of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 mei 2016
NAC corrigeert BN/De Stem


De sensatieredactie van de Groot Bredaasche Courant kopte vanavond met wereldnieuws: de lokale driehoek zou hebben besloten dat een eventuele playoff finale tegen willem ii beide keren zonder uitpubliek gespeeld zal worden. Er is niet voldoende politie voorhanden, om het driekleurig schoelje naar hun zetels te zenden.

Gelukkig is dit bericht vooralsnog een hardnekkige fabel. Er is namelijk nog helemaal geen besluit genomen. Pas op 17 mei zullen de burgervaders een besluit nemen over de wedstrijd waarvan de 19e de eerste van het tweeluik gespeeld moet worden. Een besluit waarin het uitsluiten van uitsupporters geen enkele juridische grondslag heeft. Alleen de factor ‘onvoorzien’ en ‘noodweer’ legitimeert zo’n besluit, maar de kalender is toch al eventjes bekend. Plan B had al lang geschreven kunnen en moeten worden.

Het is natuurlijk een drogreden. Er zijn immers de 19e en de 22e geen evenementen gepland in dit politiedistrict, waar ook tilburg en waalwijk onder vallen. Althans, we gaan er vanuit dat de ME-inzet bij de fluistertochten door de bieschbosch, het spanjaardsgatfestival en de van Gogh fietstocht gering zal zijn. De huldiging in eindhoven van vanavond was ook niet gepland, maar ook daar is ineens voldoende politie beschikbaar.

De Rat heeft een goede tip voor de tilburgse driehoek. Begin eens met fouilleren en let dan vooral op voorwerpen groter dan een fakkel, een brok vislood of wat cobra zesjes. En zet op voorhand gewoon een peloton ME naast het uitvak, zowel links als rechts. Gewoon een linie met een man of tien aan beide kanten, en een groot deel van de zo gevreesde interactie is weg. Toegegeven, het zal de immer indrukwekkende en verrassende entree van het ijshockeyteam minder spectaculair maken, maar soit. Zo spannend is het allemaal niet, de uitdaging is alleen om de tilburgse veiligheidsorganisatie minder fouten te laten maken dan gebruikelijk.

De Stem praatte dus voor haar beurt met de mededeling dat er geen uitsupporters welkom zijn. NAC heeft het journaille hierop aangesproken, waarna het bericht is aangepast. Tot zover het eerste wereld nieuws van maandag 9 mei.

Ennieweej: Laten we anders eerst maar even eindhoven verslaan. Dat is lastig zat!


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hertog076

Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016 om 7:55u

Ook weer uit de wereld. Mijn dank @rat

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016 om 14:00u

`K zie `t probleem allemaal niet , Almere city heeft toch niet z`n harde kern zouutnie....?

Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016 om 17:14u

Prima stukkie tekst!

Tuur

Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016 om 23:25u

Ik ga al wat jaartjes en ben redelijk op de hoogte. Tilburg is nog nooit vooruit in breda geweest. Die komen in een bus en doen stoer in het uitvak. Dus in Breda is sowieso geen reden om die gasten niet te laten komen.

In tilburg staat er na de oorwassing in Breda niet veel meer op het spel maar is ook buiten wat tilburgs gegooi nooit iets gebeurd in en om het stadion de laatste jaaaren. De tijd dat NAC daar op het dak van de eretribune naar beneden stond te piesen is heeel lang geleden.

Betaald Voetbal speel je voor publiek van 2 ploegen of je moet het afschaffen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven