of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

5 januari 2020
Eindelijk: naslag en zelfspothoekje zijn klaar


Zo heel soms gebeurt er nog wel eens wat aan deze digitale zeepkist. De digikaarten krijgen we niet meer gereanimeerd en de WinAmp-Skins worden niet meer massaal gedownload. Toch kunnen we iets nieuws bieden aan onze vaste lezers.

Zo is er nu onder de menukeuze ‘Interaxion’ het zelfspothoekje, #LachenomNAK. Een pagina vol schaamtevolle foto’s en filmpjes. Een service aan iedereen die de NAC-supporter belachelijk wil maken. Of om te voorkomen dat een niet nader te noemen directeur online gezuiverd wordt. Het zelfspothoekje dus. Gratis en voor niets! Maak dus gretig gebruik van onze Wall of Shame!

Daarnaast hebben we een aantal spraakmakende achtergrondartikelen nog eens bij elkaar gezet. Wijzelf zoeken geregeld naar dat ene tabelletje of die uitleg over hoe het nu met de aandelen zit. Vanaf nu handig bij elkaar gezet op de pagina Oezatutokalweer.

Dat is niet het enige dat de Rat u, naast een sprankelend design en alle kekke technische hoogstandjes uit de jaren 0, kan bieden. Een gigantische database met daarin alle spelers en alle wedstrijden die NAC ooit speelde, een prognosecompetitie en veel verouderde lappen tekst van vijftien jaar terug waarvan we geen zin hebben om te vervangen.

Er zit meer in het dropdownmenu!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: zondag 5 januari 2020 om 9:17u

Het stuk over de aandelenstructuur roept veel vragen op. Het is verre van neutraal, compleet, inhoudelijk.

De afgelopen 4 jaar zijn er 4 zeer serieuze partijen geweest die bedragen tussen EUR 8 en EUR 4 miljoen hebben geboden. Niets was goed genoeg voor het rotterdamse ringbaardje met zijn Afrika business. Ook wilden veel kleine aandeelhouders, de proleten en de tegelzetters, hun volledige inleg terug. En dat na 5 rampjaren en 2 degradaties.

Volgens dit stuk heeft de stichting NOAD het alleenrecht op het initiatief tot uitgifte van aandelen. Boem. Klopt dat ? Als dat het geval is speelden "Sjoerd, Walter, Peter en Addy" dus onder 1 hoedje met de bestaande aandeelhouders. Want velen wilden aandelen kopen en NAC daarmee dus van vers geld voorzien. Iedereen weet wie dit heeft tegengehouden. Dus hoe zit het nou werkelijk met die Stichting NOAD ? Waarom hebben zij niet al lang nieuwe aandelen uitgegeven ? Dat is de enige manier om van Aalst en co een toontje lager te laten zingen. Maar zij deden dat niet en wekken daarmee de indruk handlangers te zijn van de zittende eigenaren. Een bedenkelijke rol dus. Is Addy inmiddels vervangen zoals vermeld en zo ja door wie ?

Don Leon

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 11:37u

@harry
Addy Brouwers is vervangen door Niek Ripson.

n@©

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 11:42u

De aandeelhouders hebben eind 2013 de club overgenomen. We speelden toen in het rechterrijtje van de eredivisie. In de aandelen zitten niet het stadion, want van de gemeente, niet het trainingscomplex, want van Braspenning, en niet het jeugdcomplex, want van Boeimeer en/of gemeente Breda.

Wat zat er dan wel in? Spelerscontracten, personeel, sponsorcontracten, tv-contracten, merkrecht, goodwill en ….?

Inmiddels is er qua bezittingen weinig veranderd, wel op sportief vlak. We zijn momenteel subtopper in de KKD. Geen wedstrijden tegen de topploegen, minder exposure, minder tv-geld, minder interessant voor sponsoren, de beperkte transferwaarde van een KKD-selectie in zijn algemeenheid en in sportief opzicht geen zicht op verbetering op korte termijn. Dat betekent dat de club sinds 2013 minder waard is geworden. Het is dus niet realistisch dat de aandeelhouders op dit moment uit de club kunnen halen wat ze er destijds in hebben gestoken, terwijl ze daar wel aan vasthouden.

Wat is de club dan nu waard? Wat zijn de aandelen waard?
Ik heb geen idee, dus via Google een vergelijkend warenonderzoek in Nederland en België, omdat dit toch een vergelijkbare competitie is. De enige twee clubs waar ik een overnamebedrag vond waren Fortuna en KV Kortrijk.

Fortuna is in 2016 voor € 870k (!?) overgenomen, excl. stadion. Het stadion was al in 2013 verkocht en daarmee werd de schuld van de club afgelost. Dus de club was in 2016 redelijk schuldenvrij vermoed ik. Inmiddels is het stadion terug gekocht, heerst er rust, is er visie en presteert de club boven haar budget.

KV Kortrijk, destijds Tweede Klasse (=KKD) in België, is in 2015 verkocht voor 5 miljoen. Ik weet niet of ze schulden hadden, maar het stadion zat in ieder geval niet in de deal, want dat is van de gemeente Kortrijk. Inmiddels staat de club weer te koop, is de club gepromoveerd en is de vraagprijs tussen de 10 en 15 miljoen.

Er is afgelopen voorjaar wel eens genoemd dat de aandeelhouders voor NAC 12 miljoen zouden willen ontvangen.

@Harry b.d. Allereerst verbeter me gerust, of vul het bovenstaande aan, want ik pretendeer geen verstand van economie te hebben. Ten tweede, een hele lange inleiding voor een paar korte vragen. Hoe bepaal je in godsnaam de waarde van een club? Is 12 miljoen het bedrag dat de aandeelhouders tot dusver geďnvesteerd hebben? En is zeggen dat je bereid bent je aandelen van de hand te doen, maar hiervoor 12 miljoen vragen een ‘kiss of death’?

harry b.d.

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 12:25u

n@c - de waardering van de aandelen NAC en het gedrag van de bezitters is het grootste schandaal van de afgelopen 20 jaar, vergelijkbaar met de puinhopen en faillissementen van Oltmans, van Bavel en Mommers.

Je kunt benchmarken tot je een ons weegt en praten als brugman, maar als die halsstarrige dwerg met dat agressieve aureool niet wil houdt alles op. Uiteindelijk is dat de bottomline. We zijn met z`n allen overgeleverd aan het cynische pokerspelletje van 3 mensen met het meerderheidsbelang. Lieden die de macht grepen omdat ze mochten wat anderen onthouden werd: bij investeren. Deze hele situatie heeft zich van begin tot eind voor de Kort en van Mierlo afgespeeld zonder dat de achterban werd ingelicht of werd gevraagd ook deel te nemen. Een schandalige actie waardoor we 6 jaar later in de wurggreep zitten van rotterdamse clowns die het bevel gaven tot bezuinigen in plaats van een groeiscenario, en die er een minimalistische aanpak op nahouden.

Van Aalst heeft ons NAC altijd vergeleken met de overname bij ADO, 8-9 miljoen plus 3-4 miljoen voor de begroting. De biedingen die zijn gedaan en die zij afwezen begonnen ook rond die koers. Daarna werd snel minder geboden voor de aandelen, zij reageerden beledigd en chagrijnig. Ze wachten nu al jaren op die ene grote partij die wel 15 miljoen wil investeren en die hen tegen de door hen geeiste afkoopsom voor hun aandelen bevrijdt. NAC interesseert hen bar weinig.

We zitten met deze onrealistische figuren in een doodlopende steeg. Steeds meer sponsoren beginnen zich te roeren en vinden dit een volkomen onacceptabele houding van de aandeelhouders. De spiraal naar beneden is al een tijd ingezet en we komen er niet uit. Tenzij de achterban hen dwingt de club te verlaten.

n@©

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 12:55u

Als ik 15 miljoen zou hebben om een club te kopen (en ik zou geen NAC-supporter zijn), dan kocht ik Sparta čn RKC tegelijk, of een Belgische middenmoter, of een Oostenrijkse ploeg die Europees speelt en het stadion in de buurt van een paar leuke pistes heeft, of het hele rechterrijtje in Schotland.
Maar ik zou mijn geld dan niet stoppen in een onrustige Nederlandse subtopper op het één na hoogste niveau.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 12:55u

Een andere route zou zijn gewoon nieuwe aandelen uit te geven en ze te laten verwateren. Maar ondanks de tekst over de stichting NOAD blijkt dit niet te gebeuren. Of de tekst klopt niet of die mensen doen het in hun broek voor van Aalst.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 13:37u

Don - je bedoelt die personal hormonal profiler ? Echt, wat hebben we niet allemaal gehad bij ons NAC. Tegelzetters bij de aandeelhouders, een geschiedenisleraartje als Chef RvC, en nu staat de deur weer wagenwijd open voor een Friese analfabeet en een belgische novice zonder kennis van de Nederlandse markt.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 14:11u

RKC zit ook gewoon in Ferreiras. Met een vent bij NAC in de RvC met link aan Mandemakers was het nou echt niet mogelijk een potje te organiseren ?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven