homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 maart 2016
Ook Stanley Menzo was kandidaat opvolger van Maaskant.


Inmiddels is Marinus Dijkhuizen al weer enige maanden aan de slag. Belast met de loodzware klus om NAC richting promotie te loodsen. Die klus voert hij alleraardigst uit. En geholpen door de komst van een aantal versterkingen klimt NAC richting de tweede plek die een gunstige positie voor in de play offs zou moeten verschaffen.

Tegenover BN/De Stem vertelt hij in een interview hoe hij voor in oktober voor de keuze wordt gezet om bij NAC aan de slag te gaan. Het is nagenoeg een kopie van het verhaal dat hij op de Technische Klankbord avond van de clubraad aan ons vertelde: “Wie ben ik om NAC te weigeren? Ik heb niet de staat van dienst van Gertjan Verbeek om dat te doen. Mijn broertje van dertig, nou ja broertje… jongere broer… die zei: ‘Goh, NAC is een mooie club.’ Dat is het ook”, vertelt Dijkhuizen aan de krant.„Zo kort na mijn ontslag bij Brentford had ik mij voorgenomen rust te nemen. De eerste divisie zag ik niet zitten. Behalve NAC, dat is een uitzondering. Het is zonde dat ze de slag een beetje gemist hebben, want potentie is er genoeg. Alles is aanwezig om structureel in het linkerrijtje van de eredivisie te spelen.”
Ondanks dat hij zichzelf niet graag in de Eerste Divisie werkzaam zag, ziet hij daar met NAC niet tegenop. Hij heeft een contract tot medio 2017, mocht het onverhoopt gebeuren dat NAC niet promoveert: „Ook als wij niet promoveren, blijf ik bij NAC.”

In datzelfde interview is hij openhartig over de sollicitatie procedure. Het is inmiddels een publiek geheim dat Ton Lokhoff, Ton Cornelissen en Pierre van Hooijdonk en oud-trainer Henk ten Cate onder leiding van commissaris John Peek deel uitmaakten van de zogeheten klankbordgroep, die op hun beurt een lijstje maakten. Daarnaast was het ook geen verrassing dat NAC Harry van Ham en Hans de Koning in het vizier hadden om de vacante positie van hoofdtrainer in te vullen. „Ik was één van de vier. Dat werd mij eerlijk gezegd door Goetzee,” onthult Marinus. Die vierde was namelijk Stanley Menzo. De clubloze ex-keeper heeft inmiddels al een heel rijtje profclubs getraind (agovv, fc volendam, sc cambuur, vitesse (assistent) en lierse sk) Het amsterdamse AFC behield hij vorig seizoen op de laatste speeldag voor de Topklasse, nadat hij in de winterstop was aangesteld om de toenmalige kampioen van de Topklasse te behoeden van degradatie.

Dijkhuizen is niet onbekend met de nacompetitie en kijkt er zelfs reikhalzend naar uit „De nacompetitie is een strijd op leven en dood. Vier wedstrijden lang. Een mindere dag is meteen fataal. Kijk naar NAC tegen Roda JC vorig jaar. Bij mijn aanstelling medio oktober hadden de mensen binnen de club het daar nog over. Roda heeft een enorme impact gehad. Het is een diepe wond. De nacompetitie vind ik geweldig. Bijna mooier dan een kampioenschap. Als NAC niet promoveert, is het seizoen mislukt. Punt. "

Dijkhuizen heeft vertrouwen in een goede afloop: " Ik denk ook echt dat het kan. We hebben geen slecht team en een geen vervelende gasten. De komst van Van Diermen, Ünal en Duarte heeft ons van een kwaliteitsimpuls voorzien. Duarte komt eraan. Met Ünal en Ars als scorende spitsen, plus Seuntjens en een goede Ten Rouwelaar in de goal ben je voor meer dan de helft onderweg. Ik geloof in die promotie.”


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Klauwe

Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016 om 19:59u

Ik ben blij met je hoor Marinus maar je maakt het wel erg spannend...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven