van Baal spelen verstoppertje. Genant gewoon. Meer dan het einde kunnen ze niet meer melden als dit nog even doorgaat.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 19 maart 2020 om 9:49u

Las - de vraag die ook nog open staat is: heeft NAC in enige vorm bemiddelingsprovisie betaald voor het aantrekken van de werkloze Eisenga ? Dat is een hardnekkig gerucht. Zwijgen zij over.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Las

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 14:11u

@BD: Uiteraard bemoeien de grote 3( groot waar in eigenlijk?) zich direct dan wel indirect met alles. Dacht je nu echt dat de freule uit de Amsterdamse grachtengordel, gespeend van enige kennis van onze club, niet elke move heeft overlegd?
Omdat ze na maanden speuren nog altijd met lege handen stond heeft ze uiteindelijk onder druk de twee eerste maar niet de beste peopeltjes die op haar pad kwamen maar gebombardeerd tot directie. Zonder navraag te doen in Heerenveen inzake de AD en ook niet bij de diverse clubs waar TvdA heeft gewerkt. Vraag bijv. in Eindhoven eens wie hem kent, maar ook zijn track record in België is lachwekkend. Dus terechte vraag: hoe komen we hier van af?
Het verleden heeft ons geleerd dat het overgrote deel van onze achterban blind en met een strakke plasser achter diegenen aanhuppelen die het woord directeur op hun NAC visite kaartje mogen zetten. Pas als de club weer helemaal op apengapen ligt en de feiten dermate hard zijn dat zíí er zelfs niet meer omheen kunnen zijn ze bereid hun mening aan te passen om daarna blind van vertrouwen achter de volgende directeur aan te hollen.
Ze doen het zichzelf aan maar het blijft gebeuren en vervolgens zitten we er wel mooi mee.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven