homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 februari 2013
Internationale media woedend over persbeleid NAC


Het is oorlog in krantenstukskesland. De aanleiding? Een communique van het politburo Breda, waar Tsaar Stefaan onder aanvoering van trouwe bolsjewiet Perry de persman het nieuwe persbeleid heeft uitgevaardigd.

De persmuskieten, doorgaans in grote getalen aanwezig op en rond de trainingen van het GeelZwarte leger, zijn met ingang van nu slechts drie kwartier in de week welkom op het trainingscomplex. Alle vier de journalisten mogen voortaan op vrijdag tussen 12 en kwart voor één aanschuiven. Maar: minimaal 48 uur van tevoren aanmelden in het kader van het antecedentenonderzoek, er mag geen broodje teveel gesmeerd worden.

Of er een logische verklaring achter dit besluit zit en NAC daarmee volledig gelijk heeft, dat weten we niet. Hopelijk geeft NAC morgen tussen 11.45 en 12.00 daarover wat duidelijkheid. Dat WE er landelijk gezien niet best op zullen staan in de media, daarover zijn geen twijfels.

De beste tactiek is soms: join your enemy. NAC kiest er voor om het journaille op Argentijnse wijze te laten verdwijnen. Communicatie drie punt nul. Perry controleert alle persuitingen. Maar wie controleert zijn eigen brouwseltjes eigenlijk?

Kom er maar in Perrymans! Donderdag werkdag. Toch?

Update

Hieronder dan het volledige bericht dat de internationale media heeft ontvangen:


Beste mediarelatie,

Het ondertekenen van het contract van hoofdtrainer Nebojsa Gudelj is een goed moment om veranderingen op gebied van het persbeleid van NAC Breda nogmaals te onderstrepen.
Zoals voorafgaand aan het seizoen gecommuniceerd stelt NAC alles in werking om haar spelers en trainers zoveel mogelijk te ontlasten, zodat zij zich kunnen concentreren op voetbal. Hiertoe heeft NAC besloten één dag in de week het trainingscomplex open te stellen voor media. Het betreft de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd, tenzij aan het begin van de werkweek anders gecommuniceerd.

Op deze vrijdag zijn spelers en trainers beschikbaar voor interviews. Media kan tussen 12:00 - 12:45 uur gebruik maken van een aparte ruimte in het spelershome om interviews af te nemen. NAC wil graag benadrukken dat alle mediaverzoeken met betrekking tot spelers en technische staf minimaal 48 uur van te voren dienen te worden afgestemd met de persafdeling. Dit stelt ons in staat de zaken zo goed mogelijk voor u en de spelers te organiseren.
Op andere dagen zal NAC, tenzij ver vooruit gepland en in onderling overleg, geen interviewaanvragen honoreren op het trainingscomplex.
Interviewaanvragen kunt u kenbaar maken via het e-mailadres pers@nac.nl. Ook kunt u contact opnement met Perry Hendriks of Matthias van Wettum. Wij danken u voor uw medewerking en kijken uit naar een plezierige samenwerking.

namens NAC Breda,

Afdeling Pers & PubliciteitBron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


22-feb-2013
Weekjournaal van De Vrije Democratische Volks...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 13:30u

Wat. Een. Kolder.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 13:35u

Overigens begrijp ik van de andere kant de scorebordjournalistiek van Dennis van Bergen ook niet - hoe die het voor elkaar krijgt om echt elke week weer negatieve stukjes in dat pulpblad VI te schrijven over NAC... Maar goed, SE en PH zouden zich er niets van aan moeten trekken en vertrouwen genoeg in zichzelf moeten hebben om overtuigd te zijn de goede weg te bewandelen, en dan het ongelijk van Van Bergen te bewijzen.

Dit klinkt me meer als een mommeriaanse maatregel in de oren. En dat bevalt me helemaal niet.

kho

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 13:38u

dat N.A.C. niet uitblinkt in communicatie is bekend, maar met deze maatregel is niks mis mee.

Ik vermoed dat ze rust in de tent willen hebben en deze maatregel lijkt me daar toe bijdragen.
Dat veel journalisten daar moeilijk over doen lijkt me meer hun probleem.
Het meerendeel van de journalisten zijn toch over het paard getilde mannetjes die alleen maar naar sensatie op zoek zijn en de krant/bladen moeten vullen met allerlei onzin. De objectieve journalist met verstand van zaken is een uitzondering op de regel.

RS

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 13:54u

En nu eerst nog een cursus correct Nederlands volgen. En dat voor een afdeling Communicatie. Tenenkrommend, zoveel taal- en schrijffouten!

simmons

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 14:15u


simmons

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 14:20u

sow perry... reactiesnelheid half uurtje, begint t te leren.

4Eyes

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 14:23u

Tja, logisch gevolg van het nieuwe snufje wat door onze bouwmarkt vrienden betaald word, want met een leger aan andere filmpjesmakers rond het trainings veld, krijg je natuurlijk nooit je unieke filmpje per dag. Hoe beter je concurentie uit te schakelen, als er voor te zorgen dat er geen concurentie is...

Hup 3.0 beleid... Toch ?

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 14:28u

"Media kan ...".

Okay, next ......

Opa

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 14:55u

Ik ben zelf dagbladjournalist geweest.
Aanmelden is belachelijk en zeker lang tevoren.
De krant wordt gemaakt op het moment dat de journalist nieuws proeft of dat wil checken. Niet wanneer de mensen van nac dat willen.
Dit lijkt me weer een brevet van onvermogen en onkennis van de NAC-azen.
Ga zo door en binnenkort komen niet alleen de journalisten niet meer.
Wat een zielig amateurisme, zeg. Blijft dit nou bezig?????

Wie doet er wat aan. mag aan het zoveelste onbenul toch niet ten onder gaan!

Helsie

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 15:10u

Professionaliseren is blijkbaar heel wat anders dan een te grote broek aantrekken.

HV

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 15:17u

quote:
Hiertoe heeft NAC besloten één dag in de week ...

Tsja, weer een mooi stukje veramateurisering van de club. Maar gelukkig heeft het vriendje van weer een eigen vriendje (en werknemer/collega) van USA Sports Magazine binnen gekregen. Het is natuurlijk goed om met mensen te werken waarvan je de capaciteiten kent, maar het slaat nu wel heel erg door met de vriendjeskliek. Het gevolg is dan dat niemand een collega aan zal spreken op zijn gedrag of besluiten en plannen durft af te schieten, omdat het altijd wel van een `vriendje` of `een vriendje van` komt. Met als gevolg dit soort kromme besluiten met een amateuristische communicatie. Vertrouwen 0.3?

simmons

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 15:28u

wat mij ook stoort aan de “comunicatiemanager” is dat hij na weeeeken stilzwijgen (op t forum) opeens nu er stront aan de knikker is nie weet hoe snel (half uur!!!) hij vragen moet beantwoorden.

met als eerste reactie een antwoord op een vraag over dit item ook nog eens, ander had ik nog moetten zien waneer de vragenstellers antwoord hadden gehad.

ruikt naar gevalletje gekregen baantje


Zeeuwsche Rat

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 16:10u

Vooral benieuwd wat spelers / Nebo hiervan vinden. Storen zij zich daadwerkelijk aan DvB en die Bassie-fanaat van BN/De Stem valt er wellicht wat te zeggen over deze maatregel, al is het te woord staan van de pers gewoon een belangrijk onderdeel van het leven van een profvoetballer...

Zo niet, is het volslagen idioot en belachelijk en stel ik voor dat journalisten gewoon een week lang niks over NAC schrijven... of gewoon weigeren vanaf heden hoor en wederhoor toe te passen en bij het minste of geringste gerucht meteen de pen in de hand te nemen.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 16:18u

Dat er zo`n maatregel bij een door het leger geleide club ergens in het Oostblok geldt lijkt me logisch..... , 2013 in Breda ....... , doe niet zo mal gekkie !

Als ik journalist was zou ik een maatregel als dit morgen direct tot aan de grond toe afbranden in de krant , vergelijkingen als ik maak met de `Partizan Belgrado`s` van deze Wereld zou ik ook niet schuwen in een dagblad als BN/De Stem of het A.D. , kom er maar in Sjourd en Chris , en mensen van De Stem.

bertjeB

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 16:32u

Als het zo is dat er dagelijks 20 journalisten van de diverse media aanwezig zijn met hun potloden en draaiende camera`s waardoor het uit logistiek oogpunt niet meer te behappen valt en de dagelijkse gang van zaken verstoord: perfecte regel. Alleen zou ik het dan 3 keer per weer doen.

Kan me alleen niet voorstellen dat dat hier het geval is. Lijkt mij eerder dat men niet wil dat zaken naar buiten komen en men denkt dat te voorkomen door deze kinderachtige maatregel. Alsof AL en KL en weet ik veel wie nog meer niet gewoon een direct lijntje hebben met de journalisten in kwestie. Of zouden alle spelers een gedragscode hebben onderekend dat men die niet doet op straffe van...

Volgend jaar is NAC de revelatie va de eredivisie, doen we het prima in de beker en is Schalk topscoorder van Nederland na 4 maanden. Positieve aandacht waar iedereen blij mee is, Met name de sponsor als alle cameraatjes weer staan te snorren. Op vrijdagmiddag tussen 12.00 en 12.45 uur..... oh nee dan geldt de regel niet meer..

boelie

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 17:08u

Met dit lapje grammaticale wanhoop is Per De Manager dus bezig geweest, gedurende de afgelopen maanden waarin ie zonder opgaaf van reden ineens niet meer wenste te reageren op de vragen op het forum... Dokter, mogen deze jongetjes astemblief weer snel terug naar de inrichting?

Subietpilskes

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 18:02u

Ik vertrouw al die persmuskieten voor geen meter.
Tegenwoordig is het alleen maar sensatie en parasiteren op ellende van anderen. Dat geldt trouwens voor de hele mediawereld. Goed dat NAC deze lui aan banden legt. Ik kan me er niet druk om maken, ze schrijven toch allemaal negatief over ons clubje. HUP NAC en schijt aan de persmuskieten.

Zero76

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 20:07u

@HV
Je bedoelt "Trainee perschef" Matthias van Wettum?
Die knul/meid* kunnen we niets verwijten, hij/zij* verkeert in een identiteitscrisis als ik zijn/haar* Twitter moet geloven:
https://twitter.com/MatthiasvWettum/status/301092338070065153

* Ik weet niet of hij/zij* de daad al bij het woord heeft gevoegd......

boelie

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 20:32u

@Zero76

Eusj... Schandknaap 3.0?

Zero76

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 20:36u

Over "gekregen baantjes" en "kruiwagens" gesproken...

Spelers kunnen momenteel niet worden aangetrokken omdat er geen geld is maar langs de achterdeur wordt de een na de andere Americansports cowboy binnengeloodst ter aanvulling van de Noordhollandse vriendenkliek binnen onze club. De Bredase/Brabantse smoel is ver te zoeken bij NAC de laatste tijd. HvdD en MvD zijn weggestuurd, regionale sponsors lopen massaal weg, trainer JK is buitengewerkt, de pers wordt nu weggestuurd. En de supporters? Die zijn gegarandeerd het volgende slachtoffer van de man die puur uit nieuwsgierigheid solliciteerde en tot zijn eigen stomme verbazing werd aangesteld als AD! Het zal SE aan zijn reet roesten hoe het met NAC afloopt, zolang zijn salaris en declaraties (lees: hotel- en reiskosten) maar op tijd worden uitgekeerd. Hij gaat net als zijn voorganger TM ongehinderd zijn eigen gang. De Stichting NAC en RvC stond erbij en keek er naar......

gebruikersnaam

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 20:44u

Heeft Nederland journalisten dan ze schrijven toch hoe het ze zelf uitkomt.
Met als dieptepunt de sport journalistiek in NL hier missen we niets aan. journalisten zijn voor 99% een stelletje wijven zonder tieten

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 21:56u

Volledig, maar dan ook volledig eens met Zero76!

Dat geloof je toch gewoon niet. Heeft niemand die communicatiemensjes ooit gezegd dat ze eens letten op wat ze communiceren (waartoe ook twitter behoort)?

quote:
Of ik snij gewoon m`n lul eraf met een bot mes. Is ongeveer hetzelfde.
Dat geloof je toch gewoon niet. Het schriftelijke equivalent van de foto van Mommers die de blote reet van een supporter kust. En weer zo`n wanker van USA Sports Magazine trouwens.

En die loser van een Perry Hendriks weet ook al niet wat hij loopt te bazelen. Daarover heb ik hier mijn gedachten maar laten gaan http://www.derat.nl/int/nl/forum/topic.asp?topic_id=4832

Nee, Perry Hendriks en Matthias van Wettum. Dat zijn echt de mensen waarmee wij de oorlog gaan winnen, die NAC vooruit gaan helpen in de vaart der volkeren, waaraan NAC broodnodig behoefte heeft.

rade

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 21:58u

VI heeft alleen maar interesse voor negatieve randzaken, BN De Stem maakt nieuws als het er niet is en de items van Omroep Brabant blinken nu ook niet uit in niveau. Voor de rest is er toch geen enkele journalist in NAC geïnteresseerd zolang we niet op de rand van de afgrond staan.

Zo gek vind ik t dan niet om rust te creëren op je dagelijkse werkplek zodat niet elke woordenwisseling of ontevreden wisselspeler de dag daarna in de krant staat.

10diego

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 22:00u

Deze jongen gaat zijn 3 sponsorstoelen na jaaaaaren niet verlengen zolang deze prutsers aan het bewind zijn. Op naar F7, bier drinken en kut roepen. Cordial kaarten worden al maanden gratis gestrooid door onze marketeers 3.0. daar hoef je t ook niet voor te doen. Business Club biedt ook niks. Bespaart toch kleine €6000. Kunnen we de klantjes meenemen naar andere evenementjes en andere wedstrijdjes. Wat een bende man. Eskes komt met een boek :` hoe vermoord je een clubcultuur in 14 maanden`. Nog steeds geen grote successen in Zeeland en Belgie?

10diego

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 22:02u

@rade: we kunnen ook stoppen met deelnemen aan de competitie, het voetbal is al jaren dramatisch.

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 22:38u

@ 10diego

Ik herken je klachten wel, had vorige wedstrijd iemand uitgenodigd, maar die werd helaas in de Parel bruut overgelopen door de accountmanager Zeeland met z`n grijze matje die niet wist hoe snel hij richting de gratis bitterballen in de bestuurslagen moest komen. Een traktatie waar de sponsors zelf overigens een uur op moeten wachten...

De Kempen

Geplaatst: donderdag 14 februari 2013 om 23:29u

Heb wat geld na mijn sponsering bij fc eindhoven en PSV gesponsord omdat ik nu in deze regio woon maar ben daar in 3 mnd beter onthaald dan die 11 jaar dat ik NAC sponsor én nog heb mee gemaakt.
Ff eindhoven is simpel voor sponsor je kan op verwarmde tribune zitten, simpel koud buffet, saté erbij en wat te drinken, geen poppenkast, PSV ook niet ben daar maar een x geweest voor NAC uit maar commercieel is NAC een drama voor ondernemers.
Geen geld aan uitgeven.
Sorry collega fans

Rogo

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 8:30u

Triest, triest, triest....

we hebben het hier dus over 4 journalisten, die komen soms even naar de training kijken of wat vragen aan spelers stellen... WAT IS HET PROBLEEM?!

Zorg nu eerst eens voor een goede relatie met de media! Door ze tegen je in het harnas te jagen gaan we nooit eens positief in het nieuws komen en die belangrijke goodwill kweken.

snuifbuis

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 9:26u

hiermee snijdt NAC zichzelf in de vingers. Ik hoop dat de journaille perry niet al te serieus neemt en massaal iedere dag rond het trainingsveld verschijnt

Jannie F7

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 10:31u

Beste Zero...je had t niet beter kunnen formuleren!
De hollandse kliek word steeds groter, onbenullen worden binnengehaald en graaien mee uit de salaris pot. Is er geen goeie omschrijving voor een niet bestaande functie, dan denkt men een aantal dagen en er is weer ruimte voor een nieuwe onbenul.
Sponsoren lopen weg en in ondernemend brabant zit niemand te wachten op een bezoek van onze directeur, hij word bij oud sponsoren al liefkozend pacman genoemd.
Over de nieuwe communistische maatregel kun je denken.....wat zal mij t boeien, maar t gaat om t principe !!!
Onze club word door een stelletje onbenullen geleid die helemaal niets met de mooie voetbalclub NAC hebben!!!
En wij, de supporters, laten t gebeuren, we zijn makke schapen geworden die hier bleren maar in t stadion t mondje dicht houden!!

We kunnen blijven zitten en over een jaar naar Baronie gaan kijken, of we gaan staan voor onze club, zoals ook in Amsterdam gebeurde,
en eisen dat deze niksnutten plaats maken voor een nieuwe, echte, NAC directie!!!!!

snuifbuis

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 11:01u

met Jannie F7 eens

Ata

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 11:08u

Zero76 en Opa verwoorden het goed. Wat een kolder, dit. Alsof een journalist van een dagblad 48 uur van tevoren interviews gaat aanvragen.

Onbegrijpelijk dat media per definitie als vijanden worden beschouwd. Het is juist prettig om dagelijks iets over NAC in de krant te lezen, al is het maar om op de hoogte te blijven van blessuregevallen.

Kan me niet voorstellen dat er één speler is, die vindt dat hij te veel tijd kwijt is met het journaille. Een raadsel derhalve waarom deze regel moet worden ingevoerd.

danny b

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 11:18u

Ongelooflijk dat dit soort idioten hier keer op keer binnen weten te komen.
Stefaan Eskes is hier verantwoordelijk voor en niemand anders. Overbodig baantje creëeren, vriendje binnen loodsen die net als hijzelf geen enkele affiniteit met de bedrijfstak waarin hij werkt heeft en hem vervolgens de meest dwaze fouten laten maken, waarschijnlijk in zijn opdracht of in ieder geval met zijn goedvinden. Met als gevolg een hoop imagoschade voor NAC.

Dit zijn toch niet de mensen die de doodzieke patiënt structureel er bovenop zullen gaan helpen? Dit soort structurele missers zeggen toch alles? Ook deze noord-hollandse kliek heeft hier geen reet te zoeken. Voor hun is NAC een leuk probeerseltje.
Wat hebben toch een hoop mensen boter op hun hoofd als een nieuwe gelukszoeker zich aandient.. Tenenkrommend

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 11:21u

@ zero76

Wat heb jij er totaal maar dan ook echt totaal geen reet van begrepen.

willemF5

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 11:30u

Wat een heerlijke discussie hier. Morgen allemaal met hooivoorken en brandende toortsen achter stefke aan!!

Oh ja, het is ook allemaal de schuld van Schollen!

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 12:23u

En dan hier elkaar lekker gaan opnaaien hoe stoer je wel niet vertrekt als sponsor. Dat helpt NAC enorm.

Breda4life

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 12:32u

@Tuur: Wel fijn dat je het dan ook meteen even toelicht...

Onze NAC gaat naar de knoppen en alle organen binnen NAC: CR, RvT, RvC staan erbij en kijken er naar...

Tijd voor een paar pittige spandoeken of worden die dan meteen verwijderd? Als ik ergens helemaal neit mee heb dan is het die gemaakt Amerikaanse commerciele kutcultuur!

Zo jammer dit!!

En of er nu Oost-Brabanders of Hollanders heir zitten. voor mij is het lood om oud ijzer. En ik ben bang dat we financieel en organisatorisch geen stap vooruit zijn gegaan sinds de TM tijdperk, Da`s niet alleen jamemr maar voor KUT!

boelie

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 12:57u

@ Tuur

Gelukkig, eindelijk iemand die het kennelijk wél begrijpt. Kom er dus maar snel in met die uitleg, en schijn jouw licht op ons onwetenden.

Charpie

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 12:57u

Ik wil verdomme na 45 jaar supporterschap mijn club terug! Is dat teveel gevraagd? Wie schopt die idioten eruit?

simmons

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 13:38u

COLUMN - Don’t shoot the messenger, luidt een gevleugelde uitdrukking uit het werk van William Shakespeare. De brenger van een boodschap hoeft immers niet de veroorzaker ervan te zijn. NAC Breda heeft gisteren evenwel een aardige poging gewaagd om met één kogel alle boodschappers neer te maaien. Die kogel droeg de naam Persbeleid en hij maakt journalisten vrijwel monddood. Omdat -vreemd genoeg- bij NAC niemand bereid was te reageren, besloten we maar meteen Shakespeare te bellen.

Meneer Shakespeare, U hebt vernomen van het nieuwe Persbeleid bij NAC?
“Zeker, ik las het op internet. Een typisch gevalletje van ad hominem hè: op de man spelen. Het is duidelijk een poging om de vrije nieuwsgaring volledig aan banden te leggen. Onder de nieuwe condities is het onmogelijk voor journalisten om hun werk te doen, dat lijdt geen twijfel. Ze hebben geluk als ze één keer per week een speler kort kunnen spreken.”

Wat zou de achtergrond van deze maatregel kunnen zijn?
“Kennelijk was men bij NAC niet tevreden over de gang van zaken met de pers. In een toelichting heeft de trainer aangegeven dat zijn spelers zich zoveel mogelijk op de competitie moeten kunnen richten. Als dat de reden is, moeten we dus aannemen dat de pers hen te veel afleidde van hun werk. En dat ze daarom slecht presteerden. Dat maakt dit besluit tot een schoolvoorbeeld van wat ik reeds in 1589 in mijn stuk Henry IV zijdelings “don’t shoot the messenger” noemde. De voetballers schoten geen bal raak, de pers schreef daarover en zou hen daardoor te veel hebben afgeleid.”

Denkt u dat het nieuwe beleid zal helpen?
“Van voetbal ik helaas geen verstand, maar ik heb wel eens gehoord dat het volk “brood en spelen” wil. Dat kun je de mensen niet afnemen. En aangezien de pers namens het volk spreekt, zal ze aandacht blijven besteden aan voetbal. Getergd door de belemmering van hun werk, zullen journalisten juist nog kritischer naar NAC kijken. En al krijgen ze de spelers nauwelijks onder de ogen, die kritiek zal hen ongetwijfeld bereiken. We leven immers niet meer in de tijd van boodschappers die eens per maand te paard langskomen. Ik sluit al met al niet uit dat de voetballers van NAC nog regelmatig zullen worden afgeleid van hun werk. Maar ach, NAC leidt de journalisten ook behoorlijk af van hún werk.”

10diego

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 13:41u

@tuur, ach wat helpt dan wel, zitting nemen in een marketing denk tank? Alles recht praten wat krom is? Eskes `de tijd gunnen` ? Ik denk dat we de rat moeten opdoeken of dat er censuur moet komen, het draagt niet bij aan het beleid van Eskes. Zoals de persmomenten ook niet passen bij onze leider 3.0.

Ik stel voor dat Perry zijn vrijkomende tijd gaat besteden aan De Rat, om zo de communicatie beter te structureren en dat alleen dat geplaatst wordt wat in het straatje van onze marketing goeroe en money maker SE past.

Jannie F7

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 14:07u

Charpie: WIJ, de supporters, kunnen ervoor zorgen dat ze oprotten!
Onze club moet terug naar zijn basis, weer Nac en Breda uitstralen, ook hier iemand die alles al heeft meegemaakt in 46 jaar Nac bezoek.
Dus actie, en wel morgen, op een correcte manier (Eskes bedankt roepen of iets heftiger....) met spandoeken, en zorgen dat ze gaan begrijpen dat deze club van ons is!!!

En dan plaatsmaken voor het echte werk, een nieuwe directeur, een nieuwe TD, we kennen de namen, en de sponsoren komen terug en we krijgen weer een echte club!!!!

hondstrouw

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 14:20u

Jeetje. Wat een slecht lopende zinnen.
De tranen schieten in mijn ogen.
Als dit door een `professional` geschreven is...
Part-time Perry voegt duidelijk niets toe. Het item `stel je vraag` op het NAC-forum spreekt ook boekdelen hoe serieus Perry met zijn vak / ons NAC bezig is...

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 14:22u

@ al die betweters

Jaren liepen ze in polonaise achter tejo aan. En het was zo gezellig met een kantoor dat niet presteerde maar dat ook niet hoefde om riante salarisverhogingen te krijgen. Een businesscphb die geen reet voorstelt, er was gvd nog niet eens powerpoint over NAC. Lachen man, derde worden, hosanna,de verlosser was binnen en het was gezellig. Dat NAC aan alle kanten voorbij gestoomd werd door clubs als Twente en Heerenveen dat maakte niet uit, als dat je ambitie niet is, prima. Mij interesseert dat sowieso geen zak want ik ben altijd NAC. Alleen een paar kleine details nog:

Tejo viel weg en er was opeens een schuld van 12 mln. Goh.
NAC heeft de slechtste stadiondeal in het betaald voetbal. Goh
De begroting moest fors naar beneden in een organisatie waar 90% - 95% van de kosten vastlagen in contracten.
Er bleek ook nog een huurachterstand, ruzie met gemeente, KNVB, ECV (NAC? Nooit gezien), en alle andere belangrijke stakeholders. O ja, Heja viel nog om, even 1,2 mln extra afschrijven. Nog een paar kilo lijken (arverladze etc) erbij en het plaatje is een beetje helder.

En dan komt er iemand die nu NAC naar cat. 2 brengt, de financiers (die letterlijk ieder moment de stekker uit de club konden trekken) achtergesteld krijgt, de horeca (gedrocht, hoogste omzet geen winst) weet te verkopen en die hopelijk met het eerste miljoen dat hij vrij mag besteden iedere Bredanaar te ontslaan op kantoor die in 7 jaar mommers zijn bek hield en met de pootjes op het bureau zijn geld binnenhengelde.
NAC is nog lang niet gezond en moet bedrijfsmatig letterlijk van 0 af opnieuw opgebouwd worden. Daar is iemand voor aangesteld die het vertrouwen heeft van bestuur, RvC en Financiers die er miljoenen in hebben zitten.

Voor het eerst is er niet verstopt, zijn alle lijken genomen. Ik sprak Berry de Kort over de cijfers van vorig jaar. Het was een fluitje van een cent geweest positief te schrijven. Zelfs legitiem. Maar men wilde dat niet en alles maar dan ook alle mogelijke risico`s werden opgenomen. Geen mooi weer spelen. En de volledige jaarrekening werd openbaar gemaakt en toegelicht.

Eskes krijgt echter geen kans want hij komt uit Haarlem... En van een Amerikaanse sport (hij is overigens een rugbyer)
Dat moet wel heel kut zijn....

En over PH en JvA. Vorige forumavond heeft iedereen die er was mij kunnen horen. Vanavond mogen jullie, in the face... Ik ben er niet, maar lees het graag terug.


Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 14:36u

@ 10diego

Wat helpt om jou tevreden te stellen? Niets. Maak je geen illusies, jij zult nimmer positief zijn. Na jouw hetze tegen JK en na zijn ontslag tegen SE vind je vast wel weer iemand anders mocht SE vertrekken.

Charpie

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:14u

@Tuur,

En nu de redder binnen is mogen wij geen kritiek meer hebben?
De pers aan banden leggen is een belachelijke maatregel en de motivering daarbij gelooft nog geen kind van zes.

10diego

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:21u

@tuur je hebt gelijk. JK deed het geweldig en met Eskes hebben we goud on handen. Jij, Perry de nieuwe com dir en nog wat grootheden zijn de enigen die het zien. De rest is natuurlijk dom, naief en negatief. Blijf alles vergelijken met TM en blijf geloven in SE. Waarschijnlijk lik je over een jaar of twee zijn opvolger die het in vergelijking met SE dan naTUURLijk veel beter doet.

Die financiers hadden geen keuze, het was omzetten of omvallen. Nog even en we hebbende tv deal aan SE te danken.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:22u

@ Charpio

Dat zeg ik toch niet. Ik reageerde op zero76, die er geen klote van begrijpt. De pers aan banden leggen bij een club als NAC is inderdaad lachwekkend. Na de toelichting overigens een storm in een glas water, maar weer waardeloos gecommuniceerd. 100% met die kritiek.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:24u

@ 10diego

SE heeft JK ontslagen. En dan ben ik iemand die beiden verdedigd?? Niet te wazig gaan zien hè vriend.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:27u

Verdedigde
100% eens met kritiek (1 na laatste)

Van Biggesnuite

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:28u

@ Tuur
Ge het gewoon gelijk. Klaar.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:29u

@ 10diego

Deze supporter likt niemand. Maak graag kennis met je.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:42u

@ 10diego

Overigens hadden de financiers iedere keus: regimechange, aandelen etc.
Maar achtergesteld zonder direct stemrecht/zeggenschap en zonder eisen tav directeur is een totaal andere benadering dan "geen keus". Maar nu hou ik er over op want jij moet weer aan het werk. Hup hup. Anders kost het NAC 6K volgend jaar...

simmons

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:48u

@tuur wat een humor zeg, laat ff weten waneer jullie live elkaar spreken daar wil ik bij zijn

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:55u

@ simmons
dan wordt er gewoon een pint gedronken hoor. Met een mooie discussie erbij..

simmons

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 15:59u

da bedoel ik maar vind t zo mooi as gij m over NAC ff onder tafel lult

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 16:06u

Komop mensen.

Het lijkt me handig als we een discussie iets meer op basis van argumenten en iets minder persoonlijk jegens elkaar doen. Als we als supporters elkaar al gaan aanvallen... pfff...

Morgen eerst maar es 3 puntjes van de (denk ik) nog benodigde 12, dat lijkt me het allerbelangrijkst.

4Eyes

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 16:33u

Jammer dat de discussie door ruis word vertroebeld. Perry is een pro en laat NAC wederom een modderfiguur slaan door amateurisme. En dat is niet de eerste keer.

Daar hebben ze in het baseball een mooie regel voor... 3 strikes your out !

10diego

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 17:01u

@tuur, zal je linkedin uitnodiging sturen dan drinken we een gals of een kop koffie: graag. Zeker nu ik weet dat je niemand likt

Over de € 6k kun je lullig doen. Volgens mij stoppen we er per jaar iets van rond de 10 a 12 in met extra kaarten, lunch diner en drank . Deed dat bij het bedrijf waar ik in loondienst werkte ook. Die zijn inmiddels gestopt. Zelfde reden als wij: je krijgt geen waar voor je geld, het is een chaos en de bc levert niks op. Het ligt in de SE lijn om te lachen om kleine sponsors als die vertrekken, `druppel op een gloeiende plaat`, `die hebben we niet nodig" en van mijn besparing kun je inderdaad nog geen maand het salaris van bijv Buijs betalen.

Maar: als je een beetje ( ik zeg een beetje) kwaliteit levert kun je van onze € 10k makkelijk €15k tot € 20k maken. En zo zijn er veel bedrijven die best meer willen uitgeven maar zich storen aan het amateuristische gepruts. Die gaan niet meer uitgeven aan NAC, maar minder of niks. En alternatieven zoeken. Heb je gezien hoe leeg bijv D8 is als er geen gratis kaarten worden weggegeven? Heb je enig idee hoe leeg Cordial is als er geen gratis kaarten worden wegegeven? Daar gaat het om: er komen nauwelijks sponsors bij en de bestaande zijn niet tevreden. Dus: commercieel zinkend schip. In plaats van te groeien bij bestaande klanten (makkelijkste en goedkoopste manier om extra omzet te realiseren) krimpt men daar. Double trouble dus. En het primaire doel van Eskes was omzet omhoog.

We spreken!

Breda4life

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 18:13u

Ik wil effe reageren op mijn laatste post. Die was een beetje kort door de bocht.

Want de CR kan weinig doen aan de flaters van onze vrinden uit Noord-Holland. Dat wil ik bijdeze effe rechtzetten.

Ik hoop dat de CR in ieder geval zijn werk voorzet zoals het nu ook doet!

En voor de rest: Hup NAC! En op naar 3 punten morgen!

Tuur

Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013 om 20:21u

@ 10diego

Graag. Morgen ben ik er helaas niet. Een zeldzaamheid dus snel een keer pint doen bij NAC.

10diego

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013 om 7:55u

Ik hoop het te halen, rij 12.00 uur weg uit Berlijn. Hup NAC!

pannelap

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013 om 10:26u

zer076

Wat jij hier schetst is geen propaganda, maar een harde en treurige realiteit. Wij zijn de volgende, let maar op..... wan ook wij staan erbij en kijken ernaar

Morkai the Red

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2013 om 16:26u

Vrijdagavond in VI liet de snor ook zijn afkeuring horen over het nieuwe `persbeleid`.

Punt is, is dat dit nieuwe `beleid` NAC niet helpt. SE streeft zogenaamd vooruitgang na, maar dit nieuwe beleid is dit zeker niet.

NAC heeft juist aandacht nodig om potentiële sponsors over de streep te trekken. In plaats daarvan kiezen `ze` ervoor om de media, supporters van de club te laten vervreemden.

SE en zijn Hollandsche vriendjes moeten eens beseffen dat de supporters één van de grootste assets zijn van de club. Zonder publiek is er vrijwel geen sprake van een `beleving`. Anders worden we gewoon een club zoals AGOVV, RBC, Haarlem, SVV, Wageningen e.v.a., want de overige assets zijn aan devaluatie en economische neergang onderhevig.

Hopelijk komt er een AD die wel de club kent met gevoel voor de omgeving. Dit is wederom triest. Erg triest. Doe normaal!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven