homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 januari 2020
Weer een ronde verder


Dit weekend speelde de onder 15 een wedstrijd voor de beker tegen go ahead eagles. Hiermee waren ze het eerste team wat na de winterstop weer in actie kwam voor een officiële wedstrijd.

Direct bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk. Dit is een wedstrijd die vele kanten op kan voor. De eerste 10 minuten werd er hard gestreden om elke bal en elke meter maar nog geen kansen. Het zal de elfde minuut geweest kunnen zijn dat Jaydino Jacobus op een 1-0 voorsprong zet. Dit duurde ongeveer 5 seconden toen werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, achteraf bleek helaas onterecht.

Zodra tegenstander go ahead eagles de bal had ging die gelijk naar voren naar de aanvallers. NAC daarentegen probeerde hoogdruk te zetten en hiermee de kan en dus kansen te creëren. Helaas was het go ahead die als eerste een score op het bord wist te krijgen. In de 17de minuut kwamen ze op voorsprong via een corner. Toen de keeper ook nog eens de bal losliet kwam NAC zelfs op een 0-2 achterstand. Uiteraard kreeg NAC nog wel kansen in de eerste helft maar nog niet te scoren.

Tijdens het thee drinken in de rust kregen de jongens te horen dat ze goed bezig waren alleen nog meer druk moesten gaan zetten. Zogezegd, zo gedaan. Zeer vlotjes wist NAC tot aan de 16 meter van de eagles alleen gooide de tegenstander zich steeds voor de bal. Helaas voor hun zag de scheidsechter hier een handsbal in en legde de bal op de stip. In tweede instantie wist Ezechiel Banzuzi de bal tegen het net te werken, 1-2.

Hiermee werd het sein gegeven om nog meer druk te zetten op de verdediging en niet zonder succes. In de 50ste minuut komt NAC op gelijke hoogte. Via een voorzet van Jaydino Jacobus weet Ezechiel Banzuzi de bal op fraaie wijze binnen te werken. Hierna was go ahead voornamelijk bezig met tegenhouden en NAC opzoek naar het winnende doelpunt. In de 76ste minuut kreeg NAC weer een strafschop na een handsbal van de tegenstander. Ezechiel Banzuzi schoot hiermee zijn derde van de dag binnen en was hiermee de matchwinner. Tijdens de iets wat langere blessuretijd dan verwacht kwam NAC niet meer in gevaar en wist het zelfs bijna de 4-2 te scoren.

Opstelling: Jim van der Weegen, Sam Bielok, Omar Mekkaoui, Cherrion Valerius, Tymen van Ramshorst, Wouter Wermenbol (78' Sabri Azarkane), Finn Schoester (50' Yannick Thiese), Ezechiel Banzuzi, Jaydino Jacobus, Mostapha Rached (80' Deante van der Kust), Kay Jansen (40' Jevon Simons).

Door deze overwinning gaat NAC weer een ronde verder. Ook in de competitie gaan de jongens een mooie seizoenshelft tegemoet. Door de promotie afgelopen seizoen spelen ze deze seizoenshelft wedstrijden tegen ajax, alphense boys, az, feyenoord, psv, Sparta en vitesse. Om aanstaande zaterdag maar gelijk te beginnen met een uitwedstrijd tegen psv op de herdgang.


Bron : de Rat, Jasper Somsen


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

BarleDuc

Geplaatst: maandag 13 januari 2020 om 11:19u

Knap omgebogen van 0-2 naar 3-2, met kansen op een nog groter doelpuntenverschil. De NOAD zit er al goed in. Strijden en druk blijven zetten. Volgens mij zijn dit ook de kernwaarden van de jeugdopleiding. Die gretigheid zie je bij de andere teams ook.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven