homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 augustus 2012
Vandaag in 1995 - Kut-Marokkaan Abdellaoui wint met 3-0 van Wouters


27 -8 -1922 S.V.V. - N.A.C. 1 - 1
Vriendschappelijk
Vriendschappelijk

27 -8 -1933 A.F.C. - N.A.C. 0 - 5
Vriendschappelijk
Om de Arol-beker. Verwijmeren, Van Meer, V.d. Linden, Blom, Graumans, Malée, Simons, Visschers, De Swart, Kools, Piederiet. 1-0 Simons, 2-0 Piederiet, 3-0 en 4-0 Cor Kools, 5-0 Simons.

27 -8 -1933 Ajax - N.A.C. 6 - 1
Vriendschappelijk
Om de Arol-beker. Van Iersel maakt de enige goal van NAC

27 -8 -1933 Zeeburgia - N.A.C. 0 - 1
Vriendschappelijk
Om de Arol-beker. Dezelfde opstelling als eerder die dag. Kools valt geblesseerd uit Van Iersel is zijn vervanger. Simons scoort.

27 -8 -1944 P.S.V. - N.A.C. 1 - 1
Competitie
Een punt bij de start van de competitie.

27 -8 -1950 NAC - Volewijckers 2 - 1
Vriendschappelijk
Voorronde van het eendaagse toernooi

27 -8 -1950 NAC - NOAD 2 - 0
Vriendschappelijk
Finale van het eendaagse toernooi in Haarlem

27 -8 -1961 N.A.C. - Rapid JC 1 - 1
Competitie
11.000 supporters zien dat NAC de hele wedstrijd de betere ploeg. Probleem is alleen dat NAC slechts 1 keer weet te scoren. Leo Canjels doet dat. Het dapper strijdende Rapid scoort ook 1 keer, Frans Rutten de schutter. Het is de eerste en enige keer dat Jan Bogers in de Eredivisie speelt voor NAC.
Opstelling NAC: Peter van de Merwe, Jan van Hoogenhuizen, Theo Laseroms, Daan Schrijvers, Pauke Meijers, Jan Bogers, Cock Luyten, Leen van der Lugt, Frans van Deuren, Hein van Gastel, Leo Canjels.

27 -8 -1967 N.A.C. - Telstar 2 - 1
Competitie
Peter van de Merwe keept een goeie wedstrijd en is een heuse sta-in-de-weg voor Telstar. Alleen Paul van Egmond weet de keeper na rust te passeren. Voor rust kopt Jacques Visschers NAC naar een voorsprong. Frans Bouwmeester wordt dan in het strafschopgebied onderuit gehaald en Jan van Gorp mag de penalty nemen. In eerste instantie stopt Paul van der Meeren de bal, maar Van Gorp is er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten.
Opstelling NAC: Van de Merwe, Van Gorp, Graaumans, Pelkmans, Pintaric, Rijnders, Bouwmeester Jr., Snoeck, Visschers, Bouwmeester Sr..

27 -8 -1969 Hermes-D.V.S. - N.A.C. 0 - 3
Vriendschappelijk
Dierickx, Brouwers en Frankiewicz scoren.

27 -8 -1972 N.A.C. - N.E.C. 1 - 0
Competitie
NAC moet diep gaan om deze wedstrijd te winnen. Diverse spelers gaan tot het gaatje en komen in conditionele problemen. Vooral Addy Brouwers heeft het moeilijk. Arie Delmotte is de uitblinker aan NAC zijde. En niet alleen in zijn spel is hij belangrijk, Delmotte maakt ook de enige treffer. Die goal was meer toeval dan wijsheid. Een voorzet gaat ineens richting goal en doelman Sobczak is verrast. De wedstrijd gaat verder gelijk op.
Opstelling NAC: De Jong, van Gorp, Vermeulen, Graaumans, Bakker, Delmotte, Bouwmeester, Quaars, Bouwman (Verstraeten), Bish en Brouwers.

27 -8 -1977 N.A.C. - Ajax 0 - 0
Competitie
NAC dwingt Ajax tot een andere tactiek dan anders. Verdedigender dan dan anders speelt Ajax en dat leidt tot een elftal jaknikkers minus Ruud Geels. Geels hekelt het feit dat zijn club vanuit een gesloten verdediging speelt. NAC weet de angel uit de aanval van NAC te halen. Theo Dierickx gunt Geels geen kans, Ad Krijnen, geambieerd door Ajax, speelt Sören Lerby uit de wedstrijd, Nicolai Budisic is het slot op de deur. NAC start verdedigend goed deze competitie. NA 5 wedstijrden, NAC speelde eerder tegen Sparta, PSV ,Twente en Haarlem en kreeg slechts 3 goals tegen. Helaas scoorde NAC van die 5 wedstrijden maar twee goals. En dat alleen tegen Haarlem.
Opstelling NAC: De Jong, Bakker, Budisic, Dierickx, Krijnen, Neeskens, Damen, Quaars, Mohorovic, Storm en Brouwers.

27 -8 -1980 PEC Zwolle - N.A.C. 0 - 0
Competitie
NAC is de mindere ploeg deze woensdag, maar heeft in Van Eenennaam de uitblinker aan NAC-zijde. Van Eenennaam pakt alles. NAC heeft ook geluk als scheidsrechter Draaisma de enige is in het met 5.000 mensen bevolkte stadion die een hands bal van Anton Joore over het hoofd ziet. Geen peanlty en was die wel gegeven dan had Van Eenennaam hem zeker gestopt!
Opstelling NAC: Van Eenennaam, Sprangers, Krijnen, Joore, Neeskens, Lokhoff, De Schepper, Quaars, Vreijsen, Van Gils, Smits (Heeren).

27 -8 -1983 N.A.C. - SC Heerenveen 1 - 0
Competitie
Ruud Geels scoort in de 70ste minuut van de wedstrijd. Scheidsrechter De Munnik leidt de wedstrijd voor 4100 toeschouwers.

27 -8 -1986 N.A.C. - De Graafschap 0 - 1
Competitie
Ton Cornelissen , geboren Bredanaar, schiet De Graafschap naar de overwinning. Hij doet dit 12 minuten voor tijd en slechts 2-47 diehards zijn getuige.

27 -8 -1988 N.A.C. - Eindhoven 1 - 0
Competitie
Nog steeds geen toeschouwersaantallen om over naar huis te schrijven, 2.7000 betalenden. Peter Matena is de enige speler die vandaag in de Beatrixstraat scoort.

27 -8 -1995 N.A.C. - P.S.V. 3 - 0
Competitie
De eerste keer dat Ronaldo op de Nederlandse velden te zien was. Het 17 jarige talent laat zien dat het een ongelooflijk talent is, maar kan de wedstrijd niet kantelen. Wim Rijsbergen laat zijn team lekker aanvallend voetbal en omdat Dick Advocaat zijn team ook laat aanvallen wordt deze wedstrijd er eentje om in te lijsten. Bloedstollende momenten voor beide goals en uiteindelijk een verdiende winnaar. NAC speelt fris en soepel, krijgt veel kansen en benut die kansen ook. Yassine Abdellaoui knalt de bal schitterend achter Waterreus, Peter Remie benut een penalty (70ste minuut) en Graham Arnold maakt de derde van NAC vlak voor tjid. NAC is voor rust fanatieker en het loopvermogen van Scheepers en Brusselers maakt het dat NAC gewoon de betere ploeg is. Graham Arnold sleurt voorin en maakt met zijn kamikazeacties de verdediging van PSV helemaal gek. Maar er zijn meer NAC-spelers die goed spelen. Dick van Burik bijvoorbeeld laat zien dat hij een uitstekende verdediger is en is René Eijkelkamp steeds te slim en te snel af, Yassine Abdellaoui is constant gevaarlijk aan de linkerkant. Maarten Atmodikoro speelt Boudewijn Zenden compleet uit de wedstrijd en Jantje Gaasbeek haalt een dikke voldoende door Luc Nilis uit de wedstrijd te spelen.
Jan Wouters laat zich van zijn beste kant zien. 'Kut-Marokkaan, rot op naar je eigen land', schreeuwt hij naar Abdellaoui. De NAC`er had even daarvoor een duwtje gegeven aan Woutes. Die gaat gelijk lopen klagen bij de scheids dat het een elleoog was. En Jan Wouters zelf is de meester van de elleboog, daar weet Paul Cascoigne alles van. Maar ook Abdellaoui is bezig tegen Wouters 'Ouwe lul, dit tempo is veel te hoog voor je'. De belediging van Wouters moet door Dick Jol gehoord zijn, hij staat op slechts enkele meters afstand. Hij ontkent dat hij iets hoorde. Wouters krijgt later in de wedstrijd wel zijn tweede gele kaart en dan maakt hij de Jol voor alles uit wat slecht is. Goed verliezer die Wouters. NAC wint verdiend met zeer aantrekkelijk voetbal.
Opstelling NAC: Achterberg, Atmodikoro, Van Burik, Gaasbeek, Vidmar, Brusselers, Lokhoff (89' Brood), Van Wonderen, Abdellaoui (68' Remie), Arnold, Scheepers (83' Oostrom)

27 -8 -1997 Capelle - N.A.C. 2 - 5
Beker
In Groep 3 voor de beker wint NAC bij Capelle. Van Gelder maakt de goals voor de thuisclub in de 38ste en 81 ste minut. Voor NAC scoren Archil Arveladze (14de, 20ste en 75ste minuut) en Richard Roelofsen (30ste en 78ste minuut).

27 -8 -2005 Sparta Rotterdam - N.A.C. Breda 1 - 0
Competitie
Ricky van den Bergh scoort tegen een wel heel slap NAC.
Opstelling NAC: Van Zwam, Elshot, Zwaanswijk. Mendes da Silva, Vidmar, Petö (78' Slot), Zonneveld, Van Gessel, Diba (67' Rigters), Sikora (67' Jenner) en Vonlanthen.

27 -8 -2006 N.A.C. Breda - Ajax 1 - 2
Competitie
Wesley Sneijder maakt beide goal voor Ajax terwijl Edwin de Graaf NAC op voorsprong heeft gezet. NAC verdedigt goed, maar is nauwelijks gevaarlijk voorin. Pas op het moment dat Leonardo het speelveld betreedt wordt het gevaarlijk voor het doel van Stekelenburg. De eerste de beste aanval na de wissel Leonardo voor Tamerus is gelijk raak. Maar helaas speelt bij Ajax een speler met een goed schot.
Opstelling NAC: Zoetebier, Elshot, Penders (81' Petö), Zwaanswijk, Mitiliga (77' Stam), De Graaf, Van Gessel, Zonneveld, Diba, Tamerus (61' Leonardo), Rigters.

27 -8 -2009 Villarreal CF - N.A.C. Breda 6 - 1
Europees
NAC heeft de heenwedstrijd al verloren en deze wedstrijd is eigenlijk niet meer dan een leuk uitje. De NAC-fans maken er een mooi feest van. NAC verliest dik door goals van Santo Corzola, Guiseppe Rossi (2x, 2x vanaf 11-meter), Marcos Senna, Jonathan Pereira en Francisco José Olivas Alba. Voor NAC maakt Edwin de Graaf de 6-1.
Opstelling NAC: Ten Rouwelaar, Hofstede, Zwaanswijk, Kwakman, Snoyl, De Graaf (84' Benomar), Reuser, Gorter, Schilder, Cairo (66' Amoah), Kolkka.

27 -8 -2011 R.K.C. Waalwijk - N.A.C. Breda 2 - 1
Competitie
Evander Sno is de man van deze wedstrijd. En daar krijgt hij van de NAC-spelers alle gelegenheid toe. Constant staat hij vrij, kan doen met de bal wat hij wil. Sno maakt ook de openingsgoal van deze wedstrijd. NAC krijgt kansen om te scoren, maar de voorhoedespelers zijn niet scherp. Pas in de 90ste minuut weet Anthony Lurling doel te treffen. Daarvoor waren er kansen voor diezelfde Lurling, Botteghin, Bonevacia, Schilder (binnenkant paal) en Kolk. Ze missen allemaal. Omdat Auassar in de 87ste minuut wel de doelman van de opponent te verschalken en daarom wint RKC met 2-1.
Opstelling NAC: Ten Rouwelaar; Koenders (67' Janse), Botteghin, Luijckx, Gorter; Bonevacia, Gilissen (58' Schalk), Schilder (77' Gudelj); Kolk, Amoah, Lurling.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties

Yassine Abdellaoui
Toon Verwijmeren
Toon van Meer
Lou van der Linden
Jan Blom 1
Henk Graaumans
Kees Mallée
Piet Simons
Koos Visschers
Cor Kools
Jacques Piederiet jr.
Pim van Ierssel
Leo Canjels
Jan Bogers
Paul Meijers
Frans van Deuren
Peter van de Merwe
Iwan Pintaric
Theo Dierckx
Addy Brouwers
Andrzej Frankiewicz
Arie Delmotte
Ruud Geels
Ad Krijnen
Nikolai Budisic
Ton van Eenennaam
Ton Cornelissen
Peter Matena
Wim Rijsbergen
Peter Remie
Graham Arnold
Twan Scheepers
Dick van Burik
Geert Brusselers
Maarten Atmodikoro
Jan Gaasbeek
Archil Arveladze
Richard Roelofsen
Gertjan Tamerus
Tim Hofstede
Ali Benomar

18-nov-2014
Kentudezenog? Yassine Abdellaoui...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rimaris

Geplaatst: maandag 27 augustus 2012 om 19:51u

Die wedstrijd tegen p$v was fantastisch en dan kijk je `s-avonds studio sport en denk je. Hebben die gasten een andere wedstrijd opgenomen of zo

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 27 augustus 2012 om 23:06u

En laat nou net Jantje Wouters met zijn cluppie naar Breda komen aanstaande zaterdag...

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 27 augustus 2012 om 23:09u

Even off topic. Als Douglas verkocht wordt bij Twente, dan komen ze vast Boteghin ophalen. Ik zie hem eerder naar Twente dan naar AZ vertrekken. Heeft Sjefke al een lijstje vervangers opgesteld?

Tuur

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 0:12u

YA is de speler met de beste balaanname ooit bij NAC. Ben alleen bang dat ie niet op de reunie straks....

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 8:27u

Hoezo Tuur , zit ie dan ergens te genieten van z`n eerder opgenomen pensioengelden.... , in een onvrijwillig hotel ofzo ....

Ata

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 10:11u

Na die wedstrijd dacht ik nog dat we met Scheepers een topaankoop hadden gedaan.

drs Marcellus

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 19:09u

@HH

Douglas gaat niet verkocht worden zoals het er nu naar uitziet. Fullham en twente hebben de onderhandelingen schijnbaar gestaakt.

VB

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 20:58u

sowieso een speler die veel en veel meer uit zijn (voetbal)carriere had kunnen halen. Maar goed, we daar kennen we er meer van...

WW

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 21:04u

Die pot tegen psv was echt briljant ja. Dat hele jaar trouwens, met ook nog het laatste echte Avondje NAC aan de Beatrixstraat. En uit in volendam; volle bak NAC supporters op de dijk, in een schitterende lentezon NAC dat nog volop in de race was voor Europees met 1-2 zien winnen met oa een intikker van Kees van Wonderen. Echt een mooi jaar. Het enige rotte was eigenlijk dat we moesten vertrekken uit de Beatrixstraat, ik heb nog steeds moeite om naar de foto`s van een half gesloopte Beatrixstraat te kijken. Ik mocht/moest trouwens mijn seizoenkaart voor 96/97 afhalenaan de Beatrixstraat; zowat alleen de kantoren (die keten) stonden er nog. Dat was echt raar.

10diego

Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012 om 21:16u

RKC uit vorig jaar. Wat een drama was dat. Met hulp van wat gasten uit noor holland die een weekendje weg waren, aan een kaartje gekomen. Met een legitimatie bewijs uit breda was dat een probleem. Heb me rot zitten ergeren en ben toen gaan turven hoe vaak de bal van nac-er naar nac-er ging op de helft van rkc. Meer dan3x is er niet gehaald. Was geen lijn in het spel te ontdekken. Als ik dat vergelijk met laatste 2 wedstrijden zit er nu meer voetbal in.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012 om 13:04u

@10Diego , mee eens , met kanttekening dat de aantal kansen per wedstrijd verontrustend laag is ......

10diego

Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012 om 22:49u

@hoog, van pot tegen willemII heb ik heel weing gezien. Kan ik niet over mee praten. Twente en Ajax vind ik geen graadmeter. Verwacht dat zaterdag een echte test case wordt. Voor mij is in geval van NAC het rechterrijtje de stand. Dus 10e is topprestatie. Duim voor zsm 34 punten.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven