of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 december 2019
NAC blijft steken op 1-1 [wedstrijdverslag + videosamenvatting]


Niet best. 1-1 bij laagvlieger Telstar.

Het had zo simpel moeten zijn. Na een reeks taaiere tegenstanders, volgde nu een serie van laagvliegers uit het rechter rijtje. Een goede serie met voornamelijk overwinningen, zou ons weer naast ploegen als De Graafschap en Cambuur moeten brengen. Dat lukte tegen Jong PSV en MVV wel, maar Telstar bleek een sta-in-de-weg, of was het NAC zelf?

NAC begon met Van der Gaag in de basis, deze maal op de rechterflank. Ivan Ilic was terug van zijn schorsing, maar El Allouchi bleef geblesseerd thuis. Desalniettemin moest dit NAC in Velsen-Zuid niet in de problemen hoeven te brengen.

De openingsfase was veelbelovend. NAC 6 minuten was het Dogan die NAC op een 0-1 voorsprong zette. Een aanval die begon bij Jordan van der Gaag, diepe bal op de opkomende Arno Verschueren, die op zijn beurt voor kon zetten op Dogan. De betrekkelijke eenvoud waarmee dit zich voltrok, was hopelijk een mooie voorbode voor wat er nog ging komen.

Het was ook allemaal echt niet slecht wat NAC daarna liet zien. Prima positiespel, dito combinaties, wat zelfs nog voor een enorme tweede kans voor Dogan zorgde. De bal ging echter over. Daar stond vanuit Telstar weinig tegenover, behoudens dan één vrije trap, die maar nipt naast ging. Verder had Olij ook niet veel te doen in de eerste helft.

In de tweede helft leek het eigenlijk helemaal nergens meer op. NAC was de controle kwijt, waarop iedere poging van druk van de Telstarrenaren leidde tot een gevaarlijke situatie. In de 59e minuut bezweek NAC en moest vrij eenvoudig de gelijkmaker toestaan. Elayis Tavsan kon binnen schieten op een teruggelegde bal. NAC was al eventjes gewaarschuwd, door een bal op de lat.

Alle hens aan denk. Brood zag ook de noodzaak om wat veranderingen door te voeren. Van der Gaag er af, Pele van Anholt er in. Later haalde hij ook linksback Jethro Mashart er af, en bracht met het inbrengen van Andrija Filipovic een aanvallende wissel aan. Voor het laatste kwartier verliet ook Finn Stokkers het veld, waarop Sydney van Hooijdonk het in de slotfase mocht gaan proberen.

Gevaar konden zij niet meer stichten. Telstar wel, die notabene zelf voor de grootste kans zorgde. Het is dat de Telstar aanvallen doelgerichtheid mistten en de nodige ongeluk kenden (bal op de lat en paal), anders was het groot feest geweest op stadion de Schoonenberg.

Het was vanuit het moedig toezingende uitvak een droevige constatering om te zien dat NAC geen enkele vuist meer kon maken tegen de nieuwe aanvoerder van het rechterrijtje. Wat een mooi dagje in Haarlem/Velsen moest zijn, eindigt helaas niet met een volle achterbak richting Breda. Gelukkig speelt De Graafschap nog gelijk bij FC Den Bosch, maar had het nu gewoon gedeeld derde met Jong Ajax en het aanstormende FC Volendam moeten staan.

Ratistiekjes:
Opstelling Telstar: Van der Maaten, Lynen (70’ Bronkhorst), Benamar, Korpershoek, Berenstein, Pattynama (85’ El Yaakoubi), Najah, Gilmour, McGuane, Tavsan (90’ Plet), Kharchouch.
Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart (66’ Filipovic); Van der Gaag (60' Van Anholt), Boussaid, I.Ilic, L. Ilic; Stokkers (78' Van Hooijdonk) en Dogan.
Doelpunten: 7` 0-1 Huseyin Dogan (assist: Arno Verschueren), 59` 1-1 Elayis Tavsan (assist: MArcus McGuane).
Gele kaarten Telstar: Najah 37’, Berenstein 77’, Pattynama 83’.
NAC: Dogan 38’, L. Ilic 77’, Olij 77’, Rösler 90’+4’.

Klik HIER voor de videosamenvatting van Fox Sports.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


06-dec-2019 TEL-NAC (1-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 7 december 2019 om 15:39u

Op de parallelsite gaat het inmiddels flink tekeer. De mensen hebben het helemaal gehad met de pinocchio`s aan de Stadionstraat. Vooral het feit dat een medewerker van het derde echelon gisteren in de Stem moest toegeven dat er geen promotie zal komen en dat de mensen hun verwachtingen moeten bijstellen is ingeslagen als een bom. Die hele hypocriete bende met hun raden van dit en dat is nog te laf om dit officieel te melden. Ze laten alles over aan Ruud Brood en houden zich gedeisd. Wie als eerste beweegt of opvalt heeft verloren. Heeft Chef Technische Zaken Mark Haarman een spreekverbod ? Geen mens die blij is met die Belg met bijwagen, een lichtgewicht directie, man man man. En ondertussen roept Smulders in het Eindhovensche dat hij Dessers heeft ontdekt.

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 8 december 2019 om 21:47u

Tja Harry, het realisme begint nu ook in het NACse door te dringen. Wellicht dat er versterkingen aangetrokken kunnen worden in de winterstop, maar met de huidige selectie gaan we zeker geen kampioen worden en bovendien moet je minimaal elf nieuwe spelers erbij kopen als je onverhoopt promoveert.
Ik heb weken geleden al geroepen dat ik dit maar als een tussenjaar beschouw. Ook omdat ik weet uit wat voor situatie we kwamen. Zo`n seizoen als 2018-2019 wil je echt nooit meer meemaken. Dat waren allemaal speulers met een deukje, die hun zakken maar eens flink kwamen vullen, zonder enig besef wat ze moesten doen en, erger nog, zonder enige binding met de club. De schade die ze NAC berokkend hebben (en nog berokkenen: zie casus Kali) is vrijwel onherstelbaar.
Voor den Tomme was het zeker geen aantrekkelijke taak om eerst maar eens alle puinhopen op te ruimen. Ik weet wel bijna zeker dat er geen Nederlander was die zijn handen eraan wilde branden. Laat den Tomme een tussenpaus zijn, hij heeft zich vooralsnog uitstekend van zijn taak gekweten. Je mag met modder gooien van mij, maar niet naar hem. Dan liever naar het bestuur.
En, bij de weg, het was onder Smulders dat Dessers zich ontpopte als een volwaardige eredivisiespeler. In zoverre heeft hij gelijk. Had Smulders hem een stevig contract aangeboden, dan hadden we 10 miljoen aan de Trommels kunnen vragen en daarmee hadden we weer een groot deel van de organisatie op orde gehad. En dat is precies wat den Tomme aan het doen is. Spelers vastleggen die een mogelijke meerwaarde hebben. Daar moet je ook wel wat geluk mee hebben. Van de huidige lichting zie ik eerlijk gezegd nog niemand echt doorbreken. Maar je zou er eens een Frenkie de Jong tussen hebben zitten. Dat de Stillempjes nu zo hoog staan heeft deels te maken met het feit dat zij hun jeugdopleiding beter op orde hebben dan NAC. Bij de Stillempjes had Frenkie bepaald geen dragende rol, maar bij 020 kwam dat er wel uit. En nu speelt hij bij Barça. En kwamen er talloze miljoenen naar Stilburg.
Bij NAC moeten ze eerste de trein nog eens goed op de rails zetten. Daar moeten we geduld voor hebben, maar ik voorzie zeker voor volgend seizoen mogelijkheden om een goede selectie samen te stellen, waarmee we wel om de bovenste plaatsen spelen. Na 2021 komt het salaris van Kali vrij, daar kunnen we ook weer leuke spelers voor aantrekken...

harry b.d.

Geplaatst: maandag 9 december 2019 om 10:07u

Na 6 jaar dictatuur onder de 3 bezitters, 2 degradaties en bergen gezeik kun je niet meer met droge ogen van een tussenjaar spreken. Zij mochten de macht grijpen (en nooit meer afstaan) op basis van een stabiele middenmootpositie in de erdivisie na 5 jaar. Zij zijn gierend mislukt. Op alle terreinen is ons NAC achteruitgeboerd, qua organisatie, cultuur, sportief en financieel. De budgethalveerders beschouwen de jaarlijkse investering in de selectie als sluitpost op de begroting. Een begroting die de gatendichters maar niet onder controle lijken te krijgen. Pinocchio Eisenga belazerde de achterban met zijn uitspraak over de 10K + SCC houders.

Ondertussen is op de parallelsite de ene sfeerverzieker na de andere aan het woord. De haatdragende hipstertjes en hyperventilerende havistjes die allemaal hopen op een baantje bij NAC delen daar bannen uit aan echte NACmensen terwijl hun vriendjes anoniem mogen blijven doorschelden. B.d. moest zelf een keer 5 uur aandringen voordat een bedreiging werd weggehaald door de knulletjes zonder levenservaring. Het is een ruftende bende egoistische no-no`s die ons NAC geen meter vooruit heeft gebracht.

Hoe zal het gaan tegen DenBosch ? Is het 1 grote berusting of zullen de laffe aandeelhouders en hun handpoppen van de RvC in hun stoelen worden aangesproken op hun wanbeleid en afwezig leiderschap ?

Rizu

Geplaatst: maandag 9 december 2019 om 13:56u

Ben het strontzat elke week opnieuw dezelfde instelling van die spelers.even goed voetbal laten zien en dan ver terug vallen. Ze gaan geen steek vooruit. Dit reken ik de trainer zeker aan die moet zorgen dat het spel vooruit gaat.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 9 december 2019 om 14:06u

Kali opnieuw niet in de selectie bij Virton afgelopen weekend. Heeft nog geen minuut gespeeld en zit niet eens op de bank.

Tijd om eens een rondje te bellen in Wallonië.

Geld van Vloet niet binnen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven