homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 november 2014
Doelpaalbezetter: ‘Hou het ludiek’


Het is 1985 en NAC heeft er weer eens een potje van gemaakt. In die tijd raakte het volk niet in paniek door wat blauwe vinkjes of een op zwart gaande website. In die tijd werd er actie gevoerd. Handen uit de mouwen, de kelen schor, en als dat niet lukte dan gewoon het veld op. Tijd voor actie, zo vinden twee NAC-supporters op die avond midden jaren tachtig, en ze ketenden zich aan de doelpalen vast.

Wat volgt is een diepte-interview waarin de doelpaalbezetter uitlegt waarom hij tot zijn nobele daad kwam: ‘Het is een algemeen protest van wat er leeft in Breda en de regio over het welzijn van NAC, over hoe men met de jeugd om gaat. Hoe het bestuur het al jaren verkeerd doet.’’ Ook de hoofdcontroleur mag wat zeggen, evenals de man die een betonschaar leende bij de ME. Felix Meurders brengt een live verslag van deze wanordelijkheid.

BredaVandaag besteedt vandaag aandacht aan deze opmerkelijke actie en raakt in gesprek met Jos Frijters, de doelpaalbezetter die in het filmpje zijn lot vastberaden ondergaat. Lees het interview met Jos, die aan zijn opvolgers het advise geeft de protesten ludiek te houden. ’Want dat werkt het beste.

Het filmpje dat De Rat enkele jaren terug op het wereldwijde web deelde


Bron : De Rat, BredaVandaag


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

boelie

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 19:50u

L`histoire se répète

Cor Taxi

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 20:01u

Een geweldige actie in den oude Bea.Hoef je tegenwoordig niet meer te doen hoor.Krijg je echt een stadion verbod voor het leven.Ik zie het toch allemaal niet zo somber in .Er gaat heus wat gebeuren bij Nac.Degradatie gaat echt niet gebeuren.

Hopman

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 21:03u

Toen was er nog geen internet waar je je mening op kon verspreiden. Toen voelden we ons net als nu machteloos. We zijn 30 jaar verder en eigenlijk heeft NAC in al tijd die geen ontwikkeling ondergaan. We staan al 30 jaar stil. Hoe kan dat toch? In die tijd konden we ons qua grootte meten met Heerenveen en Fc Twente. Nu laten die clubs ons mijlenver achter. Clubjes als PEC en zelfs Excelsior (!) spelen veel beter voetbal. Het is al jaren kommer en kwel op het veld. Spelers als Kramer lieten we voor niks vertrekken. Nu topscorer eredivisie. Dat doet pijn. Eigenlijk ligt de hele club op zn gat. Van de jeugdopleiding tot de technische staf: het is een complete chaos. Hoe kan je daar in godsnaam nog positief over zijn? Na 30 jaar is de maat echt een keer vol. Ik spreek echte die hard NAC fans die er hun buik van vol hebben. Ze komen eigenlijk alleen nog naar NAC uit gewoonte en om hun vrienden te ontmoeten. Ik vrees met grote vreze dat dit wel eens het laatste jaar kan seizoen kan zijn voor heel veel supporters. Het is na 30 jaar mooi geweest. Kom niet aan dat deze supporters nep supporters zijn of zo want de meesten gaan al langer naar NAC dan velen van jullie hier.

moho

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 23:27u

Brandts, Lokhof, modder, plaggen, en NOAD op tribunes en veld heerlijk !

Peter13

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 6:53u

@Hopman - ik zal niemand een nepsupporter noemen omdat hij of zij de buik vol heeft van de bestuurlijke wanorde. Maar ik zou denken dat die supporters waar jij het over hebt (30 jaar trouw achter NAC) wel wat gewend moeten zijn. Met wat we in het verleden hebben meegemaakt zou je denken dat je als NAC-supporter wel tegen een stootje kan...

hondstrouw

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 9:43u

@Hopman
Ik ben in die 30 jaar nog nooit naar NAC gekomen voor het voetbal...

Cool Hand Luke

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 10:06u

"Degradatie gaat echt niet gebeuren"... dachten ze bij Glasgow Rangers ook. Die club, die vele malen groter is dan ons allerliefste NAC, is ten dode opgeschreven als ze niet heel snel geld bij elkaar kunnen sprokkelen.
Aannemen dat NAC niet zal degraderen / failliet gaan is het gevaarlijkste wat je kunt kunt doen.

Rutski

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 13:09u

Aan t veld heeft het niet gelegen. Sjezus wat ern veld haha, spelen wij in Traaie nog op n beter veld.....oh nee niet overdrijven

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 14:46u

@ Cool Hand Luke

Rangers - het perfecte voorbeeld. Dat is dus waarom NAC zo voorzichtig moet zijn met geld. We hebben een VEEL groter probleem als we failliet gaan of de licentie verliezen dan wanneer we onverhoopt zouden degraderen. In het laatste geval zou het ook tricky kunnen worden - in het eerste geval is het op zeker klaar met betaald voetbal in Breda.

poolshark

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 17:54u

ik zie net een stukje op youtube waarin 2 mannetjes met heel veel dedain oordelen over de acties van anderen.

Het was pas groots geweest als je er geen mening over had gegeven. Praten over scherpe stukjes e.d, hilarisch zoveel misplaatste grootheidswaanzin.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven