homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 november 2014
NAC scoutloos


Nadat Graeme Rutjes eerder dit jaar zijn twee meesterscouts vakkundig heeft buitengewieberd, zijn vandaag twee jeugdscouts voor de roebels gezwicht. Vitesse heeft Maurice Ceulemans en Lichel Pompen overgenomen van NAC.

Beide jeugdscouts werkten anderhalfjaar voor NAC en hebben onder meer de basis gelegd voor de nieuwe elftallen in die periode. Rutjes had grote plannen met hen, hij wilde hun kennis onder meer inzetten om te scouten voor het eerste elftal.

Die vlieger gaat niet op, want beiden kiezen het hazenpad. Geen scouts en geen netwerk, dat wordt weer een transferwindowke anonieme oproepen opnemen voor Graeme. Wie weet loopt er in de Montenegrijnse derde divisie nog een ervaren kopsterke verdediger met leiderschapskwaliteiten rond?


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Statler and Waldorf

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 7:11u

Loop zelf regelmatig op de Bredase velden en zie dat jeugd weet grote regelmaat wordt bekeken en weggeplukt door clubs als willem2 en PSV. Deze NAC-mannen zijn in geen velden of wegen te bekennen.

rimaris

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 7:41u

Ja, Rutjes wanneer reageer je nu eens? Dolende selectie, jouw netwerk stelt niks voor en geen scouts. Ik zeg geen toekomst!

nipse

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 7:48u

Hoeveel scouts heeft NAC eigenlijk?

theo_reet

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 8:40u

Het is toch niet te geloven. ...... Hier zit meer achter !
En benieuwd naar het verhaal van de heren zelf

koekjes_made

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 9:36u

De klapper van van as... god wat begin ik die te missen

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 10:10u

In Rutjes zijn buro, zijn buro zijn buro
In Rutjes zijn buro daar ligt een sinterklaaskado

Het komt vast, het komt vast, het komt vast wel van pas
De klapper, de klapper, de klapper van Van As

muskeklier

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 10:40u

a.s klopt helemaal, die zal die nu wel nodig hebben ja!!

Cor Taxi

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 10:57u

Ik mis hem in ieder geval.Dit is voor van As.Deze is voor Rutjes

McAuliffe

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 10:59u

Komt het ooit nog goed ??
Hoe slaagt onze club er toch in om elke keer de verkeerde mensen aan te trekken.
Tenenkrommend om te horen hoe de sollicitaties van Verbeek en Maaskant afgewerkt werden.
Hoop dat we er ooit nog eens slagen om een capabele directie te krijgen, die ons uit deze puinzooi haalt.
En dan mogen ze van mij op de persconferenties best een spijkerbroek en een shirtje van AC/DC dragen.
Door het huidige beleid is Nac het "lulletje"
van het Nederlandse voetbal.
Ik zal me nooit schamen voor de club Nac (blijft voor mij de mooiste van Nederland)maar ik schaam me regelmatig kapot als het over het beleid en de deskundigheid van de leiding gaat.

FC Goed Bezig

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 11:14u

Alle credits gaan voor mij nog steeds naar Goetzee. Die loopt met zijn hulptroepen het commerciele gat wat pannekoek vEs heeft achtergelaten binnen een jaar dicht De aanstelling van de nieuwe TD hebben we te danken aan onze financiers. Hebben NAC gered maar net zo`n groot netwerk binnen de voetballerij als ik; 0,0. Dan krijg je dit soort belachelijke aanstellingen. Ik kijk jaloers naar de buren: de Stillems hebben niet eens een TD, houden die ton in hun zak en stellen Streppel langdurig aan om sportief de boel te reorganiseren. Zo had het ook gekund……Nu dondert alles bij NAC sportief in elkaar…Ik heb meelij met Justin. Als die onverhoopt vertrekt is het einde helemaal zoek

Tuur

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 11:40u

Duurbetaalde scout vertrekt. Opvolgers stonden klaar maar worden weggekocht...
Wat kan Rutjes hier aan doen? Sterker nog, ze worden niet voor niks weggehaald. Rutjes heeft geen geld beschikbaar. Dit is hem gewoon echt te verwijten.

En v as heeft er al helemaal niks mee te maken.

Monkeyrocker

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 11:53u

Maar wat zou de bedoeling van Vitesse zijn , zijn dit zulke toppers , of gebruiken ze hun scoutingskennis om de talenten in West Brabant naar Arnhem te krijgen ?

Bertus*89

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 11:57u

Het moment is ongelukkig maar mij lijkt het niet al te moeilijk om mensen te vinden die een netwerk hebben dat lokaal, nationaal en eventueel tot het internationale rijkt en voor NAC willen werken als scout. Dus Greame gooi die vacature online!

ennaajseejer

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 11:58u

@Tuur: ff vergeten dat Rutjes vorig jaar Bouwmeester en Brouwers eruitgewerkt heeft, want meneer had andere plannen met de scouting die de beide heren niet zagen zitten? Welke plannen dan?
Rutjes is gewoon een 1e klas prutser. Hij heeft zelf werkelijk nog helemaal niets fatsoenlijks gepresteerd, alleen wanprestaties en voorzetten van anderen inkoppen. Gaat helemaal niets van uit, geen visie, geen plan, niets.

boelie

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 12:33u

Of het nou een terechte constatering is of niet; het moge duidelijk zijn welk spreekkoor er volgende week door het hondenhok aan de Vetkampstraat schalt. Welverdiende +1 voor AS.

remy196

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 12:43u

Mischien een accountje aanmaken op Monsterboard? pffff.... Laatste jaren niet het idee gehad dat we echte goede scouts hadden rondlopen die parels binnen konden halen.

Goede spelers kwamen altijd naar mijn idee altijd via via binnen en van die vreemde buitenlandse verassingen vraag je je ook elke keer af wie dat heeft geregeld.

De Generaal

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 13:06u

Voor geld zwicht iedereen!

WW

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 13:12u

Zie Tuur en de Generaal. Helemaal eens

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 13:30u

@Tuur, ik heb het idee dat ik een woord mis in je eennalaatste zin. Als dat klopt, ben ik het helemaal met je eens!

Ik sta echt te kijken van mensen die Goetzee allerlei zaken verwijten. Straks willen ze hem ook nog weg

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 13:32u

...hebben. Dan denk je pas echt niet na. Dit lijkt me nou de eerste directeur sinds eeuwen die werkt aan de toekomst van NAC. En dat lijkt me belangrijk, jullie ook?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 13:39u

@ boelie - dank. Ik ben het zeker met je eens dat dit wel eens geen terechte constatering zou kunnen zijn. Ik ben geen tegenstander van Rutjes, uiteindelijk moet hij het ook doen met de puinhopen die Van As en vrienden hebben achtergelaten. Het lijkt me de taak van een TD om de hele technische organisatie op poten te zetten, of nee, bij en aan te sturen en te wijzigen waar nodig. In theorie. In de praktijk was er in het recente verleden gewoon helemaal niets. Dat kun je Rutjes niet aanrekenen.

Dat kost gewoon tijd. En ja, het liefste wil iedereen hier dat NAC komende wedstrijd wint. Dat is een heel ander verhaal.

De enige kritiek die ik tot nu toe vrij terecht vind, is dat er slecht gecommuniceerd wordt vanuit NAC. En al helemaal niet geanticipeerd. Het vergaan van www.nacforum.nl zonder dat iemand daar ook maar een woord aan vuil maakt, en de totale apathie als je een vraag stelt via Facebook, zijn daar voorbeelden van. Het is bewonderenswaardig hoe Justin zijn nek uitsteekt en bereikbaar is voor iedereen, maar er zitten er in de organisatie nog een paar die er weinig van begrijpen, te bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen, of moedwillig hun kop in het zand steken. Ik weet niet wat erger is.

By the way, Cor Taxi - welkom! Kon je je dagelijkse portie NAC-praat niet missen? Ik moet je wel waarschuwen, het zijn hier vaak wat langere verhalen dan de oneliners op BSR, wellicht goed om rekening mee te houden tussen de ritjes in

Christian van der Heijden

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 13:54u

Geen nood, Boukhari schijnt beschikbaar te zijn!

Grover

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 14:00u

Snap alleen niet waarom Rutjes afscheid heeft genomen van de 2 scouts als hij nog geen vervangers heeft aangenomen. Afgelopen zaterdag had ik het genoegen om voor Rutjes te mogen plaatsnemen op de perstribune. Naast wedstrijdanalist Frank Broers wist onze TD iedere actie van een NAC-speler van het nodige commentaar te voorzien, vooral het cynisme van zijn kant viel mij op....

Sjak

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 15:11u

@ AS, probeer twitter eens, JG reageert vrij snel als je hem via een tweet een vraag stelt. Er is altijd wel een zondebok aan te wijzen, te kinderachtig voor woorden.
Rutjes moet afgerekend worden op de afspraken die hij gemaakt heeft met NAC. Niet meer en niet minder, hoe zou jij het vinden als je je ontslag krijgt na geleuter rond het koffiezetapparaat. Ik vind het veel te vroeg om nu al allerlei conclusies te trekken.

Keesje Ketting

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 15:21u

nieuwe bazen, nieuwe bezems.... Ik ben niet in paniek ! kijken naar de lange termijn ipv korte termijn, en ja als daar degradatie bij hoort het zij zo. Kunnen we gewoon bouwen aan een stabiele basis en die begint in mijn optiek mede bij een stabiele directie, en een goed jeugdbeleidsplan. En dat de jeugdscouts Evert Santegoeds en Albert Verlinde ons gaan verlaten zegt meer over deze twee heren dan over NAC..... HUP NAC !!!
Kijk waar de onderbouw C en D jeugd staan alle teams staan bij de bovenste zes !!! Op het hoogste niveau, das lang geleden een teken dat het ingezet beleid ( drie jaar geleden) door Geert Brusselers zijn vruchten aan het afwerpen is.

nipse

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 15:46u

Ik vraag me wel af welke spelers of jeugdspelers er afgelopen jaren zijn aangetrokken die zijn ontdekt door NAC scouts.

Ik heb het idee dat afgelopen jaren onze TD`s Rutjes en Van As enkel gekeken hebben naar `aangeboden` spelers. Daar heb je dus geen scouts voor nodig.

Natuurlijk vind ik dat NAC deze scouts wel zou moeten hebben om talent te ontdekken uit de regio of in de jupiler league...

Tuur

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 15:57u

@ AS

Natuurlijk moet dat zijn; is hem echt NIET te verwijten.
Dank

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 15:58u

@ Sjak

Je snapt mijn punt niet, of ik het jouwe niet. Wat ik probeer te zeggen is dat ik het vreemd vind dat JG voor iedereen open staat en bereikbaar is, terwijl de rest van de organisatie hermetisch gesloten lijkt te zijn.

Het is bewonderenswaardig hoe open JG wil communiceren en daadwerkelijk communiceert met iedereen, en dat zou ook een deel van zijn functie moeten zijn (boegbeeld, voorstander) maar verder gebeuren dingen ZO onhandig, of althans, zo lijkt het. Er is nog een grote omslag te maken voor NAC proactief communiceert, en dat ligt niet aan JG volgens mij.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 16:01u

Overigens denk ik nog steeds dat het takenpakket van een TD meer omhelst dan het halen van spelers en een trainer. Maar ik krijg het gevoel dat ik daar vrij alleen in sta.

hondstrouw

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 17:12u

@ennaajseejer

Rutjes wil dossiers over (potentiële) spelers hebben, zodat beslissingen over het aantrekken van spelers ook daadwerkelijk ergens op gebaseerd zijn en niet alleen op een `das un goei speulerke` uitspraak. Van As had zijn klapper meegenomen en Bouwmeester en Brouwers hebben alles in hun hoofd zitten, dus was er niets waar Rutjes op kon oordelen. Als je wil professionaliseren dan zal je toch echt iets aan je administratie moeten doen. En zeker Bouwmeester werd goed betaald, als hij niet mee wil in het professionaliseren en moderniseren van de scouting dan moet je afscheid van elkaar nemen, wat dan ook gebeurt is.

Neemt niet weg dat de wijze van communiceren en de gang van zaken rond het aantstellen van de trainer(s) zeker niet de schoonheidsprijs verdiend en dat we ons nu lelijk in de vingers snijden dat er te weinig echte voetbal-know how (met bijbehorend voetbalnetwerk) in huis is. We moeten dat blijkbaar echt vanaf het nulpunt opbouwen, wat betekent dat we eigenlijk dus al 10 jaar lang echt amateuristisch bezig zijn geweest. ...

Ik heb het idee dat bij het nemen van beslissingen de rationele en financiële aspecten zwaarder wegen dan de emotionele. Er wordt tegenwoordiger zakelijker gedacht en dat vind ik een verademing:
- liever een goede speler erbij dan een andere trainer (je kan je geld maar 1 keer uitgeven)
- liever jonge talentvolle spelers die nog wat kunnen opbrengen dan gearriveerde middelmatige Eredivisie spelers uit Van As klapper die niks gaan opleveren (en ja, het ontbreken van dossiers, voetbal-know how en voetbalnetwerk betekenen op dit moment dat je daar een keer behoorlijk de plank mis kan slaan, maar het uitgangspunt blijft goed, zo zijn Groningen en Heerenveen ook groot geworden).

Het enige wat ik niet snap is dat met de omzetting van schuld in aandelen er toch behoorlijke kostenposten voor rente en aflossing moeten zijn weggevallen en dat er toch een operationeel verlies van 1 mln wordt gedraaid. Krijgen de financiers ipv rente nu altijd dividend uitbetaald ofzo?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 17:53u

Wanneer het werkelijk zo is dat we een TD hebben die alles aan laat branden dan hebben we direct het grootste nadeel te pakken wat je hebt met mensen die de club redden (ben ze nog steeds onmetelijk dankbaar) en zich er vervolgens voetbaltechnisch tegenaan gaan bemoeien door een TD te halen die van toeten noch blazen weet (als dat al zo is , who the fuck ben ik om dat te bepalen ...)
Wat Rutjes er aan kan doen als mensen van baas willen veranderen omdat ze meer kunnen verdienen snap ik niet zo..... , zie daar , het moeilijke van baas spelen , de goeie poppekes zoeken.

boelie

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 18:55u

@ AS

Als je ziet hoe bijvoorbeeld Justin Goetzee (als Algemeen Directeur!) wél zo goed en zo kwaad als het gaat zijn stinkende best doet om een bevredigend antwoord te geven aan iedereen die hem via de diverse open kanalen een vraag stelt, maar daarmee bij lange na niet het tekort aan informatie kan terugdringen, dan ga je je toch echt afvragen wat de FUCK nou eigenlijk de toegevoegde waarde is van onze heuse communicatiemanager mét notabene nog een eigen knechtje.

Moet je nou eens kijken hoe er bijvoorbeeld gereageerd wordt op een heel simpel verzoek van een trouwe supporter:

http://s1.postimg.org/yns1gnamn/naclogo1.jpg

Ik weet het, het gaat hier allerminst om een levensbedreigende situatie, maar als men bij zoiets simpels al vermoeid begint te blazen... Hoe moet dat dan als de vragen vanuit de achterban zich zoals nu in rap tempo beginnen op te stapelen en alsmaar lastiger worden?

Cor Taxi

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 19:40u

@Alcohol vrije sint.Dank je wel.Ik zal er rekening mee houden.Ik heb het ook niet zo op oneliners.Maar ben hier nog een beetje verlegenEn inderdaad mis ik het gesprek over Nac. Raar hoor,die site op zwart.

muskeklier

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 20:50u

hoezo niet cor? bij mij moet je vaak scrollen om alles te lezen haha

hupnac!!

Cor Taxi

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 21:14u

@Muskeklier.Ik ga mij aanpassen alhier!Ook jij moet straks bij mij scrollen

Jean-claude

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 22:05u

@ AS donderdag 13 november 2014 om 10:10u

moho

Geplaatst: donderdag 13 november 2014 om 23:20u

@Tuur

RS

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 14:13u

hondstrouw. Ik vraag me ook al tijden af tegen welke voorwaarden die schulden zijn omgezet in aandelen.
Hoe kun je met deze begroting en met zo`n laag spelers- en trainersbudget zo weinig winst maken?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 om 14:55u

@ boelie

Dat is ook precies wat mij dwars zit. Ik waardeer en bewonder de manier waarop JG communiceert, maar tegelijkertijd vind ik het eigenlijk te belachelijk voor woorden dat hij altijd en overal reactie op moet geven.

Het heeft te maken met iets wat al heel lang speelt binnen NAC volgens mij - het gebrek aan het nemen van verantwoordelijkheid. Als ik het goed voel, wordt daar wel een omslag in gemaakt, maar dit is lastiger dan gedacht. En het is natuurlijk ook niet het enige wat er binnen en rond de club aan de hand is. Des te meer reden voor JG om zich niet continu met van alles en nog wat bezig te houden. Ik vind het knap hoe hij dicht bij de supporters staat, maar moet dat niet gewoon iemand anders zijn taak zijn?

Het lijkt me niet echt van professionalisme getuigen wanneer het twitteraccount van JG het `officiële communicatiekanaal` van NAC is, wel?

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 16 november 2014 om 11:43u

Beste mensen, er zijn een paar dingen in deze kwestie die ik niet begrijp.
We zitten al jaren te zeiken over het scoutingsbeleid bij NAC. Iedere keer komen ze met een speuler-met-een-deukje. Nu wordt er schoon huis gehouden in het scoutingsapparaat en dan is het nog niet goed. Wat willen we nu eigenlijk?
Kijk, de manier waarop Bouwmeester en Brouwers weggebonjourd werden verdient natuurlijk geen schoonheidsprijs. Maar wat hebben zij de laatste jaren zo al gepresteerd? Behalve het verbreken van het wereldrecord bitterballen eten in de kantine na iedere thuiswedstrijd?
Ook interessant: had iemand wel eens van Maurice Ceulemans en Lichel Pompen gehoord? Nou, wees eens eerlijk?
Ik ben er niet rouwig om dat ze weg zijn, maar ik moet tegelijkertijd mijn ongelijk bekennen. Het feit dat de Fietstassen ze hebben overgenomen, betekent dat ze toch wel iets in hun mars moeten hebben, niet dan? Dat Fietstas er maar heel blij mee mag zijn.
GR heeft nu de mogelijkheid om het hele scoutingsapparaat eens op de schop te nemen. Met daarbij nog wel de vermelding dat als je jeugdopleiding toch al op zijn gat ligt, je ook geen scouts nodig hebt. Die twee aspecten zijn natuurlijk wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb je geen jeugdopleiding, dan heb je ook geen scouts nodig. Heb je wel een jeugdopleiding, dan heb je voor iedere laag tenminste één scout nodig.
GR moet dus bedenken wat hij met die jeugdopleiding wil. Beginnen je onderaan te hervormen, bij de D-tjes, Dan duurt het ongeveer acht jaar voordat je daar de (eerste) resultaten van ziet. Je kunt ook de heleboel tegelijkertijd omvormen, maar dan heb je ook een hele rij nieuwe scouts nodig. Tenminste vier, voor het vervangen van Bouwmeester, Brouwers, Ceulemans en Pompen. Dat lijkt me niet eenvoudig, want scouting is ook een proces van teamwork. De ene scout ziet een aordig speulerke en stuurt er de andere scout op af. Voordat het jochie uitgenodigd wordt, gaat ook nog een derde scout kijken. En uiteindelijk bepaalt de vierde scout of het ventje ook toegelaten wordt tot de jeugdopleiding van NAC. Je moet elkaar als scout dus wel aanvoelen. Bovendien: je kunt er voor kiezen om alleen in de omgeving te kijken (we hebben als NAC nog wel een redelijk achterland: West-Brabant en Zeeland), maar je zou natuurlijk ook over de grenzen kunnen gaan kijken. Wie weet waar de nieuwe Sulejmani rond loopt? Of de nieuwe Messi?
Als Ceulemans en Pompen echt zulk goed werk hebben afgeleverd dat het bij andere clubs opviel (waaruit blijkt dat dan?), dan neem ik aan dat GR op dezelfde weg door wil. En dan zal hij er het scoutingsapparaat op aan moeten passen.
Het zou fijn zijn als ze vanuit de Rat Verleghstraat eens duidelijkheid verschaffen op dit gebied. Dan weten de jochies (of liever gezegd: hun ouders) ook waar ze aan toe zijn als er eens wordt aangebeld...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven