of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 mei 2013
Voormalige volksclub FC Utrecht: doofpotstrategie werkt!


Laat gaan, laat gaan, waar maak je je druk over, het is alweer zo lang geleden. De standaardreactie van velen als we het hebben over spreekkoorgate bij FC Utrecht-NAC. U weet het vast nog wel, waarbij NAC-supporters landelijk aan de schandpaal werden genageld door FC Utrecht in verband met het vermeend schelden met k#nker, in het aangezicht van honderden patiëntjes.

NAC Supporters reageerden furieus, daarbij gesteund door de club en supporters en sponsoren van FC Utrecht. Als je groot genoeg bent om uit te delen moet je ook groot genoeg zijn om sorry te zeggen. Zo werkt dat in het leven, zeker als je een voorbeeldfunctie zegt te bekleden. Niet alleen de regionale media deed een verwoede poging om een eerlijk antwoord te krijgen van FC Utrecht, ook de landelijke media zette openlijk vraagtekens bij de actie van deze heren.

Vanuit Utrechtzijde bleef het echter stil. Op mails van supporters (een honderdtal in totaal) werd niet gereageerd, tegen de pers werd ‘geen commentaar’ geblaft, en toen De Rat zelf de telefoon pakte om de verantwoordelijken een paar nette vragen te stellen werd er door ene Frank Bijlsma hysterisch gereageerd dat we maar naar de persafdeling moesten gaan en hoe we het in ons hoofd haalden om hem in zijn gezinssituatie te storen. Aangezien de persafdeling rijkelijk beloond wordt om te communiceren hadden we van Martin Versteeg, hij loopt te koop dat hij ‘n Fèrse Faant is, toch op z’n minst een ontvangstbevestiging verwacht. Maar nee, ondanks herhaaldelijke verzoeken via mail en social media zwijgt iedereen bij FC Utrecht in alle toonaarden.

NAC heeft afgelopen week een reactie ontvangen op de eerder gestuurde brief, waarin het verzocht om de audio-opnamen, dan wel om de excuses. In de reactie laat ‘de FCU’ weten dat de club nog steeds achter de eigen waarneming staat. Op z’n minst opmerkelijk, want de gehele geluidsband alsmede video-opnames uit het uitvak en tientallen getuigenverklaringen bewijzen het tegendeel. Op het verzoek om die bewijslast te overleggen is gek genoeg niet ingegaan.

Wel heeft Utrecht het wedstrijdformulier, dat is ingeleverd bij de KNVB, afgezwakt. Er is geen serieuze melding gemaakt, anders dan dat er 'een spreekkoor' was. Hierdoor wordt de melding niet doorgezet naar het voetbalvolgsysteem, en krijgt NAC geen aantekening op de strafkaart van de KNVB. NAC heeft hierop besloten om pas op de plaats te maken, om zo niet opnieuw het risico te lopen dat er verkeerde aandacht in de media en bij de KNVB ontstaat.

Eind goed al goed dus. Utrecht heeft de doofpotstrategie met succes toegepast. Naar buiten toe houdt men vast aan hun stoere praat en ‘eigen waarneming’, maar via de formele weg is de keutel ingetrokken en is de aanklacht van het wedstrijdformulier geschrapt.

Dit soort louche figuren pretenderen een volksclub te leiden. Dit doen ze met veel uiterlijk vertoon en achterbaksheid. En dan gauw in het geniep de aanklacht niet formaliseren. Het verbaast ons dat de supporters in Utrecht niet wakker worden en deze mensen met pek en veren de stad uitjagen. Misselijkmakend.

We zullen er alles aan doen om te zorgen dat NAC deze popiejopies van de Utrechtse clubleiding tijdens de eerstvolgende NAC-FC Utrecht de toegang tot het stadion ontzegt. NAC Bestuur en directie zouden niet vriendelijk handjes schuddend met deze types gezien mogen worden. Sta op voor je supporters NAC, en laat dat witte boord gajes weten niet welkom te zijn in Breda. Of zet ze anders maar in vak I weg. Dan zullen wij de spandoekenrand voorzien van de nodige schriftelijke mededelingen aan de heren Bijlsma en van Schaik.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


15-okt-2013
Voor slechts €8,- naar utrecht – NAC. Tussens...
16-okt-2013
Arbitrage utrecht - NAC bekend...
26-okt-2017
Waar blijft die rectificatie en excuses??...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 12:55u

Goed stuk van de Ratdaxie, ben het er helemaal mee eens, zeker ook met de laatste alinea.

TisniX

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 12:59u

Ik denk dat dit eens niet weggestopt moet worden, maar eens verder naar buiten uitgedragen zou moeten worden.
Het is nogal wat, zo`n beschuldiging zowel collectief als individueel aanwezige. Volgens mij noemen ze dat smaad en daar staat een straf op.
Was het nu gelijk op een "misverstand" gegooid, dan lag het anders maar Utrect houd dit ongefundeerd en zonder enige vorm van bewijs overeind, afgezwakt of niet.
Maar op het moment dat ik dit schrijf realiseer ik me gelijk dta ik op moet passen, voor ik het weet word ik nu gemonitord op verdenking van cyberopruiing en staat binnen een uur hier een AT squad op beschuldiging van het opkomen voor je eigen eer!!! #cynish.

10diego

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 14:04u

Van Seumeren kun je voor de wedstrijd in Breda treffen bij de Italiaan in het Ginneken.

raraNAC

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 14:55u

Heel goed DROL! Juist niet laten gaan dit. Door dit soort geintjes had NAC bijna weer een aantekening bij de KNVB. Ze hebben daar al het idee dat wij 19.000 terroristen zijn, dus het is wel genoeg.

Laat ze volgend jaar maar lekker buiten staan.
Wij gaan niet opzij!

4Eyes

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 16:06u

Jammer dat ze daar bij NAC op kantoor de ballen niet voor hebben, maar vanaf volgend seizoen geen publiek uit of naar Utrecht, zou de enige juiste oplossing zijn, ook gezien alles wat er al is gebeurt.

petros

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 16:55u

Eeens even denken wat ik volgend jaar ga zingen als die jongetjes uit Utrecht op bezoek komen....jullie al tips ?

Drek

Geplaatst: donderdag 9 mei 2013 om 19:13u

Dank Drol dat jullie dit oppakken en niet laten versloffen. Heel terecht!

drs Marcellus

Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013 om 8:44u

Goed stuk idd. Het is van de zotte dat die figuren niet hun eigen fout willen of durven toe te geven. Goed ook dat DROL hier nog de aandacht aan besteed.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013 om 9:23u

Het blijft een schandalige vertoning van utrecht. Bah bah.

n@©

Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013 om 9:36u

Eens! Vanmiddag nog een persberichtje d`r uit dat Utreg bestuur niet meer welkom is in `t Rat Verlegh totdat er publiekelijk excuses zijn gemaakt.

cashel

Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013 om 10:22u

Tja lelijk verhaal dit.
Maar goed.. Als zij Schalk willen hebben dan betalen toch gewoon 1 mio extra. Dan praten we nergens meer over toch!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven