homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 maart 2020
Cambuur – NAC en Den Bosch-NAC tot nader order uitgesteld


Het was te verwachten, het reisje naar leeuwarden morgen gaat niet door. Zojuist maakt minister Rutte en zijn trouwe tweevoeter Bruno bekend dat de lockdownzone Brabant wordt uitgebreid naar het gehele land. Dat betekent dat er geen sportwedstrijden mogen worden georganiseerd in den lande, net zoals in alle landen om ons heen. Het verbod geldt tot 31 maart, dus ook Den Bosch - NAC zal niet doorgaan.

Dat houdt in dat de wedstrijd in z’n geheel wordt uitgesteld. Gekochte kaartjes zullen vast gewoon geldig zijn. We zijn in afwachting van de fryslan-tweet van Luuc Eisenga die deze lockdown zal bevestigen, met daarbij wat toeristische tips voor vakanties aan de Friesche Meeren.

Een wijs besluit, hiermee leg je de verantwoordelijkheid en verleiding niet weg bij supporters met google, maar bij de wetenschap. Waar het thuis hoort.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


24-mrt-2020
Mogelijk perspectief voor uitspelen competiti...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 12 maart 2020 om 15:31u

Rutte moest er aan te pas komen. Eisenga en Manders hebben dus gisteren in die geweeeldige vergadering voor de kat z`n viool hun tijd verkloot. Voor Eisenga is dit een kwalijke gang van zaken. Als hij zijn bek had gehouden had hij hier zonder gezichtsverlies uit kunnen komen. Dat is nu niet het geval. Hij staat nu te boek als iemand die de gezondheid van de achterban geen reet kan schelen.

WW

Geplaatst: donderdag 12 maart 2020 om 17:27u

Glorie Hallelujah.
Ze hebben het licht gezien.
Beter laat dan nooit.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 12 maart 2020 om 21:00u

WW - iemand heeft ze moeten zeggen waar de lichtknop zat, want zelf doolden zij alweer rond en tastten in het duister.

Eerlijk is eerlijk, de prestigieuze Bokaal Bokhond-van-de-Maand gaat dit keer naar Luuc Eisenga, he is the greatest dancer.

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 12 maart 2020 om 23:51u

Dat wordt een helse klus voor de knvb. Ingeklemd door allerlei UEFA-eisen en de wetenschap dat NAC in april al zes wedstrijden speelt, kan het niet anders dan dat de playoffs komen te vervallen en er een directie promotie-degradatiewedstrijd tussen de nummer 3 en nummer 16 zal plaatsvinden.

NAC staat vijf punten achter op volendam, dus kan aan de bak

WW

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 0:22u

@Mieshoop

dat lijkt me niet de enige optie.

In Duitsland zijn ze creatief: https://www.sportschau.de/fussball/bundesliga/corona-bundesliga-saison-abbruch-wer-wird-meister-100.html

Of duels worden zonder publiek gespeeld.

Het zou mij niet verbazen als wij dit seizoen ons laatste NAC duel live meegemaakt hebben.

WW

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 0:33u

@Harry b.d.

Je moet als overheid gewoon je verantwoording pakken, in de wetenschap dat de meeste burgers, bedrijven en instellingen (allemaal leken) die afweging niet kunnen maken. Je kunt die verantwoording niet bij burgers wegleggen.

Dat bleek inderdaad maar weer eens afgelopen week, toen KNVB, Cambuur, veiligheidsregio Friesland en NAC gezamenlijk een hoogst onverstandige beslissing namen. Gelukkig zijn ze teruggefloten.

Want we hebben het niet over een griepje. De `seasonal flu` doodt 0,1% geinfecteerden. Corona zit volgens dit bericht op 3,4% - da`s een focking factor(!) 34(!!) verschil https://www.sciencealert.com/covid-19-s-death-rate-is-higher-than-thought-but-it-should-drop

Maar wie een beetje kan rekenen, en er deze cijfers op naslaat https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6, ziet al snel dat het percentage gestorvenen tov geinfecteerden gaat stijgen. Hard zelfs.
Want de verhouding genezen : gestorven is plm. 14 : 1. De nu bekende ruim 55000 actieve gevallen zullen zich waarschijnlijk ongeveer volgens deze verhouding over de genezen en gestorven verdelen (want eeuwig geinfecteerd blijven is geen optie: OF je sterft OF je geneest, geen tussenweg). Lijkt mij althans een goeie schatting. Dan hebben we het over een procent of 7 geinfecteerden.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 9:43u

Wilbert - het hijgerige en hitserige gegoochel met cijfers van de afgelopen dagen is om horendol van te worden. Maar als je zoals Eisenga de hele dag zit te twitteren maakt het toch niet uit wat je die mensen vertelt, ze hebben geen Idee, geen verantwoordelijkheidsgevoel. Eisenga moet je behandelen voor wat hij is: een leerling, een trage leerling.

Bd onthulde een aantal dagen geleden al op deze site dat de competitie er gewoon uitgaat. Net als het EK. Dat betekent geen promotie. Wat je dan nu moet doen is de tijd benutten om de contracten van Eisenga en VDA, de grootste faalhazen, te ontbinden en ze weg te sturen.

Overigens is de kans aanwezig dat de containerbusiness van de grootaandeelhouder ook snel op slot gaat. Eerst ga je enorme teruggang in volume zien en dan stoppen ze er helemaal mee. Benieuwd hoe meneer dan piept, of zou hij dan nog gemener en gevaarlijker worden?

danny b

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 10:03u

WW,

Er is volgens mij nog een reële optie, MITS de crisis binnen nu en 1,5 maand redelijk op `haar einde` is.

Het EK wordt een jaar vooruit geschoven (ze zullen toch één dezer weken de knoop moeten doorhakken) en de competities worden ergens eind april weer hervat (al dan niet met publiek). Ontknoping in juni en een kortere vakantie/voorbereiding.

Verder, met je eens op 0:33.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 11:36u

Danny - er spelen op dit moment 2 zaken die nog helemaal niet onder controle zijn en de onrust op het wereldtoneel nog wel even blijven bepalen: Corona en de Olie-oorlog tussen KSA en Rusland. Bd wordt dagelijks bijgepraat door de mensen van Goldman Sachs die met hun zeer gedetailleerde analyses en topreferenten in ieder geval duidelijkheid verschaffen. Voorlopig zijn we nog ver van een turnaround op deze twee terreinen. Het einige lichtpuntje is dat China het Virus nu - na 2 maanden - onder controle lijkt te hebben. Lijkt, want velen vertrouwen de cijfers niet. Maar deze controle heeft wel een prijs gehad, want de productiviteit is met 90% ingeklapt, inmiddels pas weer terug op 30-50%. Back to normal levels in China ? Mid April, wie zal het zeggen. Verschillende Europese landen hebben een enorme blunder gemaakt. Nonchalance, onderschatting, wantrouwen van de overheden, misplaatste tegendraadsheid. De situatie is zo ontzettend uit de hand geescaleerd dat de draconsiche maatregelen die eraan zitten te komen een nog grotere Impact gaan hebben, het gaat nog maanden duren.

Wij hebben een totale flapdrol als Eisenga als directeur, een vent zonder hersens en zonder verantwoordelijkheidsbesef die rustig de geondheid van velen op het spel zet. Het is dan ook een schande dat deze bokhond nog steeds niet door van Baal of de aandeelhouders ontslagen is. Hoe laf kun je zijn ?

WW

Geplaatst: vrijdag 13 maart 2020 om 16:14u

@Harry

het is geen hijgerig gegoochel.
De ratio sterfgevallen / genezingen is momenteel iets ongunstiger dan gisteravond. Ruim 1 op 14.
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Er gaat gewoon ruim 7% van de geinfecteerden dood. Alle andere percentages zijn (onterechte) susserij. Als je nu het aantal sterfgevallen afzet tegen het totaal aantal geinfecteerden krijg je maar een sterftecijfer van een procent of 3-4 (de helft van die 7%), maar dan ga je er (onterecht) impliciet vanuit dat alle nu geinfecteerden zullen genezen. Gaat niet gebeuren.
7% is heul veul.
Je moet dus alles op alles zetten om infectie verder te voorkomen.

Mijn educated guess: wij gaan NAC dit seizoen niet meer live in actie zien want er zal dit seizoen geen betaald voetbalwedstrijd meer met publiek afgewerkt worden.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 14 maart 2020 om 10:14u

Wilbert, Wilbert jongen, je hebt intelligente tegendraadsheid en domme. De Friese VVV medeewerker en de Uniekaasverkoper in de RvC zijn van die laatste variant. Dit leidt tot het in gevaar brengen van de eigen supporters en anderen. Dat deze mensen nog 1 seconde bij de club mogen rondlopen is te danken aan die slappe zak van een van Baal en de desinteresse bij van Aalst, ook zoßn egoistje.

Nee Wilbert, bekijk en beluister even het YouTube interview met longarts Dr Wolfgang Wodarg. Zit, kijk en huiver.

https://www.youtube.com/watch?v=va-3zS9q1yo

https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI


Dus onthoudt Wilbert - er is intelligente tegendraadsheid en blinde.

naxioma

Geplaatst: zondag 15 maart 2020 om 7:52u

Op basis van onderzoek dat kwaliteitskrant The Independent heeft gedaan, is de kans aanwezig dat er tot september in Europa niet meer in competitieverband wordt gevoetbald. In het beste geval wordt op enig moment competitie hervat zonder publiek. Financieel zal dit voor veel clubs een uitdaging worden. Al met al wordt eventuele promotie van NAC via de nacompetitie steeds onwaarschijnlijker.
Het wordt nu dus tijd om al te starten met de voorbereiding voor volgend seizoen in de KKDivisie. Hopelijk trekken de huidige aandeelhouders vanwege deze bijzondere situatie de knip, of wordt de club alsnog verkocht aan een sterke (buitenlandse) partij. De mogelijkheden zijn er nog steeds. Het is van het grootste belang dat NAC volgend seizoen beschikt over een goed spelersbudget, dat sterkhouders behouden blijven en goede spelers aangetrokken worden. Aandeelhouders (de grote drie), raad van commissarissen en directie mogen dus aan de bak. Regeren is vooruitzien.

harry b.d.

Geplaatst: zondag 15 maart 2020 om 10:23u

Nax - de verliezen lopen met de dag op. Niet spelen betekent geen inkomsten, ook al zijn de SCC gelden al binnen. In Duitsland komt er een totaal verlies van krap onder de miljard euro af op de 3 betaald voetbaldivisies. Laat het in Nederland 200 miljoen zijn. Dan zit ons NAC proportioneel al snel opgescheept met een verlies van een miljoen euro (tv gelden bijvoorbeeld).

Dit gaat helemaal fout.

harry b.d.

Geplaatst: zondag 15 maart 2020 om 10:35u

Een onmiddellijke herberekening van de waarde van het aandeel NAC is van belang. Die 600 leugen was het al niet, maar nu zitten we dicht tegen de nul euro aan.

n@©

Geplaatst: zondag 15 maart 2020 om 12:21u

De draaiboeken hoe NAC om gaat met zo`n mogelijk verlies liggen ongetwijfeld al klaar. Naast het beleidsplan van Eisenga.

Rogo

Geplaatst: zondag 15 maart 2020 om 12:32u

God het beleidsplan.... hoe zit het daarmee inmiddels? Is TvdA nu thuis hard bezig met versie 37?!

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 18 maart 2020 om 16:35u

Wilbert > Als je het rekent over 80 jaar, dan is het percentage zelfs 100%. Maar dat geldt voor de gewone griep ook...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven