homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

5 november 2016
Antwoord: Mogelijk treffen in volendam en ‘groot aantal uitsupporters’ aanleiding combiregeling


Hoewel de aandacht bij de wanprestatie van de mannen van Dijkhuizen zou moeten liggen komen we toch nog even terug op de buscombi van gisteren.

Zelden zo’n trieste aanblik van een uitvak gezien dan gisteren. 50 supporters, verspreid over een tribune waar er 5000 kunnen zitten, in een stadion waar niemand van het thuispubliek met bovengemiddelde interesse of emotie naar de wedstrijd keek. Het dreigingsniveau was minder dan nul, zowel in als rond het stadion.

De Ratdaxie is niet zo van stoerdoenerij op thuistribunes en neemt doorgaans collectief plaats in het uitvak. Gisteren ging ons echter veel te ver, dus togen we braaf naar de lange zijde. Bij aankomst, een goed uurtje vooraf, troffen we geen agressieve menigte en pelotons ME, maar een verlaten arenaboulevard. Op wat ecuadoriaanse toeristen met een ajax-muts op na waren de enige mensen die zich in de buurt van het stadion begaven wat mediameneren en loslopende NAC-supporters die hetzelfde dachten als wij.

Desgevraagd was een van onze Ratdaxieleden bereid om nog een keer voor de camera uit te leggen dat deze combiregeling toch echt met stip op één in de absurde combiregelingen top 10 staat. Gefilmd op het voorplein, een half uurtje voor de aftrap. Let op de duizenden supporters die de cameraman belagen.

In het stadion had men natuurlijk vrij snel door dat wij een normaal accent gebruiken en niet dat irritant amsterdams. Daarnaast werden we vrij moeiteloos geïdentificeerd door ons collectief biervervoer tijdens de wedstrijd. Nu we er toch zijn maken we van de nood een deugd. De ajacieden om ons heen accepteerden ons. Ze maakten een praatje, lachten samen met ons om het hoogstaand voetbal van NAC en waren erg benieuwd waarom er zo weinig NAC-supporters meegereisd waren. Bij het woord buscombi viel men van de stoel van het onbegrip. Medelijden en bier was onze compensatie.

Tot op het laatste moment heeft burgemeester Depla nog geprobeerd om deze onzinnige combi ongedaan te maken. Daarvoor dank en waardering. Ook hem is het niet gelukt, zijn amsterdamse ambtgenoot hield voet bij stuk. De ambtelijke aanleiding voor deze buscombi? ’Incidenten en pogingen tot onderling treffen in het verleden’. Er wordt direct gewezen naar een poging tot confrontatie in volendam, daar waar wij allemaal bij waren en waar geen onvertogen woord is gevallen. Dus het enkele feit dat twee leden van de zogenaamde vijfde generatie van ajax hun maten verzamelen in een volendamse kroeg is de aanleiding voor de burgemeester om een combi op te leggen. Het maakt dus niets uit dat onze jongens zo verstandig waren om het feestje niet te verpesten, hadden ze elkaar de koppen in geslagen dan waren we op vergelijkbare wijze beloond.

De tweede reden voor de buscombi is dat NAC had aangegeven met 250 supporters te willen komen. Het grote aantal uitsupporters maakt dat er een buscombi wordt opgelegd, zodat de politie (gisteren waren er vier agenten) controle kan houden op supportersgroepen en pogingen tot verstoringen van de openbare orde worden voorkomen. Dat een dag eerder 1.000 spanjaarden in de stad werden verwelkomd zet dit toch echt in een ander perspectief. Dat we in voorgaande jaren met een veelvoud op eigen vervoer gingen eveneens.

De conclusie van dit alles? Het maakt niet uit hoe je je gedraagt, want de mogelijke dreiging dat er misschien ooit iets zou kunnen gebeuren, hoe hypothetisch ook, laat de gemeente amsterdam al in de stress schieten. Terwijl we gisteren aan den lijve hebben ondervonden dat het niemand van de 1762 aanwezigen interesseert dat nota bene op het stoeltje naast hun gewoon NAC-supporters de wedstrijd aanschouwen.


Bron : De Rat, omroep brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

De Generaal

Geplaatst: zaterdag 5 november 2016 om 11:30u

Tis maar net wat je belangrijk vindt!

Mieshoop

Geplaatst: zaterdag 5 november 2016 om 11:38u

Klopt Generaal. Het is maar net wat supporters belangrijk vinden.
Aan de smaak van het gerecht kunnen we niets doen, maar hopelijk wel aan de keuze van restaurant. Supporters vormen het karakter van de club, veel meer dan al die vierlettergreperige talenten die op het veld lopen te prullen. Blijven opkomen voor die belangen dus, hoe oninteressant het ook voor velen is.

WW

Geplaatst: zaterdag 5 november 2016 om 12:43u

Ook ik maak me drukker om de daverende wanprestatie op het veld, Generaal. Niet voor de eerste keer dit seizoen, en ook niet voor het eerste seizoen.

Maar idioterie en onrecht moet altijd aan de kaak gesteld worden. Dit verhaal voldoet aan beide. Volkomen terecht nieuwsbericht dus, dit, en ook nog eens prima geformuleerd.

boelie

Geplaatst: zaterdag 5 november 2016 om 16:59u

Dragen die knapen van de 5e generatie ook allemaal stoon ijslunt?

BATI

Geplaatst: zondag 6 november 2016 om 15:46u

Er zijn toch niet echt mensen die denken dat goed gedrag beloond wordt in het nederlandse betaalde voetbal??

Want dan ben je echt heeeeel naief.

Don Leon

Geplaatst: maandag 7 november 2016 om 12:05u

Bijzondere reacties hierboven. Ik zit hier al twee dagen naar te kijken en ik blijf me er aan ergeren.

Je hebt mensen die misstanden constateren, daar vervolgens hun nek voor uitsteken en er actie op ondernemen.
En je hebt mensen die lekker passief achterover hangen en hun waarde oordeel vellen over de inspanningen van anderen om deze misstanden aan de kaak te stellen. En waarom? Omdat ze zelf nooit naar uitwedstrijden gaan en het ze eigenlijk geen zak interesseert waar hun mede supporters tweewekelijks mee geconfronteerd worden?

Misschien gefrustreerd om het feit dat NAC weer verloren heeft en daarmee vindt dat alle zaken om ons heen tot pietluttigheid moet degraderen? Nou, I`ve got news for you. NAC verliest als sinds 1912 en zal dat vanaf vandaag ook blijven doen. Betekent dit dat we ons nooit meer druk mogen maken over issues als snijden in de `overige kosten`, controle structuur in de NAC organisatie, doorstroming van de jeugd, de moeizame deal met City, de competitievervalsing in het betaald voetbal, de kleur van het shirt, het kromme licentiesysteem, de strijd tegen kunstgras, wedstrijden op dinsdag 18.30 uur en de strijd tegen het volstrekt willekeurig opleggen van verplichte buscombi`s vanwege onkunde, gemakzucht en gebrek aan weerstand binnen de lokale driehoek? Wat mij betreft een retorische vraag

Dit soort redeneringen zijn al jaren lang koren op de molen voor de beleidsmakers die zo door mogen gaan met falen. Ondertussen worden de mensen die bereid zijn om voor de belangen van anderen de barricaden op te gaan, gedemoraliseerd door notabene mede-supporters die het doel van hun inspanningen bagatelliseren, vanwege hun eigen desinteresse. Fijn dat we allemaal overal een mening over hebben, de kunst is om te weten wanneer je die voor je moet houden.. Respecteer het feit dat sommige mede supporters niet alleen het resultaat op het veld als hoofdzaak zien, maar dat zij alles wat anderen mogelijk als randzaak beschouwt ook als hoofdzaak zien.

En nu ga ik over tot mijn eigen hoofdzaak, centjes voor de baas verdienen.

Beekie180

Geplaatst: dinsdag 8 november 2016 om 13:42u

Hear hear Don Leon! Goed verwoord!
Blijf a.u.b. jullie nek uitsteken!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven