homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 augustus 2016
Donderdag extreem spannend oefenpotje


Aanstaande donderdagmiddag rond de klok van half een oefent NAC achter de zogeheten ‘gesloten deuren’ tegen Excelsior. Aangezien er dit weekend geen competitie is en Dijkhuizen denkt dat het goed is dat de spelers elkaar wat beter leren kennen is dit potje ingelast.

Opvallend is dat dit achter gesloten deuren moet gebeuren. Over en weer mogen excelsior- en NAC-supporters combivrij naar elkaars wedstrijden, dus van enig risico lijkt, ook gezien het tijdstip, geen sprake. Ook is er geen enkel risico dat hordes impulssupporters het stadion slopen, dus moet het idee van de gesloten deuren wel vanuit NAC komen.

Doe eens vertellen Marinus. Waarom zo geheim? Ga je de aanwezigen donderdag wel laten genieten? Wat nieuws verzinnen voor het falende middenveld? Of de jongens van City in het diepste geheim ontgroenen zodat ze volgende week wel als een vent het duel aangaan?

Waarom al dat geniep? Waarom die stress? Waarom mogen we onze laatste vakantiedagen niet in ons geliefde Rat Verlegh Stadion doorbrengen? Wie weet het antwoord?


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 19:03u

Waarom stelt de Ratdaxie deze vraag aan Marinus?
Zo klaar als een klontje volgens mij dat Jack Sweres er liever geen NAC supporters bij heeft. Als een combi opleggen mislukt omdat we thuis spelen, dan het stadion maar op slot.

pannelap

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 20:49u

De werkelijke vraag is:

Waarom maakt de DROL redactie van Dijkhuizen een schertsfiguur?

Verder daarop bordurend... Waarom wordt Dijkhuizen zo neerbuigend geadresseerd in dit bijzonder armetierig verzamelingetje van letterkes (niet eens als nieuwsbericht te kwalificeren)? Wat draagt het afbranden van Dijkhuizen bij aan promotie voor NAC? Waarom Dijkhuizen publiekelijk ongeloofwaardig maken?

Erg betreurenswaardig van DROL.... en het doet afbreuk aan het ijzersterk stukje journalistiek en de daarbij gepaard gaande geloofwaardigheid betreft de combiregeling en de WOB service...

Hč... jammer zeg!

babosje1

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 20:49u

Het wordt een mysterische bedoeling zo!? Waarom mogen wij het niet zien? Zal Marinus wat uit zijn hoge hoed toveren wellicht?

Nosty

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 21:11u

Doe eens vertellen ratdaxie. Waarom jezelf groter maken dan nodig? Waarom jezelf uitnodigen op ieder potje dat wordt gespeeld? Nergens voor nodig. Dit is gewoon een goed idee. Wat mij betreft iedere week achter gesloten deuren oefenen. Dat is wat dit team nodig heeft. Vlieguren. Automatismen opbouwen. Dat kunnen ze beter gebruiken dan opdringerige supporters.

Enkhuizer rat

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 21:20u

Helemaal eens met Pannelap en Nosti. Laat die man en de rest vh kader gewoon hun werk doen. Des te meer kans maken we op een succesvolle periode. Ik pleit sowieso voor wat meer geduld, iedereen reageert zo negatief na vrijdag. Ze zijn een nieuwe weg ingeslagen met een compleet nieuwe en jonge selectie. DAT HEEFT TIJD NODIG.

Mieshoop

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 21:20u

Blijkbaar ben ik een vd weinigen die de sarcastische ondertoon over een beslissing van het veiligheidsapparaat wel eruit vist. Na een zomer vol vrezen in de provincie durft men ook een middagpotje tegen wat kralingers niet aan zonder een hele kudde beveiligers. Treurig.

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016 om 23:15u

Eerlijk gezegd zou ik er niet rouwig om zijn wanneer «hordes impulssupporters het stadion [zouden] slopen». Wellicht dat dan de gemeente Breda kans ziet om een stadion te laten bouwen dat wel past bij de allure van NAC. En dan gaan we het ook nog eens fijn hebben over de huurvoorwaarden, want zonder stadion betalen we natuurlijk ook geen huur.
Voorlopig kunnen we dan op locatie voetballen, in de Leur, in Zundert (Sauna Diana ziet de klandizie reeds stijgen) of zelfs in Roosendaal.
Het lijkt me duidelijk dat trainer Marinus nog wel wat lijntjes heeft liggen met de club in Kralingen. Altijd handig. Excelsiknor zal ook wel zo zijn redenen hebben om het potje achter gesloten deuren te houden. Misschien dat dat ook de voorwaarde was waarop de club naar Breda komt. En zoals een goed gastheer het betaamt...
Het is wel zo dat donderdag de selectie definitief vorm heeft, de transfermarkt sluit woensdag. Misschien dat er morgen nog wat jongens uit Manchester aan komen kakken, of Smullie moet nog een andere verrassing in petto hebben, maar met de huidige spelersgroep moet trainer Marinus het nu doen. Ik heb begrepen dat hij wat methodiek uit Engeland mee terug heeft gebracht, met camera`s die analyses moeten maken enzovoorts. Ik zal er maar geen flauwe grappen over maken.
Feit is dat de eerste wedstrijden in de nieuwe competitie niet bepaald vlekkeloos zijn verlopen. Vorig jaar hadden we na 5 wedstrijden 7 punten en eindigden we uiteindelijk op de derde plaats. Nu hebben we er 10. Dat is nog niet zaligmakend.
Trainer Marinus heeft zijn jongens nu onder druk aan het werk gezien. Altijd leuk om zo`n potje tegen Den Bosch te zien, zeker vergeleken met de wedstrijd van de Lampjes tegen Grunn. De condities waren exact hetzelfde en ook de Lampje lukte het niet om een bres te slaan in de zwakste verdediging van de eredivisie.
Trainer Marinus heeft nu nog een kans om wat veranderingen door te voeren, hij wil ook de laatst binnengekomen jongens aan het werk zien. Daarna echter, moet de basis er staan. Ik had een gruwelijke hekel aan Blaaskant die voortdurend de opstellingen wijzigde en daarmee de spelers geen enkel zelfvertrouwen gaf. Dat is een ernstige fout die trainer Marinus niet mag maken. Vooral de verdediging is wat dat betreft nog een zwakke plek.
Voorin hebben we nu wat kritiek gezien op Dessers, zelfs van trainer Marinus. Toch lijkt me dat geen verkeerde speler. Hij zal wel afhankelijk zijn van de juiste aanvoer. Misschien is het wat dat betreft geen slecht idee voor Smullie om te kijken of Jozefzoon nog los te weken is bij de Lampjes.
Kom ik nog even te spreken op het systeem. De ene helft hier op DROL propageert 4-3-3 omdat we daarmee in het verleden triomfen vierden (o ja, welke dan wel?), de andere helft staat voor het 4-4-2 omdat we daarvoor de spelers hebben. Ik heb eigenlijk geen uitgesproken voorkeur voor een bepaald systeem, zolang het maar geen 5-3-2 is. Of 8-1-1. Zo speelde Den Bosch afgelopen vrijdag, dat kan toch ook niet leuk zijn voor de eigen supporters. Dat je dat probeert omdat je al ik weet niet hoeveel doelpunten hebt moeten incasseren en omdat je uit tegen NAC speelt, ala, het zij je vergeven, het was onze schuld dat we er niet een of meer inprikten.
Als je 4-3-3 speelt dan heb je dus de vleugels dubbel bezet. De links- en rechtsvoor hebben de ruimte (nodig) om hun acties buitenom te kunnen maken. Je zult daar inderdaad wel de spelers voor nodig moeten hebben. De centrale spits moet dus berekend zijn op ballen van achter, maar ook van opzij. Hij moet dus kunnen koppen, maar ook de bal aan kunnen nemen, terwijl hij een verdediger in zijn rug heeft.
Als je 4-4-2 speelt moeten de buitenspelers enorme afstanden afleggen, hebben eigenlijk geen puf meer om nog een actie buitenom te maken. Hierdoor wordt je aanvalsspel wel erg gericht op het midden, waar je dan een aanvallende middenvelder en twee voorhoedespelers hebt lopen. Die laatste twee krijgen hun ballen altijd van achteren, de aanvallende middenvelder is de coördinator die de lijnen uitzet.
Ik heb tot dusver in de huidige selectie spelers noch voor een typische 4-3-3, noch voor een typische 4-4-2 zien lopen. Ik vraag me af of trainer Marinus het elftal gaat vormgeven. Ik geef hem daarvoor alle krediet. En mijn petje af als hij er in slaagt een herkenbaar patroon aan te brengen.
Oh, ik moet nog een punt bespreken, dat speelt hier ook al weken op DROL. Onder Smullie hebben we een duidelijke lijn uitgezet. Hij zocht en vond spelers die voor langere termijn vastgelegd werden. Daarbij komen wat youngsters over van MC, die misschien voetbaltechnisch wat beter zijn dan onze eigen jongens, maar het op een of andere manier nog niet in zich hebben om in een elftal te spelen. Niet zo maar dat ome Pep die jongens naar ons stuurt. In elk geval is er voor gekozen om te bouwen aan een nieuw elftal, zodat je daar de volgende jaren mee vooruit kunt. Hoe kun je dan van zo`n elftal verlangen dat ze meteen meedoen om de bovenste plaatsen? Zo`n zeperd als tegen MVV en een blauwwitte muur van Den Bosch zullen we nog geregeld tegenkomen. Met een periodetitel kunnen we echt tevreden zijn, daarmee doen we in elk geval mee in de loterij die nacompetitie heet.
Zo`n elftal van bij elkaar geraapte spelers die vrijwel geen binding hebben met het eigen publiek (vergelijk N-ie-C, waar afgelopen weekend welgeteld één Nederlander in de basis stond), brengt een zeker risico met zich mee. Van de ene kant heeft Smullie schoon schip gemaakt, er staat vrijwel geen enkele speler meer met een vet salaris, van de andere kant schuift er ook nauwelijks iemand door uit de eigen jeugd. OK, dat is niet helemaal zijn schuld, stelselmatig is de jeugdopleiding bij NAC de afgelopen 10 of 15 jaar uitgehold, maar mijn geelzwarte hart klopt nu eenmaal wat harder als ik zo`n jongen als Damen zie spelen. Dat zijn gastjes die van zichzelf weten waarom ze het allemaal moeten doen op het veld. Gradje heeft zelf op de tribunes gestaan. En die gastjes zullen nu eenmaal wat harder toegejuicht worden door het publiek als ze een goede actie hebben uitgevoerd en ook als ze eens iets minder spelen dan blijven we toch warme sympathie voor ze hebben (voor de ouwe l*llen onder u: denk nog eens aan Wanny van Gils). Die sympathie moeten die jochies van ome Pep nog zien te verdienen. Ze worden van nature al wantrouwiger bekeken, ook omdat er een groter verwachtingspatroon bestaat. En dat is nou net het grote gevaar. Die Engelse gasten lopen soms te sjokken over het veld, alsof ze er na 5 minuten al geen zin meer in hadden, soms rennen ze zich de benen onder het lijf vandaan om zich te kunnen onderscheiden ten opzichte van de Nederlandse spelers.
Het gaat er mij om dat er een elftal komt te staan waar de passie en de inzet vanaf spat. Alle spelers moeten zich kunnen aanpassen aan het niveau van het elftal. Ik wil ze met plezier zien voetballen, ook al staan ze met 0-3 achter. Daar ligt de grootste uitdaging voor trainer Marinus. Daarmee zul je de harten van de NAC-supporters veroveren. Daarmee zul je eeuwige roem verdienen. En als blijkt dat het niveau van het elftal onvoldoende is om een hoofdprijs te winnen, dat zij dat maar zo. Je moet er nu voor zorgen dat NAC weer een magneet wordt, niet alleen voor het publiek maar ook voor toekomstige spelers. Zodat we niet meer afhankelijk hoeven te zijn van zo`n constructie met MC.
Oh, verdorie, heb ik er toch nog kritiek op geleverd!

boelie

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 1:50u

Lijkt me eerder een financiële kwestie om de deur (officieel) gesloten te houden voor die anderhalve man en een paardenkop. Als de kaartverkoop voor Lurling z`n feestje immers niet ineens explodeert wordt deze week al duur (en pijnlijk) genoeg voor het clubke.

Dus... ga ik door voor de koelkast?

ennaajseejer

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 5:02u

@Hugh Hefner
helemaal mee eens

f7gekkelijke

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 8:24u

Totaal niks mis mee. Al spelen ze de komende weken elke week achter gesloten deuren. Lekker doen! Hoe meer hoe beter !

Wanny

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 8:51u

Supporters die op voorhand al beginnen over het falende middenveld en een gebrek aan vermaak zou ik er ook niet bij hoeven te hebben.

VB

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 11:35u

@mieshoop

ik viste het er ook niet uit. Nog steeds niet eigenlijk...

VB

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 12:01u

eens, Hugh

Gerrie de B.

Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016 om 13:01u

Denk hetzelfde als Boelie, tuurlijk is het leuk als je de oefenpot als supporter kan kijken, mits je werkloos bent, flexibel kan werken of vrij bent. Maar ik kan me voorstellen dat er met het opengooien van delen van het stadion ook wel ergens kosten komen kijken. De WC maakt zich immers zelf niet schoon is het wel? Begrijpelijke keuze. Hup NAC


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven