of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 januari 2020
Breaking: Borstbeeld Rat Verlegh huilt dikke tranen


Er is iets gaande in het hoofdgebouw van het Rat Verlegh Stadion.

Als onze bronnen het juist hebben kunnen we over een mirakel spreken. We zijn e.e.a. aan het verifiëren en ook onderweg naar het stadion om het met eigen ogen te kunen aanschouwen. We komen zo spoedig mogelijk met een update.

Update 12:58 uur

We zijn inmiddels bij het stadion en proberen zo een woordvoerder te spreken te krijgen.

Update 13:04 uur: het gaat om het borstbeeld

Update 13:06 uur:

Terwijl de spelers, staf en directie op trainingskamp in Portugal hun zonden overdenken is het borstbeeld van Rat Verlegh plotsklaps gaan wenen. Het borstbeeld, bij het 100-jarig bestaan van de club gedoneerd door de Supportersvereniging en het NAC Museum, heeft dit wonderbaarlijke fenomeen nog niet eerder vertoond.

Is het een teken van boven over het wanbeleid dat afgelopen decennia gevoerd is? Is het omdat de zoveelste trainer de klus niet af heeft mogen maken? Is het de op handen zijnde verplaatsing van het heiligdom naar het veld? Of heeft een supporter bij de uitpot in Nijkerk onze lieve heer om een signaal verzocht?


Update 13:11 uur

En we hebben beeld.

Update 13:14 uur

NAC reageert bij monde van de stadionbeheerder terughoudend en met enige scepsis. ‘We hebben er nooit zo op gelet, maar het lijkt nog maar net begonnen te zijn. Het plafond is al nagekeken, daar komt het niet vandaan. We dachten natuurlijk aan een kwajongensstreek, maar op de teruggekeken camerabeelden is niets te zien. Het lijkt uit het niets ontstaan te zijn. NAC heeft het fenomeen in onderzoek. We geloven wel in wonderen, maar eerst maar eens kijken of dit echt is’ zo stelt de stadionbeheerder die momenteel ook de portefeuille communicatie onder zich heeft.

Update 13.46 uur

Ondertussen zijn de eerste supporters aangekomen bij het stadion. Ze prevelen het clublied en steken kaarsen aan buiten bij de zwarte tegeltjes naast de hoofdingang. NAC heeft extra beveiligingspersoneel opgeroepen om de bedevaartgangers op afstand te houden.

Wordt vervolgd!


Bron : De Rat op vrijdagmiddag


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 12:39u

De spelers zijn al terug uit Portugal ? Het was toch niet leuk ? De stoeltjes zijn volgens de nieuwe richtlijnen groen geverfd ? Hongerstaking Ruud Brood op de lelijke tegels voor de ingang ?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 12:39u

......

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 12:48u

Vreven terug bij NAC ? Van Aalst tekent capitulatieovereenkomst met de andere aandeelhouders ? Aanbouw tweede ring van start ?

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 12:52u

De op ali-expres bestelde LED-schermen zijn geleverd en blijken in het echt 30x30 cm te zijn?

wessel

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:07u

Mirakel=wonder
Van mirakel-en
Of verklap ik dan teveel......

BarleDuc

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:14u

Hebben we de spits van Santiago de Compostella gekocht?

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:18u

wessel - KvW is een maand geleden gestopt bij het NL elftal omdat hij wat anders ging doen. 1 maand opzegtermijn en al weken in gesprek met NAC ? Dat zou van het mesje in de rug van Brood een slagersmes maken! Nee, ze gingen toch pas sinds gisteren met elkaar in gesprek over profiel en kandidatenlijstje ? Dat is wat ze zeiden….

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:19u

Lourdes is er niks bij !

remy196

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:20u

Haha, goeie humor DeRat

ennaajseejer

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:23u

1 van de oorzaken van alle problemen benoemd door Blanco: indirect willen de 3 grootaandeelhouders zonder voetbalverstand tóch de belangrijke beslissingen nemen (en al 7 jaar lang steeds de verkeerde).

De kiem voor de huidige crisis is gelegd door voormalig interim-baas Nicole Edelenbos. Wat technisch directeur Tom Van Den Abbeele zich mag aanrekenen is dat hij in juni niet voet bij stuk hield in de bikkelharde machtsstrijd met Edelenbos. Van den Abbeele wilde Fred Grim van RKC, Edelenbos ging op haar strepen staan en eiste dat Brood moest blijven. Oh ironie; diezelfde Edelenbos heeft Van Den Abbeele en later algemeen directeur Luuc Eisenga hoogstpersoonlijk aangesteld om zich vervolgens toch nog opzichtig te bemoeien met de benoeming van de trainer. Het gedram van Edelenbos, door de drie grootaandeelhouders vooruitgeschoven, heeft NAC een half jaar vertraging opgeleverd.

https://www.bndestem.nl/nac/ontslag-nac-trainer-brood-logisch-en-verklaarbaar~ac026067c/

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:25u

Het wonder van Breda

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:30u

Vroeger had deRat toch die traditie om op vrijdagmiddag een grap uit te halen ? Komt die nu weer terug ?

drs Marcellus

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 16:56u

Of dit onder de categorie vrijdagmiddaggrap valt weet ik niet harry maar goed issie wel.

Bertus Baklip

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 16:57u

Ga op deze voet door. DeRat heeft een tijd op zn gat gelegen heb ik het idee, maar deze site onderscheidde zich van Bsiderats door wel veelvuldig kritisch te zijn en zaken aan de kaak te stellen en onderzoeken. Denk dat er steeds meer supporters zijn die dat nodig hebben ipv goodnewsshow BSR.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 17:33u

Een mogelijke verklaring verklaring voor de tranen staat in de Apokrief van Verlegh:

[1] Op de eerste dag van de week ging Nicole van Edelenbos, in alle vroegte, terwijl het nog donker was, naar het stadion en zag dat het beeld in de centrale hal was weggehaald. [2] IJlings liep ze naar de dames en heren van de Clubraad, met name de leerling Hugo, die van Rat hield. `Ze hebben de Rat uit de centrale hal gehaald`, zei ze. `Wisten we maar waar ze Hem hebben neergelegd!` ... [10] Daarop gingen de leerlingen terug naar huis.
[11] Nicole echter stond bij de lege plek in de centrale hal te huilen. En terwijl ze zo huilde, wierp ze een blik op de lege plek [12] en zag daar twee in het wit geklede engelen zitten, de een aan het hoofdeinde, de ander aan het voeteneinde van de plaats waar Rat had gestaan. [13] Ze spraken haar aan: `Waarom huilt u zo?` Ze antwoordde: `Ze hebben mijn Rat weggehaald en ik weet niet waar ze Hem hebben neergelegd!` [14] Na deze klacht keerde ze zich om en zag Rat staan, maar ze wist niet dat het Rat was. [15] Rat vroeg: `Waarom huilt u zo? Zoekt u iemand?` In de mening dat het Jan Braspenning was zei ze: `Heer, als u het bent die Hem hebt weggenomen, zeg me dan waar u Hem hebt neergelegd; dan kan ik Hem laten halen.` [16] Rat zei: `Nicole!` Ze keerde zich nu naar Hem toe en zei: `Rabboeni!` (Hebreeuws voor: meester). [17] `Houd Me niet vast`, zei Rat. `Maar wat ge ook doet: zet me niet aan de rand van het veld! Ga liever naar mijn broeders van de Clubraad en zeg hun: "Ik hoor in de centrale hal die ook jullie centrale hal is, in mijn stadion dat ook jullie stadion is." ` [18] Daarop ging Nicole van Edelenbos aan de leerlingen van de Clubraad verkondigen: `Ik heb de Heer gezien`, en ze vertelde hun wat Hij tegen haar gezegd had.

pannelap

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 18:08u

Wat een misplaatste actie....

FES

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 18:12u

Zijn er al kerkmatjes met het NAC-logo aanwezig om de Grote Drie op onze blote knieën te danken?

cognacje

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 20:34u

Rat Verlegh huilt waar hij eens heeft gelachen
Rat Verlegh huilt, we zijn nu zo klein
Rat Verlegh huilt waar hij eens heeft gelachen
Rat Verlegh huilt, steeds voelt hij de pijn

En wij huilen met hem mee...

Wanneer komt de ommekeer, de doorbraak, de verlossing, de bevrijding...?

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 21:36u

@WW hilarisch! Dank.

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 21:38u

En @Bertus: helemaal eens, mijn favoriete site is back in track. De kleuters van de bsiderats zijn (helaas) weer terug in hun oude verongelijkte kleutermodus.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 22:01u

Portugeesch - back on track is wat optimistisch, maar het cynisme en het frisse activisme (hoe bescheiden ook) van deRat staat wel in schril contrast tot de volgzaamheid en passiviteit bij die andere site.

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 22:02u

@hbd back on track betekent nog niet dat het doel al is bereikt. Maar wél op de goede weg.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 22:28u

Portugeesch - de selectie is al ruim 36 uur in Moncarapacho bij Faro en noch Blanco noch nac.nl of hun satellietsite heeft verslag gedaan. Zijn ze in zee geland ofzo ?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 8:25u

Het ontbreekt bij NAC aan saamhorigheid en capabele mensen die het clubbelang boven eigen belang stellen. Dat risico is groot bij het aanstellen van "buitenstaanders" in de huidige crisissituatie die welbeschouwd al een decennium aan de gang is. Daarmee is niet gezegd dat "echte NAC-ers" het per definitie beter zouden doen overigens, maar ik mis een hoop kwaliteiten van Justin Goetzee.

Qua supporters volgen wij klakkeloos het "goede" voorbeeld. We laten ons lekker uit elkaar drijven. Ik heb óók een grote voorkeur voor DROL maar de laatste jaren is BSR zeker gegroeid en volwassener geworden - en beter in het delen van nieuws. De sneer naar de actie van DROL in de titel van het nieuwsbericht op BSR is wat mij betreft volledig misplaatst, ook al werd er achteraf gezegd dat dit "met een knipoog" was.

Mijn punt? DROL en BSR geef het goede voorbeeld en zoek elkaar écht op. Ga écht samen de club supporten, ieder op eigen wijze. Maar vooral, laten we (in dit geval nog meer de reageerders dan de site beheerders!) stoppen met elkaar zwart maken, en starten met elkaar meer geel maken!

Ik juich de wederopstanding van DROL absoluut toe, kan niet wachten tot er een mobiel-vriendelijke versie komt, bestaat die kans?

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 januari 2020 om 12:26u

Bsiderats volwassen geworden ? Whut ? Woehahahaha. Man man man. Bd heeft inmiddels een vuistdik dossier over die minkukels. Wat een gemarchandeer, vriendjespolitiek, gelieg en nepnieuwsverspreiders op die site. Ja er is woede, ja er is rancune, ja er is diepgelaagde haat, maar de havistjes van de BSR komen er maar niet bovenop. Ze blijven wijzen naar NACmensen met een bourgondisch-tegendraadse levensstijl, nijd dat ze dat zelf nooit zullen bereiken, zou dat een rol spelen ? Dat ze zelf niks hebben meegemaakt of geleverd hebben. Maar wel naar anderen wijzen, afspraken grof schenden en valse beschuldigingen uiten. Naast de sportieve en financiele crisis hebben we minstens zo`n online crisis. Blijkbaar is dit een generatieconflict met lieden die het NAC DNA (bourgondisch, tegendraads en bloedfanatiek) niet begrijpen. Bd eist excuses van BSR, dat is wel het minste na wat zij geflikt hebben. Je zou je vaste klanten maar zo behandelen, dan houd je niemand meer over en ben je zo out of business.

DeRat heeft ook zo zijn ups&downs gehad en was zelfs een tijdlang comateus. Don heeft er zelfs een baard van gekregen van de fase van abstinentie en zwijgen. Make The Rat Great Again is natuurlijk altijd een optie.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Aap

Geplaatst: vrijdag 3 januari 2020 om 13:02u

Ach, vanaf de buitenkant is er niks te zien. Het zal dus allemaal wel meevallen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven