homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

11 augustus 2013
Schalk: 'volle bak knokken'


Alex Schalk is niet gelukkig met de speelwijze die Gudelj in thuiswedstrijden hanteert:

'Het maakt niet uit wie er speelt, maar we moeten veel offensiever spelen. Volle bak knokken met z'n allen, het publiek er achter krijgen. Druk op de helft van de tegenstander zetten in plaats van je op je eigen helft onder druk te laten zetten.'


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29

Relaties


10-dec-2013
Jong psv wil zich in winterstop versterken me...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Judge M.

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 13:32u

Het was zonde dat die knal net na rust er niet in vloog. Dat had zeker beter verdiend. Was ook een echte Schalk-bal.. Kom op Alex, vlammen met die hap!

KIEWKE

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 14:21u

Toen Alex erin kwam was er wel meer spirit voorin. Maar met een middenveld wat zo goed als nks geen creativiteit heeft word het lastig. Laat sarpong is op 10 voetballen bijvoorbeeld en daar 2 defensievere middenvelders achter. Of 4-4-2 wat buitenspelers en dan lurling in de spits levert mss 3 doelpunten op een seizoen op.

Sarpong is geen buitenspeler en lurling moet het voetballend oplossen en niet met ballen vanaf de zijkant als hij in de spits staat

Helter

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 14:23u

Hij moet gewoon de kansen benutten en niet afgeven op andere zaken. Eerst maar eens de zgn. Belofte inlossen want ik heb het nog steeds niet gezien!

Youri97

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 14:27u

Schalk lijkt het als enige te snappen. Vond hem ook de enige met een goeie instelling.
Voortaan spelen met Sarpong of Hadouir op 10 en Gillisen er uit.

Ewout

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 14:34u

Ben het voledig met Alex eens.

Lees je mee Nebo? Tegen ado graag deze opstellingmijn mening)

Jelle
De Roover, Drost, Kwakman, vd Weg
Buijs, Sarpong, Gilissen
Lurling, Schalk, Verbeek(als hij al fit is)

VB

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 15:38u

heel spijtig, maar Alex Schalk heeft gisteren wederom bewezen nog niet toe te zijn aan dit niveau...

Beatrix92

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 16:15u

@VB

Zeker niet gegaan gisteren?

willemF5

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 16:23u

Schalk heeft juist een zeer behoorlijke 2e helft gespeeld. Als die ballen niet komen, dan schiet Messi ze ook niet binnen...

Tomp

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 16:31u

@Ewout
Suk in plaats van buijs, jordy heeft geen knikker geraakt gisteren!
Verder inderdaad de beste opstelling met dit 433 systeem...

10diego

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 16:52u

Zijn teksten en interviews zijn beter dan zijn spel.

steef

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 18:14u

Misselijk van Schalk om Lurling zo op te hitsen. Je weet dat die jongen alles letterlijk neemt.

Opa

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 20:11u

NOAD, maar niet als een kip zonder kop!

De Generaal

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 20:59u

De Roover en v.d. Weg eruit.

Bodor en Swerts erin.
Betere voetballers en offensief ingestelde backs!

bertjeB

Geplaatst: zondag 11 augustus 2013 om 22:56u

Populistisch geroep van Schalk. Weet precies wat de NAC supporter wil horen: knokken, inzet, ervoor gaan etc. Uitspraken om te pleasen. Hij staat er om de goals te maken. Laat m dat doen.

rats

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 8:57u

Gudelj begon in het begin met aanvallende backs.

Thuis mag dit van mij ook wel en zeker de tegenstander onder druk zetten. Creatief spel door sarpong centraal op te stellen.

thaj

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 9:33u

@Helter en VB; jullie hebben er maar weinig kijk op. Schalk was een van de betere. Sarpong speelde op 10 goed en Schalk is veel beter dan Lurling in de spits. En dat heeft niet met populistisch te maken. Schalk kan alleen scoren als er aanvallend gespeeld word.

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 9:48u

Schalk viel prima in evenals Seuntjes. En als Sarpong speelt, gewoon op 10 zetten en ongelukkig laten verpieteren op de zijkanten
Ook al het gezeur over Hooi bij ik helemaal zat: die jongen is dreigend, creëert elke week kansen dus gewoon laten staan, komt het helemaal goed. Waar ik me meer zorgen over maak is het opbouwend vermogen vd ploeg: de backs, Kwakman en Buijs bakten er in dat opzicht helemaal niks van. Zeker de Roover valt me zwaar tegen in dat opzicht. Ik wens Gudelj veel wijsheid met het vinden vd juiste opstelling. Wel vreemd dat die nog niet is gevonden na 2 maanden voorbereiding.....

VB

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 10:09u

Ja ik ben wel geweest, nee ik was niet dronken en ja ik heb best wel kijk op het spelletje.

Schalk creëert zelf een goede kans, maar schiet m recht op de keeper. Zo typisch. Het is het allemaal net niet. Het is veel draven, maar als hij dan een bal aangespeeld krijgt springt ie standaard een meter te veel van zijn voet. Het lukt m niet zijn lengte te compenseren met goed en vernuftig spel (dan zou je het systeem op m kunnen aanpassen).

En dus is hij (ik hoop NOG) niet goed genoeg voor dit niveau.

10diego

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 11:47u

eens met VB ten aanzien onstuimigheid en balaanname. hij wil zich zo graag bewijzen, te graag.
In dit systeem hebben onze spitsen te weining steun van de middenvelders en komen ze te vaak rond de middenlijn aan de bal en te weinig in de 16 meter. Ik geloof nog steeds in Alex, maar heb het niet zo op zijn maniertjes en uitspraken. Inderdaad populistisch. Hoop dat Geert Arend Roorda gehaald wordt van NEC.

Ratatouille

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 12:12u

Dat wat VB en 10Diego zeggen!

Eindhovense B-sider

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 13:12u

Schalk loopt nu toch al 3 seizoenen mee en ik heb nog nooit iets van hem gezien waaruit blijkt dat hij een groot talent is.
Hij is niet snel, heeft geen inzicht, gaat amper een kopduel aan, wacht tot de bal bij hem komt ipv naar de bal te gaan.
Oke hij werkt hard, maar dat doe ik ook en dat in een beroep dat niet een betaalde hobby is.
Zolang wij geen goede kopsterke spits hebben en alleen maar 3 man van net 1.5 meter hoog voorin hebben staan blijven wij onderin meedraaien omdat wij simpelweg op deze manier weinig doelpunten zullen maken.

Al Pacino

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 14:41u

Als de supporters van andere verenigingen de reacties van diverse NAC-supporters zouden (kunnen) lezen,dan moeten zij zich nmm bescheuren. Iedereen kan wekelijks met eigen ogen zien dat NAC geen goede jeugdspelers binnen de selectie heeft. In ieder geval geen eredivisie-waardige spelers. Nu zal ik ongetwijfeld veel tegengas gaan krijgen, maar ik zie het helaas niet anders. En ik verwacht ook geen verbetering.
Over een week of 6 kunnen wij nog eens kijken of er wellicht toch iets binnen deze groep van jeugdspelers ten goede is gekeerd. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar de praktijk heeft tot op heden niets positiefs opgeleverd. Vanzelfsprekend was Neno de enige uitzondering!

Van der Weg is een speler die ik nog wat credit wil geven, maar dan houdt het daarbij ook werkelijk op.
Seuntjens geeft de neutrale toeschouwer altijd het gevoel dat hij in het veld op eieren loopt. De indruk wordt weliswaar gewekt dat hij best aardig kan voetballen, maar het blijft beperkt tot die indruk en meer ook niet.
Schalk is destijds gebracht als DE speler die NAC uit de problemen ging halen. Schalk loopt altijd zijn benen uit zijn gat, maar het levert zeer zelden iets op. "Der Bomber", dat werd door de supporters als Koosnaam gebruikt. Waarschijnlijk dat het grootste deel van deze supporters Gerd Muller nooit hebben zien spelen, want hij kan niet aan hem tippen.
En dan Hooi. Wat moet daar nog van gezegd worden? Een speler die nog nooit een hele wedstrijd heeft voldaan. Hij ontvangt een bal en speelt hem dan altijd weer terug naar achteren. De volgende bal volgt hetzelfde traject en de bal daarna eveneens. Bij uitzondering gaat hij wel eens proberen om een tegenstander te passeren, maar dit lukt zelden en dan gaat de bal dus weer .... (ja, je raadt het al) weer terug. Een voorzet geven? Zelden en volgt er wel een, dan is het een hopeloze voorzet. Enorme kansen in een doelpunt omzetten? Natuurlijk niet. Zie de wedstrijden tegen Cambuur en Heerenveen. Een kopduel winnen? Onmogelijk omdat hij bij een sprong niet hoger komt dan de schouders van een tegenstander. Nee, deze man is niet capabel voor het voetbal op eredivisie niveau.

Als ik Gudelj was dan zou ik tegen ADO Den Haag met de volgende spelers starten: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Bodor, Vd Weg, Swerts, Gilissen, Suk, Verbeek, Poepon (alt. Schalk) en Sarpong.

Of Sarpong een linie laten zakken om vervolgens het 4 - 4 - 2- systeem aan te houden.

Al Pacino

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 14:41u

Als de supporters van andere verenigingen de reacties van diverse NAC-supporters zouden (kunnen) lezen,dan moeten zij zich nmm bescheuren. Iedereen kan wekelijks met eigen ogen zien dat NAC geen goede jeugdspelers binnen de selectie heeft. In ieder geval geen eredivisie-waardige spelers. Nu zal ik ongetwijfeld veel tegengas gaan krijgen, maar ik zie het helaas niet anders. En ik verwacht ook geen verbetering.
Over een week of 6 kunnen wij nog eens kijken of er wellicht toch iets binnen deze groep van jeugdspelers ten goede is gekeerd. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar de praktijk heeft tot op heden niets positiefs opgeleverd. Vanzelfsprekend was Neno de enige uitzondering!

Van der Weg is een speler die ik nog wat credit wil geven, maar dan houdt het daarbij ook werkelijk op.
Seuntjens geeft de neutrale toeschouwer altijd het gevoel dat hij in het veld op eieren loopt. De indruk wordt weliswaar gewekt dat hij best aardig kan voetballen, maar het blijft beperkt tot die indruk en meer ook niet.
Schalk is destijds gebracht als DE speler die NAC uit de problemen ging halen. Schalk loopt altijd zijn benen uit zijn gat, maar het levert zeer zelden iets op. "Der Bomber", dat werd door de supporters als Koosnaam gebruikt. Waarschijnlijk dat het grootste deel van deze supporters Gerd Muller nooit hebben zien spelen, want hij kan niet aan hem tippen.
En dan Hooi. Wat moet daar nog van gezegd worden? Een speler die nog nooit een hele wedstrijd heeft voldaan. Hij ontvangt een bal en speelt hem dan altijd weer terug naar achteren. De volgende bal volgt hetzelfde traject en de bal daarna eveneens. Bij uitzondering gaat hij wel eens proberen om een tegenstander te passeren, maar dit lukt zelden en dan gaat de bal dus weer .... (ja, je raadt het al) weer terug. Een voorzet geven? Zelden en volgt er wel een, dan is het een hopeloze voorzet. Enorme kansen in een doelpunt omzetten? Natuurlijk niet. Zie de wedstrijden tegen Cambuur en Heerenveen. Een kopduel winnen? Onmogelijk omdat hij bij een sprong niet hoger komt dan de schouders van een tegenstander. Nee, deze man is niet capabel voor het voetbal op eredivisie niveau.

Als ik Gudelj was dan zou ik tegen ADO Den Haag met de volgende spelers starten: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Bodor, Vd Weg, Swerts, Gilissen, Suk, Verbeek, Poepon (alt. Schalk) en Sarpong.

Of Sarpong een linie laten zakken om vervolgens het 4 - 4 - 2- systeem aan te houden.

Al Pacino

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 14:42u

Sorry dat ik het bericht 2x heb verzonden. Te enthousiast.

Ratatouille

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 15:38u

@Al Pacino

Redelijk goed geobserveerd inderdaad. Ik denk alleen dat Seuntjens dan weer een uitzondering zou kunnen zijn. Die jongen heeft het volgens mij echt in zich: inzicht, gogme, tactische bal, techniek...

Maar die krijgt dan nooit de kans.

Het is volgens mij ook voor een groot deel te wijten aan de naam van onze club: het aspect NOAD wordt zo belangrijk geacht door de achterban, dat geen enkele trainer iets anders durft op te stellen dan dravers.

Als Schalk niets presteert, maar als een kip zonder kop achter iedere bal aan rent, wordt hier gereageerd met "Goeie wedstrijd, jammer dat die ene bal er niet in ging" en wordt hij heilig verklaard.

Als je iemand opstelt, die doseert, alleen achter ballen aanrent, die hij kan halen en waar een nuttige voortzetting uit volgt. Die niet veel hoeft te rennen, omdat hij slim positie kiest, dan wordt hij verguisd en is hij lui en waardeloos...

Seuntjens past meer in die categorie...

Wat betreft Hooi; geen flauw idee waarom die uberhaupt bij de a-selectie is gehaald zeg... hij is snel. punt. dat was het... :/

RS

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 17:39u

Al Pacino. Ben het grotendeels met je eens.
In het geval van Schalk: nu in het derde jaar en we zien nog steeds geen doelpunten. Gaat het dus niet worden.
Dat NAC jeugdspeles geforceerd probeert te brengen, incl. Hooi, begrjp ik wel. De club heeft (transfer)opbrengsten nodig, en er zal er toch maar onverwachts eentje doorbreken, in de overige gevallen een overbodige speler, die verder ook niet is doorgebroken.
Ik blijf zeggen, dat je moet proberen van Seuntjens een spits te maken, die in ieder geval eenvoudige ballen binnen weet te werken of eens een ingeving heeft.
In een reactie op Ten Rouwelaar, waarin je Kwakman slachtoffert, ben ik het niet met je eens.
Bij het samenstellen van een compleet nieuw centrale verdedigingsduo moet je wat geduld hebben. Je hebt ook lengte nodig en Kwakman is wat dat betreft de enige,
Ik zou wel Gilissen door Bodor laten vervangen. Dat was een beul in de goede tijd van Roda. En hij speekt vooruit.
Buijs laten staan, heeft ook kopsterkte,
Sarpong achter de voorhoede met Verbeek en Poepon, met Schalk wellicht als rechtsbuiten. Daar zou hij het goed kunnen doen.

Beatrix92

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 19:31u

Stof om over na te denken:
Alex was één van de pareltjes uit de jeugdopleiding van NAC. Celtic, Ajax en welke club wilde nhem niet hebben?
De beste speler uit de A1 jeugdcompetitie seizoen 2010 2011

Hoe speelde de toenmalige A1 van trainer Nebosja Gudelj?

De ballen van links kwamen van Felitciano Zschusschen (nu FC Twente en een contract voor 3 jaar), vanaf rechts Giovanni Cairo (nu Jong Sparta), met Seuntjes er direct achter als een echte 10.

Een spits is en blijft afhankelijk van de ballen die hij krijgt om af te maken.

Ik blijf erbij dat deze aanvoer verre van voldoende is. Heeft ook alles met de speelwijze te maken.

Al Pacino

Geplaatst: maandag 12 augustus 2013 om 23:33u

Beatrix92, wilde Ajax hem hebben? Ik kan mij daar niets van herinneren en mij daar ook niets bij voorstellen. Ik heb een aantal Ajaxvrienden nog geraadpleegd maar ook zij weten daar niets van.
Als Schalk de beste speler uit de A1 in het seizoen 2010/11 was, waar was Neno dan? In ieder geval spreek jij nu over 3 seizoenen geleden en is hij nog steeds de belofte voor de toekomst? Sorry, maar dan is er toch absoluut geen sprake van progressie?! NAC moet het eens gaan zoeken in langere midvoors, spelers met body en een goede springkracht, een goede kopkracht en een goed schot in de benen. En natuurlijk blijft een spits afhankelijk van goede steekballen en voorzetten, maar ontbreekt het bij hem juist aan de door mij genoemde belangrijke eigenschappen, dan kan je het echt schudden. Misschien, heel misschien is van Seuntjens iets te maken als midvoor, maar ik zie het meer zitten in die speler die in de voorbereiding een aantal malen uitstekend heeft gespeeld, namelijk Mounir El Allouchi. Of hebben die sportjournalisten het allemaal bij het verkeerde eind?

Beatrix92

Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013 om 18:59u

@Al Pacino

Ajax komt uit het volgende persbericht van Omroep Brabant:

Publicatie: dinsdag 24 mei 2011 - 10:22 | Auteur: Ronald Strater

BREDA - Aanvaller Alex Schalk uit Prinsenbeek is rond met NAC Breda over een nieuw contract. Schalk, afgelopen seizoen topscorer en beste speler van de eredivisie voor A-junioren, tekent binnenkort een verbintenis voor twee jaar.
Ook Ajax, PSV, F*.* FC Utrecht en het Schotse Celtic waren in de markt voor Alex Schalk, maar de jonge spits kiest voor een langer verblijf in Breda. De 18-jarige Schalk denkt dat hij bij NAC Breda de meeste kans maakt op speelminuten. Alex Schalk wordt gezien als het grootste talent van de jeugdopleiding van NAC Breda.

Hij was dat jaar en topscorer en de beste speler. Op een of andere manier (speelwijze?) krijgt NAC hem niet voldoende in beweging. Maar laat hem nu eens 12 wedstrijden staan, vertrouwen heet dat en begin nu niet met Lurling in de spits want dat is echt een brevet van onvermogen en denk ik dodelijk voor talenten als Alex.

Beatrix92

Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013 om 19:00u

Mounir El Allouchi zeker vastleggen voor een langere periode.

JohnnyBoembastik

Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013 om 10:18u

Eindelijk een paar supporters die durven analyseren hoe het echt zit. Al Pacino en Rattatouille.... goed gezien.
Schalk, Hooi en vd Weg hebben helaas het nivo (nog) niet, alleen Seuntjes zou kunnen doorbreken als hij een paar volledige wedstrijden de kans zou kirjgen.
De Roover en vd Weg eruit, Swerts en Bodor erin! Poepon op plek Schalk en Hooi eruit, Verbeek erin.

moho

Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013 om 23:27u

De Roover eruit, Swerts erin
Jelle moeite met druk/concurrentie

Schalkie moet zich zelf meer rust en tijd gunnen , wil zo graag dat hij zichzelf voorbij loopt. Kan daarom zijn ding niet doen, loeren en scoren.

Zondag winst tegen ADO en met 4 uit 3 goede start !

Gr.
Josip


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven