homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

1 september 2012
Vandaag in 1974 - Een scheids met haarstukje


1 -9 -1929 NAC - H.B.S. 1 - 0
Vriendschappelijk
Om de Arol-beker op het terrein van AFC in Amsterdam. Piet Punt maakt de enige goal. Janus van Opstal valt geblesseerd uit.

1 -9 -1929 Blauw Wit - NAC 4 - 2
Vriendschappelijk
Om de Arol-beker op het terrein van AFC in Amsterdam. NAC verliest de finale.

1 -9 -1935 NAC - Blauw-Wit 3 - 2
Vriendschappelijk
Halve finale van de Arol-beker. Van Nol 0-1, Simons 1-1, Palé 1-2, Kools 2-2, 3-2 Simons

1 -9 -1935 NAC - Zeeburgia 2 - 1
Vriendschappelijk
NAC wint de finale van de Arol-beker en mag de prijs mee naar huis nemen. NAC speelt in donkerorde shirt en zonder een echte keeper. Toon Verwijmeren verblijft na een acute blindedarmontsteking in het ziekenhuis. Hij zakte in de kleedkamer ineen. Wim Dijkers staat op doel. Simons en Piederiet scoren. Dykers kan alleen een schot van Brockx niet keren. Dijkers pakt geen enkele bal. Hij stompt en schopt alles gewoon weg.

1 -9 -1957 B.V.V. - NAC 1 - 2
Competitie
We hadden hem nog niet vermeld in één van de Vandaag in.... stukkie. Maar vandaag in 1957 is hij toch echt medeverantwoordelijk voor de winst van NAC in Den Bosch bij BVV. Cock Luyten maakt de ene goal van NAC, Lambregts de andere. Voor de thuisclub scoort Heymans.

1 -9 -1963 Volendam - NAC 2 - 3
Competitie
NAC profiteert van 2 fouten van de doelman van Volendam. Bij de eerste goal, gemaakt door Gerrie Saris in de 15de minuut en de 2-3, die op naam komt van Ad Graaumans in de 60ste minuut, gaat Greuter in de fout. Na 25 minuten laat Van de Merwe een schot los en is het Kras die de gelijkmaker binnentikt. Volendam kan feestvieren als Pelk 7 minuten voor tijd de wijdbroeken op 2-1 zet. Het is echter niet de ruststand. Saris maakt in de 44ste minuut gelijk. NAC viert dus feest in Volendam op de dag dat de kermis in het palingdorp staat.
Opstelling NAC: Van de Merwe, Van Ierland, Pelkmans, Van Gorp, Mul, Luyten, Van Gastel, Groenewegen, Saris, Visschers en Graaumans.

1 -9 -1968 NAC - D.O.S. 1 - 0
Competitie
De 10.000 mensen die in het stadion zitten vanmiddag zullen tijdens het avondeten niet super enthousiast vertellen over deze wedstrijd. Onaantrekkelijk en oersaai zijn de woorden die na een vorkje bloemkool klinken. NAC komt na een half uurtje op voorsprong door een treffer van Addy Brouwers en het weet die voorsprong te behouden. Frans Bouwmeester Sr. leidt winnende in. Hij zet voor, Brouwers kopt in. NAC verdedigt zeer goed en gunt de ploeg uit Utrecht nauwelijks kansen.

1 -9 -1974 De Graafschap - NAC 1 - 0
Competitie
Veen is de gevierde man in Doetinchem. Na 72 minuten tekent hij voor de winnende treffer, NAC speelt op zich niet eens zo heel slecht. Veel balbezit, maar weinig mogelijkheden. Ook de thuisclub weet weinig te creëren. Een keepersfout moet er aan te pas komen om een goal te kunnen realiseren. Jan de Jong krijgt een schot van vleugelverdediger Overgoor niet onder controle, Veen pikt het buitenkansje snel op. De meest opvallende man op het veld? Scheidsrechter Boogaerts! Niet dat hij nu zo goed speelt, zijn verschijning valt op. Waar hij bekend staat als een kallende man, daar liep hij vandaag met een redelijke bos haar rond. Als een dandy, het haar perfect in een scheiding, loopt hij rond over het veld. Zijn normaal zo blinkende schedel bedekt met een fraai haarstukje.
Opstelling NAC: De Jong, Van den Dries, Graaumans, Bakker, Bron, Bouwmeester Jr., Dierickx (Vermeulen), Smits, Brouwers, Vreijsen en Van Rooy.

1 -9 -1976 NAC - Haarlem 2 - 0
Competitie
Overtuigend, zo mag je de overwinning van NAC wel noemen. De hele wedstrijd heeft NAC een groot veldoverwicht en het gemis van Nikolai Budisic is nauwelijks merkbaar. Dat NAC lang op een treffer moet wachten heeft het aan zichzelf, de verdedigers van Haarlem en Vrouwe Fortuna te danken. Tommie Dekker faalt twee keer oog-in-oog met doelman Boersma, Addy Brouwers kopt een bal tegen de paal en tot twee keer toe ziet hij een verdediger van de roodbroeken de bal van de lijn halen. Jan Groeneweg opent na 72 minuten de score. Een prachtige combinatie tussen Theo Dierickx en Bertus Quaars gaat er aan vooraf. Haarlem gooit er een extra aanvaller bij, het was met 2 spitsen begonnen, maar wordt net als in de minuten voor de goal niet gevaarlijk. Sterker nog; de tactiek van Haarlem houdt risico's in en NAC gooit de wedstrijd 5 minuten voor tijd in het slot. Een perfecte counter van NAC moet voor Haarlem gestopt worden door Pieter Huijg, maar hij is kansloos tegen Tom Smits en Brouwers. Smits plaatst de bal over Huijg heen en Brouwers neemt de bal volley op zijn schoen, 2-0. 7500 mensen zijn bij deze wedstrijd aanwezig waarbij de man in het zwart Vervoort is.
Opstelling NAC: De Jong, Krijnen, Bakker, Damsma, Dekker, Damen, Dierickx, Quaars, Brouwers, Groeneweg en Smits.

1 -9 -1984 NAC - Excelsior 0 - 0
Competitie
Als scheidsrechter Bep Thomas om half acht de wedstrijd in beweging fluit zijn er 7000 toeschouwers aanwezig bij de terugkeer van NAC in de Eredivisie. 1 seizoen speelde NAC op een lager niveau, maar het is terug! Die duizenden mensen zien ook het debuut van de 20-jarige Steve Cooper in het shirt van NAC. Cooper is voor een maand geleend van Birmingham City en moet in die periode Bob Latchford doen vergeten. Onmogelijk natuurlijk! NAC is nog meer belangrijke spelers kwijt geraakt. Anton Joore, Hans Heeren speelde jarenlang in het eerste van NAC en zijn gaan spelen voor RKC. Koos Waslander is daar gaan spelen waar hij zijn bijzonderste goal heeft gemaakt. Hij verruilde NAC voor Zwolle, John Dusbaba ging naar St. Niklaas en Kraay jr. was gedurende het vorige seizoen Nederland als ontvlucht en dook op bij Brighton & Hove Albion. Buiten het feit dat NAC aanvallend Latchford kwijt is geraakt is ook Ton Cornelissen zwaar geblesseerd. Hij herstelt van een knieoperatie. En Cooper start zijn loopbaan bij NAC goed. Hij is constant in beweging en vormt een ware plaag voor de Rotterdammers. Het ontbreekt hem aan geluk en ook het goede keeperswerk van Stroomberg houden Cooper van een goal af. Excelsior is voor een punt naar Breda gekomen en doet aanvallend zeer weinig. Jef de Kort en Edy de Schepper vinden ook de keeper op hun weg richting een goal zodat NAC niet weet te scoren. Uiteindelijk mag NAC nog blij zijn met een punt. André Wasiman en Carlo van Tour zijn in de slotfase zeer dicht bij de winnende treffer.

1 -9 -1990 NAC - Telstar 5 - 3
Competitie
Een levendige twee helft nadat het bij rust eigenlijk al gebeurd moet zijn. NAC komt heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Al na 4 minuten scoort Ton Cornelissen. Hij herhaalt dit kunststukje na zo'n 17 minuten ballen. Tussendoor (in de 7de minuut) heeft Danny Schrijvers ook al voor de 2-0 gezorgd. Met deze 3-0 stand wordt de rust bereikt. Oud-NAC`er Marco van Delden scoort na rust 2 keer. De 3-1 in de 48ste minuut en de 4-3 vanaf 11 meter in de 80ste minuut. John Lammers maakt de 4-1 en doet dit na 3 kwart wedstrijd. Een kwartier voor tijd is het Ben Sallam die de 4-2 laat aantekenen. De eindstand komt pas in de 90ste minuut op de lichtkrant te zien. Dennis van der Gijp benut dan een strafschop.

1 -9 -1996 NAC - Baronie 7 - 1
Beker
Hubert Baardemans is het diep Baronie verrassend op voorsprong zet in dit bekerduel. 30 minuten na beginsignaal van scheidsrechter De Graaf. Pas na rust weet NAC een beetje te overtuigen. Barry van Galen (46'), Edwin Gorter (56'), Van Galen opnieuw (59'), Twan Scheepers (60' en 62'), opnieuw Van Galen (63') en Graham Arnold (72') scoren dan voor NAC.

1 -9 -2006 NAC - Lokeren 2 - 2
Vriendschappelijk
Een oefenduel waarbij NAC tot twee keer toe achter komt te staan. In minuut 26 scoort Robert Maah en in minuut 76 Issa Traore. De gelijkmakers worden gemaakt door Brian Pinas (50') en Maceo Rigters (88').
Opstelling NAC: Zoetebier, Elshot (60'Stam), Zwaanswijk, Penders (46' Matthijssen), Mtiliga, De Graaf (69' Slot), Petö, Van Gessel, Diba (69'Rigters), Leonardo en Pinas.

1 -9 -2007 NAC - Heracles Almelo 4 - 1
Competitie
Csaba Fehér is weer terug in Breda. Nadat hij in 2004 Breda voor Eindhoven inruilde speelde hij voor PSV, Ujpest TE en Willem II. Vandaag de rentree en die viert hij in de 63' minuut extra. Hij schiet dan een vrije trap binnen. Daarbij krijgt hij wel de hulp van Piekenhagen. De Duitse goalie van Heracles laat de bal door zijn benen gaan. Everton heeft Heracles aan de leiding gezet in minuut 50, Joonas Kolkka doet gelukkig voor NAC snel iets terug. 7 minuten na de openingsgoal scoort de Fin. Er volgen nog twee goals van Matthew Amoah (81' en 88' minuut).
Opstelling NAC: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Loran, Stam, De Graaf, Fehér (90' Gilissen), Lurling, Sikora (61'Tamerus), Amoah, Kolkka (90' Veenstra).


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Relaties

Piet Punt
Janus van Opstal
Toon Verwijmeren
Wim Dijkers
Piet Simons
Jacques Piederiet jr.
Cor Kools
Cock Luyten
John Lambregts
Gerrie Saris
Peter van de Merwe
Ad Graaumans
Addy Brouwers
Frans Bouwmeester sr.
Jan de Jong
Nikolai Budisic
Tom Dekker
Jan Groeneweg
Theo Dierckx
Bertus Quaars
Tom Smits
Steve Cooper
Hans Heeren
Anton Joore
Koos Waslander
John Dusbaba
Ton Cornelissen
Hans Kraay jr.
Jef de Kort
Edy de Schepper
Marco van Delden
John Lammers
Dennis van der Gijp
Hubert Baardemans
Barry van Galen
Edwin Gorter
Graham Arnold
Twan Scheepers
Brian Pinas
Maceo Rigters
Csaba Fehér
Joonas Kolkka
Mathew Amoah


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Snuqqles

Geplaatst: zaterdag 1 september 2012 om 20:26u

Ik kan me herinneren dat die Steve Cooper vreselijk lang was, erg hoog kon springen, redelijk kon koppen, maar er verder echt geen hout van kon:-0


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven