homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 augustus 2019
Oorlog: NHG verhoogt bierprijs van €2,50 naar €2,70. Actie in voorbereiding


Ze hebben de NAC supporter over de jaren heen al heel ver gekregen. Van Jupiler terug naar Bavaria, vervolgens naar het niet veel betere Amstel, in een 0,2l plastic bekertje, waarvan minimaal 30% schuim. En daar ook nog eens €2,50 voor durven vragen. Het kan dus nóg erger. NHG (de horecauitbater bij NAC) kondigt aan voor datzelfde matige gerstennatje gewoon €2,70 te gaan vragen. In één klap 20 cent er bovenop. Onacceptabel, vinden vooralsnog de Breda Loco’s en de Clubraad. Eerstgenoemde heeft al tegenacties in voorbereiding.

" Dat moet worden teruggedraaid " , zo zeggen de Breda Loco’s tegenover Omroep Brabant, die in de rust van NAC-Helmond Sport de verkooppunten wil blokkeren. Horeca-exploitant NHG, in de persoon van Ebert Dollevoet wil het graag uitleggen…

De Breda Loco’s lijken zich van alle supportersgroeperingen vooralsnog het meeste druk te maken. " Ik kan het mezelf best veroorloven " , zegt woordvoerder Martijn Koks tegeonver Omroep Brabant, " En mijn vrienden ook. Maar ik vind dat wij op moeten komen voor alle supporters. Uit solidariteit, ja. Niet iedereen kan dat betalen. Het moet worden teruggedraaid. "

Er zijn tal van redenen om hier tegen te zijn: " Het bier wordt nu al in het kleinste plastic bekertje geschonken dat je maar kan vinden. In ons stadion zijn de plastic bekers namelijk 0,2 in plaats van 0,25 liter. Ons bestedingspatroon is bovengemiddeld als je dat vergelijkt met andere clubs en we hoeven niet verder te worden uitgemolken. Het gaat ons overigens niet alleen om de bierprijs, maar om de algehele consumptieprijs. "

Op de site van Omroep Brabant lezen we vervolgens verder:
`Stichting Vak G lijkt zich van de achterban het minst druk te maken om de prijsverhoging. De Clubraad van NAC plaatst wel vraagtekens, maar gaat er niet met gestrekt been in. " Wij vinden dit een buitenproportionele stijging " , zegt voorzitter Geert van Poppel. " Maar mogelijke acties zijn op eigen initiatief van andere geledingen. "

De acties zijn reeds in voorbereiding. Als de prijsverhoging niet wordt teruggedraaid, dan willen de Breda Loco’s de verkoopcounters blokkeren. De ondernemer wil uiteraard het onderste uit de kan. Maar we moeten duidelijk aangeven dat het onderste uit die kan allang en breed bereikt is. " Dat wordt wel even pijn lijden, maar we hopen op begrip van iedere supporter. Wij doen dit namelijk voor iedereen " zegt Martijn Koks.

Ebert Dollevoet van NHG schuift de reden achter de prijsverhoging door naar zijn leveranciers: " Wij zijn nu de boeman en dat is niet eerlijk " , zo zegt hij. " Mijn leveranciers verhogen aan de achterkant ook hun prijzen. Er wordt al jaren maar verhoogd en verhoogd, één of twee keer per jaar. Dat moet ik een keertje doorrekenen naar de consument. Echt, dan is 20 cent redelijk. "

Dollevoet denkt hier nog een goed argument te hebben. Notabene in het gebouw waar het meeste geld te verdienen is: " In het hoofdgebouw bij NAC heb ik al jaren geen prijsverhoging doorgevoerd " , vervolgt hij. " Maar dat gaan we aan de supporters uitleggen. Donderdag is er een vergadering van de Clubraad van NAC en daar zal ik bij zijn om tekst en uitleg te geven. Ik kan ze laten zien hoe het zit en dan praten we verder. Ik wil geen problemen met de supporters en gewoon uitleggen dat dit af toe een keer moet. "

De Breda Loco’s zullen uiteraard bij dit gesprek aanwezig zijn: " Dit doen we omdat NHG in het verleden ook achter de schermen veel voor NAC heeft gedaan " , aldus Martijn Koks. Maar desondanks gaan de voorbereidingen onverminderd door.

STAND YOUR GROUND! (hold my beer)


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


10-aug-2013
Breda Loco`s bereiden zich voor op actie tege...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2019 om 20:26u

Meer dan prima actie natuurlijk !
Mij gaat het niet om die 2,00 euro die ik op een avondje NAC extra kwijt ben maar ergens is er een grens , vooral als je prijzen met reguliere kroegen en zéker met de prijzen van het bier in andere stadions vergelijkt !

Iedereen roep ik op om solidair te zijn en je goed te realiseren dat deze acties voor iedereen is.

Tip ..... : pak er eens eentje in het supporterhome (als je lid bent) , gewoon vaasje (25 cl) voor dezelfde e prijs als dat plastic ‘vingerhoedje’ in het stadion 5 meter verder......

BarleDuc

Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2019 om 21:50u

Kom op man, hoewel mijn naam anders doet vermoeden, ben ik best bereid om 2,70 euro neer te leggen voor een biertje. Maar dan wil ik wel een kwaliteitsbiertje, op de juiste temperatuur, in glas, twee vingers schuim (liefst wat minder), keurig afgeroomd met een schuimlepel en dat het op mijn plaats op de tribune wordt uitgeserveerd, met het logo vakkundig naar mij toegedraaid. Dit alles, zoals dat in de échte horeca ook gebeurd voor dat geld.

Op welke manier dan ook, je MOET je hier tegen verzetten. De uitbater lijkt hier wat transparantie te veinzen en wijst naar zijn leveranciers. Hij zal donderdag met een heel goed verhaal moeten komen, want het andere item hierna laat wel zien dat de supporters hun huiswerk goed doen.

Is het overigens niet vrij naďef om te denken dat dit gesprek ook maar iets gaat veranderen? Of is het tijdrekken? De wedstrijd is de dag erop al.

dozer

Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2019 om 22:54u

The only thing we fear is overpriced beer!!! 2,70 voor 20cl schuimwater is echt teveel. Als het nou normaal ingeschonken was alla, maar dat is bijna nooit.

trumpetjabo

Geplaatst: woensdag 14 augustus 2019 om 10:02u

Helemaal eens met deze actie. Deze prijs / kwaliteit verhouding is echt over de top.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

hasta la birra

Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2019om 23:03u

Prima actie!

Dan maar een keer geen pilske. Of een paar meer vooraf.

Snap niet dat er mensen zijn die dit klakkeloos accepteren. Is het iedereen wel duidelijk dat dit over álle consumpties gaat, en niet alleen het bier?

Zie op de BSR een hoop reacties die het geen zak interesseert wat het kost. Dat zijn waarschijnlijk mensen die niet 3x per wedstrijd met een volle tray naar boven komen, maar braaf bij binnenkomst een biertje of een ander sapje bestellen en 90 minuten verder hun gemak houwe. Die voelen dat niet in de pottefullie. En juist die lui bepalen tegenwoordig de toon, of dat er wel of geen acties worden gevoerd. Ik word daar best een beetje droevig van.

NHGHB

Geplaatst: donderdag 15 augustus 2019om 18:14u

In de krant staat vrolijk dat die pilskes altijd in een bekertje van 0,25l worden geschonken. Maar ik weet niet beter dat het gewoon 0,2l is toch? Foutje van de krant of zit die Dollevoet maar wat te zwatsen?

En dat de halve liters gewoon 5 euro blijven kosten. Ik weet wel dat ik morgenavond als eerste ga controleren of dat ie die halve liters niet stiekem heeft verkleind naar 0,4l. Het blijft een ondernemer he. Die doen weinig uit liefdadigheid. Zeker niet zo eentje met van die dure hobby`s.

hasta la birra

Geplaatst: donderdag 15 augustus 2019om 22:36u

En, al wat bekend?

Niet dat ik verwacht dat die horecasjaak nog iets aan zijn woekerprijzen gaat veranderen, maar dan weten we of we morgen acties kunnen verwachten.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven