of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 december 2016
Minimaal 275k lonkt bij verkoop Neno


Er zijn weinig zekerheden in het voetbal, maar dat Nemanja Gudelj ajax deze winter gaat verlaten kan niet missen. Dus wacht NAC in grote spanning af over welke transfersom de in totaal 4,5% solidariteitsbijdrage gerekend gaat worden.

De kans is groot dat de toekomst van Neno in Spanje ligt. De subtoppers Sevilla en Real Sociedad zouden interesse hebben. ajax neemt het standpunt in dat ze minimaal de 6 miljoen die ze aan az hebben betaald terug willen verdienen. Uitgaande van dat bedrag zou NAC na de transfer 4,5 % van 6 miljoen = 275.000 euro krijgen overgemaakt uit amsterdam. NAC is dus gebaat bij zoveel mogelijk concrete gegadigden die in hun concurrentiestrijd de prijs opdrijven.

Als het straks allemaal is afgehandeld heeft NAC alweer 3 keer verdiend aan onze oud-aanvoerder. Hij werd aan az verkocht voor 2,3 miljoen en bij de overname van ajax cashte NAC 6 ton, omdat daar nog een eenmalige doorverkoopclausule en opleidingsvergoeding zat.
Voor ieder jaar in de jeugd vanaf 12 tot 23 jaar bouwt de opleidende club 0,5% 'levenslang' transferaandeel op. Neno verliet de club op zijn 21ste en zo is de 4,5% berekend.

Dat gaat sowieso een paar ton worden dat keihard nodig is het verwachte begrotingstekort van zo'n 7 ton voor een deel te dekken.

Zo zien we weer dat dit soort parels van eigen bodem levenslang flinke bedragen in het laatje kunnen brengen en bij tijd en wijlen de boel zelfs redden. Onderstreept het belang van een goede jeugdopleiding maar weer eens. Wat dat betreft zijn de voorzichtige prognoses positief gestemd, want met jongens als Bodi Brusselers, Diego Snepvangers, Richelor Sprangers, Thomas Marijnissen, Skender Loshi, Freek van Gestel en nog een aantal anderen heeft NAC een bijzonder beloftevolle lichting en in potentie flink wat tafelzilver in huis.


Bron : De Rat, bn/destem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Nemanja Gudelj

02-jan-2017
Gudelj kan zijn zakken gaan vullen in China: ...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 7 december 2016 om 7:39u

De Ratdaxie is wellicht wat erg positief én voorbarig. Ik moet dit soort dingen eerst nog zien gebeuren, maar het zou wel een fikse meevaller zijn. Eentje aan 270k, dat wel, maar op die laatste 5k zal NAC niet omvallen.


...


...


...toch?

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 7 december 2016 om 13:19u

@Ratdactie

Lieve Ratdactie, ik ben niet van de columns, anders had ik me daar wellicht aan gewaagd.

Ik maak me namelijk echt grote zorgen over dit troetelkindje, De Rat Online.

Wellicht is het de tijdgeest en is een online medium uit, wellicht zijn het de nog nieuwere media zoals Twitter die jullie clientèle afsnoepen , maar feit is dat - niettegenstaande jullie fantastische job - het natuurlijk eigenlijk bedroevend met DROL gaat.

DROL bestaat 20 jaar, NAC hangt als een lamgeslagen bokser in de touwen, de tijd lijkt dus rijp voor bezoekersrecords, maar desondanks zijn op DROL de afgelopen 5 dagen welgeteld slechts 25 reacties gepost.

Waar zijn de duivelse polemieken over het wel of niet de laan uit sturen van coaches? Waar zijn de digitale kruisen waaraan iedereen - vriend of vijand - werd genageld? Waar zijn de veren in de reet van degenen die die veren in het geheel niet verdienen? Dat was immers DROL in haar gloriedagen.

En het is echt niet dat het zo goed met NAC gaat dat we niets te klagen hebben. In tegendeel.

Maar het is hier een uiterst tamme bedoeling.Eigenlijk vind ik er namelijk niet echt meer iets aan; ik moet me er eigenlijk toe dwingen in ieder geval elke dag even hier te koekeloeren. En da`s jammer. En dat moet mij echt van het hart.

Zijn wij allen murw gebeukt? Geloven we er gewoon niet meer in?

Laten we gewoon alle ouwe koeien weer van stal halen. Zoals Hoog etc. ze al opsomde. Alle bakkertjes, Hannibals, Hbd`s. Noem de maar op. Gun ze een kans en schop ze er zo nodig opnieuw weer uit.

Maar laat ze weer toe. Laten we hier weer eens ordinair ruzie maken, maar daarbij wel man en paard noemen. Elkaar een goeie veeg uit de pan geven.

Want heel wellicht draagt dat een heel klein ietse pietsje bij aan de wederopstanding van NAC.

Groet,

PN

#Hbdweerindebasis #wezijnincrisis

hondstrouw

Geplaatst: woensdag 7 december 2016 om 13:42u

@PN
Eens dat de discussies scherper kunnen. Zeker nu, want er zijn duidelijk twee kampen: degenen die het alweer gehad hebben met de trainer (en in mindere mate ook met Smulders) en degenen die zeggen dat al die ontslagen trainers van de afgelopen twee-drie jaar ons alleen maar meer ellende hebben opgeleverd en meer geloven in een langzame(re) wederopbouw van NAC en het laten zitten van de technische staf.

Harry b.d. mag van mij terugkomen op één voorwaarde, dat hij elke post / tirade van hem afsluit met een oplossing of iets dat lijkt op constructief meedenken en niet zijn persoonlijke vetes blijft uitvechten.
Als ik de posts van Von Flieger lees op de BN De Stem, dan ben ik meteen blij dat Harry b.d. hier nog steeds niet welkom is.

Om een goede discussie te voeren, moet je ook open staan om naar een ander te luisteren. Discussiëren is tweerichtingsverkeer. Ik heb Harry nog nooit kunnen betrappen dat hij reageerde als hij door anderen inhoudelijk werd aangesproken.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 7 december 2016 om 13:42u

PN , tja ......

Tijden veranderen , DROL in wat ingekakt , en dan bedoel ik de reageerders vooral. De items kunnen (waren) wat scherper misschien maar daar ligt het niet echt aan , waardeer de moeite die men doet nog steeds van dat lilluk volk....
Overal heb je goede en slechte tijden , in het voetbal bij NAC en ook bij deze site dus , hang on , stick to it , mooie tijden komen !
`Tis maanden geleden dat ik iets over `het feest op de grote markt` heb gelezen maar eens......
Misschien heb je gelijk met je pleidooi steeds voor de terugkeer van... , al vind ik het niet leutig.

Tuur

Geplaatst: woensdag 7 december 2016 om 15:47u

@ PN

Denk je dat de monotone klaagzang van HbD dat verandert? Of zouden er gewoon veel meer NAC sites zijn nu? (En NAC zelf meer nieuws brengen online etc).
DROL is een klein clubje dat vooral ook naar binnen is gekeerd. De CR heeft nooit brreed draagvlak gehad.

De functie van DROL was vooral nieuws brengen. Dat is veranderd en overgenomen door BSR. Dus is het publiek en de discussie ook daar naartoe gegaan. Dat is geen oordeel verder, maar gewoon een feit.

Als je het heel erg belangrijk vindt wil ik best de afgelopen jaren commentaar van HbD in 2 zinnen samenvatten voor je.

Geplaatst: woensdag 7 december 2016 om 21:03u

Ik denk dat de tanende discussiedrang hier een combi van factoren is.

1. Fora als dit, maar ook BSR (op termijn), zijn/worden achterhaald door de moderne tijd. Social media komen in hun plaats.

2. Ikzelf communiceer eigenlijk ook liever via twitter. Iedereen mag mijn account zien, geen raar gedoe achter (quasi) schuilnamen. Nu weet iedereen wel wie WW is, maar als ik iets vind, zeg ik het altijd beargumenteerd en beredeneerd (tenminste: dat probeer ik) dus heb me nergens achter te verschuilen. Als een ander betere argumenten heeft dan ik, laat ik me overtuigen. Ik discussieer op de inhoud. Althans, dat probeer ik allemaal. Ik vind het ook wat lafs hebben, dat quasi anonieme geleuter. Al kan een alter ego ook productief werken, want waarom heeft Stephen King anders boeken geschreven als Richard Bachman?
Maar toch, alles overwegende neig ik tegenwoordig naar d`n Twitter.

3. Goeie reaguurders zijn verdwenen, deels wellicht door bovenstaand, deels door bans die wmb onderhand weleens opgeheven kunnen worden (Hbd; zonder zijn eeuwige gezaag is het hier af & toe toch net de Libelle of Margriet vind ik, eerlijk is eerlijk).

4. Ik heb de indruk dat DROL een wat ouder publiek trekt die veel minder online actief zijn dan jongeren, die meer naar BSR trekken.

5. Ik denk dat DROL bewust niet meer alle nieuws plaatst maar wat ze plaatsen doen ze in fanzine-stijl. (Fanzine-)kwaliteit boven kwantiteit. En dat doen ze m.i. goed. Maar degene die elke 5 minuten vers NAC nieuws wil trek je daar niet mee.

6. Ik reageer dan nog wel regelmatig maar merk bij mezelf een soort moeheid: ik word een langspeelplaat die vast zit want het lijkt wel of ik continue hetzelfde moet zeggen. De vraag of reageren überhaupt zin heeft is door mij al een tijdje geleden voor mezelf volmondig met `nee` beantwoord. Ik doe het nog want ach, een beetje slap NAC gekeuvel op zijn tijd is best gezellig. Ik heb niet de illusie dat wat ik te zeggen heb op zelfs maar de geringste wijze constructief bijdraagt. Het zou zomaar kunnen dat er een dag komt dat ik als reageerder verdwenen ben, niet uit desinteresse en ik zal DROL dan nog wel lezen, maar simpelweg omdat ik het punt nader dat ik uitgeluld ben.

7. De Rat is ooit opgericht uit onvrede met censuur vanuit de club. Ik denk dat deze clubleiding veel beter benaderbaar is dan vroeger en dat er ook best geluisterd wordt (i.t.t. Theo bijv., die feitelijk alleen naar-de-mond-praters duldde). In die zin is de Rat een stukje (!) bestaansrecht kwijt. Maar soms is er een oprisping die het bestaansrecht van de Rat weer helemaal rechtvaardigd. Ik vond dat item over die vergelijking van kosten tussen NAC en benchmarkclubs van grote klasse. Dat is echte toegevoegde waarde. En al wobbend heeft de Rat zich prima geroerd in de normalisatie van uitwedstrijdenbezoek, ook een vette pluim mijnerzijds daarvoor (al is het jammer dat DROL als luis in de pels nooit is doorgegaan op de NAC medewerker die overijverig pro-actief om combiregelingen vroeg. Dat zo iemand nog steeds op de NAC burelen rondloopt zint me niet, want zo iemand is dus duidelijk een Januskop).
Maar dat soort artikelen, over die kosten en wob, heeft voor mij ook waarde als er 0 mensen op reageren. De vraag is dan of het altijd erg is dat er minder mensen reageren. Het antwoord daarop is voor mij: lang niet altijd.

Wellicht is de conclusie dan dat BSR een dagblad is, en DROL Elsevier.

remy196

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 0:51u

En nog even los van dat de site ook niet mobielvriendelijk is, aangezien meer dan de helft van het verkeer tegenwoordig via een smartphone gaat. Helpt ook niet mee om hier te reageren.

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 3:01u

@remy196

In de wandelgangen heb ik vernomen dat de nieuwe site van de rat inmiddels in testfase 7366.37 is aanbeland. Weet niet tot welke versie er doorgegaan word maar erg word aan gewerkt.

Dan zal het ook wel wat vriendelijker worden voor het slimme belapparaat.

Peter13

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 6:37u

Ik lees de reacties op DROL over het algemeen graag. Veel mensen doen een poging hun mening goed te onderbouwen en dat spreekt me toch wat meer aan dan digitale scheldkanonnades of ellenlange monologen van een Zwitserse zeurkous. (Waarmee ik overigens niet zeg dat die ban gehandhaafd moet blijven - ik geef alleen aan dat ik zijn "reacties" niet mis.)

De hoeveelheid reacties zegt niet altijd iets. Na een nederlaag is er altijd een flink aantal mensen dat vindt dat de trainer eruit moet. Ik heb er geen behoefte aan om dat honderd keer in plaats van tien keer te lezen.

En inderdaad zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden om snel nieuws te scoren. Dat komt de kwaliteit niet altijd ten goede. Iets als eerste melden is voor veel sites of kanalen belangrijker geworden dan iets correct melden.

Waarmee ik niet wil zeggen dat DROL braaf moet worden of blijven. De items mogen van mij scherp en discussieprikkelend zijn.

steef

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 7:38u

Zou een soort NAC-moeheid ook niet gewoon een rol spelen?
Ik zelf hen vaak gewoon geen zin meer om te posten na weer een wanprestatie. De column van Mossou verwoorde dat prima.

FC Goed Bezig

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 9:38u

Goeie discussie dit. Daarbij zijn de termen "langspeelplaat" en "NAC moeheid" uit de vorige reactie ook voor mij van toepassing. En ja Twitter is een beter medium om direct te reageren op het wel en wee van NAC. Toch heeft DROL wel degelijk een functie. Zeker voor reagluurders die wat meer ruimte en tijd willen stoppen in het delen van hun mening. Over Neno bv. Stond voor mij symbool voor onverzettelijkheid loyaliteit discipline en een voorbeeld voor voetballende jeugd. Met zinn actie in Adam slaat hij voor mij althans alles aan diggelen. De geldmachine van NAC, blijkt nu, is verworden tot een egoïstische bullebak die teamgeest niet meer verstaat. En het bizarre? Wij worden van dergelijk wangedrag beter! Dit weerspiegelt de voetballerij. Geld, geld en nog eens geld is de drijfveer ten koste van alles. Ajax zou meneer Gudelj gewoon dit seizoen moeten laten verrotten op de tribune. Is z`n carrière over. Met zo`n perspectief haalt Neno het niet in z`n hoofd om zich zo belachelijk te gedragen. Maar goed deze naïviteit heb ik al lang geparkeerd. Neno is voor mij totaal onherkenbaar en verdwijnt straks in de anonimiteit van een Spaanse middenmoter. Nac een paar ton rijker. Tsja wangedrag in het hedendaagse profvoetbal wordt nog altijd beloond. Hoezo "voetbalmoeders" hup

LeurseRat

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 9:51u

NAC moeheid speelt een grote rol in alle opzichten. Ik vraag mijn maten met seizoenskaarthouders nu steevast, wie gaat er naar NAC ipv Hoe laat zijn jullie bij NAC?

Als het enigzins moeite kost haken mensen af momenteel, "het is te koud", " ik ben moe" of "ik heb iets anders gepland". Dit zijn argumenten die ik steeds vaker hoor en voorheen nooit.

Zelf ben ik ook niet zo fantiek meer, normaal kon ik bij een goal uit mijn dak gaan van geluk. Nu is het meer, goed ze hebben goal gemaakt. Het is een vorm van gelatenheid.

Als het op de tribune veel minder leeft, heeft dat ook zijn uitwerking op het web. Daarbij we kunnen blijven herhalen dat NAC weer niet zal promoveren, de deal met Manchester City ruk is, dat Dijkhuizen zowel de groep als individuele spelers niet beter maakt of Smulders met de eerste trein terug naar Eindhoven moet. Het is niet echt vernieuwend en ook hier is het een gelatenheid van het zal wel.

Ik vraag me af, of het aantal page views of unieke bezoekers ook drastisch is verminderd of dat mensen alleen minder berichten posten.

Hup NAC!

Hugh Hefner

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 11:18u

WW > Goeddeels eens met je statement. Vooral punt 7. Alle lof voor de ratdaxie voor het stukje onderzoeksjournalistiek.
Ik heb ook meerdere bronnen voor het volgen van het nieuws over NAC. In zoverre kun je stellen dat DROL een deel van zijn bestaansrecht heeft verloren. Maar ik wil daar toch een voorbehoud bij maken.
Het is de laatste tijd voorgekomen dat alles wat op Twitter gepost wordt meteen als waarheid wordt aangenomen.
Zo was er deze week het verhaal van een vent die met een paar doorgeladen geweren een pizzeria in de Verenigde Staten binnenstapte om te controleren of het waar was dat er kinderen misbruikt zouden worden in de kelder van het pand. Om zijn daad kracht bij te zetten vuurde hij alvast wat losse kogels af, gelukkig vielen daarbij geen gewonden.
Het bleek dat het pand geen kelder heeft en bovendien werden er geen kinderen misbruikt. Tismardaggutwit.
De New York Times (een soort DROL) zocht uit wat er eigenlijk speelde. Het bleek dat het een broodje aap verhaal was, dat gelieerd was aan mogelijke ongerijmdheden die Hillary Clinton uitgehaald zou hebben toen ze nog minister van buitenlandse zaken was. Snapt u het nog? Nou, ik ook niet.
Maar feit was wel dat er dus een man met vuurwapens en ammunitie een pizzeria binnenstapte om eens even eigen rechter te gaan spelen. Dat zou toch ten alle tijden voorkomen moeten worden.

DROL zou wat mij betreft de baken van rust, de rots in de branding moeten zijn, waar het nieuws getoetst wordt en de opinies van de posters gebaseerd zijn op doordachte argumenten in plaats van doldrieste, impulsieve reacties, zoals van die vent in die pizzeria.

Meningen mogen scherp zijn en ook scherp verwoord, maar waar oorzaak en gevolg genoemd worden, moeten ook een of meerdere oplossingen voor het betreffende probleem aangedragen worden. Dus niet zoals Geert Wilders, die alleen maar constateert, iets roept en vervolgens vooral NIET doet wat hij beloofd heeft. Eén Geert Wilders is genoeg. Eigenlijk is die al te veel, maar laat ik dat niet te hard roepen, want anders is er weer een vent met een stel doorgeladen geweren die...

Swiffer

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 11:27u

Is dit een v/d twee te verkopen spelers die een opbrengst zullen opleveren waar Smullie op doelt?

fvf6

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 12:21u

Op deze site moet je kort en bondig reageren , niet van die ellelange lulverhalen. Gewoon in een paar zinnen duidelijke maken wat je bedoelt.

Nestor

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 14:13u

Al dat gezanik op Neno, begrijp ik niets van! Wat boeit mij het nou hoe hij zich bij Ajax gedraagt. Het is een Bredase jongen en een echte NAC`er, waar we sportief en zeker ook financieel veel aan te danken hebben. En DROL heeft gelijk dat er veel potentieel in de opleiding zit. Sentimenteel of niet, maar ik krijg nog altijd een veel warmer gevoel bij het debuut van een eigen jeugdspeler, dan bij de zoveelste slapzak op huurbasis.

hondstrouw

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 14:49u

@Swiffer

Ik hoop het wel, want eigenlijk zou ik niet weten welke twee spelers 7 ton voor NAC gaan opleveren om het begrotingstekort te dichten.
De enige die daadwerkelijk enig noemenswaardige transferwaarde lijkt te hebben is Dessers. En ondanks dat ik hem nog steeds geen `killerspits` vind, vind ik hem wel de belangrijkste speler voor dit NAC.
Dus als het begrotingstekort betekent dat we Dessers gedwongen moeten verkopen (en de jaren daarop ook telkens onze beste twee spelers), dan zitten we nog wel een paar jaar in de Jupiler League...

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 8 december 2016 om 18:09u

Het aantal reacties hier is misschien wel omgekeerd evenredig aan de relevantie van de zeepkist.

De Ratdaxie wil bij de nieuwe site weer een open discussieplatform invoeren. Nu niet. De huidige bannelingen zijn dusdanig goed richting siberie doorverwezen dat gratie technisch gezien onmogelijk is. Daarmee is ook gelijk de vraag over de zwetsende zwitser beantwoord.

De Rat is geen nieuwssite waar je het heetste nieuws haalt. Het is een zeepkist, waar iedereen zijn of haar woordje kan doen. Waar sommige NAC-medewerkers inspiratie opdoen, waar anderen met angst naar kijken.

Dat de zeepkist enige relevantie heeft blijkt uit de huurverlaging bij de gemeente, het vertrek van JW, HB en GR, het wob-verhaal en recent de aangepaste combi in eindhoven. Niet door de zeepkist, maar wellicht wel mede door de zeepkist.
Dat dit voor veel supporters misschien verder van het bed is in vergelijking met de scheidsrechter van aanstaande vrijdag, soit.

Overigens zijn goede Ratdaxieleden altijd welkom. Een scherpe pen en een gestrekt been zijn de vereisten. En een lilluke kop natuurlijk, maar dat moge duidelijk zijn.

Ratatouille

Geplaatst: vrijdag 9 december 2016 om 14:11u

Ik sluit me helemaal bij WW aan. Met name zijn punt 6.

Ik ben eigenlijk gewoon een beetje moe.... van dit NAC, van het roepen in de woestijn, van iedere keer weer huiswaarts met een teleurstelling.

Ik had nooit (echt!) nooit gedacht dat ik ooit op dit punt zou komen... maar ik denk dat ik inderdaad gewoon een beetje murw gebeukt ben.
Misschien is het wel tijd om de reaguurdershandschoen aan de wilgen te hangen en plaats te maken voor een nieuwe twittergeneratie, etc.

Overigens een goed punt, aangesneden door PN.

Haze

Geplaatst: vrijdag 9 december 2016 om 16:55u

Het sarcasme waarmee een Ratdactielid soms een stukje tikt, blijft genieten. De site is qua reacties ook wel een graadmeter voor mij, als er echt stront aan de knikker is, wordt er meer gereageerd. En vooral die reacties zijn, in het huidige `niets deugt en ik ga daar eens even lekker ongenuanceerd over zitten zaniken`-tijdperk een verademing. Klein registratiefoefje en de site was meteen verlost van die digitale diarree. Love it. Van mij mag DeRat nog twintig jaar op exact dezelfde voet doorgaan. Dikke pluim voor die gasten. Proost

Oh, en thnx Neno!

biertjeeeee

Geplaatst: woensdag 14 december 2016 om 15:22u

Misschien kunnen we daarmee een betere speler uit Manchester huren.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven