homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 augustus 2013
NAC reageert op commotie


Een berichtje op NAC.nl over de onrust die is ontstaan over de financiele situatie. We nemen 'm één-op-één over:


Belangrijke feiten over financiën NAC

Er is veel onduidelijkheid over de financiële positie van NAC. Met de volgende belangrijke feiten wil NAC hierover meer duidelijkheid verschaffen.

Zwarte cijfers in 2012/2013:
NAC schrijft over het afgelopen seizoen 2012/2013, onder voorbehoud van een accountantscontrole, een positief netto resultaat. De definitieve jaarcijfers worden voor 1 november naar de KNVB gestuurd en gepubliceerd. NAC publiceert de jaarcijfers ook op NAC.nl.

NAC structureel in categorie II:
NAC is de afgelopen drie meetmomenten van de KNVB ingedeeld in categorie II. Het puntenaantal is het laatste meetmoment gegroeid van 66 naar 72 punten.

NAC haalt begroting 2013/2014 niet:
NAC heeft een begroting opgesteld in juni 2013 waarbij een operationele winst (dus zonder transferinkomsten) van 900.000 euro is geprognosticeerd. Dit gaat niet gerealiseerd worden. Dit komt vooral door tegenvallende sponsorinkomsten.

NAC kan en gaat bijsturen:
Net zoals dat er in de begroting inkomsten zitten die niet gehaald worden, zitten er ook kosten in waarvoor je kan kiezen ze niet te maken. Momenteel werkt NAC aan plannen om a) de inkomsten te vergroten en b) de uitgaven te verkleinen, zodat het netto resultaat positief wordt beinvloed.

NAC maakt ook dit seizoen winst:
NAC heeft Gudelj en Botteghin tegen een goede prijs weten te verkopen aan AZ respectievelijk FC Groningen. Deze transferinkomsten zijn meer dan voldoende om de gemiste sponsorinkomsten te compenseren. NAC zal dus onder aan de streep een postitief netto resultaat presenteren over het seizoen 2013/2014.

NAC verbetert eigen vermogen:
Uitgaande van het positieve netto resultaat over de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 verbetert het eigen vermogen van NAC.


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Helsie

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 13:54u

Als in NAC geďnteresseerde sponsor zou ik geen geld steken in een club die door zo`n antiNACcer geleid wordt. Ik geloof best dat het allemaal meevalt *kuch*, maar ik ben ervan overtuigd dat met de Noord-Hollandse vrindjes niet goed gaat komen richting de toekomst. Ze weten op geen enkele manier de unique selling points van NAC uit te dragen en te vercommercialiseren. Ze komen alleen maar met standaard commerciële plannetjes die overal bestaan. Bah.

n@©

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 14:01u

We halen 1,5 miljoen minder sponsorinkomsten binnen, maar geen paniek, alles gaat geweldig!!

Aldus de minisiter van informatie en propaganda van iNaq.

Sjak

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 14:11u

eens met Helsie, tranfersommen verbloemen de sponsorinkomsten. ES en zijn vrienden zijn verantwoordelijk hiervoor. Een paar tips, saneer die moneytix weg, gewoon cash betalen, kopen mensen meer bier. Zorg dat er meer sfeer is, schandalig gat ons clublied niet gespeeld werd bij het oplopen van de spelers. Doe iets commercieels, laat die mannekes van moneytiks met bierzakken over de tribune lopen tijdens de wedstrijden, verkoop je nog meer ook. feteer je sponsors op een bourgondische manier. En selecteer de spelers op hun vechtlust en inzet. Het roer moet om en zo moeilijk is het allemaal niet hup

BATI

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 14:21u

Ja, laten we Eskes weer eruit flikkeren en weer een nieuw iemand aanstellen. En als het over 2 jaar nog steeds ruk is kwa inkomsten e.d. gooien we die er ook weer uit en dan stellen we weer ee nieuwe aan.... Net zoals het de afgelopen jaren ook al is gegaan.

Is dat de oplossing dan?

McAuliffe

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 14:29u

Zoals altijd bij Nac zijn op boekhoudkundig gebied de verwachtingen/ prognoses positief.
Maar als ik dan de geprognotiseerde winst van 900.000 Euro zie, die zoals altijd bij de Nac -cijferaars wel weer te rooskleurig voorgesteld zal zijn en rekening houdend met tegenvallende sponsorinkomsten van 1.500.000 Euro houd ik mijn hart vast.
Financieel kan dit opnieuw wel eens een dramatisch seizoen worden.
Dat de economische crisis meespeelt bij de verminderde sponsorinkomsten is niet te ontkennen, maar je moet je als leiding van deze club toch kapotschamen dat de teruggang bij een club als Nac veel groter is dan de gemiddelde daling van sponsorgelden bij andere clubs.
Dus Eskes en consorten: Kijk nou een kritisch naar jullie eigen functioneren en trek dan je conclusies.
Hopelijk zijn die dezelfde als de mijne:
Contract inleveren en terug naar Amsterdam e.o. voordat we de boel helemaal naar de kloten helpen.
Vervolgens op zoek naar echte leiders.
Krachtige figuren/ voetbalachtergrond en geen Donald Duck lezers.

Ata

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 14:31u

Sjak, die worden helemaal niet verbloemd. Het wordt juist duidelijk gecommuniceerd.

Ratatouille

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 15:02u

Je stelt een begroting op en twee maanden later moet je al communiceren dat je hem niet haalt?

Ik krijg ernstig het gevoel dat een dergelijke begroting alleen maar wordt opgesteld om de knvb resp. ons zand in de ogen te strooien en een cat. II indeling te bewerkstelligen... maar het is net als afkijken op school... uiteindelijk heb je jezelf ermee... :/

Ten tweede: geen paniek, want de tegenvallende sponsorinkomsten worden opgevangen met transferinkomsten... ja... dat kan. En dat kun je maar 1 keer doen. Maar wat doe je volgend jaar... en ook: het betekent dus dat je transferopbrengsten aanwendt om falende begroters de kop te redden, maar niet kunt aanwenden voor kwaliteitsimpulsen in je selectie... en laten we niet vergeten dat DAT uiteindelijk is waar het om gaat: een goed resultaat op het veld.

Goede sportieve prestaties resulteren in meer geld, meer aantrekkingskracht op sponsoren, etc.
Hier wordt weer gewoon sportieve kaalslag getracht goed te lullen door de communicatiemanager...

10diego

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 15:09u

ze kunnen lekker begroten. hebben dus geen benul van hun klantenportfeuille en de markt. gelukkig worden er nu (al ) plannen gemaakt. Stelletje amateurs. Wellicht nog een directeurtje aanstellen.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 16:20u

@ Helsie

Welke Noord Hollandse vriendjes? Perry is Brabander, Goetzee is Bredanaar. de Financiele man ook dacht ik, maar iig geen vriendje. Van As komt uit Zuid Holland. Wie hebben we nog meer?

@ 10diego
Eens. Snap er geen reet van dat je zo mis kan zitten op zo`n korte termijn. Maar uiteindelijk gaat het dus om 6 ton verlies dat omgebogen moet worden. Dat moet kunnen. Ongeacht wie daar zit.

10diego

Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013 om 18:55u

@tuur, wat heeft die Cordemijer ( dat was wel een vriendje) toegevoegd? Waar schijnlijk structuur, stukje cultuur verandering, beetje professionaliteit een stukje beleving, andere pitches en aproaches. Meer van dat 3.0 gelul.

Verder kan de cfo niet begroten of heeft geen ruggengraat en laat zich door Eskes misbruiken. €600k in 10 mnd goed maken zou moeten lukken. Maar waarom dan paniek en persberichten.

Tav teamplay heeft Eskes het als toezichthouder ( dat was zijn rol toch?) prima gedaan.

Er zijn er die voor minder ontslagen worden.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven