of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

11 januari 2020
Het moet dan toch van Wonderen worden


Als we de krant mogen geloven is het zo goed als zeker dat Kees van Wonderen de nieuwe trainer wordt. De afgelopen weken hebben ze telefonisch en tête-à-tête met elkaar gesproken en ondanks alles zijn beide partijen nog niet afgehaakt.

De oud-verdediger, medio jaren 90 twee seizoenen uitkomend voor de Parel, was tot voor kort assistent van ‘oranje’, maar werd Koeman een beetje beu. Tijd om te vertrekken en om op eigen benen te gaan staan, zo heet dat dan in de pers. Voor het assistenschap bij de nationale ploeg was van Wonderen assistent bij nationale jeugdelftallen en fc twente.

Wie er trainer van NAC wordt maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, zo leert de geschiedenis. Als de clubleiding, welke passant er op dat moment dan ook zit, maar besluit om de trainer een jaartje of drie in het zadel te houden. Iets wat de voorbije acht jaar nauwelijks gelukt is. De nimmer communicerende belg heeft geen profiel naar buiten gebracht, dus voor buitenstaanders is het schieten met hagel.

Of Kees van Wonderen de juiste keuze is? Tja, als de leraar zelf nog moet leren is het mavo-3 klasje al gauw de baas. De ervaring als hoofdcoach in de staf is dan op één vinger te tellen. Het lijkt een grote gok. Maar mogelijk heeft Keessie een over mijn lijk voetbalfilosofie en scanderen we over een paar maanden zijn naam. Het kan verkeren, zeker in Breda…


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Kees van Wonderen


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Mieshoop

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 9:59u

Ja, laten we er weer eens eentje voor de bus gooien.

Maak gewoon een paar maandjes gebruik van de licentie van Maas of Hellemons en laat Weijs het de komende jaren doen. Zet er een ervaren vent bij die zich niet zo snel van zijn stuk laat brengen en we zijn vertrokken.

Waarom zou van Wonderen een logische keuze voor NAC zijn?

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 10:32u

Je zou haast gaan denken dat Hbd DROL runt: “Tja, als de leraar zelf nog moet leren is het mavo-3 klasje al gauw de baas.”.

Maar ik vind ‘m mooi, stelletje havisten!

ennaajseejer

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 11:01u

Bij NAC gokken ze op het zoveelste wonder, gaap..... Dronken een glas- plas, kat in het nauw, paniekvoetbal etc. Wanneer verandert er nu eindelijk echt iets bij NAC en komen de aandeelhouders uit hun coma en verkopen de club aan mensen die NAC vooruit kunnen helpen ipv het moeras in duwen?

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 12:14u

Aeropuerto de Alacant, 17 graden, lounge,

Het is een enorme blamage om 6 weken nadat je weet dat je van Brood af wil, om dan nog met een nitwit van een ongediplomeerde trainer bij Helmond Sport aan te komen en daar dan niet te winnn. Deze 2 verliespunten komen op het persoonlijke konto van Tom van den Abbeele, en die rekening staat al behoorlijk in de min.

Van Aalst, van Weelde, Burema, zij houden de club nu al een aantal jaren in gijzeling met hun onrealistische eisen, hun onbereikbaarheid als er snel geschakeld moet worden en hun grote onkunde. Met de Kerst waren ze weer eens offline met z`n allen, inclusief RvC. Het is gewoon niet te doen met deze amateurs.

Alstublief laat ze asap vertrekken. In het belang van NAC.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 12:31u

Bd bezocht gistermiddag in Oliva de wedstrijd AZ-KV Mechelen en sprak vooraf nog met ex-NAC Arne Slot. Zodra het woord NAC valt houdt het gesprek niet op. Glenn Salmon, Penders en Leonardo waren de eersten die hij spontaan noemde. Ook werd bd opnieuw duidelijk wat voor een enorme reputatieschade Mevrouw Ooievaar en de Simon van Collem-lookalike, de kleine Dalton, ons NAC hebben aangedaan. Het is bizar slecht.

Boarding call.

Moppernac

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 12:55u

Geen KEES VAN WONDEREN gvd, wonderen bestaan maar niet met KEES

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 15:04u

Ik zou het Kees van Wonderen van harte afraden.
Trainer van NAC worden heeft in deze setting geen enkele zin, en een pas beginnende trainer wordt idd al helemáál onder de bus gegooid.

Tenzij je zoals Van der Gaag met Ajax / Marc Overmars geluk hebt dat een andere club ziet dat het niet aan jou lag, loopt je cv een flinke knauw op als je je in dit totaal onwerkbare, onprofessionele en door pure onkunde gekenmerkte wespennest waagt.

200% NAC

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 16:55u

Ze gaan Kees in het diepe gooien.....ze vergeten alleen het bad te vullen

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 17:15u

Alleen psychopaten, desperado`s, verstandelijk beperkten, charlatans, en non-valeurs willen nog voor deze aandeelhouders werken.

10diego

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 17:29u

Er moet een klootzak komen die de boel naar zijn hand zet en de baas is en geestelijk en financieel onafhankelijk. Karakter type Andries Jonker.

Maar voor persoonlijkheden heeft men angst.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 11 januari 2020 om 18:25u

Maradona - een voorbeeld was Henk ten Cate, hij leverde op, maar ze wilden hem niet meer, een hoofdacteur van toen zei tegen bd dat ze m "te dominant vonden".

Vreven promoveerde en hield ze in de ere, hun enige trainer die in 6 jaar tijd presteerde. Hij moest weg en Smulders mocht het hem vertellen.

Je ziet vaak dat zwakke leiders nog zwakker personeel aannemen. Nobodies in de RvC, jaknikkers in de directie. Het is te triest voor woorden allemaal. Dit is onbehoorlijk bestuur en wanbeheer zoals het gedrukt staat.

We gaan niet promoveren met deze clowns aan het roer en de volgende TD mag het met nog eens 500K minder budget doen. Terwijl er tienduizenden euri naar een freelance huppeltuthola zijn gegaan stort ons NAC steeds verder weg in de donkere diepte, sinister en kansloos.

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 12 januari 2020 om 10:35u

Het feit dat de directie nu met Van Wonderen aan komt zetten is toch een teken van onvermogen. Je neemt in het begin van het seizoen een ervaren trainer aan, die de club als geen ander kent. Op een of andere manier klikt het niet (laat ik alle kanten van het verhaal respecteren en dientengevolge ook alle sterkhouders in deze kwestie) en wordt hij weggestuurd. Doelstelling was en is nog steeds om "duurzaam te promoveren".
Je kunt je dan afvragen of het verstandig is om een onervaren en beginnende trainer aan te stellen. Iemand die nog nooit met de neus boven de beerput heeft gestaan. Ongetwijfeld zal Van Wonderen de opdrachten van Edelenbos uitvoeren, maar of NAC daar dan mee opschiet en op termijn duurzaam zal promoveren is maar zeer de vraag.
Laat ik het zo stellen: dezelfde argumenten waarmee je nu Willem Weijs het seizoen laat afmaken gelden voor het aanstellen van Van Wonderen. Is het dan handig om twee van dat soort mannen naast elkaar te zetten?
Het zou Van Wonderen sieren, mocht hij de nieuwe trainer worden, om dan toch in elk geval iemand met ervaring naast zich op de bank te zetten. Je zou kunnen denken aan iemand als Rob Penders. Ik kan me niet voorstellen dat hij zijn eigen technische staf mee zal brengen. Of het zou Ronald Koeman moeten zijn...

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 12 januari 2020 om 10:36u

Als ik Niculleke was, dan zou ik toch ook nog eens even bellen met John Lammers.

Geplaatst: zondag 12 januari 2020 om 12:41u

@Mieshoop

Ik ben het, alle argumenten zo eens lezend, wel eens met Hugh Hefner in deze. Wat is dan het verschil tussen Willem Weijs de klus laten klaren en Kees van Wonderen? Ze zijn toch allebei erg onervaren?

En dan zou ik het nog sterker zeggen: dan heeft Van Wonderen voor mij zelfs nog een klein streepje voor op Weijs, omdat Van Wonderen in elk geval zelf nog op niveau heeft gevoetbald en assistent bij Oranje is geweest; dat is toch andere kattepis dan assistent bij een wisselvallige KK-divisionist.

Maar wat ik al eerder zei: het maakt echt geen reet uit wie je voor de groep zet. Trainers worden hier om natte scheten buiten gezet; in maart vorig jaar stapte Van der Gaag weliswaar zelf op maar was er vanuit de achterban ook de roep om zijn scalp op basis van non-argumenten als `dorpspastoor`, `geen passie` etc. en kijk hem nu eens staan met Jong Ajax.

Zolang beleidsbepalers hun oren laten hangen naar inhoudsloos geschreeuw vanuit de achterban ben je als trainer kansloos.

Geplaatst: zondag 12 januari 2020 om 12:46u

En wat Harry b.d. zegt m.b.t. reputatieschade klopt als een bus.

Ik heb ook vrienden boven de sloot, geen van alle NAC supporters, dus die kijken er nuchter tegenaan. Ze letten dus niet op details die alleen maar van de realiteit afleiden, zoals of Verschueren terecht rechtsback staat of niet. Hoe zij de zaken observeren?

- toen Brood ontslagen werd stond je op 3 punten van een promotieplaats (inmiddels 5 door het gelijk spel tegen het machtige Helmond)
- je hebt de 1e periode gepakt
- je zit nog in de beker, hebt in een leuke pot o.a. eredivisionist Emmen uitgeschakeld

Ze vragen zich oprecht af of wij hier in Breda compleet van de pot gerukt zijn.

portugeese naccer

Geplaatst: zondag 12 januari 2020 om 19:59u

@WW Oneens. Ik woon al jaren boven de plomp, heb vrij regematig contact met diverse voetbal-hotemetoten, en stuk voor stuk kijken zij met grote verbazing en deels verbijstering naar “wat er nu toch weer” bij NAC gebeurt. Die periodetitel en plaatsing voor volgende ronde beker, dat beseft op dit moment niemand. Ze zien chaos, rommel & rotzooi.

Geplaatst: zondag 12 januari 2020 om 20:17u

@Portugese NACcer

Dan zullen mijn bovendeslootse kennissen wellicht wat meer gedetailleerd bijhouden wat er gebeurt. Er waren er ook een paar bij NAC - Dordt.
Maar ik denk dat wij (en zij en jouw kennissen) het in grote lijnen wel eens zijn, hoor.

BarleDuc

Geplaatst: maandag 13 januari 2020 om 11:07u

Het is inderdaad een opmerkelijke ommezwaai als het nu Kees van Wonderen zou gaan worden. Van een ervaren hoofdtrainer met een aantal promoties op zijn conto, naar een beroepsassistent die net anderhalf jaar zijn diploma heeft. Zoeken ze nog aan de hand van een profielschets, of zijn ze maar wat random in de kaartenbak aan het graaien? Ik heb altijd het idee dat ze de profielschets een beetje bijschaven naar het beschikbare trainersmateriaal, om de keuze een beetje te kunnen verantwoorden.

Volgens de krant kan het nog wel een poosje duren tot er een overeenkomst is. Waar zou dat aan kunnen liggen. Als beide partijen direct van elkaar overtuigd zijn, dan kan het in een week beklonken zijn. Aangezien er geen plek meer is voor zijn eigen gekozen assistenten, zal hij wat andere garanties willen hebben. Hij zal zich momenteel door de insiders goed laten bijpraten over hoe de machtsverhoudingen in de club liggen. Ik denk dat hij daar nog wel flink van zal terugdeinzen. De omstandigheden zijn hetzelfde als waarin Brood in zat. Dus gedoemd om voor de bus te worden gegooid. Dus er zal nu wel alvast druk onderhandeld worden over zijn afkoopsom voor over een aantal maanden...

harry b.d.

Geplaatst: maandag 13 januari 2020 om 11:09u

Baarle Hertog - niemand komt voor Tom vd Abeele of Luuc Eisenga naar NAC, laat dat duidelijk zijn.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven