homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

21 oktober 2018
De zorgen blijven, weliswaar eerste punt sinds 18 augustus [wedstrijdverslag]


Vanmiddag heeft NAC een 2-2 gelijkspel overgehouden aan het treffen met W2. Je geeft in de eerste helft eigenlijk niet zoveel weg, maar toch wel twee doelpunten. Vervolgens wordt er in de tweede helft zonder al te veel inspiratie gespeeld. Resulterend in een schraal aantal mogelijkheden. Gelukkig was er dan nog een pingel die ons naar het punt bracht, niet geheel onverdiend, maar recht op meer hadden we niet.

Op inzet valt niet veel spelers iets te verwijten, dat is waar het begint. Laat dit kleine resultaat de opmaat zijn naar meer, op naar de Hofstad.


Verslag door gastreporter Luuk

Na de interlandperiode was het dan eindelijk zover. Een duel waar we sinds de bekendmaking van het competitieschema naar uitkeken. Een duel die met rood omcirkeld stond in onze agenda. NAC mocht aantreden tegen de zusjes uit Tilburg, Willem 2. Zaterdag werd de selectie nog een laatste keer duidelijk gemaakt wat voor een belangrijk duel dit voor ons is toen er honderden supporters de selectie verrasten in Zundert met veel fakkels een rookbommen. NAC trad aan met twee wijzigingen ten opzichte van het duel tegen FC Utrecht. Ilic en El Allouchi mochten het vanaf het begin laten zien en dat ging ten koste van de met een blessure kampende Mûhren en Kastaneer.

De toon werd gelijk gezet toen Nijholt na de aftrap gelijk Sol de bal wist te ontfutselen. NAC was de eerste helft beter en wist ook tot kansen te komen. In de 2e minuut werd Rosheuvel door Ilic op weg gestuurd die zijn man uitkapte en de bal voorgaf voor de inglijdende El Allouchi. Helaas kwam die net tekort. In de 9e minuut was er de tweede mogelijkheid voor de Bredanaars. De bal werd op het middenveld heroverd door Nijholt die de bal bij Ilic bracht. Ilic bedacht zich geen moment, haalde uit, maar zijn schot miste richting en ging naast. In de 28e minuut kwam NAC op een 1-0 voorsprong!!! El Allouchi liet zich zien aan de linkerkant en nam de bal aan. Hij gaf voor op Te Vrede die gemakkelijk kon binnentikken. Een orkaan van geluid barstte los , want NAC stond voor tegen de zusjes. Twee minuten later kreeg Te Vrede de kans om de score te verdubbelen. Ilic stuurde de spits weg die het in zijn eentje moest uitzoeken en verrassend uithaalde maar zijn schot ging net langs de paal. Lang stond de 1-0 niet op het scorebord want na iets meer dan een half uur werd het 1-1. Een vrije trap belandde bij de vrijstaande Meissner en die mocht vrij binnentikken. Net voor rust werd het nog wat erger voor de thuisploeg want het werd ook nog 1-2. Crowley gaf de lange bal op Dankerlui die de bal knap terugbracht en Avdijaj veegde de bal knap met binnenkant links in de bovenhoek. En zo begon NAC goed aan de wedstrijd maar gaf het de goals weer wat makkelijk weg en ging het rusten met een 1-2 achterstand.

De tweede helft begon zonder wijzigingen aan beide kanten en ook zonder echte kansen. In de 58e minuut was er de eerste wissel aan Bredase kant. Nijholt verliet het veld en Verschueren was zijn vervanger. Twee minuten later wisselde NAC weer. Ilic verliet het veld tot ongenoegen van de NAC supporters en Korte was zijn vervanger. Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok ging NAC wat meer aandringen op zoek naar de gelijkmaker en dat had uiteindelijk resultaat. Eerst was er een vrije trap van Rosheuvel die bleef liggen voor de voeten van Koch maar zijn schot werd geblokt, maar een minuut later kreeg NAC een penalty. Rosheuvel ging over de knie van een Willem 2 verdediger en Gӧzûbûyuk wees naar de stip. Rosheuvel ging zelf achter de bal staan en schoot de bal feilloos raak. Zo stond het in de 73e minuut 2-2!! Vijf minuten voor tijd ging menig NAC hart tekeer toen het 2-3 leek te worden maar Sol stond buitenspel en mocht iedereen weer opgelucht ademhalen. In de 86e minuut mocht Sydney van Hooijdonk zijn eerste thuisminuten maken, iets wat het NAC publiek wel waardeerde. El Allouchi ging er voor hem af. Tot noemenswaardige kansen kwam NAC niet meer. Willem 2 nog wel, maar Sol zijn kopbal kon Van Leer makkelijk vangen. En zo eindigde deze spannende Brabantse Derby in 2-2.

Twee positieve dingen aan deze uitslag: Voor het eerst sinds 18 Augustus weer een punt er bij. Bovendien staan we niet meer laatste. Aan de andere kant je wilt het liefst winnen tegen de rivaal. We hebben weer strijd en NOAD gezien, maar ook weer kostbare fouten. Wie liet Meissner zo vrij staan en binnentikken. Wie liet Avdijaj helemaal vrij binnenschieten. Het eerste halfuur liet NAC bij vlagen aardige dingen zien, maar daarna zakte het niveau weer. Volgende week Zaterdag 27 oktober om 18:30 uur mogen we weer. Dan mogen we naar Den Haag voor het competitietreffen met Ado Den Haag. Dan mogen we weer hopen op drie punten.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


21-okt-2018 NAC-WIL (2-2)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Box

Geplaatst: maandag 22 oktober 2018 om 10:14u

Terecht uitslag, maar wel erg makkelijk de voorsprong uit handen gegeven. Helaas eindigde de middag in een drama. Laat de stadionverboden maar doorkomen.

Brian Westzee

Geplaatst: maandag 22 oktober 2018 om 14:51u

1-2 achter, in dé derby, terwijl je gezien de stand in de eredivisie sowieso moet winnen, en dan speel je zo`n tweede helft... Ongelofelijk. We mogen blij zijn dat Willem II een penalty cadeau doet want als we zo nog 5 uur hadden doorgevoetbald, dan hadden we nog steeds geen kans gekregen.

Moppernac

Geplaatst: maandag 22 oktober 2018 om 20:32u

Dit NAC zal tot de winterstop niet veel punten halen(ik denk 10punten na17westrijden) .
Er moet snel wat gebeuren in de winterstop.
Ze moeten nu al spelers vast leggen voor na de winterstop.
Er word nog lekker veel gereageerd hier op derat.
Word wel een beetje saai zo


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven