of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 april 2019
Palmer-Brown nog steeds geblesseerd, Grad Damen of Daan Klomp?


Vanavond om 20.45 uur trapt NAC af tegen feyenoord. Zonder de geblesseerde Erik Palmer-Brown (knieklachten), die zondag nog op knullige wijze een penalty veroorzaakte en de nederlaag in Sittard op illustratieve wijze inleidde. De vraag is, wie zet Brood daar voor in de plek?

Afgelopen zondag stuurde hij Grad Damen de wei in. De controlerende middenvelder kreeg de voorkeur boven de voorstopper Daan Klomp. Met de keuze voor Damen wilde Brood meer opbouw vanuit achteruit bewerkstelligen. Dit lukte echter maar mondjesmaat, al zag het er verdedigend aanmerkelijk solider uit dan met de Amerikaan.

Op de back posities zullen we het nog steeds moeten doen met Karami en Van Anholt. Gersbach en Leigh zijn weliswaar weer in training, maar de wedstrijd van vanavond zal voor hen te vroeg komen.

Net als het uitvak, was Brood zondag ook zwaar gefrustreerd over de wanvertoning: ,,Met vier punten (VVV 1-1 en Excelsior 1-2) creëerden we een nieuw verwachtingspatroon. Dat zorgde voor hoop. Ik denk dat als we de gelijkmaker hadden gemaakt tegen Fortuna, we erover heen waren geknald", zegt Brood tegenover BN/DeStem. ,,Kwaliteit, overzicht, inzicht; dat zal allemaal wel. We trainen veel op afwerken op het doel, maar hebben te veel nodig om te scoren. We schieten onszelf in de voet. De teleurstelling is daarom groter als we de wedstrijd verliezen.”Brood kent de mogelijke scenario’s. Gisteren wist De Graafschap tegen fc emmen de volle drie punten te pakken. NAC moet vanavond winnen, om te voorkomen dat we morgen bij winst van excelsior bij ado al officieel gedegradeerd zijn: ,,Ik houd er geen rekening mee dat als alles verkeerd valt, wij deze week gedegradeerd zijn”, zegt Brood andermaal tegenover BN/DeStem. ,,Het kan gebeuren, zo realistisch ben ik wel. Maar ik val niemand ermee lastig, dat zou een verkeerde insteek zijn. Als de supporters zien dat een speler ervoor gaat, misschien dat wij dan kunnen afdwingen dat wij wel een goal maken. De koppies mogen wij nooit laten hangen.”

Brood hamert op verantwoordelijkheid en groepsgevoel. Na de wedstrijd was er tussen Ilic en Kastaneer nog een klein akkefietje en nam hen even apart: ,,Kastaneer wees hem erop dat Korte er beter voor stond. Daar werd hij een beetje grimmig om, maar Luka zag hem niet helemaal. Dat is ook de frustratie omdat we verloren hebben.” De trainer is overigens prima te spreken als het gaat over de voetballer Ilic. ,,Het is een mooi ventje, hij speelt met het hart. Daar houd ik wel van. Soms is hij overenthousiast en gaat dan Ziyech uithangen door vanaf veertig meter te schieten. Dat moet hij niet doen.”

En dan aan feyenoord zijde. De rotterdammers missen vanavond Robin van Persie, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps. Van Persie kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd tegen az en mikt nu op een afscheid in hun wedstrijd tegen ado den haag op 12 mei. Nicolai Jørgensen is geschorst, derhalve moet Giovanni van Bronckhorst waarschijnlijk een beroep doen op Dylan Vente, die na twee duels schorsing weer inzetbaar is. Ook Steven Berghuis zit een schorsing uit. BN/DeStem voorspelt dat de rottredammers het als volgt op zullen lossen: ‘De kans is groot dat Vente in de spits staat en Jens Toornstra aan de rechterkant. Orkun Kökcü, die in de laatste vijf wedstrijden slechts twee minuten in actie kwam, zou dan als diepste middenvelder kunnen acteren met Jordy Clasie en Tonny Vilhena in zijn rug.’

De wedstrijd van vanavond zal worden geleid door Allard Lindhout. Hij wordt geassisteerd door de heren Richard Polman en Cristian Dobre. De vierde official heet Sander van der Eijk. De VAR is Danny Makkelie, en zijn assistent Marco Ribbink.

De mogelijke opstelling van NAC: Van Leer; Karami, Koch, Damen, Van Anholt; Kali, Lundqvist, El Allouchi, Ilic; Korte en Te Vrede.
Afwezigen: Leigh, Gersbach, Palmer-Brown (knie), Verschueren (knie), Dervite (knie), Mühren (voet), Sporkslede (achillespees) en Schoofs (enkel).


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


24-apr-2019 NAC-FEY (0-4)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven