homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

31 juli 2019
De videowalls die er nooit zouden komen, gaan er komen.


Zo lezen we in de notulen van de laatste Clubraad vergadering. Met een afmeting van 8 meter breed en 6 meter hoog, kun je niet meer spreken over een schermpje, maar een heuse `wall`. NAC beweert dat de huidige scoreborden onherstelbaar beschadigd zijn en geen andere reden ziet om dan meteen maar een enorm videoscherm op te hangen. We lezen de motivering in de notulen: “Ondanks tegengeluid van supportersgroeperingen in een eerder stadium heeft NAC besloten voor deze schermen te kiezen. Enerzijds commercieel en anderzijds vanwege de ontwikkelingen m.b.t. de VAR in de toekomst.”

NAC kent de anti sympathieën in de aanhang en het schrikbeeld dat zij hebben van de dooie voetbalbioscopen in de rest van het land, waar het nog aanwezige inwisselbare publiek hun stadionbeleving als gewillige schapen door de videoschermen laat leiden. De unieke en onderscheidende fancultuur van de NAC aanhang (en vooral de overdraagbaarheid hiervan naar de nieuwe generatie) komt steeds verder onder druk te staan. Onder het mom van, ‘we moeten met onze tijd mee, we leven niet meer in 1912’ en ‘we lopen hierdoor veel commerciële inkomsten mis’. Of is het gewoon een gebrek aan creativiteit? Dat je de kernwaarden van de club niet meer weet te vertalen, naar andere onconventionele manieren om exposure aan je sponsoren te geven, zonder dat de stadionbezoeker het als last ervaart.

Hier komt weer een meermaals beproefde methode op tafel. Zaken waarvan zeer duidelijk op zwart wit is vastgelegd dat we ze niet willen, zodat voor volgende generaties en directies gewaarborgd is waar deze club voor staat, wordt volkomen genegeerd. In plaats daarvan wordt inspraak geveinsd. “We hebben besloten om voor een mascotte te gaan, maar jullie mogen bepalen hoe dat dit beest gaat heten” – “We hebben besloten om na een doelpunt een goaljingle af te spelen, maar jullie mogen bepalen welk liedje dat wordt” – “We hebben besloten om een opkomstliedje te draaien als de spelers het veld op komen, maar jullie mogen bepalen of dat dit `The Eye of The Tiger` of `Simply the Best` moet worden” – “We hebben besloten om trommels en trompetten op de tribunes toe te staan en jullie mogen bepalen of het bandje ‘heeeeey baby oe aa’ of ‘het is stil aan de overkant’ gaat spelen”.
En nu, “NAC heeft besloten voor deze schermen te kiezen, maar jullie mogen bepalen wat er op wordt afgespeeld. Ja echt waar. En dat blijft zo voor eeeeeeeeuwig gelden! Want dat zetten we dan zoals altijd op papier en zo. En dat zal daarna nooooit meer veranderen! Zo denken we echt met jullie mee, zie je wel?” Absoluut, het is op een waardige manier te gebruiken, aandacht voor oud-spelers en historie etc.. Maar de ervaring leert dat het een opmaat is naar onwenselijk gebruik in de toekomst. Er komen bij NAC steeds weer andere mensen aan het roer die niets op hebben met oude afspraken.

NAC heeft zowaar al een voorstel uitgewerkt, met wat er op het scherm mag komen te staan:
- De doelpunten met logo/naam;
- De tijd;
- De mogelijkheid om sponsoren te benoemen/reclameboodschappen te tonen;
- Beelden van de VAR, indien die worden vrijgegeven door de KNVB;
- Beelden van wedstrijd of oude coryfeeën voor of na afloop van de wedstrijd;
- Foto’s of beelden van overleden clubiconen of oud-speler die in de picture staat.

De Clubraad is gevraagd om hier vanuit de supporters op te schieten. Wij kunnen dat kanon wel leveren.

Hieronder een impressie van hoe groot deze videowall moet gaan worden. Volgens de notulen gaat deze een afmeting van 8 meter breed en 6 meter hoog bereiken. Ter referentie, het doel voor de B-side meet 7,32m bij 2.44m.


Bron : De Rat, NAC via Clubraad


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Relaties


12-aug-2019
‘NAC gaat levensverzekeringen verkopen’...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

BATI

Geplaatst: woensdag 31 juli 2019 om 17:37u

Is dit de laatste stuiptrekking van een site die op sterven na dood is?

B-side rats is duidelijk een afspiegeling van het overgrote deel van de NAC aanhang ipv dit kleine clubje.

Wat een onzin zeg

Bertus*89

Geplaatst: woensdag 31 juli 2019 om 23:24u

Derat is wat extreem in de nostalgische gevoelens maar ze hebben wel 100% gelijk dat dit het begin is van de afbrokkeling van onze kernwaarden. Wim Kok vroeg ook máár een kwartje.

Sjak

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2019 om 0:30u

Met wat nu voorgesteld word kan ik wel leven, alleen astemblief geen kiss cam en andere onzin. De tijd veranderd en daar is niks tegen te doen.. Schermen.. niet meer roken in het stadion en binnen 2 jaar geen bier meer op de tribunes. Het gaat eraan komen. De vertrutting zal ook bij NAC gaan toeslaan. Wacht nog op de mededeling dat er pisbakken voor de dames en X mensen zijn besteld.
We gaan het allemaal meemaken die gekte..

Wat ik wel mooi vind dat deze site blijft vechten tegen de molens..

Relevant zijn zit niet in de hoeveelheid mensen die het zien maar in de boodschap die je te vertellen hebt.

Hup

dozer

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2019 om 7:00u

Helemaal eens Sjak! Ik snap de felheid van mensen als BATI niet zo tegen de Rat. Zij verkondigen een mening die je juist veels te weinig hoort online. We kunnen allemaal wel als makke schapen alles maar adopteren in het kader van vooruitgang maar voor je het weet heb je net zo een opkomst show als bij PSV. Er zijn in het niet zo lange verleden al vaker vernieuwingen aangebracht die helemaal geen verbeteringen waren (bijv de WiFi in het stadion) waardoor een half vak tegenwoordig meer met zijn telefoon bezig is dan met de wedstrijd. Dit valt daar voor mij ook onder. Op zich snap ik de overgang naar een scherm wel vanwege kosten etcetera maar ik vrees heel erg het gebruik daarvan.. Er staat al bij dat er reclameboodschappen op gedraaid gaan worden. Als we maar niet net als in Duitsland dat dwars door de wedstrijd gaan doen. Dan zal NAC zeggen, nee dat gaan we natuurlijk nooit doen, maar dat hebben ze al vaker gezegd om het 2 wedstrijden later wel gewoon te doen.

dozer

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2019 om 7:04u

Ow en op het statement dat BsideRats een afspiegeling is van de mening van een overgroot deel van de NAC supporter mag ik alleen maar hopen dat dit niet echt zo is want anders zijn we echt al halverwege de omvorming naar een 13 in een dozijn clubje...

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2019 om 9:55u

De Rat strijdt al jaren tegen de dertienineendozijndruppels. De club wordt beetje bij beetje meer als andere clubs, vervangbaar entertainment. Hierdoor verliest het op termijn haar bestaansrecht, op andere velden is immers mooier voetbal, meer comfort, meer entertainment te zien.

Betrokken supporters die dit zien en benoemen worden weggezet als niet met de tijd meegaande sukkels. Maar de mate van betrokkenheid bepaalt uiteindelijk de richting die de club op gaat. Niet de gelegenheidsfans met een mening.

Koester deze lieden, we hebben ze hard genoeg nodig.

Jharm

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2019 om 12:21u

Goed dat de Rat gewoon zijn ongezouten mening nog geeft. Dit is op andere supportersites nauwelijks aanwezig, en toch een zeer belangrijk geluid.
Ik heb dan ook oprecht dat DROL z.s.m. met een actuele werkbare website op de proppen komt. Want de huidige server heeft zijn beste tijd wel gehad, te zien op de open dag.

En dan de schermen, tjah. De staande afspraak word niet in ere gehouden, hier kunnen we kort over zijn. Het feit dat ze gaan komen staat vast.
Echter moet er zeer zeker gewaakt worden voor het gebruik van die dingen.

Voorwaarde 1 moet sowieso zijn dat er geen audiokoppeling met die schermen is, dus GEEN reclame boodschappen met sound (denk hierbij aan Roda, waar je trommelvlies werkelijk waar word opgeblazen door de reclame)

Daarnaast ook geen herhalingen van doelpunten en al die onzin. Die kijk je maar als je weer thuis bent. Beelden van de Var zou ik persoonlijk dan nog wel als een toevoeging zien.

Denk dat het zaak is om met zijn allen dit te bewaken, en ons te laten horen wanneer er misbruik van de schermen gemaakt word. (en er dan ook iets aan te doen)

De Generaal

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2019 om 15:22u

HOORT IN ALLEMAAL BIJ, WAT DE RAT OF WIE DAN OOK DAARVAN VINDT.
Deze ontwikkeling is niet tegen te houden en heeft ook niets met een eigen identiteit te maken.

Kom met voor de lezer met belangrijke en broodnodige info, zoals:

Wanneer zijn de broertjes Ilic speelgerechtigd?
Wat is er aan de hand met de te dikke Kali?
Wat is er nu weer aan de hand met onze nieuwe spits?

sjorro

Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2019 om 14:14u

Videowalls is geen ontkomen aan, maar moeten ze meteen 6 x 8 meter zijn?
Is 3 x 3 ofzo niet voldoende om te fungeren als scorebord & evt foto`s van oude helden?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven