homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

31 juli 2013
Het kunstgras inderdaad groener voor Amoah update 2


Mathew Amoah, reeds lekker opgetraind bij NAC, maakte gisteravond zijn opwachting in het oefenduel tussen heracles en het Turkse Elazigspor. Met succes, want hij wist daarbij eenmaal net net te vinden.

En je raad het niet: dat was reden genoeg voor de staf van heracles om de onderhandelingen met Amoah te starten. Of NAC deze strijd met de heraclieden op financieel gebied überhaupt kan winnen is al de vraag, maar het moge duidelijk zijn dat deze ontwikkeling de prijs voor de komst van Amoah hoe dan ook verder zal opdrijven.

update

Zoals te verwachten viel is zojuist bekend geworden dat Amoah daadwerkelijk een verbintenis gaat tekenen bij heracles. Als hij de medische keuring doorkomt legt de club uit almelo hem voor een jaar vast. Houdoe en bedankt.

update 2:

Je kunt er natuurlijk op wachten tot de volwassen betrokkenen in dit soort kwesties met modder beginnen te gooien en de plastic plaggen verwijten over en weer vliegen. Zo verklaart Amoah nu over de kwestie: "Ik loop 5 weken mee bij NAC en ik hoor niks. De club is te laat in actie gekomen."

Leuk geprobeerd, maar dat scenario is natuurlijk niet al te waarschijnlijk. Zaakwaarnemer Ploegsma gaf immers enkele dagen geleden nog duidelijk aan dat de door NAC gedane aanbieding van 'een appel en een ei' gewoon te laag was.

Jeffrey, komter maar in...


Bron : De Rat, @bassieblanco, @MauricevanSteen, oODaantjeOo, NACoholic, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Mathew Amoah

04-jan-2014
Een andere vergelijking is ook snel gemaakt...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Enkhuizer rat

Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013 om 21:52u

Hugodver, als Amoah daar tekent schiet ie er vast 15 in komend seizoen!

10diego

Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013 om 21:54u

Heracles heeft nog wel wat budget na vetrek Everton, Armenteros en vejinovic en overtoom. Trainer De Jonge heeft Amoah vorig seizoen bij H`veen goed kunnen volgen. Kan me voorstellen dat hij bij iets minder bod voor NAC kiest.

De Scout

Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013 om 22:35u

Enorm zonde dat Matthew de poen van Almelo verkiest boven !!!

Een goaltje of 10 maakt hij nog altijd zeker per seizoen.

justin

Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013 om 22:59u

Beetje laat ook he van de leiding, nu ineens wel n potje te hebben gevonden om m te contracteren. Zo pis je weer eens naast de pot, terwijl je van deze speler wel weet wat hij kan. Klasse geleidt....

kwibus

Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013 om 23:05u

nac moet gewoon ophouden hiermee die gasten komen hier trainen en hun conditie op peil houden maar als het op een contract aankomt is het wegwezen dan is het weer niet goed genoeg.als die gasten hier komen trainen dan gewoon een vergoeding vragen voor het gebruik van de faciliteiten . want nac is leuk maar het geld is leuker. hup nac

Teddels

Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013 om 23:14u

Heel fijn....
Een speler fit houden/maken voor een andere club. Ik hoop van harte dat hij alsnog bij NAC tekent, maar zou hem zeker begrijpen als hij voor Heracles kiest. Naast meer salaris ook minder concurrentie.

10diego

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 7:42u

Poepon huren en geen geld hebben voor Amoah. Ik kan er nog steeds niet bij.

FC Goed Bezig

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 9:32u

Poepon is 25 , Amoah 32 lijkt me duidelijk omdat ook prestaties uit het verleden geen enkele garantie is voor suc6! Ik ben hardstikke fan van Amoah maar begrijp maar al te goed dat NAC zeer kritisch is met het uitgeven van geld en dan kiest voor spelers die in de toekomst voor NAC een transferwaarde hebben. Als Poepon bevalt komend seizoen wordt ie vastgelegd. Bovendien vind ik Poepon een sterke spits die in de voorbereiding heeft laten zien NAC beter te kunnen laten voetballen. V As en Gudelj hebben de juiste keuzes gemaakt: een paar routiniers voor een habbekrats gehaald voor de juiste balans tov de vele jonkies die bij NAC lopen. Huidige selectie is goed genoeg voor een stabiel seizoen

Ratatouille

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 9:44u

Lekker gedaan met je arrogante gedoe Sjefke... Lekker een speler laten wachten en proberen uit te onderhandelen met amateurcontractjes...

Mcnac

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 10:11u

Ik snap die heisa rondom deze relatief oude spits niet. Heeft leuk gevoetbald tegen de amateurs, maar viel al door de mand tegen de promovendus van de Belgische tweede klasse. Sympathieke vent, maar echt op zijn retour. Mocht hij voor NAC kiezen, wat ik natuurlijk wel hoop, dan wel achter Schalk en Poepon in rangorde. Overigens prima gedaan door van As. Je gaat toch geen hoofdprijs betalen voor een occassion en zeker niet eentje die je al heeeel veeeel geld heeft gekost. Resumerend zou Amoah dus NAC een vriendendienst moeten bewijzen.

de puut

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 11:54u

Ik denk, dat hij bij NAC toch ook meestal op kunstgras zou moeten lopen. Het warmlopen gebeurt langs de zijlijn en daar ligt tegenwoordig bij NAC kunstgras. Vandaar.

Nestor

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 13:57u

Gaat ie toch lekker naar Almelo. Zo`n overschatte broodvoetballer moet mannen als Alex Schalk niet in de weg zitten.

oOdaantjeOo

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 14:16u

Lees zojuist op twitter dat Amoah voor 1 jaar gaat tekenen bij Heracles. Hij moet alleen nog gekeurd worden.

Ratatouille

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 14:30u

Had hem bij het vorige onderwerp gezet, maar hoort eigenlijk hier thuis:

Slecht nieuws en falen van onze TD...
Die 15 goals van Amoah hadden we broodnodig gehad!
Natuurlijk kiest hij voor een `normaal` contract en dito salaris i.p.v. een club die hem probeert binnen te hengelen met een amateurcontractje. Vind het zelfs nog knap van hem dat hij al die tijd hier is blijven wachten, want op basis van zijn verleden bij NAC vind ik dat er wat respectloos met hem is omgesprongen...

Overigens... `jongens als Alex Schalk in de weg staan`? Schalk is vooralsnog te licht bewezen. Heeft toch al wat kansen gehad, maar laat het vooralsnog niet zien. Waarom altijd dat heilig verklaren van die jongens, omdat ze toevallig uit Breda of Prinsenbeek komen?
Je bent een BVO! Als je Messi daar neer kunt zetten, zeg je dan ook dat ie Alex Schalk in de weg staat?

zeggeforever

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 14:48u

Prima!
Voortaan ook niet meer mee laten trainen, laat hem zijn conditie maar op pijl houden in het bos in zijn eentje.
Van de week in de vi gelezen dat een klein contractje toch al snel +-60.000 is bij NAC, incl. auto etc.
Amoah heeft een paar jaar geleden goed zijn zakken kunnen vullen bij NAC +- 550.000 euro. Nu meneer al 2 jaar niet meer op niveau heeft gespeeld en topscoorder is tegen 4e klassers zou hij opeens persee gehaald moeten worden. Restwaarde = 0,0. Wij hebben 2 prima spitsen rond lopen, geef die manne de kans en het vertrouwen en dat wordt terug betaald!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 14:50u

15 goals had Amoah nooit gemaakt in een seizoen bij NAC in deze situatie.

Schalk heeft potentie, is nog jong, en aan hem moet NAC kunnen verdienen. Amoah was leuk geweest voor erbij, maar uiteindelijk wel als stand-in. Het is jammer dat dit NAC niet is gelukt, ik heb geen idee hoeveel moeite ze erin hebben gestopt, want ik had hem graag zien komen. Maar zonder Amoah moet het ook gewoon lukken om rond plaats 10-14 te spelen.

VB

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:01u

welke 15 doelpunten? Die hij afgelopen seizoenen ook maakte? Oh nee, toen speelde hij bijna niet... Sterker, hij heeft in zijn hele carriere 1 keer 15 doelpunten in een seizoen gemaakt. Bij vitesse. Bij NAC is hij niet verder gekomen dan 9 à 12. En toen was hij frisser dan hij na 2 seizoenen stil staan is. Kortom, ik wens m veel succes op het kunstgras, maar ik vind het prima dat we onze lege bankrekening niet verder leeg maken aan hem.

BATI

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:19u

Ik lees hier constant berichten dat Amoah goed is voor 10 tot 15 goals maar dat was vroeger. De rol die hij nu bij NAC zou krijgen was 3e spits. Leuk voor erbij maar toch geen prioriteit. Laat Poepon en Schalk maar uitvechten wie eerste spits word. Teveel concurrentie is ook niet goed, zeker niet voor Schalk!

referee

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:20u

VB prima gezegd! Was een leuke speler voor de breedte maar goed dat ze hem niet ten koste van alles willen contracteren.
Geld lekker in de eigen zak houden.

willemF5

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:22u

15 goals? Gebaseerd op? Paar seizoenen geleden lekker doelpuntjes gemaakt in een goed draaiend NAC. Laatste seizoen bij NAC heeft hij het ook maar een paar wedstrijdjes laten zien. Veel mensen waren blij dat ie weg was.

En in de tussentijd heeft wij zich nergens bewezen en op de bank gezeten bij h`veen. Daarnaast te oud om als investering te zien en blessuregevoelig (succes met dat kunstgras). Absoluut niet veel geld waard...

Ratatouille

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:22u

@VB

och och... Bij wijze van spreken 15 dan. In ieder geval heeft hij bij NAC altijd 10, 12 doelpunten per jaar gemaakt. In ieder geval altijd meer dan Poepon en Schalk tot zover...

Schralie

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:23u

Kom maar hoor, Danny Koe-ver-mans!

Ratatouille

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:24u

Overigens... Doelpunten maken is niet het enige. Gevaar uitstralen, verdedigers bezig houden, gaten trekken voor anderen, aanspeelpunt zijn... allemaal punten die ik bij hem altijd wel heb gezien en beduidend minder bij de spitsen waar we het nu mee moeten doen.

Fadango

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:35u

Ok Amoah zit nu lekker bij zijn Ghanees vriendje Kwansah.
De tijd zal het leren in hoeverre dit een verlies is of niet.
Zondag Cambuur en ik verzeker je gelet het verleden dat dit geen eitje is.
Kom op Schalk nu is het jouw beurt.

willemF5

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:39u

@Ratat
Na een gemiddeld interview met Amoah te hebben gezien, denk ik dat K3 nog meer angst inboezemt dan Mathew...

Fadango

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:40u

Wat betreft Amoah dat hij de eerste spits is vergeet het maar.
Die Fin is de eerste keus en die maakte een sterke indruk en is veel jonger.
Amoah is een bankzitter, Heracles neemt geen risico dat die Fin na één jaar Amoah weg gaat lopen.

Fadango

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:49u

Reactie van Amoah verbaast mij enorm.
NAC geeft hem de handreiking om fit te worden en hij kiest bij monde van zijn zaakwaarnemer voor het geld.
Niks mis mee, maar rot dan eerder op bij NAC en wacht niet tot er iets anders komt.
Als Heracles niet gekomen was met die grotere geldzak dan NAC zou meneer blij zijn bij NAC te mogen spelen.
Meneer Amoah verkoop jouw huis hier en vertrek naar Almelo.
By the way, who the fuck is Amoah.
Jaren niet gezien.

Andreas

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:50u

Trainer de Jonge heeft hem goed junnen volgen.
Waar allemaal?
Niet op het voetbalveld.

FC Goed Bezig

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:56u

Amoah is net als iedere voetballer een broodvoetballer die gaat voor het beste contract. Clubliefde?!?! Dat is al jaren een term uit de oude doos dus Matthew jammer dat je komend seizoen niet bij NAC te bewonderen maar ze er nu moet gaan inschieten voor het nietige Heracles. Mooie club hoor maar valt in het niet bij de ambiance van NAC natuurlijk

Fadango

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 15:58u

Gewoon deze groep stimuleren en het vertrouwen geven.
Niet meer brainstormen over spelers aantrekken.
Zondag ondanks een moeilijke pot er tegenaan vlammen en 3 punten naar Breda nemen.
We moeten het met deze groep doen.
Hup NAC

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 16:18u

Nebo wilde hem niet (disteleer ik uit de uitspraak van `m "Mattew komt hier alleen z`n conditie op peil houden" laat in de voorbereiding) anders had v.As `m allang een contract voorgeschoteld , ik blijf het jammer vinden , zeker omdat Matthew een spits is die in het systeem past wat we graag hier zien.

Hanske N

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 16:35u

Blijft gewoon een broodvoetballer. Prima. Had hem er graag bij gehad. Maar ik heb volste vertrouwen in de huidige selectie. Hup NAC!

Al Pacino

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 16:59u

Kunstgras velden zijn fnuikend voor blessuregevoelige spelers. Hoe vaak is daar al de nadruk opgelegd? Heracles heeft een kunstgras veld en Amoah is al erg blessuregevoelig en HIJ gaat spelen op dit veld? Dit is vragen om problemen. Amoah, wordt de speelfrequentie gelijk aan die bij Heerenveen?

De Kempen

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 17:16u

Jongens, laat hem gaan, kunstgras en winter gaat niet voor een ghanees, verder zullen de kilometers breda tukkerlsnd ook pijntjes geven.
Geniet van lurling, poenpon, schalk, hooi verrassend komt NAC hier uit.
Er zijn weinig fouten gemaakt in aanloop behalve kees meer bieden dan plafond.
Stoplicht rood, stop licht groen amoha kiest in Almelo voor tukkerpien.
Over 9 mnd naar zijn eerste goal trekt ie zijn shirtje op me weer een baby.
Dag jongen, einde breda en NAC voor jou.
Geld van Turken kwijt en dan tijdverspilling in breda doen.
Hoop dat ze je daar wel verstaan in tukkerland, nep icoon

RS

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 17:27u

Er gaat nog genoeg gebeuren in augustus!
En vergeet niet: bij NAC is tegenwoordig alles meer gesloten:, minder lekken. Zie Swerts, Suk, Babos.
Er zullen nog verrassingen aankomen: spelers, die vertrekken, en vervangers.
Volgens mij heeft NAC Amoah doelbewust laten lopen om de handen (lees budget) vrij te houden.
Zijn eisen waren eenvoudigweg te hoog voor NAC.

sir smokalot

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 17:34u

Haha leuk hoor.......een vrij land.......ieder zijn eigen mening.......en over vorig seizoen ach.......met Gudelj hebben we gewoon n toptrainer in huis.....die gaat vast t beste uit iedere speler halen.....en in de wedstrijd tegen Roda stond ik met tranen in m`n ogen dat is wat NAC zo mooi maakt....1 wedstrijd en m`n seizoenkaart was t weer dubbel en dwars waard.....en we kunnen allemaal wel vanalles blijven roepen.......we moeten gewoon ervoor zorgen dat NAC gewoon blijft bestaan en gezond wordt /blijft........salarisplafond is super daar maken we al n inhaalslag waar de rest nog moet beginnen.......we hebben n leuke uitgebalanceerde selectie......die ZEKER boven RKC gae Utrecht Groningen Heerenveen Zwolle en let op Twente gaat eindigen.........Lurling HELD

petruske

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 17:45u

tis waar wat de meeste hier schrijven, laat hem gaan, wie weet wat die kerel aan salaris vroeg, en het is niet meer dezelfde als 6 jaar geleden
nac moet met dit elftal, genoeg stootkracht voorin hebben, en een paar centen achter de hand kan geen kwaad, is beter aan het besteden aan iemand die op zijn retour is.

NASH

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 17:54u

Amman, lazer lekker op...eerst NAC achter laten zonder tranfersom en nu voorbereiding meedraaien en na 2 dagen weg zijn...zegt voldoende......

demeul

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 18:15u

Geen probleem hoor, we hebben al twee spitsen!

Maaruh wst ie sowieso niet te duur voor een profcontract? Dat moet voor een speler buiten de EU toch al gauw 4 ton zijn? Of zit ik mis?

Teddels

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 18:25u

Ik heb zeker vertrouwen in deze selectie, moet gaan komen. Zou wel graag nog wat versterkingen zien voor in de breedte. Extra aanvaller en wellicht nog een centrale verdediger.

Gabor Horvath is transfervrij, vond hem altijd aardig voetballen bij ons. Wellicht een optie?

justin

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 18:36u

Prima keuze. NAC pist naast t spreekwoordelijke potje. Kan zeggen wat je wilt hij was voor NAC goed aanspeelpunt in de spits. Ja Dikkie dik v as....dat gokken van je is weer eens duidelijk. Ook jij nog jaar contract?? Of blijf he ook je conditie op peil houden.
maar goed de trainer heeft n goed elftal, en t elftal een zeer goede trainer denk dat t n heel interessant seizoen wordt.
hup NAC....    

donvangeene

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 18:59u

De enige smet van Sjefke bij het transferbeleid.
Je moet ook niet zo lopen sollen en zonder respect behandelen:
ziehier het resultaat !!!!!!!!!!!!! Of was dat ook de bedoeling ?

4Eyes

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 19:19u

Respect en Amoah ? Had hij dat ook voor NAC, toen hij hier grof geld verdiende, met de Red NAC familie dag ? Koekske van eigen deeg... Sjefke is een held !

donvangeene

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 20:08u

Grof geld ? Nac ?

Brammetje de B.

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 20:18u

Ik weet niet hoor. Bij Heerenveen niet gescoord, in Turkije mislukt. Laat hem lekker bij Heracles voetballen. Voorbereiding wil niks zeggen, daarin scoorde Kramer ook volle bak.

4Eyes

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 20:27u

Ooit van een Mommers contractje ooit van gehoord, donvangene ?

rienloo

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 21:13u

Veel succes daar op het kunstgras amoah. Goed gedaan Van As, je niet gek laten maken en je hebt je terecht niet laten uitspelen. Te oud en te klein die amoah en aan vriendelijke jongens hebben we niks, gaan echt niet na jaren ineens weer scoren, althans niet op eredivisieniveua.

n@©

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 21:31u

Laten we aan het eind van het seizoen nog een nieuwsberichtje er aan wagen hoeveel doelpunten en speelminuten Amoah bij Heracles gemaakt heeft. Veel succes Matthew! Je zal het nodig hebben.

De Scout

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 22:11u

Geen oud nac-ers meer mee laten trainen...... dood zonde van de tijd en mogelijke verwachtingen bij de supporters!

Rooie Jo

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 22:28u

Jef, stuur `m aub een rekening voor vijf weken water, gas en licht gebruik.

WW

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 22:32u

Wat Brammetje de B. zegt.

rats

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 23:02u

Tjonge jonge, zijn dit dezelfde mensen die een paar jaar geleden met M.A. op de foto wilde gaan of juichden toen hij nummer 10 scoorde? Nac heeft gewoon te laat gehandeld en als zij hem hebben wijsgemaakt dat er niks was hadden ze de centen van Falkenburg voor hem moeten inzetten ipv weer een aanvallende middenvelder.

Tuurlijk kijkt hij ergens anders, ga je ook je eigen collega uitkafferen als hij een andere baan aanneemt voor meer centen?

Wat een trouwheid naar Amoah, ik wens hem het aller best.

cashel

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 23:08u

Jammer dat amoah niet komt maar goed day JVA koers houdt.
Spekers zat en zeker van 32 jaar oud.
Gewoon vasthouden aan wat we hebben.
Dat is toch ook niet niks..
Spelers zat.. Bij een strenge winter is amoah toch weer
ziek zwak misselijk..

4Eyes

Geplaatst: woensdag 31 juli 2013 om 23:13u

Rare redenatie. Trouw zijn naar een broodvoetballer die hier puur voor de percunia is geweest en een tijdje gedaan heeft, waarvoor hij werd gehaald : scoren. Er zit geen druppel Nederlands, nog Bredoas bloed in zijn aderen en toch zou ik z`n bips moeten kussen... Gaat er niet in bij me, sorry.

Ik blijf wel trouw aan de echte helden Remie, Lokhoff etc.. en wat jonge helden in opkomst, genaamd Gudelj en Schalk. Daarbij loopt tenminste écht geel/zwart bloed door de aderen.

Al Pacino

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 2:53u

Jeffrey, jouw wijze van (onder-)handelen ondersteun ik volledig. Een speler die in de maand oktober 33 wordt, bij NAC zeer vaak geblesseerd was, 1 jaar nagenoeg geen wedstrijden in Turkije bij die wanbetaler heeft gespeeld, bij Heerenveen het afgelopen seizoen alleen maar maximaal op de reservebank heeft mogen plaatsnemen, het verzoek om bij NAC te mogen meetrainen gehonoreerd zag worden om vervolgens aan te geven dat NAC hem in de kou liet staan en hij daarom maar bij die wijzen uit het oosten ging tekenen om op een kunstgrasveld zijn kunsten te gaan tonen. Dit terwijl die betweter Ploegsma aangaf dat NAC niet moest denken een dergelijke speler voor een appel en een ei binnen te kunnen binnenhalen. Nee die wijzen uit het oosten denken de wijsheid in pacht te hebben, waarover aan het eind van dit seizoen pas een goed en verantwoord oordeel kan worden geveld. Amoah, sterkte op het kunstgras met jouw zwakke beentjes.

boelie

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 3:13u

Inderdaad wat Brammetje de B. zegt.

Ga maar na: Toen hij hier wegging maalden er ook maar weinig om, en was de teneur in feite dat hij eigenlijk toch al over zijn top was en veel te duur.

Nu, na twee vrijwel wedstrijdloze jaren bij een matige club uit de Superlig en het kwakkelende heerenveen, zou hij ineens de Messias zijn die koste wat het kost binnen gehaald had moeten worden.

De wens lijkt hier voor velen de vader van de gedachte. Laten we gewoon reëel zijn. Ik sluit me daarom eveneens aan bij de zeer rake reactie van n@©. Dus kul: als De Rat het vergeet aan het eind van dit seizoen, stuur ons even een herinnering. Weet je wat: doe dat maar alvast tijdens de winterstop.

Peter13

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 6:19u

We hadden Amoah best kunnen gebruiken, voor "erbij", maar ik vind het volkomen terecht dat NAC daarvoor niet te diep in de buidel heeft willen tasten. Bijna 33 jaar, twee seizoenen niet gespeeld en dus niet gescoord op het hoogste niveau, daar wordt Mathew niet beter van.

Voor NAC was hij in het verleden een prima spits: balvast, dreigend, sterk in de lucht ondanks slechts 1.75 m, 9 tot 12 goals per seizoen (nooit 15, wat hier verschillende keren wordt geschreven), dan doe je het volgens mij goed. Maar alleen het verleden mag geen reden zijn om hem een flink contract te geven, dus ik denk dat JvA goed heeft gehandeld.

Beatrix92

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 8:08u

Uitleg zal morgen wel volgen:

Voorzitter Jan Smit schuift vrijdag aan bij Voetbal International
31-07-2013

Ratatouille

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 9:06u

@4Eyes,

Schei eens uit zeg! "echt geel/zwart bloed"... pfff, laat me niet lachen.

Ik word doodmoe van al die lui die altijd maar roepen dat we geen spitsen of zo moeten aantrekken, want die lopen Schalk in de weg. Als je uit Breda e.o. komt, wordt je altijd om de een of andere reden heilig verklaard.
En een ieder ander is een `broodvoetballer` en kent geen clubliefde...

Laten we nou eens de kerk in het midden houden:

Iedere voetballer is een broodvoetballer. Voetbal is hun werk en daarmee moeten zij hun brood verdienen, het liefst met dik beleg.
Daarnaast zijn voetballers net mensen en zullen zij dus ongetwijfeld een voorkeur hebben voor een bepaalde club, niet ondenkbaar de club waar ze begonnen zijn uit de regio waar ze vandaan komen. Maar soms ook helemaal niet... zie Josef Kiprich en Feyenoord.

De hele familie Gudelj is aan Breda en NAC verbonden... toch gaat Neno voor een paar duiten meer bij AZ voetballen. Ik neem het hem niet kwalijk en jij waarschijnlijk ook niet... want hij heeft `geel/zwart` bloed (of kolder van die strekking). Maar als Amoah het doet, `kan ie lekker oprotten, de broodvoetballer`...

Lekker logisch, die twee standaarden...

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 9:45u

@ Ratatouille

http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/nieuwsitemnieuw.asp?ID=18967

Ratatouille

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 10:10u

@AS

Mooie link naar een mooi item ja... Maar ik vermoed dat je op een bepaalde manier ermee wil zeggen dat Neno geel/zwart bloed heeft en geen broodvoetballer is?

Even doorgaand dan op die aanname: je moet wel goed mijn post lezen. Ik zeg namelijk:

"Daarnaast zijn voetballers net mensen en zullen zij dus ongetwijfeld een voorkeur hebben voor een bepaalde club, niet ondenkbaar de club waar ze begonnen zijn uit de regio waar ze vandaan komen. Maar soms ook helemaal niet... zie Josef Kiprich en Feyenoord."

Met andere woorden: Neno heeft een voorkeur (of liefde zo je wilt) voor NAC (de club waar hij begonnen is en waar hij vandaan komt) en vandaar dus dat hij een mooie transfersom wilde voor NAC... klasse uitspraak...
MAARRRR desalniettemin is hij wel voor een dikker salaris gaan voetballen bij AZ. Dat verwijt ik hem absoluut niet (had ik ook gedaan), maar ga nou niet lopen beweren dat hij `geen broodvoetballer is` en een ander - zoals in het voorbeeld Amoah, die een volwaardig profcontract kan tekenen ergens anders ipv een amateurcontract hier - WEL een broodvoetballer is daarom (en hem uitgeleide doen met uitspraken als `rot dan lekker op`...

DAT slaat nergens op...

4Eyes

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 10:33u

Rata, ik denk dat je strekking van mijn pleidooi dan niet helemaal begrijpt en ja, ik ben er zo een die vind, dat Alex júist omdat hij uit Breda komt, juist alle steun moet krijgen om te groeien. Eindelijk weer eens een Bredanaar die doorbreekt. Noem het misplaatst sentiment, maar we zijn een Bredase club, waarbij al sinds het ontstaan ook Bredanaars hebben gespeeld. Dat is jaren weggeweest, maar wel hét NAC waar ik verliefd op ben geworden. Ik ben er zo 1, die op zijn vrije woensdagmiddag vanuit school naar de stad ging, om een glimp van Remie op te vangen. Nogmaals, misplaatst sentiment en tijden zijn verandert, maar ik vind het geweldig als ik bij ons langs de John Smit voetbalkooi loop, dat ik mannekes van 8 tot 12 jaar oud hoor roepen dat ze Schalk zijn ipv Messi. Dat zijn de supporters van morgen.

Amoah is een broodvoetballer die puur heeft gedaan waarvoor hij werd gehaald, heeft verder 0,0 binding met NAC, getuige Red NAC familiedag en nu weer zijn eisen ipv nederig zijn. Daar hoef ik dan toch geen respect voor te hebben ? Goeie spits geweest, daar niet van, maar geen echte NACcer. Weet je wie dat wel was en waarvoor ik wel immens respect heb, ondanks dat het een broodvoetballer was ? Good old Graham Arnold. Dat was ook gewoon een NACcer.

Verder zal je mij over geld willen verdienen niet horen, dat wil ik zelf ook, dat is menselijk en niks mis mee. Money makes the world go around. Waar het mij omgaat, is misplaatst sentiment dat Amoah een heilige oud NACcer is, dat is het namelijk niet. Het is een ex NACcer, die nog te beroerd was kinderen een handtekening te geven.

Ratatouille

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 11:35u

@ 4Eyes,

Duidelijk verhaal en mooie sentimenten. Natuurlijk is het mooi dat brakken op straat liever `Schalk` zijn dan `Messi`... Dat vind ik ook prachtig. En ik vind het ook prachtig als Schalk er 30 inschiet en dan furore gaat maken bij Real Madrid.

Maar ja. Voorlopig zijn wel gewoon `maar NAC` en zijn we wel een BVO. Dus we moeten met onze beperkte middelen de beste spits daar neerzetten, die we kunnen krijgen. En als Amoah er in het verleden 10 tot 15 maakte en die kun je krijgen, dan zeg ik dat je die moet opstellen ipv een andere spits, die al drie jaar roept dat hij het gaat laten zien, maar nog niet verder is gekomen dan 3 goals per seizoen... ook al heet hij Alex Schalk en ook al komt hij uit Prinsenbeek.

Natuurlijk heb ik ook heimwee naar de tijd van voor het Bosman arrest (want dat is de tijd waar jij aan refereert). Toen je als club nog maximaal 3 `buitenlanders` mocht opstellen. Dus dan had je automatisch - zeker `in de provincie` - veel meer lokale jongens op het veld staan. Daar heb je als supporter veel meer gevoel bij. Maar laten we nou eerlijk zijn; de `jongens` uit de regio, waarmee je je kunt identificeren zijn allang al vertrokken naar eerst de topclubs en aansluitend de middenmoters in Engeland en Duitsland en onze velden staan vol met Noren, Denen, Polen en Hongaren...

Je handhaven op het hoogste niveau met alleen maar Bredaose jongens kun je gevoeglijk vergeten... Remie, Lokhoff... verleden tijd. Ik deel je sentiment, maar het is nu eenmaal zoals het is en daarmee moeten we het doen.

Overigens; waarom is een Australier die een paar jaar voor NAC voetbalt en scoort wel een man van de club en een Ghanees die hetzelfde doet niet? (Overigens weet ik niets van wat jij bedoelt met de Red NAC dag, maar in ieder geval is dat niet zoals ik Amoah ken)
Kan het ook misschien een beetje te maken hebben met subjectieve voorkeuren?

4Eyes

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 12:30u

Op de vraag Arnold - Amoah kan ik een heel kort antwoord geven, wat misschien wat kort door de bocht is, maar wel het duidelijkst. Arnold trok met Red NAC, maar al te graag de knip en Amoah deed er alles aan om de knip richting NAC dicht te houden. Zijn goed recht, maar eerst genoemde heeft zich daarmee tot eeuwige geld in mijn boekje bestempeld.

Red NAC familie dag en Amoah, was het feit, dat de dag al lang bekend was, maar meneer opeens een doop had. Iedereen toen op zijn achterste poten, maar nu blijkbaar weer vergeten. Ik niet.

Schralie

Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013 om 14:25u

achteraf bekeken ook niet verkeerd...! speler met Ghanees bloed(Sarpongetje) is zat, anders krijgt ze hier thuis weer praatjes.

boelie

Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013 om 21:08u

"Hij legt er 10 in" volgens Jantje Smit bij VI. "Ik ben gek van Ghanesen." Dat heeft z`n dochter dus niet van een vreemde.

"Dat leggen we even vast." antwoordde Derksen met de nodige scepsis.

Ben echt benieuwd wat de conclusie wordt aan het eind van het seizoen. Reken maar dat ik die plaats, wat de uitkomst ook is.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven