homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 januari 2016
Clubraad gooit het over een nieuwe boeg


Jarenlang gold de Clubraad als voorbeeld voor veel andere clubs. Een onafhankelijk inspraakorgaan dat, gevoed door de tribunes, gevraagd en ongevraagd advies gaf aan NAC. In de jaren is veel bereikt, soms onzichtbaar, en veel andere clubs zijn in Breda op visite geweest om een kijkje te nemen hoe de ondernemingsraad voor NAC-supporters werkte.

Terugkerend probleem is altijd de communicatie geweest. Zowel naar de eigen achterban als naar NAC en partijen als de politie, gemeente en horecaleveranciers. De Clubraad moet altijd het supportersbelang voorop stellen, maar houdt de deur ook altijd over voor de dialoog.

De samenstelling en werkingssfeer van de Clubraad is al jaren op basis van vakvertegenwoordiging. Elk vak verkiest hun afgevaardigde. Dat werkte goed in de beginjaren, maar net als dat bellen tegenwoordig ondergeschikt is bij een telefoon heeft ook de Clubraad ingezien dat het anders moet.

De structuur wordt ingrijpend gewijzigd. Het benutten van kennis en kwaliteit van alle supporters, daar moet het om gaan draaien. En dat in combinatie met een groter bereik en draagvlak. Dat houdt in dat er wordt afgestapt van de vakvertegenwoordiging. In de nieuwe structuur zijn drie zetels ingevuld door de erkende supportersafvaardigingen, zijnde Supportersvereniging, Breda Loco’s en Vak G. Laatsgenoemde groep heeft daarvoor de Stichting Vak G opgericht en zal zich door NAC laten erkennen als afvaardiging.

De overige vier zetels worden door onafhankelijke supporters ingevuld. Aan de hand van een opgesteld functieprofiel zal een onafhankelijke commissie de kandidaatstellingen toetsen en bestuursleden voordragen. De sollicitatieprocedure opent op korte termijn.

Het nieuwe bestuur zal geadviseerd worden door een klankbord waarin enkele oud-bestuursleden en afgevaardigden van andere supportersgeledingen plaats zullen nemen. Zij stellen hun kennis en expertise beschikbaar, zodat de ervaring niet verloren gaat. Daarnaast wordt de deur opengezet voor alle supporters om op basis van hun interesse of specifieke kennis te participeren in commissies of bij de uitwerking van een specifieke casus. Een soort gelegenheids afvaardiging, waar elke gemotiveerde supporter incidenteel een bijdrage kan leveren.

De nieuwe Clubraad gaat zich richten op het algemeen belang van de NAC-supporters en streeft naar een gastvrij, veilig en authentiek Avondje NAC in de breedste zin van het woord.


Bron : De Rat, Clubraad


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

hondstrouw

Geplaatst: donderdag 7 januari 2016 om 15:00u

Prima dat clubs als Breda Loco`s en SV die veel voor de supporters doen, een zetel krijgen in de CR.

Maar waarom gaat een `onafhankelijke` commissie de andere CR-leden voordragen?
Waarom niet een functieprofiel / takenpakket publiceren, iedereen die wil zijn vinger laten opsteken en als er meer gegadigden dan stoelen zijn, net als nu, verkiezingen houden?
Wat zijn de argumenten voor deze ballotage-commissie en sollicatie-procedure?

En prima dat je van vakvertegenwoordiging af wil stappen, maar waarom dan via Stichting Vak G wel een vak vertegenwoordigd hebben en de andere vakken niet?

Iets meer transparantie over de overwegingen / achtergronden van deze voorgestelde veranderingen en nieuwe werkwijze zou op prijs gesteld worden!

Clubraad NAC

Geplaatst: donderdag 7 januari 2016 om 16:00u

@hondstrouw:

De argumenten om een sollicitatieprocedure door een commissie te laten plaatsvinden is simpelweg om te zorgen dat de kwalitatief beste kandidaten in de Clubraad komen. Verkiezingen zijn in het verleden niet altijd representatief geweest, waardoor de gunfactor of vriendjespolitiek niet uitgesloten was en de kwaliteit niet altijd gegarandeerd. Door het nu anders in te richten wordt enkel kwaliteit leidend. Om de kwaliteit te borgen nemen in deze commissie 2 HR professionals, 2 oud-bestuursleden en een onafhankelijke plaats die alle kandidaten toetsen aan hun motivatie en het opgestelde functieprofiel.

Vak G is niet meer vertegenwoordigd door middel van "het vak" zoals voorheen, maar door de onlangs opgerichte stichting. Toevalligerwijs ook refererend aan het vak, maar dit keer omdat deze stichting ook als doel heeft zijn achterban te willen vertegenwoordigen. Dit is een van de criteria die is opgesteld om in aanmerking te komen voor een zetel in de Clubraad. Alle criteria kun je terugvinden op de website van de Clubraad in het bericht over de missie, visie en strategie.

Peter13

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 6:20u

Het lijkt me een goede wijziging, maar net als hondstrouw snap ik niet waarom Stichting Vak G een vaste zetel krijgt. En in het antwoord hierboven lees ik geen enkel argument. Er zou dus ook een Stichting Vak F of Stichting B-side een zetel kunnen claimen.

Clubraad NAC

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 7:21u

@Peter 13: Dat klopt. Indien er in de toekomst een andere stichting of vereniging zou worden opgericht en die voldoet aan de criteria, dan komt die stichting ook in aanmerking voor een zetel en zal de samenstelling van de Clubraad moeten worden herzien. Zoals de samenstelling nu ook is herzien en waardoor zowel de Breda Loco`s als Stichting vak G nu een eigen zetel krijgen.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 8:58u

Ik las toevallig gisteren nog een oud stukje terug in een plakboek over de stichting B-Side van vroeger. Toen in die tijd alles repressie was en er niets bereikt werd bij driehoeken, burgemeesters en clubs was de conclusie simpel: opheffen.

WW

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 9:52u

Dat er niks is bereikt lijkt me stug, hooguit te weinig (en ook dat kan slechts op het oog zijn). We hebben bijv. weer een pilsje op het voorplein tegenwoordig, lijkt me dat de CR zich daar ook hard voor heeft gemaakt. En ze gaan wel met NAC en KNVB rond de tafel om uitwedstrijdenbezoek te normaliseren (al moet daar op enig moment idd wel zichtbaar resultaat uit voortkomen).

Ik denk ook dat de CR van zaken in die sfeer hun speerpunten moeten maken (voor zover nog niet gebeurd).

Voor wat betreft vertegenwoordiging van de supporters richting NAC heb ikzelf geen CR nodig. Als ik contact nodig of handig acht, weet ik diverse leden uit de one-tier-board zelf wel te vinden (al ligt dat voor anderen misschien anders). Naar een goed beargumenteerde mening wordt altijd geluisterd, zo is mijn ervaring.

Quickie

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 12:44u

Dat er word gekozen voor een andere structuur van de clubraad vind ik op zich prima, maar waarom een uitzonderingspositie gemaakt voor vak G. Zit daar meer expertise dan in de andere vakken, of is het puur omdat men daar een stichting heeft opgericht? Het 1e geloof ik niet, en als het reden 2 is, dan slaat men de plank volledig mis. Alle andere vakken ook gewoon een stichting oprichten, en alles is weer als vanouds.

muskeklier

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 13:59u

omdat het een stichting is die voor vakg opkomt.

er is geen stichting bside(eigenlijk wel want de stichting bside=bsiderats geworden volgens mij) F weet ik niet en hoofdtribune hoor je helaas haast niks van..
loco`s... lijkt me logisch dat zijn de sfeermakers, hoe wil je het ideale avondje nac krijgen als je die ertussenuit laat?
ook kun je met de loco`s mee naar uitwedstrijden, hetzelfde als de S.V.

s.v. die hoort er ook gewoon bij!! met zoveel leden is dat gewoon logisch!

wel ffe vraagje voor clubraad,

wat als toevallig in augustus nac een andere eigenaar krijgt.. die meteen het one tier board de laan uitstuurt(en daarmee de c.r. man in het one tier board) en die eigenaar wil niet in gesprek met de c.r.??

want dan sta je dan na 5 maanden in een nieuwe vorm.....

wel iets waar jullie over na moeten gaan denken!!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016 om 19:37u

Ja eeeh.... Inderdaad, en ook , wat als de derde wereldoorlog uitbreekt......

Hoe de mensen in de raad komen ? , als men meent dat de verandering een verbetering is .....
ik ben I.i.g. erg blij met de unieke situatie dat bij NAC supporters een stem hebben in het reilen en zeilen van de club.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven