homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

21 juli 2019
Andro Knel Bokaal is weer in Bredase handen | Uitreiking door familie


Het begint zowaar een traditie in een traditie te worden: NAC is wederom te gast op de jaarlijkse Familiedag van Sparta, speelt er een oefenwedstrijd, gevolgd door de jaarlijkse editie van de Andro Knel Bokaal. Zo geschiedde afgelopen zaterdag op Het Kasteel in Rotterdam.

De Bokaal stond al weer enige jaren in een Spartaanse prijzenkast, 3-1 op 1 april 2016 en 0-1 op 14 juli 2018. Daar proberen de dappere Bredase jongens ieder jaar weer verandering in te brengen. Steeds waren we dichtbij. Vorig jaar werd de strijd nog beslist door een penalty die de eindstand op 0-1 bepaalde.

Maar winst of verlies, het is ook niet belangrijk. De grootste winst is dat we jaarlijks de herinnering aan Andro Knel in leven houden en dat we dat samen in broederschap doen met de supporters van de clubs die Andro lief had.

Bij aanvang van de wedstrijd was er veel oog voor symboliek. Eerst de ontroerende woorden van voormalig stadsdichter Derek Otte en tevens Spartaan met zijn gedicht over Andro en de band tussen NAC en Sparta. De aftrap werd daarna verricht door de twee neefjes van Andro Knel. De wedstrijd kon beginnen.

NAC kwam al na enkele minuten op een 0-1 voorsprong, al snel gevolgd door de 1-1 van Sparta. Tijdens de 1-2 uit een penalty en de 1-3 die daar vrij snel op volgde, was het gedonder in de verte al te horen. Toen in de nabijheid van het stadion al een grote grijze muur van hagel zichtbaar was, werd er door de NAC- en Sparta coaches naar de scheids geroepen dat het verstandig was om tijdelijk te staken. De teams vlogen vervolgens het veld af om te schuilen voor het naderende onheil.

Onderling werd afgesproken dat na het hervatten van de wedstrijd direct zou worden begonnen aan de tweede helft. Na de korte hagel rust scoorde het team van NAC supporters nog drie maal. De coaches besloten onderling dat we de wedstrijd eerder zouden beëindigen dan de vooraf afgesproken 2x 35 minuten. De winnaar van de Bokaal was nu wel zo’n beetje vastgesteld.

De uitreiking van de Bokaal werd een mooie plechtigheid. Sparta coach van het supportersteam en een van de grote trekkers van de traditie, Peter van der Zwan, had enkele mooie worden voor de bokaal en leidde de aanwezigheid van de familie Knel in. Hij gaf hen de eer om de daadwerkelijke uitreiking aan de winnaar van deze editie te voltrekken. Moeder Astrid Knel toonde zich zeer dankbaar naar iedereen die zich weer ieder jaar inspannen om de herinnering aan haar zoon levend te houden. Samen met zijn oom en naamgenoot, eveneens Andro Knel, reikte zij de grote bokaal uit aan het winnende team van deze editie.

Andro Knel, opdat wij niet vergeten!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven