of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 november 2019
Ook vanavond is ‘Verschueren de beste rechtsback van NAC’. [opstellingen]


Vanavond om 20.00 uur hervatten we weer de competitie met een treffen met het beloftenelftal van ajax. Daar valt niet mee te spotten, het tweede elftal van voormalig NAC-trainer Mitchell van der Gaag bezet momenteel de derde positie in de Eerste Divisie. NAC heeft wat plaatsen moeten inleveren na het missen van de afgelopen speelronde en staat nu 6e met een wedstrijd minder gespeeld. Desalniettemin een achterstand.

Ook vanavond zal Ruud Brood vasthouden aan Arno Verschueren als rechtsback. De trainers voor hem zagen dit experiment allen al eens falen, maar de trainer probeert het gewoon nóg een keer. Terwijl Pele van Anholt van de rechtsback naar het middenveld verhuist. Tegenover BN/DeStem geeft hij een toelichting op zijn keuze.
,,Tegen Almere City had Arno een snelle jongen tegenover zich staan”, vertelt hij aan de krant. ”Toch is hij slechts een keer verrast. Ik zie het liever anders, maar ik denk ook aan het team. De andere backs vind ik niet stabiel en te kwetsbaar. Als we kunnen spelen zoals tegen AA Gent (4-0-oefenzege vorige week, red.), krijgen jij en de supporters een ander beeld. Dan is Arno een van de betere spelers op die positie. Ik hoef niet tegen hem te zeggen dat hij moet gaan wanneer hij ruimte krijgt, want dan is hij al onderweg. Hij heeft de motor en is sterk in de duels.”

Hij vindt Verschueren op het middenveld niet de beste keuze: “Arno is een middenvelder met loopvermogen en diepgang, maar opbouwend van achteruit had hij het moeilijk. Een speler moet even schakelen, voor zijn mindset is het daarom goed om met beelden te komen. Zeker na de wedstrijd tegen AA Gent zei hij: ‘Ik begrijp wat je bedoelt trainer.’ Tegen Almere City was hij een van de weinigen die overeind bleef. In de eerste minuut leverde hij een voorzet af en aanvallend was hij erg goed. Hij kan vooruit verdedigen. Schuin verdedigen, een bal die over hem heen valt, moet hij nog leren.”

We hebben twee rechtsbacks, Schouten en Van Anholt: ,,Die schoten tekort. Daarom draai ik het om.” Voor Pele van Anholt ziet Brood een rol als een soort controleur op het middenveld. ,,Tegen Almere lieten Verschueren en Van Anholt elkaar verzuipen, tegen AA Gent ging het beter. Als ze allebei gaan, zijn we weg in de omschakeling. Zeker tegen Jong Ajax. Dan is het beter om een blok van vijf te hebben dat sterk achter de bal is.”

Brood is ervan overtuigd dat Verschueren nog veel meer in ’t vat heeft. ,,Hij zegt zelf: ‘Tegen Almere hebben we de tactiek niet goed uitgevoerd. Er lag veel ruimte op de zijkant. Dat zag je bij mij al in de eerste minuut. Ik had veel meer kunnen betekenen.’ Die beelden hebben we laten zien. Ik vind ook dat de mentaliteit en het gedrag van sommige spelers beter zijn, daar hebben we het over gehad.”

NAC staat momenteel 6e met 24 punten. 9 punten achter op koploper Cambuur die en wedstrijd meer hebben gespeeld. De Graafschap staat daar weer 3 punten achter met evenveel wedstrijd als NAC. Winst op Jong Ajax zou een terugkeer naar de derde positie betekenen en weer enigszins uitzicht op inmenging in de top van de Eerste Divisie. Verlies op Jong Ajax betekent dat ook de amsterdammers buiten handbereik zullen geraken. Maandag volgt nummer 17 Jong PSV, niet veel later MVV (19e), Telstar (10e), FC Den Bosch (14e) en FC Dordrecht (20e). een periode waarin in NAC dus veel achterstand goed zou moeten kunnen maken.

Brood wil bestrijden dat verlies van de amsterdammers zou betekenen dat we afhaken voor het kampioenschap: ,,Afhaken zou alleen voor de korte termijn zijn. Het is aan ons om de afstand overbrugbaar te houden. Het is te makkelijk om te zeggen: ‘Het kampioenschap is al weg’. Ook in onze doelstelling en ambitie zou dat naar buiten toe een signaal zijn van: ‘We gaan ons dan maar richten op…’ Dat is niet de bedoeling.”

Brood wijt het feit dat we in de tweede periode niet tot winst zijn gekomen aan pech: ,,Want juist op de momenten dat we goed speelden, hadden we het geluk niet aan onze zijde. Laatste bal Eindhoven (2-2) op de lat. En tegen De Graafschap (1-2-verlies), maar ook Roda JC (4-2-verlies) hebben we heel erg gedomineerd. Bij Roda hadden we pech met de scheidsrechter, dat kan een keer.”

En zo vindt hij de riante voorsprong van koploper Cambuur ook wat geflatteerd: ,,Zij spelen ook met alle geluk van de wereld gelijk bij MVV. Er is nu even wat afstand, maar ik denk niet dat in deze competitie een club erboven uitsteekt, dus we moeten niet panikeren. Dan hadden de andere teams al verder afstand moeten nemen van de concurrenten.” In mijn optiek heeft Jong Ajax het beste materiaal. Wij hebben een sterke selectie, hoewel een aantal spelers van hen moeiteloos bij ons zouden kunnen worden ingepast .”

Maar dan de tegenstander van vanavond, jong ajax. Om maar eens te beginnen met hun middenveld: Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp. ,,Twee van de drie heeft al ervaring in de Champions League. Achterin staat Pierie die veel ervaring heeft en ze hebben twee keepers, Kjell Scherpen en Stan van Bladeren, waaruit ze kunnen kiezen. Voorin Noa Lang en Traoré. Ik denk dat ze op volle oorlogssterkte zijn, omdat ze dit soort wedstrijden als goede weerstand zien voor die jongens. Het wordt een redelijk open wedstrijd. Zij hebben de technische bagage en individuele kwaliteiten. Dat hebben wij ook, zeker voorin.”

Bij NAC staat Verschueren rechtsback, Monsalve en Noblejas zijn geblesseerd, aan de andere zijde begint Jethro Mashart. ,,Jethro moet aan de bak. We houden het zo simpel mogelijk voor hem, daar is hij het beste bij gebaat. Tegelijkertijd moet hij geen druk voelen en gewoon lekker voetballen.”

Vermoedelijke opstelling NAC:

Olij;
Verschueren, Rösler, Riera, Mashart;
Luka Ilic of El Allouchi, Van Anholt, Ivan Ilic, Boussaid;
Dogan en Van Hooijdonk.

Vermoedelijke opstelling Jong Ajax:

Scherpen;
Van Gelderen, Timber, Pierie, Familio-Castillo;
Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting;
Kuhn, Traore, Lang.


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bertus Baklip

Geplaatst: vrijdag 22 november 2019 om 18:52u

Achterlijk experiment van de trainer wat al mislukte gewoon nog een keer doen. Hoppa. Spacecake gaat hard in huize Brood.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hertog-076

Geplaatst: vrijdag 22 november 2019 om 16:57u

Rappe jongens van ajax altijd. In dat opzicht kan ik de keuze van Brood wel billijken. Maar ja, het blijft NAC. Dit soort experimenten resulteren altijd in een fiasco.

Ik reken vanavond nergens op.

Desalniettemin, Hup NAC!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven