homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

1 november 2018
Pele van Anholt op weg terug naar NAC 1


Hij werd als een van de eerste nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Zijn blessure verleden was bekend, maar kon bij NAC een nieuwe kans krijgen om zich weer te profileren op de Nederlandse velden. Tot een nieuwe blessure weer roet in het eten gooide. Tot de winterstop zouden we de rechtsback kwijt zijn, maar hij heeft nu al weer zijn eerste minuten met het tweede gemaakt. Een interview met BN/DeStem:

Pele van Anholt, die overigens niet vernoemd is naar de Braziliaanse Pelé, maar de Ghanees Abedi Pele: ,,Bijna veertien maanden geleden had ik voor het laatst een wedstrijd gespeeld. Ik voel nu vooral opluchting.”vertelt hij in de krant van vandaag over zijn rentree op het veld. Dat duurde slechts een half uurtje, bewust: ,,Ik hoorde alweer dat mensen dachten ik opnieuw geblesseerd was geraakt, omdat ik de 45 minuten niet heb vol gemaakt. Daarom wil ik helder zijn zodat er geen misverstanden zijn. Het was op kunstgras, een ondergrond waar ik normaal niet vaak op speel. Samen met de club is besloten om het rustig op te bouwen en te starten met een halfuur.”

Een aantal maanden geleden kwam hij op eigen beweging naar buiten om meer helderheid te geven over zijn blessure: . ,,Anders komen verhalen in de wereld die niet kloppen. Mensen denken misschien dat het door mijn knie komt, maar daar heeft het niets mee te maken. Dat is mijn andere been. Ik kies er bewust voor om open en eerlijk te zijn over mijn blessure. Ik schoot op doel en voelde een soort kramp. De pees van mijn bovenbeen die aanhecht aan het bot bleek helemaal te zijn afgescheurd. Dat moest gehecht worden aan de andere pees.”

Die operatie vond plaats in Londen, daarna zes weken revalidatie in zijn woonplaats Amsterdam en vervolgens in Zundert aan de slag met de de fysiotherapeut voor het laatste deel van zijn herstel. ,,Dit was geen heftige blessure. Vanaf de operatie heb ik nul komma nul pijn gehad.”

Vanuit de club en supporters had hij niet te klagen over aandacht en steun. Ook van Mitchell van der Gaag: ,,Hij weet hoe het is, omdat hijzelf ook zwaar geblesseerd is geweest. In het begin zat ik er echt mee. Ik had net als de club hoge verwachtingen. Op social media kreeg ik veel berichten van fans, dat waardeer ik sowieso. Ik heb genoeg energie van mezelf, maar steunbetuigingen geven altijd extra power. Ik ben blij dat ik weer op het veld sta.”

De grootste prangende vraag luidt natuurlijk, hoe snel kunnen we hem weer in NAC 1 verwachten? ,,Uit de testen blijkt dat ik er fysiek goed op sta, het mentale deel is bij mij sowieso geen probleem. Ik sluit niet uit dat ik voor de winterstop mijn rentree maak. Ik zeg niet direct negentig minuten, maar ik denk wel dat ik het uiteindelijk aankan. Eerst wedstrijdritme opdoen bij het tweede. Na de winterstop wil ik er staan.”

Het gaat Van Anholt niet in zijn kop zitten, de kans op wéér een snelle blessure, in tegendeel: ,,Het vuurtje is weer aangestoken. Nee, ik voel helemaal geen angst op het veld. Deze blessure was totaal anders dan de knie. Dit was voor mij nooit echt een probleem. Het moest vooral met beleid. Dat was het eigenlijk. Ik ben honderd procent fit.”

Goed om te horen Pele. We houden je in de gaten!


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties

Pelé van Anholt


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven