of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

19 oktober 2015
Alfred Schreuder


Eric Hellemons liet gisteren in het interview met Omroep Brabant nog ontvallen dat de nieuwe trainer hoogstwaarschijnlijk deze week al zal aansluiten. Dat zal in ieder geval niet Alfred Schreuder zijn. Volgens de immer betrouwbare Televaag heeft de oud-NAC’er en voormalig hoofdtrainer van fc twente er weinig trek in om zich opnieuw in de puinhopen van een club te storten.

Afgelopen week zouden er gesprekken zijn gevoerd met enkele kandidaten, waaronder Marinus Dijkhuizen (woensdag). Deze kandidaten passen in het geschetste profiel van moderne trainer die duidelijk is en een voorbeeldfunctie kan vervullen. Het zijn zo maar even wat termen.

Het lijkt aannemelijk dat het technische hart van de club (Goetzee en Peek) de hoofd kandidaat nu in beeld heeft en een afspraak aan het inplannen is voor het afrondende gesprek. Gokje: Woensdag presentatie?


Bron : De Rat, Telegraaf


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Alfred Schreuder

13-okt-2015
`NAC praat deze week met Marinus Dijkhuizen`...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 12:42u

Meerdere `kenners` hebben gemeld dat met deze groep veel meer uit te halen valt , je zou zeggen dat dit moment een heel mooi moment is om te beginnen bij NAC , Alfred , jongen toch......

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 12:48u

Nou Hoog...Schreuder is net onder supportersdruk weggekickt bij het eveneens onrustige Twente, heeft waarschijnlijk een goeie afkoopsom mee gehad dus die zal denken "geef mijn portie maar aan fikkie". Als hij na Twente ook bij NAC afgefikt wordt is het einde trainerscarriere voor `m.

Wel jammer, denk wel dat het een goeie was geweest. Onder HtC diens verlengstuk in het veld. Goeie tacticus, als je het mij vraagt.

Anyway: next.

Haze

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 12:48u

Heel begrijpelijk. Na debacle bij Twente zou ik ook niet in NAC stappen. Wel fijn dat dit óók weer op straat ligt.

ennaajseejer

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 13:40u

Laat me raden, die profielschets bestaat uit:
1 moet een trainers diploma hebben
2 moet bij ons prachtige NAC willen werken
3 moet een achterhaald 433 systeem willen spelen
4 moet willen werken met in een organisatie met op bestuurlijk nivo geen enkele voetbal-know-how
5 moet zich wekelijks de kritiek van zo`n 10.000 onbezoldigd amateur-trainers op de tribune (en op internet) die het beter weten laten welgevallen

gaot`ur maor aonstaon :-)
Hup NAC

steef

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 13:40u

Die wil zijn afkoopsom niet op het spel zetten.
Anders kan ik mij die houding niet voorstellen. Alsof hij bij een andere club een kans gaat krijgen als hoofdtrainer.

Al Pacino

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 14:46u

Alfred heeft er "weinig trek in." Dit komt dan mooi uit, want ik had er al enige tijd "weing trek in" dat men bij NAC Schreuder zou aantrekken. Want, zoals ik mij nog heel goed kan herinneren, zijn er binnen NAC heel veel personen die helemaal geen trainer meer wilden hebben met een NAC-verleden!??
Trouwens Alfred werd bij FC Twente door de supporters werkelijk al enige tijd uitgekotst. Waarom zouden wij er dan nog aan beginnen, zeker als wij geen trainer met een NAC-verleden wilden hebben?

Ik ben wel benieuwd welke trainers nu tot de uitverkoren groep van 5 (?) behoren. Been? Fräser? ("Al zou de gezochte trainer bij een andere club werkzaam zijn, dan trekken wij hem daar weg." In ieder geval wel Dijkhuizen. Woensdag wordt het bekend? Afwachten maar.

VB

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 16:22u

Door zijn dekbed staat er al tijden een streep door de naam schreuder in mijn hoofd...

fvf6

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 16:43u

Dijkhuizen zie ik niet zitten, Henk Fraser lijkt me wel wat en anders Jurgen Streppel die hebben wat bewezen

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 17:00u

Is Luhukay een reële optie? Of Mario Been? Fred Rutten? Harm van Veldhoven? Henk Fräser binnenkort? Niet per se allemaal mijn favorieten

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 17:02u

...maar hebben wel allemaal wat laten zien en hebben volgens mij duidelijkheid hoog in het vaandel. Wel stuk voor stuk mannen die je niet voor slechts 1 seizoen zou halen dus hopen dat er een echte voetbalvisie achter het beleid zit bij NAC!

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 17:08u

@AS

uit dat lijstje wat je noemt zie ik Fred Rutten het minst graag komen.
Zodra hij tegen beperkingen aanloopt (mag geen versterking halen), dan loopt `ie weg onder het motto `het bestuur is niet ambitieus genoeg`. Heeft hij bij zowel Vitesse als Feyenoord gepresteerd.
Die moet je dus bij NAC niet willen hebben rondlopen.

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 17:20u

Ik houd het op Zeljko Petrovic. Iemand die geen NAC-verleden heeft en toch bij de club past. Iemand die op discipline hamert. En ook iemand die bouwt op een degelijke verdediging. Mijn zegen heeft ie!

jordyvantreijen

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 17:29u

@ Hugh
Van alle namen die ik voorbij heb zien komen lijkt dat mij inderdaad met stip de beste keuze! Heeft verstand van voetbal, durft een groep aan te pakken en past ook nog eens bij onze club!
Toch denk ik dat hij het niet gaat worden... Ik denk dat Dijkhuizen de nieuwe trainer gaat worden. Benieuwd of hij deze (in potentie) sterke selectie eindelijk aan het voetballen krijgt!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 18:02u

@ Hugh - verrassende naam, dat wel, maar ik vermoed juist dat hij het helemaal niet voor elkaar gaat krijgen hier. Petro Is nooit echt ergens hoofdtrainer geweest waar hij echt iets heeft kunnen bewijzen. Enkel de bijna-promotie in 2008 met rkc is iets.

Verder voornamelijk assistent, ik vermoed - en niet alleen door zijn Balkan achtergrond - dat hem eenzelfde lot beschoren zou zijn als Gudelj. Een loner die verdrinkt in de poel des verderfs, ook wel NAC Breda genoemd. Qua persoonlijkheid denk ik dat hij het niet waar kan maken als het niet gaat zoals hij het wil, maar dat is puur mijn idee van hoe ik hem ken van televisie.

Wat Rutten betreft, WW, heb je inderdaad een punt. Ik ben benieuwd welk konijn er uit de Hoge Hoedzee komt.

rats

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015 om 19:30u

Schreuder kon met een kampioenteam nog niet in de top 3 eindigen, wat heeft hij gepresteerd dan......

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015 om 8:45u

Misschien kan "de harde kern" even bij Schreuder langs en hem een NAC dekbed aanbieden? Dan is hij zo om.

Overigens denk ik dat hij een betere keuze zou zijn dan Dijkhuizen, die nog niets heeft laten zien - als trainer of als speler - op het hoogste niveau. Maar goed, wat dat betreft Is Schreuder ook geen garantie voor succes. Ik ben benieuwd. Vooral naar de invulling van de rest van het `technisch hart` bij NAC. Hoe langer ik erover nadenk, hoe vaker ik denk dat je misschien helemaal geen TD nodig hebt. Maar dat hangt helemaal van het takenpakket en de verantwoordelijkheden van deze rol af.

Volgens mij heb je binnen een BVO als NAC op technisch vlak behoefte aan, even kort door de bocht:

1) een trainer/coach van het eerste met zijn (of haar!) assistenten
2) iemand die de jeugdopleiding coördineert
3) iemand die verantwoordelijk is voor de scouting
4) iemand die verantwoordelijk is voor het kopen en verkopen van spelers
5) iemand die het grote plaatje ziet en/of de lange termijn bewaakt

Meer kan ik zo niet bedenken. Vaak wordt alleen (4) gezien als taak voor een TD, dat is immers wat de buitenwereld aanspreekt, naast de resultaten. Over de gehaalde en niet-gehaalde spelers heeft iedereen een mening, ik ook. Als je dus met je kop op tv wil, zorg je dat je daar verantwoordelijk voor bent.

Als het erop aankomt, worden (4) en (5) vaak gecombineerd als taken van de TD, en bij NAC was het zo ongeveer ook nog (1) en (3) de afgelopen tijd - en eigenlijk ook (2) voor Gilissen die job kreeg. Te gek voor woorden. Dat maaskant het dan niet redt, kun je hem bijna niet eens meer aanrekenen, het is bijna gewoon sneu. Zijn eigen grootheidswaanzin en het feit dat hij het handig heeft gespeeld eind vorig seizoen om al die verantwoordelijkheden te krijgen - dat kun je hem wel degelijk kwalijk nemen. Helaas tuinden de verkeerde mensen erin en kreeg hij het voor elkaar.

Goed, terug naar mijn punt. Als de primaire taak van een TD zou zijn het halen en brengen van spelers, waarom moet zo`n figuur dan in godsnaam `directeur` heten? Zou het niet genoeg zijn om 1 algemeen directeur te hebben, 4 hoofdverantwoordelijken op technisch vlak (1-4 hierboven) en die groep gezamenlijk (eventueel aangevuld door een (extern) klankbord - met verantwoordelijkheid) verantwoordelijk te maken voor (5)? De haalbaarheid hiervan is wel afhankelijk van de personen die je aanstelt op de posities, maar dat zou echt wel te doen moeten zijn als je het mij vraagt.

Óf ik zit helemaal mis, maar dan zou ik wel heel graag willen weten hoe NAC het pakket van taken en verantwoordelijkheden van een TD voor zich ziet. Die profielschets, dat geloof ik wel.

En op naar vrijdag! HUP NAC!!

RS

Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015 om 9:58u

Zadel een nieuwe TD niet op met een trainer met een langjarig contract.
In voorkomend geval gat die TD het als excuus gebruiken.
Mijn advies: een sterke interim-trainer met bewezen capaciteiten, wiens carriere niet afhangt van 10 maanden NAC.
Als er een potje gevonden kan worden: Been of Ten Cate.
Beiden hebben een track-record elftallen resultaten te laten behalen.
Op 1e en op eredivisie-niveau.

Braskovic

Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015 om 9:11u

Het lijkt er op dat er twee namen zijn, daarom wordt het nu Schreuder of Dijkhuizen?

Of komt er nog een andere `konijn` uit de hoge hoed?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven