homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 oktober 2019
Onthulling megadoek bij NAC – FC Emmen. Waarom je hier bij moet zijn.


De leden van de Ratdaxie zijn wat stil de laatste dagen. Korte nachten, want lange dagen in een loods ergens in de omgeving van Breda, hard mee werkend aan een megadoek van de Breda Loco’s voor de bekerwedstrijd NAC – FC Emmen.

Voor deze wedstrijd zijn gelukkig al enkele duizenden kaarten verkocht, maar de Breda Loco’s hopen dat dit gewoon een ouderwets vol stadion wordt. Al is het alleen al voor dat enorme eerbetoon aan onze Poolse Bevrijders op deze dinsdag 29 oktober, als het exact 75 jaar geleden is dat Breda door hen werd bevrijd van de Nazi’s. Het megadoek zal namelijk een volledige ode zijn aan de vele gesneuvelde Poolse soldaten, die zich vanuit Normandië tot doel hadden gesteld hun thuisland Polen te bevrijden voordat de Russen er arriveerden. Nadat zij in hun bevrijdingstocht richting hun thuisland het leven lieten voor de bevrijding van Breda (en het voorkomen van de verwoesting van de stad, want niet de artillerie maar alleen de infanterie werd gebruikt), werd Warschau uitgemoord, hun eigen land `bevrijd` door de Russen en op de Conferentie van Jalta door Churchill weggegeven aan de Sovjets. In mei 1945 was Nederland in jubel, maar wisten de ontheemde Poolse Soldaten niet waar hun toekomst lag. Zo’n 300 Poolse soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie keerden terug naar Breda, waar zij na de bevrijding van Breda maandenlang ingekwartierd zaten en op handen werden gedragen. Ze werden weliswaar opgenomen in de Bredase samenleving, maar kenden een zwaar bestaan. De taalbarričre waarmee de veelal jonge veteranen kampten, dreef hen voornamelijk naar het ongeschoolde werk. Ze ontvingen van geen enkel land een oorlogspensioen. Niet van de Polen, niet van de Britten, waar ze notabene onder commando stonden, niet van de Nederlanders, het land dat ze mede bevrijd hadden van de tirannie en waar ze nu woonden. Een ondankbaar bestaan voor de mensen die wij zo dankbaar zouden moeten zijn. Hun land werd eigenlijk pas in 1989 bevrijd.

Kortom, alleen al daarom zien we graag een vol stadion.

Omdat we even niet meer in staat zijn om een jolig verkoopbericht te componeren, nemen we de berichtgeving van NAC.nl even 1-op-1 over. Zorg dat je er bij bent.


Op dinsdag 29 oktober (20:45 uur) speelt NAC de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Daarin heeft de ploeg een thuiswedstrijd tegen FC Emmen geloot. De kaartverkoop voor dit duel begint voor seizoenkaarthouders vanaf woensdag.

Club van 1912
Voor leden van de Club van 1912 geldt dat zij deze bekerwedstrijd gratis kunnen bezoeken met hun eigen seizoenkaart. Zij hoeven hiervoor geen aparte kaart te bestellen. Hun stoel is automatisch gereserveerd en zij kunnen naar binnen met hun seizoenkaart, net als bij competitiewedstrijden.

Seizoenkaarthouders
Voor seizoenkaarthouders gold dat zij de kans hebben gekregen om hun eigen plek terug te kopen tegen het gereduceerde tarief van €5,-. Inmiddels is deze periode ten einde en zijn de reserveringen vervallen.

Vrije verkoop
De vrije verkoop voor dit bekerduel begint op donderdag 17 oktober (9:00 uur). Vanaf dat moment kunnen alle supporters de nog vrije plaatsen in het Rat Verlegh Stadion bestellen. Voor deze wedstrijd geldt géén ClubCard-verplichting.

Prijzen vrije verkoop
Een kaart voor NAC - FC Emmen op de B-Side of Vak G kost in de vrije verkoop €10,- voor volwassenen en €5 voor jeugd (tot en met 17 jaar) en 65+. Op de Ere- en Hoofdtribune kosten de kaarten €15,- voor volwassenen en €7,50 voor jeugd en 65+.

Verkoopkanalen
Zowel het terugkopen van de kaarten voor seizoenkaarthouders als de vrije verkoop verloopt via NACtickets.nl en de Service- & Informatiedesk. De S&I-desk is op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur.


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties


29-okt-2019 NAC-EMM (3-2)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bertus Baklip

Geplaatst: donderdag 17 oktober 2019 om 15:47u

Mooi en bemoedigend, maar doek of niet deze wedstrijd moet toch sowieso geeoon zo goed als uitverkopen.

WW

Geplaatst: donderdag 17 oktober 2019 om 22:31u

Ik hoop, nee, neem zelfs aan dat er een prominente plaats op het doek wordt ingenomen door de Poolse NAC`er die letterlijk mede Breda van de Duitsers bevrijdde: Freddy Wieliszek.

https://www.derat.nl/int/nl/club/historiepersoonsinfo.asp?persid=200


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hertog-076

Geplaatst: donderdag 17 oktober 2019om 16:38u

Goed dat dit verteld wordt! Toen ik die datum voor deze wedstrijd voorbij zag komen, hoopte ik al dat dit het topic ging worden. Kan niet anders.

Tinus0162

Geplaatst: vrijdag 18 oktober 2019om 11:36u

De Polen deden ook mee aan de bevrijding van Oosterhout en omgeving! Hier aan de Veerseweg liggen ook 30 Poolse soldaten begraven.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven