homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 augustus 2019
Nieuwe Spaanse linksback: Francisco Javier Garcia-Noblejas Hernanz


Javier Noblejas voor bekenden, Javi voor vrienden. NAC is gisteren een tweejarig contract overeengekomen met de 26-jarige Spanjaard, die vanwege een niet verlengd aflopend contract bij Sporting Gijón transfervrij kon worden vastgelegd. Hij sluit vandaag al aan bij de selectie van valt vanmiddag al direct met zijn neus in de boter als Fr0nt76 hem komt verwelkomen.

Na Monsalve en Riera sluit er dus een derde Spaanse voetballer aan bij NAC. De geboren Madrileen doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid maar kwam nooit verder dan het tweede elftal. Na wat omzwervingen op het tweede en derde niveau van Spanje wordt dit het eerste buitenlandse avontuur van de Spanjaard.

Het lijstje van clubs is indrukwekkend, het aantal recentelijk nog gespeelde wedstrijden des te minder. In het seizoen 18/19 kwam hij met Sporting Gijón tot 4 bekerwedstrijden in de Copa de Rey en 1 wedstrijd in LaLiga2. In het seizoen 17/18 speelde hij slechts één beker- en één LaLiga2 wedstrijd voor Rayo Vallecano. In het seizoen 16/17 speelde hij weer 20 wedstrijden voor FC Albecete, verdeeld over beker, competitie en play offs. Desalniettemin, we mogen blij zijn met weer wat meer ervaring in de achterhoede en bovenal, een concurrent voor Jehtro Mashart.

Op de site van NAC wordt de aanwinst als volgt voorgesteld: “Francisco Javier Garcia-Noblejas Hernanz, zoals de volledige naam van de Spanjaard luidt, werd geboren in Madrid en doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid. In 2011 debuteerde hij in het tweede elftal van de Koninklijke. Naast Real Madrid B kwam Noblejas de afgelopen jaren uit voor verschillende clubs op het tweede (38 wedstrijden) en derde (59 wedstrijden) niveau van Spanje. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Sporting Gijón.“

Javi over zijn keuze voor NAC: “Dit is mijn eerste club buiten Spanje en dat zie ik als een mooie persoonlijke uitdaging. Ik heb altijd opengestaan voor een buitenlands avontuur, vandaar dat ik direct in ben gegaan op de interesse van NAC. Toen ik vervolgens in gesprek ging en een beter beeld kreeg van de club, was de keuze snel gemaakt.”

Tom van den Abbeele over de komst van Noblejas: “Om het seizoen zonder kleerscheuren door te komen, is het van belang dat de selectie breed genoeg is. Met het contracteren van Javi hebben we de linksbackpositie nu ook dubbel bezet. Het is een polyvalente voetballer die is opgeleid als linksback, maar ook in het centrum van de verdediging of zelfs een linie hoger kan spelen aan de linkerkant. Hij is technisch vaardig, voetbalt altijd met een idee en is tactisch behoorlijk onderlegd. Fysiek heeft hij het in zich om de hele flank te bestrijken.”

Een polyvalente (kent u die uitdrukking) speler dus, die zo op het eerste oog gehaald lijkt voor de breedte. De Spaanse armada achterin begint op deze manier wel steeds meer vorm te krijgen.

Bienvendi Javi en veel succes!


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven