of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 juni 2014
De Rat verslaat Bayern, Fenerbahce en Kopenhagen Fotoverslag


Afgelopen weekend was het weer zo ver: het befaamde antira-toernooi in het Hamburgse St. Pauli. Voor de achtste keer georganiseerd, evenzo veel keer heeft Fanzine de Rat deelgenomen. Met al jaren blamerende resultaten.

Het recept van het toernooi is eenvoudig: nodig 35 supportersgroepen uit 18 landen uit tijdens een weekend in mei, organiseer een programma met nevenactiviteiten en los geht’s. En los ging het ook dit jaar. Een mix van verschillende culturen, kleuren en voetbalbeleving. Met een extra dimensie dit jaar, het toernooi werd in het fantastische Millerntor stadion gespeeld.

Tijdens het toernooi was volop aandacht voor aangrijpende verhalen hoe politieke minderheden in en rond het stadion het te verduren hebben. Supportersgroepen die al niet meer het stadion in durven uit angst voor geweld, supportersgroepen die de afgelopen jaren al acht supporters hebben verloren door ‘he was shot in the head by the police’.

In Nederland bestaat de combinatie voetbal en politiek niet of nauwelijks. Het is hier veel minder een item dan in de rest van Europa, getuige de deelnemers uit landen van Turkije en Wit-Rusland tot Malmo en Bilbao. Dat wil niet zeggen dat de ogen gesloten moeten worden. Toch wordt De Rat jaarlijks uitgenodigd, niet om het laatst door onze bijdrage op sportief en culinair vlak. Om de contacten tussen de verschillende groeperingen te verstevigen wordt er tegenwoordig in combinatieteams gespeeld. Dit jaar werd ons lot verbonden aan de symathieke jungs van het Zwitserse Bierkurve Winterthur, een team waaraan we ons op meerdere vlakken aan hebben kunnen meten. Hoe dat er uit zag? U leest het hieronder.


We beginnen de eerste toernooidag in alle vroegte met koffieSommigen werken hun kater van de avond ervoor op geheel eigen wijze wegAan alle details is gedachtZo maakte ook de befaamde Breda Bierkruizen de reis naar het noorden mee.Er wordt gevoetbald in het vernieuwde Millerntor, dat ondanks de nieuwbouw nog steeds alles uitstraaltZo kunnen we de nieuwe Gegengerade, een staantribune over de gehele lange zijde, erg waarderenOok de hoofdtribune mag er zijnAl blijven de herinneringen aan de oude Gegengerade vers. Zoals dit sanitaire wonder van weleerPrachtig gefotografeerd en in het nieuwe stadion terug te zien op diverse fotocollagesAlso: voetballen dus. Hier staan we zowaar op de vijandige helft van Eintracht Frankfurt, waar we volledig terecht met 2-0 van verliezenZoals ook de drie volgende potten (Standard Luik 0-4, Bordeaux 0-2 en Venezia opnieuw 0-4) glansrijk verloren wordenToch blijft de moed er goed inzitten bij de tot op het bot gemotiveerde selecaoIedereen kijkt omhoog naar de dalende bal, terwijl Don Leon alvast start met een loopactie naar de zijlijn. Een onbegrepen talent, of gewoon klaar voor vandaag?In volle sprint ten koste van alles de bal willen halen. Dat is NOAD!Enfin, een geslaagde eerste wedstrijddag. Nul doelpunten voor, 12 tegen, en maar liefst één rollertje op doel. We zijn tevredenTijd om de bloemetjes eens buiten te gaan zettenWant na NOAD……komt ADVENDOHeel veul ADVENDOMet daarbij het welbekende gezeverDe volgende dag wordt met meer vuur en passie aangevangenAl blijft voor menigeen het beeld wat troebelGele rook we likeEen volle tribune…Ziet de NAC-afvaardiging zowaar scoren. En nog een keerEen winstpartij op Fenerbahce. De tweede dag is van ons!Zelfs de meest kritische fans zijn er stil vanAls we moeten dan winnen we altijdNa een nederlaag tegen Celtic (1-2) volgt een ruime zege op Kopenhagen. 3-0 wordt het.Bergamo blijkt te sterk, maar het grote Bayern Munchen is voer voor de Rat. Met 4-0 worden de Robbenlozen terug de bus in gejaagd. Het toernooi zit erop!De wereldbeker is het resultaat. Als elfde geëindigd op een deelnemersveld van 18. Doelstelling gehaald, poenten in de beutel.Deze plaats in de wall of fame pakken ze ons niet meer af. Tot volgend jaar!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

tolitom

Geplaatst: maandag 2 juni 2014 om 12:39u

Lijkt me schitterend geweest daar!!

Hertog076

Geplaatst: maandag 2 juni 2014 om 13:27u

Don Leon in zijn loopactie bal onder zijn shirt verstopt ....?

Don Leon

Geplaatst: maandag 2 juni 2014 om 14:30u

Dat was een zeer nuttige loopactie. Dankzij mijn vooruitziende blik wist ik de bal op miraculeuze wijze binnen te houden! Of de bal vervolgens in bezit kwam van een medespeler heb ik niet meer kunnen zien, want ik lag voorover met mn kop onder het gras..

@Hertog, dat moet de reservebal zijn geweest. Drie foto`s eerder had ik nog niet .

Den86

Geplaatst: maandag 2 juni 2014 om 15:56u

@Don Leon

Weet hoe je je voelt, ik laat me daarom ook nooit (meer) zijdelings fotograferen

jerry marteno

Geplaatst: maandag 2 juni 2014 om 21:32u

schitterende fotoreportage jongens Overigens ook een sfeervol stadion lijkt mij. hoeveel kunnen daar in?

1912

Geplaatst: maandag 2 juni 2014 om 23:13u

Zit er in de selectie een goeie spits en centrale verdediger?

Hertog076

Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014 om 10:15u

@ Don Leon, dan houden we het maar op de manier van fotograferen Ziet er in ieder geval gezellig uit !

Brammetje de B.

Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014 om 14:40u

Over twee jaar wil ik er weer bij zijn! Misschien volgend jaar een toernooi in de buurt? Luik was destijds een topper!!

Gerrie de B.

Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014 om 15:59u

Eerste geruchten gaan over een combinatie van FC Kopenhagen met Malmö ff. Dat wordt dus kattegathoppen! Dus begin maar alvast te sparen, want daar zal een biertje geen €1,- kosten...

Brammetje de B.

Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014 om 20:17u

Dan ga ik niet!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven