homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 november 2012
Vandaag in 1986 - Frans de Leij scoort bij zijn debuut


Vandaag in 1986 maken twee jeugdige spelers hun debuut in NAC 1. Hubert Baardemans mag invallen in het duel bij FC Eindhoven, uitslag 2-2. In de basis staat Frans de Leij. Namen die als speler van NAC al lang vergeten zijn, maar toch zijn dit spelers die al lang in de jeugd van NAC rondliepen voordat ze hun debuut maakten in NAC-1. In die wedstrijd maakt Roland Vromans in de 13de en 25ste minuut de goals voor FC Eindhoven. Frans de Leij brengt NAC dichterbij in de 28ste minuut en na 53 minuten voetballen is het Guus van der Borgt die de 2-2 produceert.

Wie het NAC-kwartet uit de begin jaren 80 in zijn of haar bezit heeft moet maar eens kijken bij de jeugd elftallen uit die tijd. Frans de Ley staat bij de categorie paradepaardjes B-Top op de foto die gemaakt is op het terrein van Baronie. In dat elftal zien we ook de jonge kopjes van Danny Schrijvers, Peter Remie, Jack Koumans en Johan van der Laar.
Op de elftalfoto's staan veel namen die later het eerste van NAC hebben gehaald. Op de foto van het C-team staan onder Allan Gouvernante, Peter Damen, Jacques Beusenberg, Hans van den Dungen, Martin Clerx, Jacques de Kroon, Ferry Kotta en Gerrie Musters.
De foto van de Junior Hoofdklasse toont de koppies van opnieuw Johan van der Laar, Marco Klijs, Guus van der Borgt en Joseph Gordeijns.
Op de teamfoto van de B1 naast Baardemans ook Joost Bedert en op die van de C-Top naast Baardemans Meindert Dijkstra en verder herkennen we Marco van Dijnsen. En tot slot zien we op de foto van de D1 Brian Piris.

Sowieso is het kijken naar het teams op dat kwartet leuk voor mensen die een beetje bekend zijn met de jeugd uit die tijd. Sonny en Fabian Rering zijn de enige twee donkere spelers, Wilfred Dijkstra, het jongere broertje, van Meindert speelde ook nog in de jeugd voordat hij zich stortte op het snookeren. Cees Joosen zien we als leider staan. De later doelman van Baronie Marius Koning vinden we terug, Charles van der Meys, zoon van de journalist van De Stem staat er met zijn blonde krullen op, Cees Adriaanse, Ronnie Boot, Toine Marijnissen, hij werd later nog trainer van Bavel. Mario van Campenhout, ooit gekscherend de dribbelkoning van Breda genoemd terwijl hij het gewoon van zijn snelheid moest hebben, Robbert Vreijsen, broer van, Marco Klijs, Carl Mureau, Gabby de Bruijn, Ronnie van Eck, het zijn allemaal mooie namen uit de jeugd van NAC die veel wedstrijden wonnen in de competities in West-Brabant. Veel spelers behaalden vertegenwoordigende elftallen, Brabant en soms Oranje. Dat kwartet is eigenlijk een item dat in de collectie van een middelbare NAC-supporter niet mag ontbreken.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Frans de Leij
Hubert Baardemans
Guus van der Borgt
Danny Schrijvers
Peter Remie
Jack Koumans
Johan van der Laar
Allan Gouvernante
Peter Damen
Hans van den Dungen
Martin Clerx
Jacques de Kroon
Ferry Kotta
Gerrie Musters
Joseph Gordeijns
Brian Piris
Meindert Dijkstra


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rspeek

Geplaatst: vrijdag 2 november 2012 om 12:55u

Ik kan me nog herinneren dat Frans de Grauw bij een van die jeugdelttallen heeft gespeeld en zelf nog in NAC 1 heeft gespeeld.
Of vergis ik mij hierin?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven