homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 oktober 2018
NAC verliest opnieuw [+ wedstrijdverslag]


Wederom is NAC er niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. In en tegen utrecht leek het een uur lang nergens op en stond het dankzij VAR en geblunder achterin al snel na rust op een 2-0 achterstand.

NAC herpakte zich en gooide de schroom van zich af, wat in de aansluitingstreffer resulteerde. Va banque ging het echter nooit, dus bleef de 2-1 op het bord staan. Na acht speelronden staat NAC troosteloos onderaan met drie schamele puntjes.


NAC heeft weer niks aan de VAR en verliest van FC Utrecht

Door gastreporter Luuk

De laatste wedstrijd voor NAC voor de interlandbreak stond op het programam en de tegenstander was het eveneens kwakkelende FC Utrecht. De Utrechters hebben al een trainer ontslagen en stonden maar twee plaatsen hoger met drie punten meer. Voor NAC was dit natuurlijk weer een belangrijke wedstrijd om de punten te pakken. Mitchell van der Gaag veranderde niets aan zijn opstelling. De ploeg die vorige week goed presteerde, maar helaas verloor van PSV. De 470 meegereisde supporters hadden weer hoop.

NAC begon niet goed aan de wedstrijd en Utrecht kreeg de kansen. In de 13e minuut was er de voorzet van Kerk en de bal werd net naast gekopt door Van de Streek. Twee minuutjes later was er een gevaarlijk schot van Emanuelson, maar Van Leer stond op zijn post en wist de bal goed te pareren. Tussendoor was er al een wissel van NAC. Mühren moest het veld geblesseerd verlaten en Ilic kwam voor hem het veld in. NAC verdedigde en probeerde waar mogelijk via de counter gevaarlijk te worden. Dat lukte een keer bijna, maar de bal van Rosheuvel bereikte geen medespeler. Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Utrecht weer de kans om op 1-0 te komen. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Emanuelson, die de bal op het hoofd van van Overeem gaf. De middenvelder raakte de bal niet goed in en bereikte het doel bij lange na niet. Op slag van rust werd Utrecht weer gevaarlijk. Een vrije trap van Gavory belandde ongelukkig op het hoofd van Mets, maar hij zag gelukkig de bal op de paal belanden. Daarna kwam het moment waar we bij NAC nog steeds boos om worden. NAC verloor de bal ter hoogte van de middencirkel en de voorzet van Van Overeem kon Nijholt niet helemaal lekker verwerken, Koch legde zijn hand lichtjes op de schouder van Gustafson en die zocht gewillig het Utrechtse gras op en dat was reden genoeg voor Kuipers om de bal op 11 meter te leggen. Kuipers liep naar het scherm van de VAR, spoelde heen en weer terug, maar hij bleef tot ongenoegen en verbazing! van iedereen die NAC een warm hart toedraagt, bij zijn beslissing. Heeft hier de scheidsrechter zijn macht ge- of misbruikt? In ieder geval werd de penalty vervolgens benut door diezelfde Gustafson, ondank dat Van Leer de goede hoek koos.

De tweede helft begon met een wissel aan Bredase kant. Kastaneer was in de kleedkamer achtergebleven en El Allouchi verving hem. In de 49e minuut werd het 2-0. Van Overeem passde naar Gustafson die de bal voor zijn linker legde en met zijn schot Van Leer kansloos liet. Drie minuten later werd het bijna 3-0. Een voorzet van Klaiber kwam op het hoofd van Van de Streek en die kopte de bal tegen de lat. In de 65e minuut was de eerste echte kans voor NAC gelijk raak. El Allouchi trok naar binnen en schoot de bal richting het doel. Daar stond Rosheuvel die oog in oog met Jenssen, die rustig bleef en de aansluitingstreffer maakte. Kuipers ging nog eens kijken, maar hij zag dat het geen buitenspel was en zo was het 2-1. NAC ging na de aansluitingstreffer vol voor de gelijkmaker. In de 69e minuut was er de kans voor El Allouchi maar zijn schot met links miste kracht en kon Jenssen makkelijk pakken. Zeven minuten voor tijd kreeg Te Vrede de kans op de gelijkmaker. Een lange bal van Sporkslede controleerde hij op de borst en schoot de bal met links tegen de linkerbeen van de Utrechtse doelman. Sydney van Hooijdonk kwam nog het veld in voor Mets, maar dat veranderde niks. NAC had wellicht nog een penalty verdiend, maar Kuipers zag tweemaal geen penalty in licht vergrijp van de Utrechtse defensie. En zo bleef het bij 2-1 en wist NAC weer niet te winnen.

De eerste helft was echt niet goed van NAC kant, maar de tweede helft ging na de 2-0 beter en hadden ze kans om een puntje mee te pikken. Kuipers was na afloop natuurlijk de gebeten hond. De voormalig beste scheids van Nederland maakte een grote fout door Utrecht een pingel toe te kennen. Hij kon zijn fout nog herstellen door het langs de kant op basis van de beelden terug te draaien, maar bleef desondanks gewoon bij zijn besluit. NAC had dan misschien ook recht op een pingel want de debuterende Van Hooijdonk werd wel licht aan zijn arm vast gehouden. Als je hem bij Utrecht geeft voor licht vergrijp, dan had hij dat ook bij NAC moeten doen. Maar goed, we moeten door. We hebben goede dingen gezien en minder goede dingen. Vooral opbouwend was het af en toe slecht. NAC liet echter alleen in de laatste 20 minuten zien dat het kan voetballen. Dat is niet voldoende om wedstrijden te winnen. Nu mogen de internationals van NAC die we wel hebben, uitvliegen naar hun land en daar hun kunsten vertonen. Voor ons wacht op 21 oktober de volgende wedstrijd en dat is er één waar we heel erg naar uitkijken! Namelijk de derby tegen de kruiken. Om 12:15 uur staat het treffen me de zusjes op het programma. Dan is het zaak om de drie punten in Breda te houden!!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


05-okt-2018 UTR-NAC (2-1)

15-jan-2019
Björn Kuipers fluitist bij willem ie ie – NAC...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2018 om 14:51u

Een uur maar?
Ik dacht toch echt pas voor het eerst rond minuut 80 `hé hier valt wat te halen`.

Eerste helft 1 schotje van Mühren en Rosheuvel die niet uithaalt maar kapt & draait & uiteindelijk op niemand teruglegt. Verder echt niks, tegenover Utrecht een paar beste kansen. Onze linkerflank zag er kwetsbaar uit. En dan dat domme balverlies op het middenveld vlak voor het rustsignaal waardoor je uiteindelijk NAChater Kuipers in staat stelt voor minder dan een halfnatte scheet te fluiten.

2e helft kom je vanuit het niks op 2-1 maar ook daarna word je initieel nog gewoon ver teruggedrongen.

De daverende wanprestatie die Kuipers op de mat legde gisteren houdt eigenlijk wel gelijke tred met je eigen falen. 10 minuten tot een kwartiertje willen of durven voetballen per wedstrijd schiet niet op.

inteldave

Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2018 om 19:56u

je leest een dag voor de wedstrijd
"Voor Nijholt is de ontmoeting met FC Utrecht een bijzondere. Hij speelde jarenlang in het rood en wit: “Ik had die wedstrijd een tijd geleden al omcirkeld in de agenda.” Alleen een overwinning telt, zo weet de middenvelder: “Het is tijd om punten te gaan pakken. ”

om vervolgens weer een elftal te zien die speelt om niet te verliezen, Zoals WW ook al schreef kwamen die aanvallende intenties pas ver in de tweede helft,

Zo zie ik elke wedstrijd opnieuw spelers de diepte in gaan, die niet gezien, laat staan bediend worden.ik vraag me dan serieus af: trainen jullie daar wel/niet op, Hoe hebben jullie dit wel/niet besproken, zit iedereen wel op één lijn qua spelplan?
iets simpels als ingooi: waar bij veel teams de inworp een wapen is, een soort corner, is het bij ons vaak simpel balverlies.
Ach er zijn vast veel meer voorbeelden maar het komt vooral neer op het feit dat voor elke wedstrijd door de spelers wordt gezegd"nu moet het gebeuren, we gaan voor de winst, we pakken drie punten etc etc" maar dat het op veld totaal niet terug te zien is.........

Misschien maar in aanloop naar de wedstrijd tegen w2 maar even niks zeggen en keihard trainen voor de winst.

rats

Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2018 om 23:58u

"Dan zijn wij slechte spelers".......

Tot dat het tegendeel bewezen is...

Vandekarveladze

Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2018 om 13:47u

ILIC viel goed in voor de weer matig spelende Muhren ! En wat was er aan de hand met Katzeneer= Van begin af aan sjokken , geen een keer de vrije ruimte in, niet met zijn man meeverdedigen !! Totaal geen NOAD !!! Nooit meer opstellen !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven