homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 oktober 2018
Kevin Brands kopt deze wél in: `NAC veel mooier dan willem2`


Dat zeggen we natuurlijk met een vette knipoog. Natuurlijk heeft Kevin Brands gelijk. En natuurlijk had hij die bal tegen de kruiken binnen moeten koppen. Een moment dat nog vaak door zijn hoofd dreunt, zo laat hij weten in een mooi interview met BN/DeStem.

Iedere NAC’er weet dan over welke kopbal dat gaat. In de nacompetitie van het seizoen ‘15/’16 in de uitwedstrijd bij de kruiken. NAC staat 3-1 achter, echter bij een 3-2 eindstand promoveert NAC naar de Eredivisie. Slechts minuten voor het verstrijken van de speeltijd krijgt Brands een kans om een voorzet uit een corner binnen te koppen: ,,Ik schrok dat ik zo vrij stond. Omdat het die dag regende, gleed de bal van mijn hoofd. Keeper Kostas Lamprou stond vast aan de grond, verslagen. Ik kop nog vrij goed in, maar zie de bal dertig centimeter naast gaan. Volgens mij schampte hij zelfs de paal. Ik deed mijn ogen dicht, viel op mijn rug en bleef liggen. 'Dat was het dan', dacht ik. "

Niet alleen heel Breda greep met de handen naar het hoofd, ook Kevin Brands zelf bleef niet moment lang na: ,,Die kopbal tegen Willem II blijft mij de rest van mijn leven achtervolgen. Als we waren gepromoveerd was ik gebleven. In een week maak ik mijn hoogte- en dieptepunt mee. Met vrienden heb ik het er vaak over gehad hoe Arjen Robben zich gevoeld zou hebben. Nou, sinds dat moment weet ik het. Heel Breda rekende op ons, dat heeft zo'n impact gehad... "

Het was ook meteen zijn laatste wedstrijd in het NAC-shirt. Hij kon alsnog Eredivisie gaan spelen, bij de go ahead eagles. Mooi, maar een vertrek uit Breda ging de familie Brands niet in de koude kleren zitten. Mevrouw Brands betreurt het vertrek nog iedere dag: ,,Dat heeft ze zo vaak gezegd. Ik kom uit Den Bosch, een stad vergelijkbaar met Breda. Warm, gezellig, bourgondisch, open, sociaal en toegankelijk. Tilburg heeft van die grote stadswijken waar iedereen langs elkaar heen leeft, de mensen zijn minder benaderbaar. Breda voelde als thuis. "

Dat ene jaar Breda heeft dus een enorme impact gemaakt op de 30-jarige aanvaller, die tegenwoordig in dienst is van Barendrecht (tweede divisie), veel meer dan de twee seizoenen dat hij bij de willempies onder contract stond: ,,Ik voel oprechte passie bij NAC, het hele stadion doet mee en de supporters gaan door het vuur voor de spelers. Willem II is rustig, er gebeurt veel minder en alleen achter het doel roeren ze zich een klein beetje. Als speler van Willem II is het intimiderend om in Breda te spelen, andersom niet. NAC is in alles een veel mooiere club met een trouwere en grotere aanhang. Ik krijg nu nog kippenvel als ik eraan denk. Ik durf eerlijk te zeggen dat ik spijt heb van mijn vertrek. "

Het hoofdstuk Breda heeft hij maar moeilijk kunnen afsluiten. In de blessuretijd van die laatste wedstrijd was er nog een loeier van een kans. De voorzet van Ronnie Stam tikte hij maar nipt naast: ,,Een totale leegte voelde ik, berusting. Er was niks meer. Omdat supporters van Willem II het veld opkwamen, moesten we snel naar binnen. Ronnie zei later dat de grensrechter de aanval had afgevlagd, ik had het niet eens in de gaten... Wat ik me wel herinner, is dat ik kort daarna op vakantie was en dat het voelde alsof ik al die mensen in Breda in de steek had gelaten. Ik kon het niet loslaten. Ik ben een gevoelige jongen en de supporters waren echt gek op mij. De promotie was de beste manier om ze terug te betalen. Ik heb het nooit een plekje kunnen geven. Als ik de beelden voorbij zie komen, dan... die kopbal was hét moment uit mijn carrière. "

Mooie woorden Kevin! Binnenkort maar eens een plekje bij ons op de tribunes komen opzoeken.


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

Relaties

Kevin Brands


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 17 oktober 2018 om 15:51u

Ach jongens toch, wat is DROL inmiddels een sneue site geworden. In deze dagen waarop de bodem van de put toch weer veel dieper blijkt te liggen dan wij ooit voor mogelijk hadden gehouden, lijkt er echt geen (bok-)hond meer de moeite te nemen hier te komen kijken en zijn zegje te doen. Sinds 28 september een reactie of 10.

De dagen van DROL lijken geteld of zijn wij echt allemaal door deze zoveelste deceptie compleet lam geslagen? Waar zijn de dagen van de TM Klapvee Clan die hard maar in de regel fair met Hbd in discussie ging? Hbd sputtert nu nog wat na op de kleutersite van de Bsiderats en wordt daar regelrecht bedreigd ("als ik je zie oversteken, dan geef ik gas" zonder dat de heren achter de BSR ingrijpen. Het is verdrietig. En dat is erg jammer …..

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 17 oktober 2018 om 15:53u

Nadrukkelijk GEEN smiley bedoeld. Stomme auto-verandering.

bem

Geplaatst: woensdag 17 oktober 2018 om 19:50u

Ik ben meer een leesbezoeker met heel soms een bijdrage. De laatste maanden is er bitter weinig meer te lezen. Dat Hbd jaren geleden werd verwijderd was natuurlijk een soort van doodsteek voor deze site. Zijn repeat-mode was soms erg vervelend maar er zat wel een kern van waarheid in, zeker bij onze grootse faler TM. Maar we zijn er zelf ook bij om deze site levend te houden, door te reageren op de artikelen, die dan uiteraard wel van enig niveau mogen zijn, en liefst geen kopie van wat er al te lezen is op de bsiderats. Hup NUC, Hup de Rat.

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 18 oktober 2018 om 9:06u

Het is zo ver gezakt met ons cluppie, dat sommige scribenten op DROL zelfs niet eens meer weten hoe dat cluppie heet. NUC? NAC!

bem

Geplaatst: donderdag 18 oktober 2018 om 9:25u

Inderdaad Portugees, zo ver zijn we gezonken. Ik had de NUC al zelfgespot, maar aanpassen kon helaas niet meer. Gelukkig weet ik nu wel dat mijn stuk door minstens één persoon is gelezen!

Don Leon

Geplaatst: donderdag 18 oktober 2018 om 13:31u

Hé, vijf reacties. DROL leeft!!!

Wat Bem zegt, er zijn nog steeds bijna net zoveel leesbezoekers als voorheen. Technisch probleem waarmee wij kampen is dat veel accounts heel moeilijk te resetten zijn als iemand zijn wachtwoord vergeten is of zelf heeft veranderd. Accounts die bijvoorbeeld al in 2003 zijn aangemaakt. Enerzijds kunnen wij in veel gevallen het euvel niet verhelpen, anderzijds doen oud-reageerders ook geen moeite meer om het account `heractiveren`, en een nieuw account aan maken stuit ook al op veel problemen. Met als gevolg dat het discussie gedeelte inderdaad door de jaren heen is gaan doodbloeden, omdat registeren nou eenmaal helaas de enige mogelijkheid is om mee te kunnen doen.
In de nieuwe site zal de reageermogelijkheid weer open staan en dat zal de discussie ongetwijfeld weer doen herlevern. Met het nodige extra ouderwetse moderate werk voor ons, uiteraard. De nieuwe site laat echter nog even op zich wachten, vanwege wat onverwachte uitdagingen met het overzetten en de compatibiliteit van de oude database (heeeuuul groot en heeeeuuul oud, naar de nieuwe)...
Wat betreft het aantal nieuwsberichten. Het is voor ons aan de achterkant inmiddels een enorme klus met engelengeduld geworden om uberhaubt een bericht te kunnen plaatsen, omdat we met techniek van 15 jaar oud aan het werken zijn. Dus kijk er maar zo tegen aan, als je een bericht geplaatst ziet, dan weet je dat er een hoop effort, liefde, overtuiging en een stalen geduld achter zit.

remy196

Geplaatst: donderdag 18 oktober 2018 om 15:11u

Het ligt echt niet aan de inhoud, alleen dat deze site met een jaren 90 design en niet mobielvriendelijk is, trek je sowieso minder bezoekers, en alleen kunnen commenten na registratie helpt ook niet mee natuurlijk he. Daarom doet de Bsiderats het gewoon beter. Ze hebben wel meer last-minute nieuws, maar DROL is toch nog steeds de echte pioneer van de fanzine he. Een blog oprichten waarop je simpel kan reageren kan iedereen tegenwoordig wel. Maar echte inhoud creëren is wat anders. Daarom kijk ik toch nog steeds elke dag even hier.

Kurk

Geplaatst: donderdag 18 oktober 2018 om 15:25u

Ik ben zelf ook één van de `kijkers` omdat ik simpelweg niet de diepgaande kennis heb om mee te discussieren. Dit om het simpele feit dat ik niet meer in Breda of NL woon. Maar ik heb wél een geel-zwart hart en zal dat altijd blijven houden.
DROL is wel diepgaand en ik kijk al jaren regelmatig op deze site.
En via een gok app hier kan ik de wedstrijden van onze parel gelukkig zeer regelmatig bekijken. En uiteraard veel K.. roepen. Zeker de laatste tijd.
Hulde voor de redactie om hun inzet!

Sinds 1912

Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2018 om 22:18u

Laat ook ik even dit moment gebruiken om de heren van De Rat te bedanken voor al hun passie en inzet voor DROL. Jullie zijn toppers!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven