homepage
bookmark
print
of log in voor extras
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

23 april 2015
Wedstrijdvoorbereiding: paniekmachine roert zich weer


En hop. Ofdat er geen belangrijke wedstrijd op t programma staat...

Blijkbaar hebben nieuwe inzichten ertoe geleid dat morgen hals over kop getest moet worden of t stadion in gaat storten. Paniek in Breda dus. Er wordt later beslist of er uberhaupt gevoetbald mag worden zaterdag. Dat is afhankelijk van de metingen morgenvroeg. Dan wordt bekeken of het veilig genoeg is, of dat er langer werk nodig is om te repareren. Uitstel van de wedstrijd naar 2 mei is een optie.

Aan welk dubbel agendaatje we dit nu weer te danken hebben weten we nog niet, maar dat het niet helpt in de strijd tegen degradatie dat is wel duidelijk. Kan iemand die paniekfabriek terug de Raadszaal in schoppen?


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


25-apr-2015 NAC-HER (1-3)

24-apr-2015
Met spoed gezocht: Zandzakken sjouwers in ...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Ata

Geplaatst: donderdag 23 april 2015 om 23:44u

Hier heeft de gemeente verdorie twee weken de tijd voor gehad. Ongelofelijk.

Haze

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 0:15u

Bizarre wending zeg. Ongelooflijk als ik zaterdagavond niet gewoon pot voetbal zit te kijken. Man man man.

muskeklier

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 6:26u

wat ik me afvroeg he,,,

zouden die 2 partijen toch geen verbond hebben gesloten met jwvd?

als nac degradeert is het minder waard, en dus alles aangelegen om nac te laten degraderen.....

het is alweer net als alle jaren WIJ VS DE REST!!!!!!!!!!

als het nac stadion toch een keertje overgeslagen moet worden welke wordt het dan... met minimaal 19k toeschouwers?
ik denk dat je maar een paar over houdt,,

heerenveen, groningen, vitesse, twente,eindhoven,rotterdam, amsterdam alkmaar en utrecht

wellicht heb ik wel een volgende poll te pakken!!

of spelen we volgende week live in bredanu #nacpraat?

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 8:08u

Ik mag hopen dat dit niet het gevolg is van een wedstrijdje "wie heeft de langste piemel". Zijn reputaties (van VVD, D66 en dat 2e bureau) belangrijker dan het algemeen belang? Daar heeft het namelijk, vanaf de buitenkant gezien, helaas toch alle schijn van.

Want je hebt hier na de vorige thuiswedstrijd we-ken-lang de tijd voor gehad. Je had dus indien nodig (waar ik allerminst van overtuigd ben) allang kunnen stutten. Je bent dus in de gelegenheid geweest op een ordentelijke wijze rustig voor een oplossing te zorgen zodat die wedstrijd morgen `business as usual` kan doorgaan. Die kans heb je nagelaten, en dit moet dan per se de dag voor de wedstrijd? Sterker nog, pas vanmiddag testen zodat je echt met het mes op de keel staat? Toevallig in de uitermate verdachte zin des woords, als je het mij vraagt.

Enfin, met die (gegronde) vermoedens mijnerzijds kunnen we niks, de situatie is zoals die is dus we laten nu maar de deskundigen hun metingen doen. Wat er vervolgens moet gebeuren, is mijns inziens het volgende:

1. Verifieer of het veilig genoeg is voor de komende pakweg 6 weken. Doe dit wel aan de hand van normale (!!) aannames. Dat de hele Hoofdtribune massaal synchroon staat te springen is GEEN normale aanname. Pakt die test goed uit -> niets aan de hand en business as usual. Zo nee, stap 2.

2. Verifieer vandaag(!) of je met stutten de situatie voldoende veilig kan krijgen om NAC - Heracles 2 mei in een vol stadion te laten spelen. Zo ja -> doen. Kan je dat vandaag niet verifieren of krijg je het uberhaupt niet veilig, dan stap 3.

3. We spelen hoe dan ook gewoon morgen. Het is onzin een heel stadion leeg te laten bij problemen met 1 tribune en bij uitwijken ben je je thuisvoordeel kwijt. Dat is allemaal niet in het belang van NAC. Om dat op te lossen gaan we:
a. Alle verkochte losse kaarten ongeldig verklaren. Helaas. De mensen die een kaartje gekocht hebben krijgen op inlevering van hun kaart hun geld terug.
b. Hoofdtribune-seizoenkaarthouders en -sponsors worden verdeeld over de B-Side, Eretribune, vak G en vak I, op de kaarten die normaliter los in de verkoop gaan.

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 8:35u

Gisteren werd in de gemeenteraad motie na motie ingediend door de oppositie. Van Lunteren moest vallen, Bergkamp zijn excuses aanbieden en van de Berg moeten ze sowieso al niet. Laten we ons niet foppen door dat gekonkel in het stadskantoor.

Laten we ook vooral niet voorop lopen in de paniekpolonaise. Het is vergelijkbaar met wanneer er een ramp of iets tragisch gebeurt. De race om het uiten van medeleven is vele malen groter dan de bereidheid om oplossingen of steun te bieden. Laten zien dat je betrokken bent, daar gaat het tegenwoordig om.

De urgentie die nu gegeven wordt is absurd. Men doet alsof iedereen die vorige wedstrijd op de hoofdtribune gezeten heeft door het oog van de naald is ontsnapt aan een wisse dood. Zelden zo`n kolder gelezen, het gaat hier helemaal niet om de discussie over veiligheid. Het gaat over het gelijk van de oppositie. Dat is het allerbelangrijkst in hun ogen. En NAC mag het weer oplossen.

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 8:39u

@Mieshoop

Je bent vaak goed geinformeerd, dus dat zal nu ook het geval zijn. Ik was er al bang voor. Stel gore hufters.

chiel

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 8:44u

Ik ben geen bouwkundige, verre van zelfs, maar zo`n inderhaast opgetuigde test is toch een grote klucht? Gaan die zakken kunstmest bewijzen of het zaakje (on)veilig is?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:13u

Lache....... , we hebben hier op de site te maken met mensen die werkzaam zijn in de bouw en ook nog gespecialiseerd in rapporten opstellen van risicoconstructies....
Wat een toeval ....... !
Ik zeg , kan het , spelen a.s. Zaterdag , kan het niet , dan niet eej.....
Wel of geen belangrijke wedstrijd , boeiend , zak `t in mekaar , wat dan ?

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:16u

Hoe het ook zij: hoe is het godfurdegodfurdegodfur mogelijk dat dit pas op dit moment duidelijk wordt? Terwijl al wken bekend is dat er problemen zijn?

En hoe is het vooral mogelijk dat Justin G. gisteren kennelijk heeft gezegd dat NAC dit pas vanaf half vijf s middags weet.".

Daar zit je toch 24/7 op? Daar huur je toch specifiek iemand met kennis en kunde voor in om full-time mee bezig te zijn?

Wat is dit nu weer voor liederlijk amateurisme?

Je weet dat je in dit soort akkefietjes speelbal kan worden van het politiek toneel en dat moet je dus vr zijn. Daarmee moet je pro-actief bezig zijn.

Het is veel te gemakkelijk om naar de politiek als boosdoeners te wijzen.

NAC lijkt echt een complete boterberg op het hoofd te hebben.

Bah.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:27u

PN , da`s een appart standpunt....
Er zijn twee onderzoekbureau`s mee bezig geweest , de n zegt zoiets van `geen direct gevaar` en de ander zegt dat het toch ernstiger is....
Moet NAC dan ng een onderzoekbureau raadplegen , en daarna als het rapport niet bevredigend is ng n ?
Timing is belachelijk natuurlijk maar een test zoals men n uitvoert kan de gemoederen bedaren en mensen (deskundigen en geen ratdactieleden het liefst ) overtuigen of het een `go` is en geen `no` .....
Teksten op Twitter zo van , "er zijn 400 wedstrijden gespeeld zonder problemen , waarom zou er dan nu iets fout gaan" vind ik een beetje lomp , maar dat vind ik.....

FC Zaadloos

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:31u

Ben zojuist gebeld door een vriend van me die werkzaam is op de CLTV in Zundert, momenteel wordt daar 37 ton aan kunstmest geladen bestaande uit zakken van 25KG per stuk. Deze gaan richting stadion voor de zogehete test!

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:35u

@Hoog

dat is poepie simpel.

Er is sprake van een constructiefout en scheuren.

Constructiefout wil zeggen wat het zegt: een fout in de constructie. Die zit er dus al vanaf dag 1, in ons geval dus ergens in 1996. Maar al bijna 20 jaar staat het stadion ondanks die constructiefout nog steeds overeind.

Die scheuren zijn al sinds jaar en dag bekend. Maar na al die jaren staat het stadion ondanks die scheuren nog steeds overeind.

Als het allemaal zo erg was, had niet alleen die wedstrijd tegen Dordt geen doorgang mogen vinden, maar had je al jaren niet meer in het stadion mogen voetballen. Nog sterker: misschien zelfs had er nooit ook maar 1 bal mogen rollen; een constructiefout is zoals gezegd nu eenmaal letterlijk "een fout in de constructie". Geloof jij dat?

En als ik dan Mieshoop`s betoog lees met die ingediende moties van de oppositie, dat combineer met deze procesmatig uitermate rare gang van zaken (dit is echt een extreem voorbeeld van `te elfder ure`: stutten en een test uitvoeren een dag voor de wedstrijd terwijl je daarvoor wekenlang de tijd had), dan weet ik wel genoeg.

Bottom line is dat dat stadion echt niet voor de zomerstop instort. Daar hoef ik geen bouwkundige voor te zijn om dat te concluderen. Er zit heus iets niet goed hoor in de Hoofdtribune, daar ben ik wel van overtuigd. Maar dat lossen we na het laatste fluitsignaal dit seizoen op. Niks wat na bijna 20 jaar constructiefout en jarenlang aanwezige scheuren, en dit alles zonder incident, niet nog een paar weken kan wachten.

1e rijtje

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:47u

Onze nieuwe burgemeester nu al in de paniekstand ?? dat had hij een paar jaar geleden moeten doen in het fietsenhok van het Gemeentehuis in Nijmegen.....

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 9:54u

@ Hoog

Ja. NAC had naar aanleiding van de berichten uit een ver(der) verleden en naar aanleiding van de berichten van een week of drie geleden zlf actie moeten ondernemen.

Het is volstrekt gebruikelijk dat een huurder zelf een deskundige inschakelt om de bouwkundige staat van het gehuurde te doen testen, met name wanneer er al dan niet sprake is van gebreken.

En zeker wanneer je met de overheid als "huisbaas" van doen hebt en geen slachtoffer wil worden van het "Politisches Umfeld".

Overigens neem ik aan dat de gemeente als huisbaas aansprakelijk is voor de als gevolg van dit gebrek door haar huurder "reeds geleden en nog te lijden schade" of is dat ook alweer gexonereerd?

Want als dat zo zou zijn, dat NAC zelf verantwoordelijk is voor de staat van het stadion, dan is het helemaal taak van NAC zlf om hier op de troepen vooruit te lopen.

nac rompertje

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:08u

Hoor ze hugodvr nu al lache in stilburg zakke strond als stand inn.
wat n gezichtsverlies .
die strondkar komt nu letterlijk over ons heen.
ben bang dat de spreekwoordelijke gifbeker nog niet leeg is.
wat een senario man man.

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:09u

Nog een aanwijzing dat dit er 1 voor de buhne is. Ik kan dit steeds moeilijker serieus nemen in elk geval. Het gaat om de test die uitgevoerd gaat worden om te bepalen of NAC - Heracles doorgang kan vinden.

Want het ging toch om het gevaar wat kan ontstaan als synchroon iedereen op de tribune een bepaalde beweging uitvoerde? Dat dan een frequentie zou kunnen ontstaan die een gevaar zou kunnen vormen? Oftewel: het ging m.i. bij uitstek om dynamische belasting van de tribune.

En wat doen we als ultieme test?

We leggen na het stutten 1500 kunstmestzakken van 25 kg weg...! Oftewel hartstikke statische belasting dus! Natuurkundig is dit puur appelen met peren vergelijken. Of hebben we kunstmest weleens zien opspringen na een doelpunt, elkaar dronken van geluk in de armen vallend? Swingen op de klanken van Albert Brosens` He He He He Hup N.A.C.? Meedoen, godbetert, met de wave?

Dit verzin je toch niet?

Gewoon voetballen met die handel morgen, en na het seizoen de nodige maatregelen realiseren.

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:11u

Misschien was deze constructie ook met kunstmest getest

http://www.nu.nl/algemeen/4036921/katheder-in-tweede-kamer-stort-in-tijdens-debat.html

Waddinxveen

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:25u

Sorry beste mensen, maar uit veel reacties blijkt dat de meest recente informatie nog niet bij iedereen doorgekomen is. De situatie is inmiddels dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid is ingeschakeld. Dezelfde jongens die de Schipholbrand en de MH17 ramp onderzochten. Die komen niet voor een losliggende traptrede.

Dus even samengevat: de situatie was oorspronkelijk dat rapport 1 (Den Boer CCI) verklaarde: situatie ernstig, maar geen bloedspoed terwijl rapport 2 (ABT, ingeschakeld door VVD en D66) dat in twijfel trok. Ik kan me best indenken dat de inzet toen deels een politieke achtergrond had.

Deze week zijn die twee expertisepartijen echter zo verstandig geweest om elkaars bevindingen naast elkaar te leggen. Samen zijn ze tot de conclusie gekomen dat mogelijk bij bouw uitgegaan is van verkeerde constructieberekeningen en dat de situatie dus inderdaad WEL urgent is. Zij zijn daarmee naar de gemeente gestapt die niet anders kan dan in aktie komen. Het gaat er hier dus helemaal niet meer om dat VVD en D66 terecht twijfelden, maar dat er NU aktie ondernomen moest worden.

Met beton is het heel simpel: zodra het gaat scheuren zit er iets mis in de constructie. Bij piekbelasting (lees: uitverkocht stadion bij een belangrijke wedstrijd waar de emoties hog op kunnen lopen) geeft dat beton vervolgens niet nog even vriendelijk een waarschuwing door langzaam door te buigen of te gaan piepen en kraken. Nee, het breekt gewoon doormidden. Gevolg: kans op tientallen doden en een nationale ramp. Alle media (inclusief deze site) zullen zich een dag later afvragen waarom er niet eerder ingegrepen was.

Ik hoop net als jullie dat die wedstrijd gewoon doorgaat in een volle bak, maar inmiddels is het volgens de experts op dit moment gewoon russisch roulette om te wachten met maatregelen tot eind van het seizoen.

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:38u

@Waddinxveen

Kunstmest als indicator voor een uitverkocht huis waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Jij weleens kunstmest meegemaakt bij wie de emoties hoog opliepen?

Hou dan die test gewoon niet.
Concludeer dan meteen dat de Hoofdtribune onveilig is, sluit die en huisvest de hoofdtribuneklanten op de overige tribunes ten koste van losse verkoop; los verkochte kaarten voor Heracles worden helaas ongeldig verklaard en mensen krijgen bij inlevering van hun los kaartje hun geld terug. Dan ben je klaar.

nac rompertje

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:39u

Maar nou wordt er dus met zakke strond een test uitgevoerd.
komen die scheuren daar aan din kaaant van de tribune dan door t ruften?
krabbel aan mn hoofd snap rr niks meer van.

nac rompertje

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 10:57u

Pokon op de shirts volgend jaar wel omslachtig om t op deze wijze kenbaar te maken.
Guerilla tacktiek chapeau

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:15u

Even het betoog van Waddinxveen recapituleren. Op het oog snijdt het best hout wat hij zegt. Maar er zitten toch ook rare zaken in.

Want de MH-17 jongens die niet voor een losse stoeptegel komen moesten dus ingeschakeld worden, omdat de situatie WEL urgent was omdat mogelijk (!) een verkeerde belasting berekend is. Voeg daarbij emoties die op een volgepakte tribune hoog op kunnen lopen. Tientallen doden en een nationale ramp als mogelijk gevolg. Prima.

Maar als die ramp zich daadwerkelijk voltrekt kunnen die MH-17 jongens zich nu in elk geval verschuilen achter een kunstmesttest. Dan ziet iedereen onmiddellijk hoe deugdelijk en grondig men tewerk is gegaan, dat men de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk heeft nagebootst met kunstmest want zeker de meer recalcitrante kunstmest staat bekend om kun vervelende synchrone bewegingen (dus ook de dynamische belasting van het stadion is met deze test uitstekend geborgd, niet enkel de statische), dus alle handen kunnen in onschuld gewassen worden en worden er verder geen vragen meer gesteld. Yeah, right.

Mijn conclusie: kap met die interessantdoenerij, voetballen, en na het seizoen de situatie oplossen.

En mocht het nou allemaal echt zo erg zijn, staak dan de losse kaartverkoop in het vervolg voor de hoofdtribune en geef voor nu die mensen hun geld terug en van posteer het resterende deel van die 1200 mensen elders in het stadion.

Haze

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:26u

Het is hoe dan ook een verhaal vol verliezers. Toen dat onderzoek voor Dordrecht uitkwam, had de gemeente daar in ieder geval niet met gestrekt been in moeten gaan. Nu komt het vanuit NAC en de gemeente beetje knullig en amateuristisch over. Maar goed, niks nieuws onder de zon. Hopen dat we morgen gewoon volle bak de belangrijkste pot van het seizoen kunnen ballen. Daar zou het over moeten gaan nu. Hup NAC!

Ata

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:27u

Waar ik, als leek op dit gebied, heel moe van word: blijkbaar is de verwachting, als de test negatief uitvalt, dat binnen een week het probleem (tijdelijk) op te lossen is. Anders slaat 2 mei als alternatieve datum nergens op. Als die knappe koppen vorige week met elkaar aan tafel waren gegaan, was het doorgaan van NAC-Heracles dus helemaal geen onderwerp van gesprek geweest. Of zie ik dit verkeerd?

Al Pacino

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:38u

Laat ik voorop stellen dat ik totaal niets weet van bouwkunde en dat ik veel bewondering heb voor mensen die dit wel hebben.

Wat ik mij wel afvraag is : Hoe is toch mogelijk dat deze situatie nu, aan het eind van de competitie, actueel is geworden. Laat de Gemeente, als eigenaar van het stadion, dan niet periodiek professionele keuringen verrichten? En wie is er in Godsnaam verantwoordelijk voor deze (mogelijke) constructiefout? Dit lijkt mij de bouwer van het geheel. En wat is hun deskundige reactie geweest?
Twee onderzoekbureaus werden ingeschakeld, maar er is geen sprake van een eensluidend advies. Noch NAC en noch welk bestuurslid dan ook kan iets verweten worden.
Stel je eens in de plaats van NAC Breda, welk bestuurslid en trainer. Wat een afgrijselijke situatie als je in de belangrijkste fase van de competitie zit!

@portugese naccer, begrijp ik nu goed uit jouw relaas dat jij Justin Goetzee weer iets kwalijk gaat nemen? De Gemeente Breda is de eigenaar van het stadion en het lijkt mij dat zij bepalen of er wel/niet gespeeld kan worden. Justin kan het met hun beslissing wel/niet eens zijn, maar zij bepalen wat er gebeurt. Een verwijt richting NAC Breda lijkt mij niet op zijn plaats!

@WW, met jou ben ik het voor 100% eens. De fout in de constructie zit er al vele jaren. En nu zou ineens op stel en sprong een gevaarlijke situatie zijn ontstaan? En de laatste paar wedstrijden zouden nu ineens niet gespeeld kunnen worden? Vreemd, heel vreemd.
Ik eindig met jouw laatste alinea:

Bottom line is dat dat stadion echt niet voor de zomerstop instort. Daar hoef ik geen bouwkundige voor te zijn om dat te concluderen. Er zit heus iets niet goed hoor in de Hoofdtribune, daar ben ik wel van overtuigd. Maar dat lossen we na het laatste fluitsignaal dit seizoen op. Niks wat na bijna 20 jaar constructiefout en jarenlang aanwezige scheuren, en dit alles zonder incident, niet nog een paar weken kan wachten.


Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:49u

Tja WW .... , wat Waddinxsveen steld is hoe je het k kan bekijken , iets andere nuance als b.v. Die van de ratdactie...
Wat betreft het nut van deze test , ik als leek vind die bijna net zo onzinnig als jij maar aan de hand van veel doorzakken na het plaatsen van de zakken gewicht kan wellicht ook af te lezen zijn hoeveel beweging erin zit , vervolgens zou het dan uit te rekenen zijn wat er gebeurt als er een groot gewicht (NAC-gekken) staat te springen ..... , eeeh.... , of zoiets....
Ik hoop dat er later een rapport komt wat uitlegt hoe men door dit onderzoek kan zien hoe het tribunedeel zich gedraagt met springend publiek want anders begrijp ik net als jij geen biet van dit `lollig getimed` gebeuren.

Ik zeg wl , geen veiligheidsrisico lopen , hoe belangrijk deze wedstrijd ook is , los van politieke spelletjes , vingerwijzingen ,

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:53u

@PN , ik weet niet hoe men doorgaans met deze dingen doet als `huurder` ..... , wellicht heb jij daar meer kijk op.
Misschien is door NAC overwogen om dit dan niet te doen omdat zoiets in de papieren kan lopen .....
Aansprakelijk zal hopelijk NAC in deze niet zijn toch ..... want dn is jou visie zeer terecht natuurlijk.

TvM

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 11:55u

En toch wordt de (politieke) discussie gevoerd op basis van argumenten.
Omdat deze verschillend blijken, moet dat a la minute goed worden uitgezocht. Het gaat ergens om immers.
Hoe dit zo ver heeft kunnen komen en uitgerekend op dit moment past bij een latere evaluatie.
Nadat nu zsm voor de korte termijn uitsluitsel wordt verkregen, kunnen we pas weer verder met de oplossingen. Voor (tijdelijk) herstel en voor de wedstrijd van morgenavond. Tja,

Sjak

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 12:22u

Een vraag aan de insiders WW etc.. is er niet een aantal jaar geleden een verbouwing uitgevoerd waar draagbalken verwijderd zijn voor de skyboxen of iets, er staat me bij dat ik ergens dat gelezen heb.

Trouwens eens met de menig van WW, JG heeft al aangegeven sowiezo te spelen, al is het zonder publiek.

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 12:25u

@Hoog

Weet je wat de pest is met deze test?
Dit is een belasting met dood gewicht, en als zodanig onzinnig. Want kwam uit al die rapporten niet juist naar voren dat het gevaar kwam uit een bewegende massa, liefst synchroon?

Juist als de publieksveiligheid voorop staat, en je bent er zo godsgruwelijk van overtuigd dat dat in onmiddellijk gevaar is, dan moet je er zorg voor dragen dat je zo dicht mogelijk de werkelijkheid nabootst.

Dus je zorgt voor een analogie van 1200 mensen: 1 of meer objecten die in gewicht, drukverdeling en beweging (!!!!!) 1200 mensen nabootsen, liefst mensen `waarbij de emotie hoog oploopt`. Hoe representatief zijn 1500 niet-bewegende volslagen emotieloze zakken kunstmest a 25kg als vervanging voor 1200 bewegende hoog-emotionele mensen a 80-85 kg?

Ik zeg niet dat er niets aan de hand is. Er is vast iets wat gerepareerd moet worden. Maar ik heb wel enorme twijfels aan de urgentie die men er nu aan geeft. Daar geloof ik niet zo in. Niet alleen zit die constructiefout er al vanaf dag 1 in en staat het stadion inmiddels alweer 20 jaar, maar anders voer je zo`n test ook serieuzer uit - veel meer op de werkelijkheid gelijkend - of sluit je onmiddellijk dat deel van de tribune af. En dat gebeurt dus ook niet.

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 12:27u

@Sjak

daar vraag je me wat. Heb dat ook ergens gelezen, volgens mij in 1 van de reacties op deze site, maar kan `m zo gauw niet terugvinden.

Maar dat stadion stort morgen niet in. En over 6 weken ook niet.

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 12:42u

Ach Hoog, het gaat alleen maar om het stadion waarin NAC de wellicht belangrijkste wedstrijden uit haar historie moet spelen.

Als je weet dat daarmee wat loos is (want dat is er, dat weten we nu al lang) dan houd je in de gaten wat daarmee gebeurt.

Want je wil n niet dat er jouw primaire doelgroep (de supporters) fysiek iets gebeurt n je wil niet dat er er een belangrijke wedstrijd niet door kan gaan.

En wat staat er nu te gebeuren? De supporters lopen kennelijk wl gevaar en de wedstrijd van morgen kan wellicht niet doorgaan.

`t Is een bloody shame.

Waddinxveen

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 13:15u

@ WW en gelijkgestemden

Ik begrijp je punt, maar daar gaat het op dit moment al niet meer om. Waar het wel om gaat is dat verschillende experts het er op dit moment over eens zijn dat er een (in hun ogen) te grote kans is op brokken. Hoe groot die kans moet zijn? 1 op 1000, 1 op 1.000.000? Geen idee. De kans dat een vliegtuig uit de lucht geschoten kon worden boven Oekraine zat bij vertrek van MH17 van Schiphol misschien ook wel ergens tussen die marges. Achteraf zegt iedereen inmiddels: als we die kennis hadden gehad, hadden we er toen niet meer overheen gevlogen. Hetzelfde geldt voor de vuurwerkramp in Enschede. Achteraf gezien had er nooit zoveel explosief spul bij elkaar mogen staan. Het was allemaal achteraf praten. Zeggen dat het al jaren lang goed gaat is hetzelfde als zeggen dat er tot vorig jaar ook jaren lang vliegtuigen ongeschonden over Oekraine zijn gevlogen...

Een betonconstructie mag een bepaalde `rek` hebben bij een bepaalde statische belasting. Het enige dat de test van vandaag uit moet/kan wijzen is of die norm overschreden wordt bij een vooraf als veilig bepaalde belasting.

Stel dat die norm inderdaad overschreden wordt, dan gaat de wedstrijd echt wel gewoon door, alleen met een minder belaste hoofdtribune. Hoe NAC dat op moet lossen? Geen idee. Is de bouwer van het stadion nog steeds sponsor? Laat die i.i.g. lekker thuis blijven. Kunnen ze meteen de bouwtekeningen en constructieberekeningen nog eens doornemen

Ratatouille

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 13:25u

Ik geloof never nooit nie dat die wedstrijd door gaat. Wat al terecht aangehaald werd hier, is dat de gemiddelde beambte zijn eigen hachje wil dekken. Dus er zal niemand zijn die zijn fiat zal geven bij enige twijfel.
Overigens is de gemiddelde wet- en regelgeving aangaande veiligheid gebaseerd op de grootst mogelijke rampscenario`s. Dus in dit geval wordt er waarschijnlijk bekeken of de tribune blijft staan als er alle 19000 man uit het stadion op staan te springen in exact hetzelfde ritme met alle 19000 man een zak cement op hun rug van 50 kilo, terwijl er tegelijkertijd brand woedt, die de constructie aantast, terwijl de fundering op dat moment ondergraven wordt door terroristen van IS, enz...

KeesdeJongh

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 13:30u

Zit er soms GAS onder de grond in het Rat Verlegh stadion!? Moet de NAM langskomen!? Forza Breda!

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 14:47u

@Waddinxveen

Als je duizenden kilo`s vuurwerk op elkaar prakt, dan kan een kind voorzien dat er brokken van komen.
Als in een oorlogsgebied het ene na het andere vliegtuig omlaag geschoten wordt (en dat was in Oost-Oekraine zo, met die transport- en legervliegtuigen), dan kan een kind bedenken dat dat ook op grotere hoogte weleens zou kunnen gebeuren.

Omdat het risico in dergelijke gevallen, waarin een blinde nog kon zien dat het fout moest gaan, totaal verkeerd ingeschat is, worden we nu geacht in de stress te schieten omtrent het Rat Verlegh Stadion. Ik vind dit echt zo overdreven.

Enfin. We zullen de tests maar afwachten. Wie weet is het allemaal alsnog een storm in een glas water.

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 24 april 2015 om 16:44u

He he, gelukkig: http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/nacbreda/23967590/__Duel_NAC_-_Heracles_gaat_door__.html


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven