of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 januari 2019
NAC wint oefenduel van St. Truiden: 2-1


Vanmiddag werd om 16.00 uur op het Sports & Leisure complex van La Manga Club in het Spaanse Atamaría afgetrapt voor het oefenduel tussen NAC en het Vlaamse STVV, St. Truiden. Op basis van de diverse bronnen op twitter, kunnen we het onderstaande verslag samenstellen:

Bij NAC startten de volgen 11 aan de aftrap: Van Leer, Karami, Mets, Koch, Leigh, Van Anholt, Verschueren, Nijholt, Mühren, Rosheuvel, Te Vrede.

Aan de zijde van St. Truiden begon het volgende elftal: Kenny Steppe (1), Pol Garcia (4), Alexis De Sart (5), Steven de Petter (6), Jordan Botaka (7), Ibrahima Sankhon (8), Duckens Nazon (9), Yohan Boli (11), Samuel Asamoah (12), Alexandre De Bruyn (14), Daivhi Kamada (15), Samy Mmaee (20).

De beginfase was voor de Belgen en was het met name Yohan Boli die enkele malen het doel van Benjamin van Leer onder vuur nam. Na wat speldenprikjes over en weer is het STVV die tot dan toe de meeste kans maakt op de openingstreffer. Toch is het Robert Mühren die na een half uur spelen het dichtsbij een doelpunt komt. Hij snijdt het strafschopgebied in, maar zijn inzet bereikt enkel het zijnet.
De Belgen gaan onverminderd door en zetten Van Leer nog een paar keer aan het werk en weet een afstandschot van De Sart te pareren. Daar waar een aantal aanvallen van NAC meer dan eens moesten worden afgevlagd voor buitenspel. Dit alles bij elkaar tot gevolg dat de ploegen met een 0-0 stand de rust in gaan.

Na de rust is Gianluca Nijholt achtergebleven. Voor hem kwam Mounir El Allouchi in de plek. Aan STVV zijde wordt in de rust maar liefst drie maal gewisseld. De keeper Kenny Steppe gaat er af voor Lucas Pirard (nr 21). De Bruyn gaat eruit voor Eirton Acolatse (nr 29) en Takahiro Sekine (nr 28) komt erin op de plaats van Ibrahima Sankhon. Het eerste dreigende moment komt van NAC zijde. Rosheuvel manoeuvreert zich in een vrije positie en probeert het van buiten het strafschopgebied. Doelman Lucas Pirard moet gestrekt voor zijn schot, maar weet zijn inzet te keren. Ook nieuweling Khalid Karami laat van zich zien. Hij komt over de rechterzijde op stomen, geeft voor, maar zijn voorzet wordt weggewerkt door een Belgische verdediger.

In de 59e minuut is het dan eindelijk raak. Een voorzet van Mitchell te Vrede komt terecht bij Robert Mühren, die de bal knap met een volley en de touwen werkt. NAC staat met 1-0 voor tegen de huidige nummer 6 van België! NAC zet hierna voortvarend door en werkt even later zowaar bijna de 2-0 binnen. Haast een scrimmage voor de goal waarin onder andere El Allouchi en Te Vrede mogelijkheden krijgen, maar de bal wil er maar niet in. Opletten geblazen, want in de opportunistische roes staan de Belgen ineens weer bij Van Leer voor de goal en schieten daar op de paal. NAC is in deze fase duidelijk de bovenliggende partij. De kansen zijn er, maar moeten het koppie er bij houden.

In de 68e minuut gaat de doelpuntenmaker Robert Mühren naar de kant om plaats te maken voor Marwin Reuvers. En vier minuten later zet Yohan Boli zijn ploeg op gelijke hoogte. De aanvaller kan de bal binnen glijden en de stand op 1-1 zetten. NAC blijft echter onverminderd door gaan met aanvallen. Karami en Rosheuvel weten elkaar goed te vinden. Een fraaie één-twee levert een mogelijkheid op over de rechterzijde, maar strandt voor de keeper. NAC mag het in de 82e minuut ook nog eens proberen via een vrije trap, maar het schot van El Allouchi vliegt maar rakelings langs het Vlaamse doel. Onderwijl is de linksbackpositie ververst: Jethro Mashar komt in het veld voor Pele van Anholt. Leigh speelt overigens als linker centrale van de drie.

Hard werken wordt beloond. In de 85e minuut is het Mika Rosheuvel, en alleen Mika Rosheuvel. Hij dribbelt met de bal naar voren, gooit er een dubbel schaar in en poeiert de bal in de kruising. NAC staat 5 minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong! NAC weet de voorsprong vol te houden tot aan de 90e minuut, waar de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd fluit.

Een mooie generale voor die wedstrijd van zondag 20 januari. Hard werken, goede aanvallen, verdedigend een stuk meer solide. Je zou bijna zeggen dat we geen degradatiekandidaat zijn!


Bron : De Rat, NAC en twitter


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


07-jan-2019 NAC-STR (2-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 8 januari 2019 om 15:49u

Als je de beelden in Spanje ziet, dan staan de koppen er goed op. Veel voetbalplezier en een goede sfeer in de groep. En de aanwezige gretigheid om ook dit soort potjes perse te willen winnen. Zo ontzettend belangrijk voor de moraal dat de ongeslagen serie in de winterstop wordt doorgezet, richting willem ii. En dit vast blijven houden.

Bona

Geplaatst: dinsdag 8 januari 2019 om 17:47u

Opvallend te zien hoe Leigh nu gebruikt werd. Ten koste van Klomp, of mankeerde daar wat mee? Toont aan dat ze aan Leigh toch wel degelijk iets nuttigs denken te hebben, als ze al de moeite nemen om hem op een soortgelijke positie in te passen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven