homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 augustus 2012
Vandaag in 1979 - Wanny van Gils mag zich melden


30 -8 -1926
Allerlei
Frans Bakkeren gaat NAC verlaten en voetballen bij Concordia.

30 -8 -1959 NAC - Feijenoord 0 - 0
Competitie
Werklust en enthousiasme versus techniek. Feijenoord is technisch de betere ploeg, maar die techniek is niet voldoende om NAC te verslaan. In de goal een uitstekende Stan de Rijk en verdedigend een briljante Jan van Hoogenhuizen weten menig aanval van de Rotterdammers onschadelijk te maken. De wedstrijd is spannend en NAC kan de bezoekende club, die bekend staat als de duurste ploeg van het land, goed bijbenen. Het gelijke spel is om mee te leven.
Opstelling NAC: De Rijk, Geraeds, Kuijs, Pelkmans, Van Hoogenhuizen, Luyten, Van der Hoven, Overbeeke, Canjels, Bouwmeester, Van Gastel.

30 -8 -1964 D.O.S. - NAC 1 - 1
Competitie
Ook bij deze wedstrijd is NAC technisch gezien de mindere ploeg, maar ook dit keer geen verliespartij. En ook deze keer is het gelijke spel niet onverdiend. Goed DOS heeft zeker in de eerste helft een veldoverwicht, maar dat wordt slechts in 1 goal uitgedrukt. Ries van den Bogert scoort op het half uur. NAC, dat tot aan deze goal zeer verdedigend speelt, laat de gekozen tactiek varen. Het zoekt meer de aanval en zo ontstaat er een gelijkopgaande strijd. Nog steeds zijn de beste kansen voor DOS, maar het doelpunt valt toch echt aan de andere kant. Na een uur spelen is Wim Groenewegen de Utrechtse defensie te rap af en weet hij te scoren.
Opstelling NAC: Korebrits, Van Ierland, Pelkmans, Vermeulen, Van Gorp, Mul, Van den Hurk, Luyten, A. Graaumans, Visschers en Groenewegen.

30 -8 -1970 NAC - D.W.S. 1 - 4
Competitie
Een beroerde start van de competitie. Na vandaag drie wedstrijden gespeeld, 0 punten, slechts 1 goal gemaakt en 7 doelpunten tegen. DWS wint deze zondag ruim van NAC, een overwinning die wordt ingeleid door een eigen doelpunt van Jan van Gorp. Oud-NAC`er Gerrie Deijkers zet een bal voor. Van Gorp denkt de bal te kunnen wegwerken, maar raakt hem verkeerd. Trainer Leo Canjels: 'Vanaf toen ging het slecht, We waren ervan overtuigd te winnen. Pal daarop een tweede doelpunt tegen deed voor ons de deur dicht!' Die tweede goal wordt gemaakt door Deijkers. Werklust, daar ontbreekt het de rest van de wedstrijd niet aan. In de tweede helft wil Canjels wat gaan forceren en brengt hij Kattestaart voor Bish. Later in de tweede helft komt komt ook nog eens Dierickx voor Pogrzeba een wissel die bij de spelers in de rust al is aangekondigd. 'Als het lang 1-2 blijft dan komt Dierickx erin', is duidelijke taal. Bertus Quaars heeft NAC op 1-2 gezet. Een vrije schop van hem gaat recht door het muurtje. Die 1-2 was voor rust nog gevallen. Na rust krijgt NAC binnen 10 minuten 5 prima mogelijkheden. Het blijft lang 1-2 en dus valt Dierickx in met gevolgen. Niet de gevolgen waarop NAC heeft gehoopt. Het is Klaas Nuninga die direct na de wissel de 1-3 maakt. De pass is van Gerrie Deijkers, betrokken bij alle drie de goals van DWS. Ad Vermolen, ook een Bredanaar, doet nog een duit in het zakje, 1-4. NAC mist een killer en dat moet Jacques Visscher worden. Hij en het bestuur zijn in bespreking en daarnaast is Frans Bouwmeester op de weg terug om fit te worden. Bang voor de toekomst in Canjels niet. 'We hebben nog genoeg wedstrijden voor de boeg en gaan heus wel punten pakken.'
Opstelling NAC: Van de Merwe, Van Gorp, Van den Dries, Vermeulen, Bakker, Delmotte, Quaars, Pogrzeba (Dierickx), Frankiewicz, Bish (46' Kattestaart) en Brouwers.

30 -8 -1978 PEC Zwolle - NAC 1 - 1
Competitie
Voor rust vallen beide treffers. Na een voorzet van Ron Jans scoort Koko Hoekstra voor de thuisclub. Doelman Jan de Jong protesteert hevig. De doelpuntmaker heeft zijn handen gebruikt om de bal in het doel te krijgen, luidt de versie van het verhaal volgens De Jong. Scheidsrechter Bosman wijst tot vreugde van zo'n 8.000 toeschouwers naar de middenstip. Er is dan een half uur gespeeld. 2 minuten voor rust maakt Josip Mohorovic gelijk, Ronnie Goodlass de man van de assist.. NAC gunt PEC alle tijd om op te bouwen. De debutant in de Eredivisie kan echter slechts 1 keer door de hechte defensie van NAC slechten. NAC koestert het punt na de 1-7 nederlaag van vorige week.
Opstelling NAC:

30 -8 -1979
Allerlei
Wanny van Gils is geselecteerd voor een wedstrijd van Jong-Oranje. Op dinsdag 4 september spelen de jonkie een oefenduel tegen een elftal van Eerste Divisie-spelers.

30 -8 -1980 N.E.C. - NAC 4 - 2
Competitie
Hans Heeren speelt een belangrijke rol in deze wedstrijd en dat terwijl hij slechts 26 minuten op het veld staat. Na 3 minuten krijgt hij zijn eerste gele kaart, 23 minuten later zijn tweede. NAC moet ruim een uur met een man minder spelen. Het staat op het moment van de rode kaart 1-1. Peter Hendriks scoort na 4 minuten voor NEC, Anton Joore vindt de weg na het doel na ruim een kwartier spelen. Pleun Strik beslist de wedstrijd voor rust al. Twee keer, in de 36ste en 43ste minuut, trapt hij de bal tegen de touwen. Vreijsen geeft NAC nog wat hoop na 77 minuten spelen, maar 120 tellen later is de marge weer 2 als Jaap Jacobs scoort.
Opstelling NAC: Van Eenennaam, Krijnen, Joore, Heeren, Lokhoff (Dekker), Quaars, Neeskens, De Schepper, Vreijsen, Van Gils (De Kroon), Sprangers.

30 -8 -1986 SC Heerenveen - NAC 2 - 0
Competitie
Kees Kist is nogal eens de plaaggeest van NAC. In alle wedstrijden die hij tegen NAC speelt maakt hij minimaal 20 keer een goal . De meeste al spits van AZ, maar dit seizoen dus ook als aanvaller van Heerenveen. Deze wedstrijd maakt Kist beide goals.

30 -8 -1995 Sparta 2 - NAC 3 - 4
Beker
Voor 900 toeschouwers weet NAC te winnen van Sparta 2. 0-1 Twan Scheepers, 0-2 Graham Arnold, 0-3 Yassine Abdellaoui, rust. 1-3 Michael Renfurm, 2-3 Van de Roer, 3-3 Renfurm, 3-4 Graham Arnold. NAC plaats zich voor de laatste 32 van de beker.

30 -8 -1996
Allerlei
Bondscoach Guus Hiddink roept Barry van Galen op als 17de man bij het Nederlands Elftal. Nederland oefent deze zaterdag tegen Brazilië en Van Galen zou zomaar de opvolger van Pierre van Hooijdonk als NAC`er in Oranje kunnen worden.

30 -8 -1997 NAC - N.E.C. 0 - 1
Competitie
Er zijn 3 minuten gespeeld als Patrick Pothuizen de 0-1 maakt. Voor de wedstrijden worden 43 supporters uit Nijmegen gearresteerd als die zonder toegangskaartje richting Breda zijn gereisd.
Opstelling NAC: Karelse, Atmodikoro, De Roover, Van der Looi, Gudelj, Feskens, Brusselers (74' Gorter), Schreuder, Stewart, Roelofsen (46' Scheepers) en Arveladze.

30 -8 -1998 N.E.C. -NAC 1 - 1
Competitie
Erwin van der Looi krijgt twee keer geel en moet dus vroegtijdig douchen. Luuk Maes geeft NEC de voorsprong vanaf 11 meter, Ante Milicic scoort voor NAC.
Opstelling NAC: Karelse, Atmodikoro, Schreuder, Van der Looi, Van As, Stewart, Bosz, Gudelj, Versteeg (46' Noh), Zefilino (63' Milicic) en Arveladze (80' MacDonald).

30 -8 -2009 NAC - SC Heerenveen 2 - 0
Competitie
NAC herstelt zich vandaag van de 6-1 nederlaag bij Villareal. In de tweede helft maken Kees Kwakman en Matthew Amoah de doelpunten.
Opstelling NAC: Ten Rouwelaar, Loran (84' Fehér), Penders, Zwaanswijk, Schilder, De Graaf (46' Gilissen), Kwakman, Gorter, Kolkka, Amoah en Lurling (90' Cairo).


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012 om 23:09u

hij wil wel maar hij kan nie....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven