homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 maart 2014
NAC zal boete van 750 euro tegemoet kunnen zien


Een knallende opkomst was het gisteren. De Breda Loco’s hadden beloofd goed uit te pakken en hielden woord. Niet van de verwijfde knalletjes en minifonteintjes zoals je bij veel andere clubs ziet, maar gewoon topspul. Dat zien we graag!

Toch krijgt deze opkomst een vervelend staartje. Doordat de bekisting van twee ‘bolderkarretjes’ het onder de druk begaf klapte het slotvuurwerk uit elkaar in de verse grasmat. Het gevolg? Enkele kuilen in de mat en een hoop zooi, zoals rondslingerend vuurwerk en wat houtsnippers.

Vanzelfsprekend moest dat eerst opgelost worden, waardoor de aftrap een minuutje of vijf later was dan gepland. En dat ziet het domme bondje niet graag. Een boete zal het gevolg zijn, bij gelijke monniken gelijke kappen komt deze uit op 1.500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Alhoewel, bij ADO was het een bewuste keuze, bij NAC overmacht.

Kees Kwakman vond het allemaal maar niks, zo liet hij eenmalig weten voor de camera’s van de NOS. De verdediger/middenvelder houdt niet zo van spektakel, maar zou moeten beseffen dat de wereld niet alleen om Kees zelf draait. Niet zo handig, deze uitspraken, maar ach, die kunnen we dan ook weer op waarde schatten.

Breda Loco’s, bedankt voor het geboden spektakel!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Joepel

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 12:58u

Wat zegt Kees verkeerd dan? Het was toch een teringzooi op het veld doordat het mis ging? Vuurwerk was leuk voor een keer en miste nu door deze omstandigheden elk gewenst resultaat.

rimaris

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 13:36u

Boete moeten de supporters dan voor hun rekening nemen. 18.000 maal € 0,05 ben je er al ruim.

4Eyes

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 13:39u

Kees ventileerde zijn mening over NAC in een heel erg ongepaste manier, in mijn beleving. Vind het werkelijk van de zotte dat iemand die zich dan zogenaamd "Dé NAC speler" noemt, onze club en supporters op zo`n schaamteloze manier te kakken kan en mag zetten. Als je het hier dan allemaal zo amateuristisch vind, lever je contract in en ga alstemblieft.

Mensen die de negatieve ondertoon in dat interview niet snappen en zelfs goedkeuren, snap ik dus echt niet. Lees bij de buren zelfs dat er mensen zijn die vuurwerk niet des NAC`s vinden

boelie

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 13:58u

Enerzijds valt de reactie van Kwakman wel te begrijpen, het was natuurlijk niet echt handig dat het veld omgeploegd werd. Maar je kunt het ook overdrijven natuurlijk...

Kees lijkt er echter zijn hele carričre al een sport van te maken om zijn werkgevers publiekelijk te kakken te zetten. Vreemd karaktertrekje.

kho

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 14:26u

mooi vuurwerk, alleen jammer dat niemamd er aan gedacht had om er effe een mat of plaat onder te legggen. Dan had je geen beschadiging aan de grasmat en geen rotzooi op het veld.

is ook typisch N.A.C. , maar wel bijzonder stom.

Volgende keer het vuurwerk gewoon buiten het speelveld doen, dat heb je dit gedoe niet.
Kunnen we niet gewoon het bengaalse vuur onder begeleiding en goedkeur van de KNVB invoeren, of anders shooters wc-papier of iets dergelijks.
Is ook altijd bijzonder sfeerverhogend.

N.A.C. - ajax in 2008 voor de beker was natuurlijk geweldig, maar dat zal wel niet meer mogen van de Zeister mannetjes.

Zapmaster

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 16:43u

Ja Kees, ook typisch NAC is om de overwinning tot twee keer toe in een paar minuten weg te geven....

rats

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 17:25u

Kees zet wel de organisatie te kakken en lijkt ook niet meer de lleuke grappenmaker als voorheen te zijn. voetbal lijkt echt werk te zijn geworden.

zo veel jaren lang

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 18:04u

ik ben zeker een fan van de BredaLoco`s en vind het ook erg gaaf dat er sfeer is voor de wedstrijd.

Alleen was deze gewoon een brug te ver. Als je met zulk zwaar vuurwerk tekeer gaat dan moet je weten wat je aan het doen bent.
Nu gaat het fout met karretjes of zo. Met als resultaat kraters in de grond en rondvliegend hout. Maar je wil niet weten wat er gebeurt als er zo`n ding omvalt of iets. Staat of nog geen 20 meter van volle tribunes.
Ook moet je rekening houden met alle aanwezigen. Voor meeste kids is dit wel erg hard spul. Zijn ook NAC-fans!

Too much... dan schiet het zijn doel voorbij.
8 minuten stilstaan terwijl het juist prestatiebevorderend moet zijn.

Een kritische noot, voor een verder geweldige groep Loco`s!
Nu weer een creatieve oplossing zoeken om weer iets nieuws te vinden.

4Eyes

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 18:20u

Voor zoveel jaren lang en alle andere die denken dat de Loco`s in toren 3 zelf met stijkers aan het knutselen zijn geweest....

http://www.nac.nl/p108l1/newsid/9024/Constructiefout-oorzaak-grasschade.html

Bacardialoog

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 18:34u

Kwakman heeft natuurlijk het grootste gelijk van de wereld. Er komen 17.000 mensen voor een voetbalwedstrijd niet voor een vuurwerkshow.

Wiens schuld dit ook is, het was gewoon een slechte sfeeractie. M.a.w. typisch NAC leuk geprobeerd maar slecht uitgevoerd.


4Eyes

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 18:51u

Typisch NAC... Een technisch mankement waar NAC nog de Loco`s iets aan kunnen doen en toch krijgt NAC weer een schop. Bij de vorige keer tegen Cambuur hoor je niemand, maar omdat het nu fout gaat en Kees zomaar wat roept is NAC slecht en amateuristisch.... Dit had ook bij b.v Az-Ajax kunnen gebeuren.

zo veel jaren lang

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 18:54u

snap ook wel dat loco`s niet zelf knutselen. Hoor je me ook niet zeggen

Doet er niet aan af dat "professioneel" bedrijf dan niet erg "professioneel" blijkt.
Vuurwerkshows kosten godsvermogen. Dat heeft NAC niet en dat hebben loco`s niet. In de gemaakte keuzes zijn de grenzen opgezocht en dat is fout uitgepakt.

kan ook met keuze voor soort vuurwerk, hoeveelheid (6 locaties, vorige keer 2/3) en sterkt in relatie tot de prijs.
Gewoon van leren en doorgaan met wel goede en ludieke acties waar NAC bekend om staat.

Om het maar bijdehand te zeggen:
Dit is spelen met vuur.....

kwek

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 19:06u

@zoveel jaren lang. Het was niet zomaar een bedrijf waar wij mee in zee gegaan zijn. Dit bedrijf verzorgt al 10 jaar vuurwerkshows in stadions. En verzorgen het bij 8 andere clubs. Verder doen ze ook veel vuurwerkshows gewoon buiten.
Tegen cambuur waren het evevnveel locaties en was het hetzelfde vuurwerk. Het was dit keer alleen wat meer. Dat is het enige verschil.

probleem was een constructiefout. Kan gebeuren met vuurwerk helaas, daarom zijn er ook veiligheidseisen en veiligheidsafstanden waar aan voldaan is.

Het is allemaal makkelijk roepen aan de zijlijn en zonder verstand van zaken. Zo zie ik ook dat het dom was om dit op het veld te doen. Hadden het beter achter de boarding kunnen doen. Tja dan heeft een discussie al geen zin.

moho

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 19:41u

Eens met 4eyes en Zapmaster

Kees moet zich focussen op voetbal en zag er net voor de 1-1 ook knullig uit, al speelde hij wel een goede wedstrijd.

Georganiseerd vuurwerk komt voort omdat ongeorganiseerd vuurwerk (100.000 klappers) en bengaals vuur zwaar verboden is door KNVB.

Terug naar geel-zwart geverfde hanen die zich niet laten vangen kan ook leuk zijn.

Breda Loco`s, keep up the good work !

Gr.
Josip

moho

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 19:59u

Justin Goetzee betreurt dit: "Juist dit soort sfeerverhogende initiatieven passen bij NAC. De Loco`s steken hier veel tijd, geld en energie in en wij zijn ze daar zeer erkentelijk voor. Het is jammer dat deze goed voorbereide show verkeerd uit heeft gepakt."

Justin, nu nog even stelling nemen tegen blote kontjes, want ook dat hoort bij NAC op zijn tijd ("Siepke laat je reet eens zien"

Gr.
Josip

Den86

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 20:13u

Het idee was natuurlijk top, de uitvoering was echt waardeloos.
Ik hoor overal om me heen dat iedereen vindt dat wij zo`n mooie grasmat hebben, en die hadden we ook echt, tot gisteravond.

Begin dat zichzelf op de borst kloppen van de verantwoordelijke mensen ook wel een beetje beu te worden. Ik geef graag tijdens collectes maar denk volgende keer alsjeblieft wat beter na...

Feit is dat je gewoon een superbelangrijke wedstrijd moest spelen. Spelers waren vol gefocust. Dan helpt dat vuurwerk zeker voor het opwekken van wat extra adrenaline. Dan moet je echter niet zorgen dat de wedstrijd 8 minuten later begint waardoor het adrenalinepijl EN de concentrie wegzakken...

Nee Breda Loco`s, mooi bedacht, uitvoering heel erg jammer. Boete gewoon terecht

Den86

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 20:14u

ziededa, mijn CONCENTRATIE was ook weggelekt...

kwek

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 20:47u

Heb je mijn reactie gelezen Den86 en de reactie van NAC op nac.nl?

Ata

Geplaatst: zaterdag 29 maart 2014 om 22:03u

Loco`s: prima idee, jammer dat het zo liep. Moeten we niet over zeuren. En Kees al helemaal niet. Man, wat een ongepaste reactie. Daar kan ik me veel drukker over maken eerlijk gezegd.

zo veel jaren lang

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 0:48u

@KWEK, ik snap jou teleurstelling en jou reactie volkomen.
Het is ook zeker niet een verwijt dat ik maak, maar wel een kritische kanttekening. Kun je in emotie op reageren of dat serieus bekijken.

Als het zo`n gerenomeerd bedrijf is dan zijn ze dus ook goed verzekerd voor dit soort zaken neem ik aan.

Een constructiefout met dit soort knallen vind ik persoonlijk echt ongelofelijk. Met dit soort materiaal moet je de veiligheid verzekerd hebben.

En wat ik bedoel is dat als je de grenzen opzoekt je ook risico`s neemt. Ik vraag me oprecht af of je dit soort risico`s moet nemen bij een voetbalwedstrijd. Te hard gewoon. dit soort kraters krijg je niet van een paar rotjes zeg maar.

Wie is er verantwoordelijk als het wel goed misgaat. Er lopen gewoon kinderen op het veld met de line up. Is dat voor vuurwerkbedrijf, Loco`s of NAC?

Dus nogmaals echt geen beste stuurlui kritiek maar een gezonde kritische houding.
Maar dat is maar mijn mening natuurlijk.

sinead

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 9:35u

Hulde voor de Loco`s, niet alleen voor deze sfeeractie maar ook voor al de andere. Dat het nu door een constructiefout wat misgaat kan de Loco`s niet worden aangerekend. Ik neem aan dat een eventuele boete ook door het vuurwerkbedrijf zal worden betaald.

Fretj.

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 11:23u

Hij kan zich beter concentreren/irriteren aan hoe de 1-1 binnen viel...

Al Pacino

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 13:06u

Het zal wel zo zijn dat ik zal worden gekwalificeerd als een anti-loco-fan, maar ik kan niet anders zeggen dan dat Kees Kwakman 100% gelijk heeft. Waar zijn wij nu eigenlijk mee bezig? Met voetbal of met iets anders? Voetbal komt bij mij op de eerste plaats en de sfeer, die echt `NAC`S` moet zijn, komt op de tweede plaats. Dat vuurwerk leidt nu weer tot een boete en dan denken schijnbaar een aantal supporters: `ach, het zal mij worst zijn.` Ik denk er niet zo over en hoop dat NAC in zo`n kort mogelijke termijn weer 100% financieel gezond zal zijn. Niet goed `dichtgetimmerde` evenementen, zoals die van vrijdagavond, mogen niet gebeuren. Men heeft hier een enorme blunder gemaakt en wie draait er voor de boete op? Ik hoop in ieder geval dat dit niet NAC zal zijn, ondanks het feit dat wij zo graag tegendraads en Bourgondisch willen zijn. Er zijn nu eenmaal regels waar men zich aan zal moeten houden en anders zit men met de billen op de blaren!

dbare

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 14:15u

Hij heeft gewoon gelijk! Idee was goed maar de uitvoering wat minder, dat is toch ook typisch NAC. Daar zegt hij toch niets verkeerds mee.

Ik blijf het een topgozer vinden die Kwakman en bovendien eerlijk. Geen politiek correct geneuzel. En de manier waarop hij het zei getuigd voor mij alleen maar van passie en gedrevenheid, hij baalde gewoon flink dat er niet gewonnen werd en alles wat hem uit die concentratie brengt benoemd hij.

BOMMETJE

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 14:43u

Amateuristisch van Kees om op die manier zijn club te beschadigen. Als hij het er niet mee eens is moet hij intern zijn beklag doen, niet voor de tv.
Dus Kees je past prima bij NAC

hondstrouw

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 14:57u

Was een prima actie die goed bij NAC past, juist ook omdat het niet 100% vlekkeloos verliep.
Ik vond het prima, niet te veel mooi siervuurwerk, maar lekkere schijt-aan-alles-knallen en de wedstrijd daardoor vijf minuten te laat laten beginnen. Top, helemaal NAC!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 31 maart 2014 om 10:18u

Mooie actie, jammer dat er iets niet goed gaat en er vervolgens allemaal mensen over gaan zeuren. Met Kwakman voorop - laat hij zich gewoon met voetballen bezig houden.

Nikica Stipica

Geplaatst: maandag 31 maart 2014 om 12:37u

Kwakman heeft gelijk: bijzonder onprofessionele actie. Supporters die zulke acties bedenken moeten zich realiseren dat waarschijnlijk meer dan de helft van het stadion niet zit te wachten op die herrie. Nu staan we weer voor het ganse land voor paal. Volgende keer wat meer creativiteit aan de dag leggen a.u.b.

B

Geplaatst: maandag 31 maart 2014 om 21:23u

@hondstrouw heeft natuurlijk helemaal gelijk. En Kwakman en een paar van zijn sukkelige volgers hierboven zijn rijp voor az. Ga daar maar lekker naar toe. Daar gaat ook niemand staan, lekker rustig en ze hebben papieren klappertjes die helemaal op jullie lijf geschreven zijn!
Mijn hemel, nooit geweten dat dit soort `publiek` stiekem ook in ons stadion is geďnfiltreerd. Tijd om weer eens te degraderen. Dan zijn we van dit soort watjes gelijk af.

Den86

Geplaatst: maandag 31 maart 2014 om 21:25u

@B,
Valt niet mee he, als de vrouw ongesteld is...

marcellonac

Geplaatst: maandag 31 maart 2014 om 22:30u

Ben echt van sfeeracties maar dit was zelfs gevaarlijk voor het publiek stond erop te kijken. En zag dat die plaat waar het vuurwerk op stond naast de kar. Gewoon om viel omste kop dus dus die schoten konden niet weg. Wat denk je als er een schot de b Side in had gevlogen waren de gevolgen niet over zien ben ik bang


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven