homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

26 oktober 2012
Meningen in de selectie verdeeld over ontslag Karelse


Voor de camera stelde aanvoerder Jelle ten Rouwelaar eerder deze week dat de selectie achter het besluit van het bestuur staat met betrekking tot het ontslag van Karelse. Toch blijken er wel degelijk spelers met dubbele gevoelens te kampen.

Zoals bijvoorbeeld Nemanja Gudelj, die grotendeels gevormd werd door Karelse. Dinsdag stuurde hij Karelse een bericht als blijk van waardering: ”Het zegt iets over de band die je met iemand hebt. Als een persoon iets voor me doet, onthoud ik dat. John is erg belangrijk voor me geweest. Als tweede jaars B-junior haalde hij me als zestienjarige bij het beloftenteam. Dat was erg bijzonder. In de vijf jaar dat ik met hem getraind heb, heeft mij aantoonbaar beter gemaakt.”

Ook Eric Botteghin spreekt woorden van dezelfde strekking: ”Ik heb nooit problemen met hem gehad. Hij vertrouwde op me en liet me debuteren in de eredivisie. Van mij had John gewoon mogen blijven.”

Sepp de Roover nam liever afstand van de lopende perikelen, maar zag het ontslag wel aankomen: “Je merkte dat het leefde binnen de groep. De onvrede groeide. Zelf hield ik me daar afzijdig van. Ik zit niet zo in elkaar dat ik ga zeuren over een trainer. Ook vorig jaar niet, toen ik bij Lokeren op een zijspoor was geraakt en met de trainer niet door één deur kon. Je moet dan vooral hard blijven werken. Elke trainer heeft positieve en negatieve kanten. Toch deel ik wel de visie van de groep om een andere weg in te slaan omdat ik realistisch ben. Als het niet goed gaat, moet je ingrijpen. Zo simpel is het.”

Gudelj haalde afsluitend nog aan dat het team nu een eenheid moet gaan vormen. Dat lijkt ons helemaal nog niet zo’n slecht idee, gezien de cruciale periode die voor de deur staat…

HUP NAC!


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29

Relaties

Nemanja Gudelj
Sepp de Roover
Eric Botteghin


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Den86

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 12:52u

Als huurling moet je je sowieso afzijdig houden denk ik.

Verder wel netjes van Gudelj en Botteghin (in mijn ogen de twee beste van het elftal). Mooi ook dat Gudelj nog even verkapt uithaalt naar de criticaster die zeggen dat JK niemand beter maakte.

boelie

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 12:53u

Toch typerend dat harde werkers als Gudelj en Botteghin wel lovende woorden spreken over d`n Karel en zelfs aangeven onder hem te zijn gegroeid.

Voor wat betreft de slechte prestaties mogen een aantal andere spelers wel een keer goed in de spiegel kijken. Te lui om nog in zichzelf te investeren. Dat Karelse zijn ontslag krijgt omdat het hem niet meer lukt om deze late pubers nog te motiveren, is wellicht een logisch gevolg. Maar wel in- en intriest dat deze verwende passanten van C- en D-garnituur bij hebben gedragen aan het ontslag van een clubman als Karelse.

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 13:06u

Ik krijg het idee dat een paar oudere zwaargewichten (minderheid) in de ploeg de aanstichters van het definitieve vertrek van Karelse zijn. Ik ga vanaf heden ook heel anders tegen Lurling aankijken. Hij toonde zich eerder al een niet-prof door in de media openlijk kritiek te uiten op de trainer, wat een zwaktebod is. Die strijd heeft Lurling destijds niet gewonnen. Slechte prestaties van het team zijn de makkelijkste manier om de trainer over het randje te duwen. Uiteindelijk heeft Lurling toch nog aan het langste eind getrokken.

Peppie&kokkie

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 13:08u

Zijn benieuwd of de 2 nieuwe pseudo trainers ook een mening hebben, gewoon 0 punten in Venlo en met een scheidsrechterlijke dwaling een "kostbaar "puntje, tis helemaal bagger........

ctk

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 13:29u

Ik verbaas me over de spelers, maar net zozeer over de meeste supporters!

80% hier heeft maandenlang geroepen om het ontslag van Karelse, nu is hij ontslagen en dan hebben ineens van As en de spelers het gedaan volgens dezelfde supporters?!

Ik snap het niet helemaal meer......

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 13:32u

Dat is knap dat je dat kan constateren ctk, want ik heb de afgelopen maanden niet op een papiertje bij kunnen houden wie wat allemaal geroepen heeft.

WW

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 13:33u

Het viel mij ook op dat zowat de enige 2 spelers die nog transferwaarde hebben positief waren over Karelse. Niet toevallig NAC`s 2 beste spelers.

Wat ook in het artikel in BN/DeStem stond, en niet in deze samenvatting, was dat vooral degenen die Karelse achter de vodden zat achter het ontslag zaten. Dat zouden dan - met redelijke kans - degenen moeten zijn die ondermaats gepresteerd hebben tot nog toe. En dat zou een zorgelijke constatering zijn: waar is die zelfreflectie?

Maar we kunnen niet blijven terugkijken op Karelse, we moeten ook verder. Wij kunnen (langs de lijn) niks anders dan blijven supporteren. Morgen kan ik er helaas niet bij zijn i.v.m. andere verplichtingen die al langere tijd vast stonden, maar ik neem me bij deze wel voor es wat vaker een uitwedstrijdje te bezoeken. PEC Zwolle en NEC lijken me bijv. leuke potjes om es mee te gaan met de Loco`s bus.

boelie

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 13:59u

@ ctk - Ik hoor in ieder geval bij die andere 20%.

ctk

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 14:04u

@Don leon,

Ik heb geturft

sCARz

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 15:11u

Karelse weg was eigenlijk onvermijdelijk. Ik vind wel we nu op het veld een tomeloze inzet mogen verwachten, anders breekt wat mij betreft de plris uit.

de puut

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 16:11u

Lurling had niet aan dit seizoen moeten beginnen, dan was hij op het juiste moment gestopt. Bij hem is "de pijp leeg". Letterlijk en figuurlijk. We melden ons morgen bij het VVV-kantoor en vragen een handleiding voor goed -en winnend voetbal. Achter de balie: Dhr. Lokhof.

Wanny

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 20:37u

Spelers hebben altijd de neiging om te gaan zeuren over de trainer. Sowieso de jongens die op de bank zitten en als het niet draait gaan de basisspelers ook nog klagen. Een van de belangrijkste taken als trainer is ervoor te zorgen dat je dat geklaag buiten de deur houdt, want dat is doorgaans het begin van het einde.

Vorig seizoen na de winterstop was de chemie in de groep naar verluidt niet goed. En ook dit seizoen is er weer gezanik. Dat komt uiteraard eerst op het conto van de spelers, maar blijkbaar slaagde John er ook niet in om de juiste sfeer te creeren. En dat leidt dus uiteindelijk tot het einde van hem bij NAC.

Ter vergelijking. Over De Boer of Koeman hoor je nooit een speler zeiken.

Ata

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 21:26u

Net als Don Leon heb ik ook het bange vermoeden dat iemand als Lurling hier zeker mee te maken heeft. Ik ga er tenminste niet vanuit dat de Hooitjes en Schalkjes erachter zitten.

10diego

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 22:40u

Lurling is fit en goed genoeg voor dit NAC. En dat gejank over JK.... Pffff. We zullen zien bij welke bvo men vertrouwen in zijn kwaliteiten heeft. Het kan even duren denk ik.

10diego

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 22:40u

Lurling is fit en goed genoeg voor dit NAC. En dat gejank over JK.... Pffff. We zullen zien bij welke bvo men vertrouwen in zijn kwaliteiten heeft. Het kan even duren denk ik.

10diego

Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012 om 22:40u

Lurling is fit en goed genoeg voor dit NAC. En dat gejank over JK.... Pffff. We zullen zien bij welke bvo men vertrouwen in zijn kwaliteiten heeft. Het kan even duren denk ik.

moho

Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012 om 1:02u

10diego, jij je zin......

RM liep weg toen hij zag dat het hem te heet werd onder zijn voeten met Utrecht uit als een schandalige manier om onze club te kijk te zetten door Jimmy van Fessem als enige wisselspeler op de bank te zetten.

Ook toen Karelse en aan de Wiel het dat seizoen wisten te overleven met mooie potten tegen PSV, Twente was jij met je eeuwige gezaag telkens als eerste om je aversie tegen JK te uiten. Bij winst liet je je niet horen maar bij verlies als eerste met zagende postings.
In mijn ogen nog steeds waardeloos en unfair op de man.

Een akkefietje met JK op de parkeerplaats dat je had aanschouwt was voor jouw aanleiding om JK bij elke gelegenheid met de grond gelijk te maken. Dat ging vorig seizoen vrolijk verder.....

NAC nederlagen gaven je nog meer stof om te schrijven inclusief je roep om praatjesmaker RM terug te halen. Een verliezende Karelse leek je belangrijker te vinden dan een winnend NAC......denk daar maar eens over na.

Dit seizoen was slecht gestart maar programma is loodzwaar geweest. Zeg niet dat de komende wedstrijden de ommekeer hadden gebracht maar het zijn wel wedstrijden waarop JK pas echt afgerekend had kunnen worden.

JK weg en Boogers-Van Zwam als plan B.......

Gr.
Josip

moho

Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012 om 1:12u

@10Diego,
Zoals je afgaf op EB en op JK zegt heel veel over je NAC gevoel en beleving die haaks staat op de mijne.

EB heeft NAC op de kaart gezet, waarop RM een tijdje heeft door mogen borduren, waarbij het bolwerk bij RM`s vertrek was afgebrokkeld tot een zielig hoopje kiezels.

JK mocht het daarna oppakken. Een beginnende trainer met het NAC hart op de juiste plaats. (ipv RM die bij elke club maar wat roept," ik heb geel zwart bloed" "
JK heeft zijn hele ziel en zaligheid erin gegooid en zeker niet altijd even goed en gelukkig, waarbij ook ik soms bedenkingen had op poppetjes / opstelling en uitspraken.
Daarnaast was JK de enige die het tegen dat salaris en met afbrokkelende spelersgroep wilde doen. Wens hem dan ook het allerbeste toe !

Laat me nu graag verrassen ......wie weet een schokeffect dat ook JK goed zal doen , want die wil maar 1 ding dat "zijn club" overleeft en blijft bestaan.

Mijn gevoel zegt echter dat we de bodem nog steeds niet bereikt hebben zowel op als buiten het veld.
En dat doet pijn, veel pijn !

Gr.
Josip

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012 om 10:26u

@ moho

Een hoop triesteconstateringen, maar wat mij betreft een reeel beeld.

"Een verliezende Karelse leek je belangrijker te vinden dan een winnend NAC......"

Die smaak kreeg ik ook bij 10diego, maar daar was hij zeker ook niet de enige in. Een hoop schreeuwerds hier - en nog veel meer op BSR - maar vrijwel zonder uitzondering zonder alternatief. Het blijkt voorlopig dat de NAC-directie bij dezelfde groep hoort. Weer een hoop achterkamertjesgedoe. Het is de vraag hoe we weer van deze figuren afkomen, VOOR onze club daadwerkelijk te gronde is gericht. Dan heb ik het overigens ook over hen die zich `supporter` durven te noemen.

Ik zit overigens niet te wachten op die figuren die nu hun zin hebben gekregen (80% volgens ctk - 80% van de reacties misschien ja, maar nooit 80% van de supporters) en nu blijven natrappen of zeggen dat "het ontslag van Karelse noodzakelijk was". De mensen die Karelse WEL steunden, zagen ook wel dat het niet goed was. Die kijken misschien wat verder dan hun neus lang is, en zagen geen alternatief.

Ziet de almachtige 80% dat wel? Laat je dan daar eens over horen.

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012 om 13:33u

CTK > Je moet eens bij Standard Luik gaan kijken en luisteren!

Dat JK naar voren geschoven werd om hoofdtrainer te worden, was om de machtspositie van Sjefke van As en consorten te versterken. JK trok wel eens een grote bek open, maar kon in zijn eentje verder weinig doen. Feit blijft dat hij te kort kwam om de selectie mee te krijgen. Hij moest het verder ook maar doen met speulers-met-een-deukje die hij door de technische directie kreeg aangeleverd.

Ik ben trouwens van mening dat Lurling ook wel een kwalijke rol heeft gespeeld. Hij wentelt zijn eigen falen af op de trainer.

Logisch dat er nu gezegd wordt dat er geen geld is voor een trainer van buiten de club. Dat tast namelijk alsnog de positie van Sjefke aan.

JK eruit? Dan JvA er ook uit. Van het nieuwe bestuur hebben we tot dusver nog weinig goede dingen gezien. Een nieuw betalingssysteem en aiaijajajippiejippiejee als er op de andere velden gescoord wordt. Het zal ze sieren om nu eens daadkrachtig op te treden.

Ik roep al heel lang dat het scoutingssysteem op de slof moet bij NAC. In plaats van speulers-met-een-deukje, die hoe dan ook geen transferwaarde meer hebben, en over het paard getilde huurlingen (moet ik voorbeelden noemen?) kun je beter talenten uit de lagere divisie in Nederland en België ophalen. Dan heb je wel een trainer nodig die dat proces goed kan leiden. Die individuele spelers beter maakt en die een elftal vertrouwen geeft, ook na een 3-0 nederlaag tegen bijvoorbeeld VVV. Een zwaluw maakt nog geen zomer, toch? We mogen van MB ook geen wonderen verwachten.

Ron Jans is iemand die goed een elftal in elkaar kan zetten, al duurt het meestal tot na de winterstop voordat het goed begint te draaien. Dat duurde bij Standard dus te lang, maar bij Grunn en Heerenveen heeft hij met wisselend succes gepresteerd.

Ik denk dat HtC de juiste persoon op de juiste positie zou zijn, maar ook hij moet dan bewust een of zeg maar een heleboel stapjes terug doen. Bovendien is zowel de selectie als het technisch bestuur een wespennest, waar hij zijn hoofd in moet steken. Maar ja, dat geldt voor elke nieuwe kandidaat.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven