of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

26 november 2019
NAC maakt einde aan winstloze reeks [wedstrijdverslag]


Er was een tegenstander uit de kelder van het klassement voor nodig, maar NAC weet eindelijk weer wat winnen is. Na een reeks van 6 competitiewedstrijden zonder winst (2x gelijk, 4x verlies) kwam deze winst op Jong PSV als geroepen. Met een reeks met betrekkelijk zwakkere tegenstanders tot aan de winterstop in het vooruitzicht, is NAC begonnen aan de inhaalrace om zich weer in de top van de Eerste Divisie te kunnen nestelen.

Zo’n 130 NAC-supporters hadden de moeite genomen om op deze koude maandagavond de reis naar het Jan Louwers Stadion af te leggen. Zij zagen dat Finn Stokkers de voorkeur kreeg boven Sydney van Hooijdonk. Op kwaliteit en vorm gepasseerd, of kreeg de clubtopscorer een wedstrijd rust?

In de beginfase kwam NAC veel voor het eindhovense doel, maar de afwerking ontbrak. In het uitvak zat het volk met de billen tegen elkaar. Dit was typisch een wedstrijd met veel gemiste kansen en schutterende mogelijkheden, waar de mindere tegenstander er met de punten vandoor zou gaan. Echter duurde het slechts tot de 22e minuut tot NAC toch de bevrijdende openingstreffer maakte. Luka Ilic kon na een corner een afvallende bal op het doel afvoeren en wierp hem in de verre hoek.

De ban was gebroken. NAC had duidelijk overwicht en had weinig werk aan het tot dan toe tandeloze beloftenelftal van psv. Dogan schoot nog van dichtbij op de keeper en Luka Ilic raakte jammerlijk de paal. In minuut 34 was het Finn Stokkers die zijn basisplaats vierde met een doelpunt. Boussaid bediende Dogan op links, die op zijn beurt vanaf links voor kon geven op Stokkers, die vrij eenvoudig in de hoek kon koppen.

NAC zat ogenschijnlijk op rozen. Uit twee achtereenvolgende vrije trappen waren Ivan Ilic en Colin Rösler dicht bij de uitbreiding van de score. Het is aan hun keeper te danken dat de achterstand niet groter werd. Met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in en een tegenstander die amper serieuze weerstand kon bieden.

NAC kennende kan dat alleen maar fout gaan. Jong PSV leek toch wat meer ruimte te kunnen vinden die ze in de eerste helft nog zoek waren. Het resulteerde in een aantal gevaarlijke uitbraken waarbij zij bijna tot scoren kwamen. Met de onderkant lat van Sekou Sidibe, was NAC gewaarschuwd voor de opleving van de eindhovenaren.

NAC begon wat terug te leunen, maar kon her en der nog wel kans tot een uitbraak zien. Echter is het tóch die dekselse Sisibe die NAC een pijnlijke prik toebrengt. In de 56e minuut komt hij aan de rechterzijde in duel met zowel Boussaid als Mashart. Het is vooral Mashart die hier niet genoeg ruimte dicht knijpt en de belg kans geeft om uit een knappe hoek in de eerste kruising boven Olij te schieten. Jong PSV weer terug in de wedstrijd.

De in de 66e minuut voor Dogan ingevallen Jordan van der Gaag raakte nog de paal. Aan de andere kant was het aan Olij te danken dat de inzet van Oliver Horvath via de paal weer terug het veld in kaatste. Ook de rebound die daar uit volgde werd weer knap gekeerd. De spanning was weer helemaal terug.

In de 85e minuut maakt Jordan van der Gaag een eind aan alle spanning. Luka Ilic geeft voor vanaf links, komt op rechts bij Verschueren terecht en ziet daar Van der Gaag vrij op de penaltystip staan. Die hoeft de bal alleen nog maar aan te nemen, te draaien en een hoek te kiezen, 1-3. Voorzichtige opluchting in het uitvak. Eindelijk weer eens een terugrit zonder chagrijn in het vooruitzicht. Ook geholpen door het nieuws dat De Graafschap bij Jong AZ tegen nederlaag is opgelopen. NAC klimt weer een plekje naar positie 5, maar nog wel 6 punten achter de superboeren en maar liefst 9 achter cambuur. It’s still a long way up.

Ratistiekskes:
Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart; El Allouchi, Boussaid, Ivan Ilic (76. Van Anholt), Luka Ilic (85. Van Hooijdonk); Stokkers, Dogan (66. Van der Gaag).
Doelpunten: 0-1 22’ Luka Ilic, 0-2 34’ Finn Stokkers (ass. Dogan), 1-2 56’ Sekou Sidibe (ass. Catic), 1-3 85’ Jordan van der Gaag (ass. Verschueren).
Gele Kaarten: 45’ Sidibe (Jong PSV), 63’ Ivan Ilic, 82’ Zeegers (Jong PSV).

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


25-nov-2019 JPS-NAC (1-3)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

BarleDuc

Geplaatst: dinsdag 26 november 2019 om 14:43u

Dit had evengoed heel fout kunnen aflopen. Die bal op de lat had zowaar de 2-2 kunnen zijn en dan liep alles weer paniekerig in het honderd. Factortje geluk speelt toch ook hier wel weer mee hoor.

Ik zag nog veel communicatie fouten bij die jonge verdedigers. Zowel bij Rösler als Mashart. Wanneer zijn die Spanjaarden weer terug?

Bertus Baklip

Geplaatst: dinsdag 26 november 2019 om 22:53u

Die warmlooptrainer hebben we natuurlijk nodig om een topsportklimaat te veinzen.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 27 november 2019 om 9:19u

Loopt de Droneman ook nog rond ?

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 27 november 2019 om 13:22u

Terwijl ons NAC in een diepe sportieve crisis zit en op de achtergrond de grootaandeelhouder van 1meter60 verwoede pogingen onderneemt een overnanepartij te vinden, stokt het NAC nieuws op alle sites.

Al wekenlang wordt geen echt nieuws meer gebracht. Van de Belg en de Fries is al een maand niets meer vernomen en de RvC leden hebben zichzelf een spreekverbod gegeven.

De parallelsite met de huichelachtige havistjes die allemaal hopen op een baantje bij NAC is nu daar waar deze site ooit was: op het hoogtepunt van de censuur met focus op spelers en trainer. Nieuws brengen zij al tijden niet meer en ze gaan voorop in de algemene berusting. Onder de mismanager Goetzee is deze omvolking op de tribunes al begonnen, namelijk van in de pas lopend uitwisselbaar evenementenpubliek passend binnen de comfortzone van directie, RvC en sitemasters. Ondertussen glijdt ons NAC steeds verder weg, met vaste tred naar de afgrond. En dat, brave mensen, is jammer.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hertog-076

Geplaatst: dinsdag 26 november 2019 om 13:38u

Ik heb me op de twitter stream van @RatSportsLive rot gelachen om dat spreekkoor voor die warmlooptrainer. Het ziet er steeds weer vrij absurd uit wat deze persoon denkt te te voegen aan de warming up, alsof die gasten dat zelf niet weten. Geef ze vooraf gewoon een degelijke instructie, dat kunnen ze vast wel een uurtje onthouden. Heb daar gewoon een beetje vertrouwen in, in plaats van voor het oog van het hele stadion zo`n speler een beetje staan te pamperen. Heel gênant.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven