of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

4 januari 2020
‘Aandeelhouders hebben spijt van aanstellen directie’


Drie dagen nadat John Karelse werd ontslagen toog Dennis van Bergen naar huize Karelse om zo de trainer de kans te geven om zijn kant van het verhaal te doen. Karelse sprak over slecht beleid, geen visie, structuur en geld. We spreken oktober 2012.

Drie dagen nadat Ruud Brood werd ontslagen toog de Telegraaf naar Gorinchem. Ruud Brood krijgt de kans de vloer aan te vegen met zijn ontslaggevers en maakt daar ten volle gebruik van. Dat er een vleugje rancune aan te pas komt is overduidelijk, maar waar rook is zal vast vuur zijn.

Laten we een aantal van zijn quotes uitlichten:

‘De directie heeft een dubbele agenda.’

’De aandeelhouders wilden afgelopen zomer met me door, de directie niet’.

’Ik ben gebruikt in het dossier Penders. Van mij mocht hij blijven, maar dat hij weg moest was voor mijn eerste gesprek al duidelijk’

’Binnen deze selectie zijn er maar één of twee spelers door mij aangedragen’

’De onervaren Tom Vanden Abbeele heeft een te jonge selectie in disbalans samengesteld’

’Vanden Abbeele wilde er geen ervaren spelers bij. Ik wilde Schalk halen, maar dat was onbespreekbaar’

’We gingen beelden van een linksback bekijken, bleek het een rechtshalf te zijn’

’Eisenga en Vanden Abbele wilden op de stoel van de trainer gaan zitten. Invloed op het trainingsschema, de speelwijze en de samenstelling van de selectie’

’Volkomen ten onrechte heeft Eisenga zichzelf een plek in het technisch hart gegeven’

’Er is geen klik tussen aandeelhouders, trainer, stafleden, kantoorpersoneel en spelers met de directie’

’Eisenga en Vanden Abbeele communiceren niet en hebben geen empatisch vermogen’

’De aandeelhouders, Edelenbos en Haarman erkennen dat Eisenga volkomen ongeschikt is en Vanden Abbele veel te onervaren. Edelenbos wil echter geen directeur ontslaan die ze drie maanden tevoren zelf heeft aangesteld. Dus dan maar de trainer’

Rat Verlegh huilt nog een traantje weg. Mooi moment om komende week een forumavond te organiseren, we hebben nog wel wat vragen aan de tweekoppige directie en de te trotse akela.


Bron : De Rat, Telegraaf


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 10:26u

Het is weer zover. Sinds 2 maanden ligt iedereen weer met iedereen overhoop.

Bd besloot VDA en Eisenga al in mei van het afgelopen jaar in de ban te doen op basis van hun weinig aantrekkelijke CV`s, hun obligate verhaaltjes, hun gelieg tegen de achterban (VDA over gtsports, Eisenga over de 10K+ scc opbrengsten), de onprofessionele emailtjes van Eisenga aan jarenlange grote sponsoren en het ontbreken van basiskennis over de Nederlandse arbeidsmarkt bij de Belg.

Zeven maanden moesten we wachten en toen kwamen ze met deze 2 clowns op de proppen. Ons NAC naar de ratsmodee rijden, daar zijn ze mee bezig.

dozer

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 10:28u

Dat Brood zichzelf met alles wilde bemoeien waar hij geen verstand van heeft, inclusief de plaats van iedereen op de elftalfoto (waarbij Ten Rouwelaar helemaal aan de zijkant werd geplaatst ipv in het centrum bij de overige trainers) heeft vast niet bijgedragen aan zijn ontslag.

Er is een heleboel mis bij de club waar heel veel mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen of misschien nog wel erger, niet beter kunnen maar dit is wel een hele duidelijke manier van eigen straatje schoonvegen!

Bertus Baklip

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 10:58u

Wellicht omdat de structuur, (echte) verantwoordelijkheden en beleid gewoon een grote catastrofe is bij de club. Lagere managementlagen zijn elke keer de kop van Jut om de echte problemen te maskeren.

cognacje

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 11:25u

Ruud Brood had de Arsène Wenger kunnen en misschien wel moeten worden van NAC Breda. Ruud is een echte NAC-man, heeft ervaring en een goede track record (drie keer gepromoveerd, twee keer met RKC en eenmaal zeer overtuigend met NEC), en komt professioneel, rustig en weloverwogen over. Hij durft vroeg en aanvallend te wisselen. Hij heeft met de zesde spelersbegroting en een onevenwichtig samengestelde selectie het onmogelijke gepresteerd door de eerste periode te winnen. Daarnaast is NAC slechts 3 punten verwijderd van een directe promotieplaats. Dat het in de tweede periode minder ging is logisch, omdat toen de disbalans in en de matige kwaliteit van de selectie boven kwam drijven. Het was voor Brood zoeken naar de juiste balans en samenstelling, hetgeen welhaast een onmogelijke opgave was gegeven de samenstelling van de selectie. Dat daarin bepaalde keuzes niet goed hebben uitgepakt is daar een logisch gevolg van. Maar om daarom een trainer te gaan ontslaan, gaat echt veel en veel te ver. Spelers, directie en aandeelhouders moeten kunnen leven met een proces waarin het soms meezit en soms tegenzit en er daadwerkelijk wordt geleerd. Dit had anders en beter opgelost kunnen en moeten worden. Het continu gaan van crisis naar crisis, en van nieuwe trainer naar nieuwe trainer, doet NAC sportief, financieel, professioneel en moreel steeds verder afglijden.
Wat natuurlijk ook wringt is dat de ervaren en succesvolle Brood verantwoording moest afleggen aan een jonge onervaren Technisch Manager in opleiding, en aan een Algemeen Directeur, waaraan door velen wordt getwijfeld of hij wel de juiste man is om NAC te leiden. Dat Brood de NAC -directie volkomen ongeschikt acht is derhalve niet verassend. Bij NAC zat de kennis, ervaring en professionaliteit bij de trainer en niet bij de directie, hetgeen door de directie vast als bedreigend werd ervaren. De leiding heeft een stok gevonden om Brood mee te slaan en buiten te werken. Voorlopig hebben ze hun eigen hachje gered. Chapeau!
Inmiddels moeten wij toezien dat NAC steeds verder afglijdt. NAC houdt er een zeer bedenkelijk record op na in het betaald voetbal. Sinds de aandeelhouders in 2014 de club in bezit kregen heeft NAC in 6 kalenderjaren maar liefst 9 hoofdtrainers gehad/gebruikt (Gudelj, Hellemons, Maaskant, weer Hellemons, Dijkhuizen, Vreven, Van der Gaag, Brood en nu dan Weijs) en 6 technisch directeuren (Van As, Rutjes, Maaskant, Smulders, het technisch hart, en nu Van den Abbeele). Dat je hiermee geen consistent lange termijn beleid kunt voeren en waarde kunt opbouwen spreekt voor zich. NAC is de club waar carrières worden gebroken en kapitaal wordt vernietigd.
Wellicht onbedoeld dragen de grootaandeelhouders bij aan de teloorgang van NAC. De verwachtingen bij NAC zijn hoog gespannen, de belangen lopen niet (altijd) parallel en de emoties lopen altijd hoog op. Daar waar men het hoofd koel moet houden, worden mensen ontslagen en creëert men een crisis. En daar waar ingegrepen moet worden, benoemen ze de verkeerde mensen. Maar bovenal wordt verzuimd om de noodzakelijke investeringen te doen.
Het is nu meer dan ooit tijd dat NAC in handen komt van een kapitaalkrachtige, professionele partij met voetbalvisie en de wil en het vermogen om te investeren. De mogelijkheden zijn er (!), maar de wil bij de aandeelhouders ontbreekt.
NAC leeft nog bij gratie van de aandeelhouders. Door hun schulden om te zetten in aandelen hebben zij de club van het faillissement gered. En als NAC aan het begin of eind van het seizoen geld te kort komt vullen zij het verlies aan. Dat lijkt mooi, maar hiermee komt NAC geen steek verder. NAC is als een junk die voor de jaarlijkse kleine kapitaalinjectie afhankelijk is van de aandeelhouders. De dealer houdt NAC afhankelijk, soms lijkt het tijdelijk beter te gaan, maar ondertussen gaat de gezondheid en vitaliteit van NAC hard achteruit. Hier is niemand bij gebaat.
De veranderingen en investeringen die nodig zijn om NAC structureel naar een hoger niveau te brengen worden niet gedaan. Het ontbreekt daarvoor aan voetbalvisie en de eensgezindheid, wil en het vermogen om te investeren. Het model met de 20 aandeelhouders (waarvan 3 grootaandeelhouders) werkt niet en is failliet. Iedereen weet dat, maar de aandeelhouders lijken nog steeds in de ontkennende fase te zitten. Vinden ze het te leuk om eigenaartje te spelen of zijn ze te trots hun beperkingen te onderkennen? De aandeelhouders zullen het ongetwijfeld goed bedoelen, maar 6 jaren onder hun eigenaarschap heeft NAC alleen maar verder doen afglijden. De twee degradaties, de negen hoofdtrainers, zes technisch directeuren en de vele crises zijn daarvan het trieste bewijs. Het wordt tijd dat te onderkennen en daar de juiste conclusies aan te verbinden.

De wijze waarop NAC wordt bestuurd is -onbedoeld- onbehoorlijk. Dat NAC wellicht een gouden toekomst wordt onthouden is onvergeeflijk.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 11:33u

Van Wonderen en Koeman hebben ze inmiddels gepolst. Koeman is al een keer eerder mee gesproken maar die is toen gillend weggerend nadat Gielen een desastreuze indruk achterliet. Nu deze man weg is zou hij het weer kunnen proberen. Erwin Koeman is een zeer fatsoenlijke vent, eerlijk, liefhebber, topniveau gespeeld. Als trainer soms te zachtaardig en niet doortastend genoeg.

n@©

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 11:41u

Eisenga en TvdA ontslaan zorgt voor onrust, maar ze laten zitten zorgt voor duurzaam onrust.

Mieshoop

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 11:43u

De vergelijking met de junk die cocgnacje hierboven maakt is perfect.

Tijd voor een rehab.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 12:36u

Cognac - Brood heeft nooit een boodschap gehad aan de junior VDA die persé Technisch Directeur wilde heten. Brood dacht dat hij de backing had van van Aalst. En is nu ook op de koffie gekomen. Daarom is het wel opvallend dat van Aalst, van Weelde en Burema dit Bauernopfer hebben laten brengen. Dat zij Brood hebben laten vallen ten gunste van de paljassen Eisenga en VDA. Hoe kann dat vragen velen zich af ? Nou mensen, daar komen dan Haarman en van Poppel in beeld. Haarman heeft de lulverhalen van VDA geloofd en in plaats van deze kwast meteen eruit te trappen bij zijn entree ging hij met hem door en bracht het verhaal dat zo`n beetje de hele selectie het gehad zou hebben met Brood. Van Poppel is een clubraadvrind en die hebben lopen roepen dat De Achterban wel een andere trainer zou willen. Wat je dan in de besluitvorming krijgt is vrij simpel: spelers kotsen van de trainer, supportertjes willen andere trainer, kortom, dat lijkt allemaal heel klinisch en logisch.

Dat het in de praktijk allemaal weerbarstiger is en bepaalde mensen met hun kleine agendaatjes hier weerzinwekkende politiek hebben bedreven valt niet meer te ontkennen. Het is een genante bende.

Laat de echte bokhonden asap vertrekken voordat de volgende desperado of psychopaat door de voordeur naar binnen wandelt.

PS - Eisenga heeft nooit gereageerd op de vraag wie bij Telekom Jan Ulrich naar al die dopingartsen heeft gereden.

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 13:43u

Geachte kandidaat-trainer,
Dank voor uw sollicitatiebrief, wij hebben inmiddels tientallen reacties gehad en we zullen ze allemaal met veel interesse bestuderen. Dat het daardoor wat langer duurt voordat we een ervaren en sterke technisch manager aanstellen boven die onnozele Weijs, is des te beter.
Wellicht is het handig om u enig inzicht te geven in het bedrijf waar u gesolliciteerd hebt. NAC is destijds begonnen als een vereniging, waar vanaf het prille begin de meningen tegenover elkaar staan. De voorzitter van NOAD, met wie Advendo in 1912 fuseerde, had voorgesteld om de eerste twee letters van beide clubs in de nieuwe clubnaam op te nemen. Het was uiteraard zijn bedoeling om de twee eerste letters van NOAD vooraan te zetten...
Enfin, dat is een anekdote die de meer dan honderdjarige geschiedenis van de club NAC kenmerkt. De fusie was destijds nodig omdat bij de ene club het geld ontbrak en bij de andere club het bestuurlijk vermogen. Ook dat zijn twee elementen die NAC doorheen de jaren gekenmerkt hebben.
Dat de fusieclub nog altijd bestaat mag een wonder heten. Het telkens weer opkrabbelen van de club na weer een diepe val is het vierde kenmerk van de club. Dat laatste is trouwens ook wel de reden waarom tienduizenden mensen de club aanhangen. Ze vereenzelvigen zich met de club en roepen bij de minst of geringste tegenslag dat het anders moet. Het is voor de kandidaat-trainer vanzelfsprekend om rekening te houden met de talloze meningen die in het lokale sufferdje en op de fansites op internet geloosd worden.
NAC is natuurlijk al lang niet meer de vereniging van vrienden waartoe ooit eens Advendo is opgericht. Gaandeweg verkocht de club haar ziel aan de duivel. Eerst tijdens een poging om de gemeentelijke politiek een vinger in de pak te geven (toen werd de plaatsnaam Breda achter de clubnaam geplakt), later werden de langlopende schulden omgezet in een aandelenpakket waarvan een drietal ondernemers de meerderheid in handen hebben en daarmee het recht van spreken hebben.
Eerlijk is eerlijk: ze zijn destijds ingestapt toen de club nagenoeg failliet was en daarom moeten we wel respect voor ze hebben. Ook omdat ze mijn salaris betalen natuurlijk, maar laten we het daar nog niet over hebben.
Die drie mannen zijn er inmiddels achter gekomen dat de club eigenlijk staat voor een bodemloze put. Ze hebben nu eenmaal meer verstand van zaken doen dan van voetbal in het algemeen en van het bestieren van een BVO in het bijzonder. Langzaam maar zeker ontdekken ze dat hun investering absoluut geen enkel rendement zal hebben en dat het eveneens vrijwel onmogelijk wordt om het geld wat ze in de club gestoken hebben op een of andere manier terug te krijgen. Hun naïviteit kenmerkt zich bijvoorbeeld in het hoge salaris dat ze mij betalen. Oh nee, daar zou ik het niet over hebben.
Een ander voorbeeld van hun naïviteit is de verstandhouding met de gemeente. Dat is een sterkhouder bij het ontwikkelen van de regio rondom het stadion en bovendien eigenaar van het stadion, waardoor de gemeente meteen de grootste crediteur van de club is. Zolang de drie-eenheid niet op de thee gaat bij de gemeente om eens tekst en uitleg te krijgen waarom ze destijds de stekker uit de club trokken (want bodemloze put), zullen ze mij de vrije hand blijven geven.
Een half jaar geleden is de club maar weer eens gedegradeerd als gevolg van het ten enenmale ontbreken van een gezond financieel en sportief beleid. Dat resulteerde in een selectie die de vergelijking met een mand vol met rotte appelen met verve doorstaat. Ik was toen al een poosje bezig op de club, ik heb een inventarisatie gemaakt en ben onverdroten aan het werk gegaan. Uiteraard was de naïviteit van het driemanschap de basis voor mij. Ik had feitelijk de vrije hand om bestuurlijke wijzigingen door te voeren en bovendien keurden ze mijn salarisvoorstel zonder morren goed. Oh nee, daar zou ik het niet over hebben.
Ik heb maar meteen die oelewapper van een Smullie ontslagen. Die gast had ze niet alle vijf op een rijtje. Hij was verantwoordelijk voor de selectie van de rotte appelen en hij teerde bovendien op een vorstelijk salaris en dat moeten we binnen een club als NAC natuurlijk niet hebben. Behalve dat salaris van mij natuurlijk, maar daar zou ik het niet over hebben.
De trainer in die tijd was Mitchell van der Gaag, van buiten een echte kerel met internationale ervaring, gepokt en gemazeld als speler en trainer in Portugal, die een hartaanval had overleefd, maar er toch niet voor schroomde om het wespennest (toen nog, tegenwoordig is het een beerput) binnen te stappen om zijn rijzende ster wat meer brille te geven. Van binnen echter was het een mak schaap, ik lulde hem zo onder tafel en hij besloot zeven wedstrijden voor het einde van het seizoen de handdoek in de ring te gooien. Dat hij nu boven ons staat met de jeugd van 020 is meer geluk dan wijsheid, uiteraard.
De enige die we bereid vonden om het lopende seizoen 2018-2019 af te maken was Ruud Brood. Die wist de verwachting niet waar te maken, hoe kon het ook anders, er was meer dan een wonder en een mirakel nodig om ons te redden van degradatie. Hij heeft ook zijn sporen verdiend in het Nederlandse betaalde voetbal en had de sportieve kant van de club al snel doorgelicht. Hij wilde niet door met de huidige selectie, zoals eerder genoemd de mand met de rotte appelen en daar had hij groot gelijk in. Feit was wel dat er iemand als opvolger van Smullie aangesteld moest worden, die als sportief directeur de grote schoonmaak van de selectie zou gaan doorvoeren. Het was erg merkwaardig dat ik vanuit Nederland bitter weinig reacties kreeg om die positie in te vullen. Er kwam een verdwaalde Belg binnenlopen, die als een soort Smullie bij zijn club Sint Truiden nodig het hazenpad moest kiezen, en dan is een en een al snel twee. Ik heb hem aangesteld, op voorwaarde dat hij wel zou doen wat ik hem opdroeg.
Ongeveer tegelijkertijd moest ik nog een algemeen directeur aanstellen. Ook daar hadden we, hoe merkwaardig, heel weinig kandidaten voor. Ik vond het wel handig als ik daar iemand neerzette die ook weinig verstand van zaken had en die bovendien zou doen wat ik hem opdroeg. Zo heb ik dus het bestuur van de club samengesteld. Mijn eigen positie, hoewel ik officieel een tijdelijke aanstelling heb, zou op die manier voor langere tijd gegarandeerd zijn. En dat is feitelijk de enige duurzame ontwikkeling binnen de club, maar laat ik het daar maar niet meer over hebben. Het is natuurlijk wel fijn om een bijbehorend salaris te hebben, en... Ach, laat ook maar.
Leuk dat we dan ook nog een nietszeggend prijsje winnen, zoals de periodetitel, dat houdt het morrende publiek er een beetje onder.
Trainer Brood begon wel een beetje irritant te doen, omdat hij niet de spelers kreeg om wie hij vroeg (Alex Schalk? Ik lag onder tafel van het lachen!). Gelukkig liet hij zien dat hij geen vat kreeg op de jonge selectie die door de nieuwe technisch directeur was samengesteld. Dat hij op een gegeven moment niet meer door één deur kon met dun Tomme en met die losgeslagen Fries hebben we makkelijk opgelost: we hebben gewoon twee extra deuren gemaakt.
Dun Tomme en de Fries konden hem natuurlijk ook niet zeggen dat ze moesten doen wat ik hen opdroeg. Anders was hij naar mij gekomen en hij lijkt me niet zo`n mak lammetje als die Van der Gaag. Dus heb ik uiteindelijk maar besloten om hem te ontslaan. Direct na de Kerst, zo netjes ben ik wel.
Voilà, daar hebt u zo`n beetje de situatie waar de club in verkeert. Met de huidige selectie is directe promotie vrijwel onmogelijk en we zijn derhalve afhankelijk van de loterij die nacompetitie of pleeoffs heet. Niet dat we een stabiele middenmoter worden als we onverhoopt promoveren, want geld voor enige structurele versterkingen is er nu eenmaal niet. Dat gaat namelijk op aan mijn salaris.
Enfin, voordat wij contact met u opnemen voor een eventueel kennismakingsgesprek, moet u dus vooral weten dat u wel moet doen wat ik u opdraag, wanneer u aangesteld wordt als trainer. Het is maar dat u daar terdege rekening mee houdt.
Met vriendelijke groeten,

Nikulleke E.

De Generaal

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 13:46u

Wie er ook komt, het NAC-JASJE moet hem precies passen, anders wordt het NIKS.
En die man is er niet.
Dus het wordt geven en nemen voor iedereen.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 14:23u

Hugh - de diagnose is organisatorische spinocerebellaire ataxie. Is niet te fixen. Moet van de grond af opnieuw opgebouwd worden. Doorgaan met deze aandoening heeft geen enkele zin.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 15:25u

Harry, ik snap je punt over Haarman en Van Poppel niet precies. Sinds wanneer zitten die eigenlijk precies in de RvC?

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 15:50u

@cognacje De vergelijking NAC = junk, de grootaandeelhouders is prachtig. Helaas.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 15:51u

De nieuwe RvC is al 4 maanden bekend en ze zitten er al ruim 3 maanden. Totale crisis en nul optreden. En nu dit. Bd heeft veel en vaak moeten reorganiseren en dat doe je altijd meteen bij binnenkomst. Zodra je mensen die niks kunnen, niet geleverd hebben of opzichtig gefaald hebben in het team laat zitten ben je de klos. Dan gaan ze jou ondermijnen. Of loopt het gewoon uit de hand en worden de resultaten alleen maar slechter. Haarman had VDA meteen moeten dumpen in plaats van te wachten op genoeg bewijs tegen Brood en de oud aanvoerder van NAC1 te lozen. De trainer die al 14 jaar voorkomt op lijstjes sinds het ontslag van Ton Lokhoff moest weg omdat de spelers over hem klaagden, net als Lokhoff toendertijd toe ze bij Visschers terechtkwamen en Willem VDH de beste NAC speler van de afgelopen 40 jaar wegstuurde. Van Poppel had "namens de achterban" het ontslag van Brood moeten veto-en, maar deed dat niet. Niemand van de huidige heren directie- en RvC-leden heeft een alibi, maar ze hebben, behalve het quotumvrouwtje op finance, allemaal een motief!

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 15:51u

Correctie: “de grootaandeelhouder haar dealer”.

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 15:59u

@0% medio september voorgedragen en bij ava 1/10 aangesteld volgens mij?

naxioma

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 16:07u

Kan eindelijk cognacje weer achter me laten, nu inloggegevens van naxioma zijn hersteld..;-)

Triest om te zien hoe de dealer met de junk omgaat, en hoe het de junk vergaat.

Nog triester is het te constateren dat de junk volledig afgekickt en met een schone lei kan beginnen aan een nieuwe toekomst, maar dat de dealer dat tegenhoudt...

Optimist

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 16:21u

Wespennest, slangenkuil, beerput, NAC is een soap met te veel b-acteurs.

Als van Wonderen vandaag tekent zou dat een mooi verjaardagscadeau zijn.
Hij is ambitieus en met 2 geroutineerde versterkingen moet ie toch zeker rechtstreekse promotie kunnen bewerkstelligen. Mooi instapmoment voor hem.

En een mooi uitstapmoment dan voor de aandeelhouders die hun aandelen meteen kunnen verkopen aan een partij die wél wilt investeren in duurzame promotie.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 17:43u

Harry, dat kan allemaal wel zo wezen, maar als ze inderdaad op 1/10 geïnstalleerd zijn, kun je van een controlerend orgaan (!) toch niet verwachten dat ze op 2/10 bestuurders wegsturen op basis van informatie van buitenaf of van voorgangers?

En om even bij het "prestatieve" van Ruud Brood te blijven - die heeft toch echt helemaal NIKS laten zien als trainer? Niet ingegrepen vanaf maart 2019 (en dus roemloos gedegradeerd), de Damen-soap die een fatsoenlijke voorbereiding flink verstoord heeft (nogmaals: in 6 van 7 serieuze oefenwedstrijden een basisplaats ZONDER contract), met kunst- en vliegwerk een periodetitel en in een hele eerste seizoenshelft geen enkel herkenbaar spelidee, en vreselijk rare loterij-opstellingen. Met als uiteindelijk resultaat nul komma nul vooruitgang op individueel én teamvlak. Maar "prestatief staan we er nog niet zo slecht voor". Bah.

Ik deel best je mening dat TvdA én LE zich op zijn minst heel erg moeten gaan bewijzen nu, maar weiger de wanprestaties van Brood volledig in hun schoenen te schuiven, of 2 net begonnen RvC-ers tot de grond toe af te branden op basis van... Ja wat eigenlijk?

Misschien is het relatief simpel om in een bankomgeving (getalletjes) en helemaal de It-kant daarvan (niet alleen getalletjes, maar ook nog eens alleen nullen en enen) te reorganiseren, of misschien is het in een setting binnen een onderneming anders dan vanuit een rol als commissaris? Of misschien is het gewoon gemakkelijk roepen vanaf de zijlijn.

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 18:30u

Laat ik het even proberen te simplificeren.

NAC is een club met een fantastisch publiek in een fantastische stad met een gigantisch potentieel in West-Brabant en Zeeland.

De afgelopen jaren gaat het structureel K*T. De trainers/coaches vallen als rijpe appels van de bomen en de ene directeur volgt de andere vrijwel even snel op.

De enige vaste factor in dit overigens miserabel verhaal zijn “de grote drie”. Zij betalen en daarom menen zij te mogen bepalen. En dat doen zij ook: hun Jan Klaassens en Katrijnen bepalen telkens weer de dienst.

Maar daarmee moet ook worden geconstateerd dat die enige vaste factor in ieder geval tot op dit moment de zaak niet op de rails hebben weten te krijgen. Sterker nog: de trein lijkt nog steeds verder te ontsporen.

En dan moet je op een bepaald moment durven zeggen: ik kan het dus niet.

De HH Grootaandeelhouders gaan prat op hun Grote Zaken Man Zijn. Juist zij zouden daarom moeten beseffen dat hun houdbaarheidsdatum is overschreven. Vér is overschreden zelfs.

Ik hoop dat zij vanavond in dd spiegel kijken en tegen zichzelf durven te zeggen: als NAC één van mijn bedrijven was geweest, dan had ik allang mijn verlies genomen en was is er uit gestapt. En vervolgens zijn aandelen voor een appel en een ei verkoopt.

Want zo gaat het écht niet langer.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 19:20u

Nu ik er nog even over nadenk - als je dus als nieuw binnengekomen leidinggevende altijd direct moet gaan reorganiseren en wanpresteerdera er meteen uit moet gooien, was Ruud Brood dus al in de avond van 31/3/2019 de laan uitgestuurd moeten worden, toen hij tegen VVV gewoon Benjamin van Leer had opgesteld.

Zo ridicuul is je statement dus. Of is het meten met twee maten?

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 20:06u

Ze moeten vooral toekijken hoe de boel naar de ratsmodee gaat. Het is inmiddels 4 januari en er is geen trainer en er zijn geen versterkingen.

ennaajseejer

Geplaatst: zondag 5 januari 2020 om 16:59u

En op Bsiderats wordt er niets over dit artikel gezegd. Een gematigd opinie artikel tegen de directie en een beetje voor Brood wordt door de meeste lezers negatief bevonden. En iedereen die maar een beetje iets voor Brood schrijft wordt door meeste de lezers neergesabeld. Is het daar een kleuterklas aan het worden of zoiets? Wat een drama!

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 5 januari 2020 om 21:12u

enaajseeer > De mannen van de B-side rats hebben langzaam maar zeker een vertrouwensrelatie opgebouwd met de club. Het is niet zo zeer dat ze zelf een baantje willen binnen de club, maar ze willen bijvoorbeeld wel exclusieve interviews doen. Als je dan iets te veel tegen of iets te veel voor iemand bent, dan ben je die positie zo weer kwijt.
En wat betreft de kleuterklas: zo lang als ze "eens" als "is" blijven schrijven en verrassing met maar een r, dan neem ik die gasten natuurlijk niet erg serieus.
Axioma schreef een post op deze site en die werd één op één overgenomen als een column bij BSR. En dan doen ze net alsof ze een primeur hebben.
Ik zet wel eens een commentaar op die site, maar over het algemeen word ik afgeschoten (massa`s duimpjes naar beneden), zonder dat er maar iemand de moeite neemt om een onderbouwde kritiek te schrijven. Trouwens, over het algemeen kunnen die gasten niet meer dan vijf regels schrijven. Maar dat zal wel liggen aan hun not-so-smartphones.

harry b.d.

Geplaatst: zondag 5 januari 2020 om 22:26u

Hugh - er komen de laatste weken veel klachten binnen over het online wangedrag van redactieleden van die site. Van arrogantie tot willekeur, van rancuneus gedrag tot het schenden van afspraken.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 8 januari 2020 om 15:15u

@ Hugh

Je kunt van alles op en aan te merken hebben op BSR (en ik erger me ook kapot aan dat "is" maar je gaat nu wel erg kort door de bocht. Het is Naxioma zélf die zijn reactie op beide sites heeft geplaatst (met een tussenperiode van 4 minuten) waarbij inderdaad als eerste op DROL. De heren van BSR geven in hun begeleidende tekst bij de "column" aan dat ze in overleg met Naxioma (!) deze reactie als column hebben gepost. Ik vind dat vreemd, maar goed, is allemaal heel netjes gegaan en ze doen nergens "alsof ze een primeur hebben".

En Hans Deelen, kom op man, zelfs jij kunt niet zo laat zinken, toch? Of ga je nu hetzelfde stemmingmakende riedeltje opvoeren als waar je eerder DROL mee kapot wilde maken, of de Clubraad, of .... ja, wie eigenlijk niet?

Je laatste reactie vind ik écht te kinderachtig voor woorden.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Ackie

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 10:08u

Wanneer is de forumavond?

Voetbalpensionado

Geplaatst: maandag 6 januari 2020 om 15:35u

Hoe is het in hemelsnaam zover gekomen met onze vroeger zo fantastische club. Wie stelt er nu 2 grote onbenullen aan als directie. De een volkomen mislukt in Friesland en de ander weet van 0.0. en wil alles alleen regelen. En dan die Nicole, waarom zou je fouten toegeven. Nee dan de trainer eruit dat is makkelijk ...ik kan toch niemand ontslaan die ik net zelf op een basisschool heb gevonden. Ongelooflijk ook dat de sponsors dit zo zijn beloop hebben gelaten.
Een verschrikkelijk onevenwichtige zwakke selectie

Voetbalpensionado

Geplaatst: woensdag 8 januari 2020 om 19:23u

Hoezo niet geregistreerd?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven